29/7/13

Ιταλία: «Βουτιά» θανάτου για λεωφορείο από ύψος 30 μέτρων!!



Σε 38 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό του τροχαίου που σημειώθηκε στην περιοχή Ιρπίνια της νότιας Ιταλίας, όταν ένα λεωφορείο έπεσε στο κενό από οδογέφυρα ύψους 30 μέτρων.



Οι δέκα επιζήσαντες έχουν όλοι τραυματισθεί σοβαρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα μπορεί να προκλήθηκε από λάστιχο που έσκασε, ακριβώς την στιγμή κατά την οποία το λεωφορείο έμπαινε στην οδογέφυρα.
Η Εισαγγελία της πόλης Αβελίνο άρχισε έρευνα για τις κατηγορίες σειράς ανθρωποκτονιών εξ αμελείας, χωρίς να έχει αποστείλει, ακόμη, καμία κλήση σε απολογία.
Οι επιβάτες ήταν όλοι τους φίλοι και επέστρεφαν από τριήμερες διακοπές στην περιοχή του Μπενεβέντο, σε τόπο προσκυνήματος κοντά στη Νάπολη.
Πριν πέσει στη χαράδρα, το λεωφορείο, που ήταν ουσιαστικά εκτός ελέγχου, συγκρούσθηκε με σειρά αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη οδογέφυρα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη (στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλά τροχαία) λόγω της μεγάλης κλίσης του παρουσιάζει, σε απότομη κατηφόρα.
Σε ένδειξη πένθους ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Ακρόπολη.



Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ανέφερε νωρίς το πρωί ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 40 άτομα, συνετρίβη και έπεσε από την οδογέφυρα.
Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε ότι τέσσερα ανήλικα παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια του λεωφορείου. «Η κατάσταση είναι δραματική» είπε.
Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, το λεωφορείο δεν κατάφερε να επιβραδύνει, όταν έπεσε σε μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με πολλά αυτοκίνητα και στη συνέχεια να πέσει από ύψος 30 μέτρων.
Το πρακτορείο ANSA ανέφερε πως υπάρχουν υποψίες για πρόβλημα στα φρένα του οχήματος.
opionpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου