15/6/13

H Τσαπανίδου στο STAR, ο Αυτιάς καθημερινός στον ΣΚΑΪ

Χθες το απόγευμα, η Πόπη Τσαπανίδου επίσημα πλέον, δήλωσε σε συνεργάτες και επικεφαλής πως αναχωρεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ολοκληρώνοντας μια πολυετή επιτυχημένη συνεργασία και ένα κύκλο εκπομπών παρεμβατικών και με ικανοποιητική τηλεθέαση. 

Χατζηνικολάου: Βενιζέλος και Κουβέλης γνώριζαν

Οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο μικρότερων κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση γνώριζαν για την πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ πριν το σχετικό πρωτοσέλιδο της Realnews στις 26 Μαϊου αποκάλυψε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.

14/6/13

το απόλυτο τρεντ για το καλοκαιρινο μακιγιάζ Σκούρα χείλη το καλοκαίρι; Και όμως ναι.

Δεν βλέπουμε ποτέ σκούρο κραγιόν το καλοκαίρι μας έλεγαν όλοι οι make-up artists, βασικός κανόνας του καλόγουστου βαψίματος.

Ή μήπως όχι; 

Αλληλεγγύη από το Ηνωμένο Βασίλειο!

Σε τρεις πόλεις των Ηνωμένου Βασιλείου θα διεξαχθούν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Όπως ανακοινώθηκε από το Facebook την Παρασκευή στις 18.00, τοπική ώρα, οι αλληλέγγυοι θα συγκεντρωθούν στο Λονδίνο (έξω από το κτίριο του BBC), το Εδιμβούργο (έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου) και το Μπρίστολ (έξω από το κτίριο του BBC).
http://mousikokleidi.blogspot.gr/

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές»

Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δεν αποκλείει βίαιη προσαγωγή η Προανακριτική Πρόκληση Παπακωνσταντίνου: Θέλει να απολογηθεί τον Αύγουστο!

Επιστολή - πρόκληση, με την οποία ζητά να καταθέσει στην Προανακριτική της Βουλής τον ερχόμενο Αύγουστο (10.8.2013), έστειλε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τη δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνει να μελετήσει τη δικογραφία!

Στην ΕΡΑ Βόλου ο Αλ. Τσίπρας

Σε παγίδα που έστησε η ίδια η κυβέρνηση και έπεσε μέσα, παρομοίασε την απόφαση της Ν.Δ. να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στην παραλία του Βόλου, στον οποίο βρίσκεται για να συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση στο πανεπιστημιακό κτίριο Παπαστράτου.

Ακυβέρνητη λέμβος στην Ύδρα

Λόγω μηχανικής βλάβης το μεσημέρι της Πέμπτης, μία λέμβος με δύο επιβάτες, έμεινε ακυβέρνητη, στην

Γ. Παπανδρέου: “Είχαμε 10 λεπτά να συμφωνήσουμε για το μνημόνιο”


Στη μοιραία Σύνοδο Κορυφής πριν η Ελλάδα μπει στο μνημόνιο, αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. 

Χωρίζει στα 82 ο Ρούπερτ Μέρντοχ


Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε μετά από 14 χρόνια γάμου με την κατά 38 χρόνια νεότερη σύζυγό του ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.

Βανδάλισαν ένα πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ


Στο Αββαείο του Γούεστμινστερ διαπράχθηκε βανδαλισμός, ένα πορτρέτο της βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ Β΄ αλείφθηκε με... βαφή, δήλωσε εκπρόσωπος του ναού.

Περίμενε ΦΕΚ μετάταξης, έλαβε ΦΕΚ απόλυσης...


Από το Γραφείο Τύπου
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων που... είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τον Νοέμβριο του 2012 απολύθηκε. Η λύση της σύμβασης δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 11.06.2013.

Χειροπέδες σε 41χρονο για χρέη στο Δημόσιο


Συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκηαπό αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ένας άνδρας 41 ετών, ως ιδιοκτήτης ατομικής εταιρείας μηχανημάτων εξαερισμού, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

13/6/13

Spiegel προς Σαμαρά: Τα γερμανικά δημόσια κανάλια είναι πολύ πιο σπάταλα από την ΕΡΤ που κλείσατε


Τη θεωρία ότι η κρατική τηλεόραση στην Ελλάδα είναι υπερβολικά σπάταλη καταρρίπτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο σε άρθρο του συστήνει... στον Αντώνη Σαμαρά να μην λάβει υπόψιν του ως πρότυπο λειτουργίας της νέας ΕΡΤ τους δημόσιους σταθμούς ραδιοτηλεόρασης της Γερμανίας ARD και ZDF, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει έχουν πολυ πιο διογκωμένους προϋπολογισμούς.

