25/3/14

Η Λευτεριά μας!!!!!!!!!!!!

Την Γη τούτη ποτίζει
αίμαι που αναβλύζει
αίμα Ελληνικό!!
Στα ύψη η τιμή μας
η Ελληνική ψυχή μας,
έχει ένα ιδανικό!!
Γραμμένο στην καρδιά μας
μέσ'τα συθέμελά μας
κι'αυτό είναι η ΛΕΥΤΕΡΙΑ μας!!!!
Ελένη Μέη Ασημακοπούλου
(by eleni)

12 βότανα για κάψιμο λίπους




Υπάρχουν αρκετά βότανα και αρωματικά φυτά (βιολογικά κατά προτίμηση) που είναι αποτελεσματικά και βοηθούν στον έλεγχο του βάρους.

Τα βότανα προωθούν τον οργανισμό στην ομοιοστασία και αυτοθεραπεία. Επιπλέον, προάγουν την υγεία βοηθώντας το σώμα να αποτοξινωθεί. Προάγουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και της άμυνας του οργανισμού, και αποκαθιστούν την ισορροπία και την ζωτικότητα. Μερικά από τα βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια και ρύθμιση του βάρους έχουν τις κάτωθι ιδιότητες:

1. Αυτά που δρουν διεγερτικά και βοηθούν το σώμα για να κάψει περισσότερες θερμίδες, προάγοντας την θερμογένεση.
2. Αυτά που δρουν διουρητικά, ρυθμίζουν τα υγρά στον εξωκυττάριο χώρο (όταν υπάρχουν οιδήματα) απεκκρίνοντας τα πλεονάζοντα μέσω των νεφρών με τα ούρα.
3. Αυτά που δρουν καθαρκτικά και βοηθούν στην εκκένωση των εντέρων και ρυθμίζουν την λειτουργία του σε περίπτωση δυσκοιλιότητας.
4. Αυτά που δρουν κατασταλτικά στην όρεξη: μειώνουν την πείνα με το να γεμίζουν το στομάχι διογκούμενα, μεταβάλλοντας την ψυχολογική διάθεση, και αυτά που ικανοποιούν την γεύση.

Αυτά που αυξάνουν την θερμογένεση και τις καύσεις, είναι συνήθως τονωτικά, περιέχουν ουσίες, όπως την καφεΐνη και επιταχύνουν τις λειτουργίες στο σώμα μας, προκαλούν αύξηση του καρδιακού ρυθμού, της πέψης, και της αναπνοής. Μερικά από αυτά είναι το πράσινο τσάι, η τσουκνίδα, και η πικραλίδα .

Η καυτερή πιπεριά (πιπέρι στο φαγητό) περιέχει ένα συστατικό την καψικαίνη που κινητοποιεί την πέψη και επιταχύνει το μεταβολισμό και τις καύσεις. Είναι πικάντικο και μπορείτε να το καταναλώσετε αν δεν έχετε ευαισθησία στο στομάχι και στο έντερο και δεν σας ενοχλούν τα καυτερά στην γεύση.

Το πράσινο τσάι: είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες) και τεΐνη (αλκαλοειδές) και ένα πλήθος αντιοξειδωτικά (βιταμίνης C και φλαβανοειδή) που φαίνεται να κινητοποιούν τον μεταβολισμό.

Έγχυμα -1 με 2 φλιτζάνια την ημέρα.

Το φύκι, kelp: περιέχει ιώδιο και είναι ένα φυσικό τονωτικό του θυρεοειδή, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού (εάν υπάρχει έλλειψη ιωδίου στον οργανισμό και βρογχοκήλη). Περιέχει: Βιταμίνες Α, B1, B2, B3, Β 12, C, Ε, G, και πλειάδα ιχνοστοιχείων ασβέστιο, χαλκό, ιώδιο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο, ψευδάργυρο, κ.ά.

Μπορεί να το βάλετε στο φαγητό σε μορφή άλατος (αντί για αλάτι) ή στην αποξηραμένη μορφή του μερικά κομματάκια από το φύλο του στην παρασκευή του φαγητού. Σημειωτέον ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί επί μακρόν, γιατί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του θυρεοειδή. Επίσης, αν έχετε προβλήματα με τον θυρεοειδή συμβουλευτείτε τον γιατρό σας να σας ενημερώσει αν μπορείτε να το καταναλώσετε.
Πικραλίδα (Ταραξάκο): τσάι που γίνεται από τα φύλλα και όχι από τις ρίζες. Είναι από τα ποιο ασφαλή βότανα. Περιέχει: Βιταμίνες Α, B1, B2, B3, C, Ε, G, Ρ, βήτα καροτένιο, ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο λεκιθίνη, νάτριο. Χρήσεις – φρέσκο στις σαλάτες, αποξηραμένο και σε τσάι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί χλωρή βρασμένη, σε σαλάτα (μπορούμε να καταναλώσουμε και το ζωμό) ή σαν αποξηραμένο βότανο σε τσάι δυο φλιτζάνια ημερησίως έχει ιδιότητες καθαρτικές, χωνευτικές, αποτοξινώνει το ήπαρ, τα νεφρά και επιδρά στον μεταβολισμό της χοληστερίνης.

Προσοχή! Επειδή έχει διουρητικές ιδιότητες, μακροχρόνια λήψη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ισορροπίας των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό.

Πεντάνευρο – Ψύλλιο (Psyllium): είναι καθαρτικό έχει 30% γλοιώδεις ύλες (mucilage). Είναι καλό και αθώο σκεύασμα για την δυσκοιλιότητα γιατί λειτουργεί κατακρατώντας νερό σε ποσοστό 1/6 του βάρους του, αυξάνει έτσι το περιεχόμενο του εντέρου, κρατά τα κόπρανα μαλακά και δε δρα ερεθιστικά στο τοίχωμα του εντέρου παρά το καθαρίζει. Αυξάνει το αίσθημα πληρότητας και μειώνει την όρεξη. Ρυθμίζει επίσης τα σάκχαρα στο αίμα γιατί είναι δισ-απόρροφητος υδατάνθρακας.

Λαμβάνεται σε δόση: 1-2 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα, κονιοποιημένου Ψύλλιου σε 1 ποτήρι νερό μία φορά την ημέρα μία με δύο ώρες μετά από το βραδινό γεύμα. Πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά το ανακάτεμα και να πίνουμε ακόμη ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά.

Μαϊντανός: χρησιμοποιούνται τα φύλλα του φρέσκα στις σαλάτες. Είναι διουρητικό, εφιδρωτικό αποτοξινώνει τα νεφρά. Περιέχει: βιταμίνες Α, B1, B2, B3, C, ασβέστιο, χλώριο, χαλκό, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, και θείο. Έγχυμα- ένα με δύο φλιτζάνια την ημέρα.

Λεμόνι: βιταμινούχο αφέψημα με λεμόνι βοηθά στην διάλυση του συσσωρευμένου λίπους. Ένα ποτήρι νερό χλιαρό, στύψτε 10 σταγόνες από ένα φρεσκοκομμένο λεμόνι. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί, όταν έχετε ξυπνήσει.

Μάραθος: χρησιμοποιούνται οι σπόροι του και καταναλώνεται σαν τσάι. Έχει υψηλό ποσοστό Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, κάλιο, νάτριο, θείο. Καθαρίζει τα τοιχώματα του εντέρου από υπολείμματα, καθώς διέρχεται από τον εντερικό σωλήνα. Δρα ρυθμιστικά στην όρεξη, τη μειώνει ή την αυξάνει όπως απαιτείται. Μπορεί να βοηθήσει στο μετεωρισμό (τα αέρια), στα κοιλιακά άλγη σαν αντισπασμωδικό. Έχει διουρητικές και εφιδρωτικές ιδιότητες.

Τσουκνίδα: προάγει την θερμογένεση είναι αποτοξινωτικό, διουρητικό, τονωτικό και βοηθά στην ρύθμιση της βουλιμίας και της υπερβολικής όρεξης. Έγχυμα- δύο με τρία φλιτζάνια την ημέρα

Λιναρόσπορος: παρέχει ουσιώδη λιπαρά οξέα (Ωμέγα -3 ) έχει καθαρτικές μαλακτικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται οι σπόροι αλεσμένοι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα γεύματα ένα κουταλάκι του γλυκού στην σαλάτα δύο φορές την ημέρα. Μειώνει την όρεξη και ρυθμίζει τα ζάχαρα στο αίμα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Λουΐζα είναι καλό διουρητικό, το οποίο συμβάλλει στην αποβολή της περίσσειας υγρών στους ιστούς. Βράστε τρία κουταλάκια του γλυκού λουΐζας σε δύο φλιτζάνια νερό. Πίνετε από ένα φλιτζάνι το πρωί και ένα το βράδυ ως έγχυμα – έχει υπέροχο άρωμα λεμονιού και πίνεται ευχάριστα, χωρίς ζάχαρη.

Κανέλα: επηρεάζει τα ζάχαρα του αίματος ρυθμίζοντας την ινσουλίνη, βοηθώντας έτσι στην μείωση της όρεξης και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Σπιρουλίνα: είναι ένα μπλε-πράσινο φίκος-πλαγκτόν (άλγος) πλούσιο σε πρωτεΐνες,αμινοξέα, βήτα καροτένιο, χλωροφύλλη, ίνες, και ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Ρυθμίζει τον μεταβολισμό του σώματος και μειώνει την όρεξη, είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες, αλλά πλούσια σε φυτό-θρεπτικά στοιχειά για χάσιμο βάρους. Αποτοξινώνει το ήπαρ και τα νεφρά από τοξίνες. Καταναλώνεται σε μορφή σκόνης, αναμιγμένη με νερό η χυμό, σε κάψουλες ή ταμπλέτες ως διατροφικό συμπλήρωμα.

Σημείωση: Χρησιμοποιείτε τις συμβουλές αυτές με ένα ατομικό ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής για το χάσιμο του βάρους, κάτω από την παρακολούθηση ενός ειδικού που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε προβλήματα αν προκύψουν κατά την διάρκεια της δίαιτας και μετά πάντα από την σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο δεν αντικαθιστούν τις εξατομικευμένες συμβουλές των ειδικών. Είναι για να σας ενημερώσουν και να σας κινήσουν τον ενδιαφέρον ώστε να βελτιώσετε την υγεία σας με φυσικούς τρόπους.

Μπακαλιάρος: Νόστιμος και θρεπτικότατος...



Τον έχουμε συνδέσει με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, που όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από το τραπέζι και απολαμβάνει μπακαλιάρο σκορδαλιά, αμπελοφάσουλα και άλλες νοστιμιές. Πόσοι όμως γνωρίζετε από πού μας ήρθε και ποια είναι τα διατροφικά οφέλη του;

Κατά τον Μεσαίωνα, Βάσκοι ψαράδες, εμπορευματοποίησαν τον μπακαλιάρο και τον πάστωσαν. Φυσικά, το παστό ψάρι ήταν καθημερινή τροφή τους στα μακρινά ταξίδια τους, στον βόρειο Ατλαντικό. Παράλληλα κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό, για την εποχή: o μπακαλιάρος είχε μεγάλη διάρκεια ζωής και ήταν φθηνός. Στην χώρα μας, τον έφεραν οι Άγγλοι, οι οποίοι έστελναν μεγάλες ποσότητες μπακαλιάρου, τον οποίο αντάλλασσαν με σταφίδες.
Αξίζει να προσθέσετε τον μπακαλιάρο στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, γιατί είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, και μάλιστα καλύτερης ποιότητας από εκείνες του κρέατος. Είναι πολύ φτωχός σε λίπη, και παράλληλα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αποτελείται από λιπαρά οξέα, κυρίως ω3, που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος και μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Περιέχει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D και Κ, οι οποίες προάγουν την υγεία των ματιών, των οστών και των μυών, διευκολύνουν την πήξη του αίματος και βοηθούν στην απορρόφηση πολλών μετάλλων. Στον μπακαλιάρο επίσης, συναντάμε βιταμίνη Β12, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και νιασίνη. Το λίπος του κυμαίνεται από 0.5-2%, γεγονός που τον κατατάσσει στα ψάρια με χαμηλά λιπαρά.
Πηγή: thestival.gr

Αναμνήσεις..


Είναι κακό να ξεχνάς αλλά
είναι ακόμα χειρότερο να ξεχνάς να ζήσεις...
Οι αναμνήσεις ξυπνάνε με ένα τραγούδι,
 με μία λέξη, με ένα αεράκι, με μία σκιά στον τοίχο,
μια φωτογραφία , με μια σκηνή που εξελίσσεται στο απέναντι πεζοδρόμιο.
 Αναμνήσεις...
 Μυρίζω… Αφουγκράζομαι… Γεύομαι… Κοιτώ…Αισθάνομαι…!
μάθε να ζεις στιγμές γιατί φτιάχνουν όμορφες αναμνήσεις ….
Οι αναμνήσεις δεν σκονίζονται..
Ελένη Μέη Ασημακοπούλου
(by eleni)
 

κάτι νύχτες..


Είναι κάτι νύχτες..σαν αυτή..οι σκέψεις ανάκατες
 σε ντελίριο..ποιά απ όλες θα σταθούν στο ψηλότερο σημείο του μυαλού..
ανάμεσα στο όνειρο και στη πραγματικότητα..
Σκέψεις όμορφες,οδυνηρές,ξεχασμένες,
καλά φυλαγμένες,μοναδικές, λυτρωτικές..ανείπωτες..
Απ'όποια και να κρατηθείς μεταφέρεσαι μαζύ της..
και όταν επανέρχεσαι, κουβαλάς μαζύ..χαρά,πόθους,κλάμα,
γέλιο,αδυναμία, τόλμη...Και κάπου εκεί..μπλεγμένη στις σκέψεις,
ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα,γεμίζεις το σακούλι.. των στιγμών σου
Ελένη Μέη Ασημακοπούλου
(by eleni)

 

Σάμπα-Ρούμπα-Τσιφτετέλι!!!!!!!!!