Στο Ναύπλιο κρίνεται το λουκέτο της ΕΡΤ;


Η παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο την Κυριακή, μια μέρα πριν την συνάντησή του με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της ΕΡΤ, αναμένεται να στρέψει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης. Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με αφορμή...το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και την παρουσία διαδηλωτών στην πρώτη πρωτεύουσα.

Οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη

Για χούντα μιλάει το «Άρμα Πολιτών»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών με το οποίο εκδηλώνει με τον πιό σκληρό τρόπο την αντίθεσή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ: 

Στο 27,4% η ανεργία το Α' τρίμηνο του 2013

Στο 27,4% διαμορφώθηκε η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2013 από 26% το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Καθαρά χέρια στην Πελοπόννησο θέλει ο Γιάννης Μανωλης


Η Πελοπόννησος χρειάζεται καθαρά χέρια έγραψε πριν από λίγο στο twiter ο Γιάννης Μανωλης. Καθαρά χέρια λέτε να είναι το όνομα του συνδυασμού που θα κατεβάσει στην

Άδωνις για ΕΡΤ: "Έχετε απεργήσει περισσότερες ώρες από ότι εργαστήκατε το τελευταίο εξάμηνο"


Βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβαση στη μαραθώνια τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή των εργαζομένων...

Μετεγγραφές των πολυτέκνων φοιτητών, ένα θέμα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για την Κυβέρνηση


Ο εμπαιγμός των πολυτέκνων οικογενειών από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις Μετεγγραφές των φοιτητών μας, δεν έχει τέλος! Οι πολύτεκνοι φοιτητές και οι οικογένειές τους, ως γνωστό, εδώ και δύο χρόνια, βιώνουν το...
δικό τους Γολγοθά, μετά την κατάργηση των Μετεγγραφών.

Anonymous Message To Greek Gov For ErtΗ κυβέρνηση «νευρίασε» τους Anonymous: Είστε στόχος μας τώρα! Δείτε το βίντεο!

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Λαϊκό Μέτωπο», το νέο κόμμα του Πούτιν


«Λαϊκό Μέτωπο», το νέο κόμμα του Πούτιν
Νέο κόμμα ιδρύει ο Βλαντιμίρ Πούτιν με την ονομασία Λαϊκό Μέτωπο. Το ιδρυτικό συνέδριο του

ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ Σύσκεψη αρχηγών στο παρά 5’ για να κλείσει το ρήγμα


Ο Αντ. Σαμαράς νωρίτερα από το βήμα εκδήλωσης του ΕΒΕΑ είχε καταστήσει σαφές ότι η απόφαση για την «αμαρτωλή ΕΡΤ» αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι διαθέτει και την πολιτική βούληση να τα αλλάξει όλα
Ο Αντ. Σαμαράς νωρίτερα από το βήμα εκδήλωσης του ΕΒΕΑ είχε καταστήσει σαφές ότι η απόφαση για την «αμαρτωλή ΕΡΤ» αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι διαθέτει και την πολιτική βούληση να τα αλλάξει όλα
Της Κατερίνας Γαλανού

Olympic Air: Ποιες πτήσεις ακυρώνονται - ποιες αλλάζουν ώρα

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Olympic Air: Ποιες πτήσεις ακυρώνονται - ποιες αλλάζουν ώρα
Olympic Air ανακοινώνει ότι εξαιτίας της συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ και των Ελεγκτών Εναέριας

«ΠΑΡΑΛΥΕΙ» Η ΧΩΡΑ Απεργιακό μπλακ άουτ σήμερα λόγω... ΕΡΤ


Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ οδήγησε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε 24ωρη απεργία
Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ οδήγησε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε 24ωρη απεργία

12/6/13

Απεργία και στις φυλακές

Να συμμετάσχει στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει αύριο, α13 Ιουνίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Από την ΕΡΤ Α.Ε. στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Σήμερα στις 11.00 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας το νομοσχέδιο για τη «νέα ΕΡΤ» για δημόσια διαβούλευση

Ο Βενιζέλος για το κλείσιμο της ΕΡΤ



Δηλώσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Ζωντανή» η συχνότητα της ΕΡΑ στα Τρίκαλα και σε όλη τη Θεσσαλία


Ο «ξαφνικός θάνατος» της ΕΡΤ, όπως αναγγέλθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου, που θύμισε άλλες εποχές, κράτησε ζωντανή τη συχνότητα της ΕΡΑ στα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, όπου με το πείσμα των εργαζομένων, δημοσιογράφων και τεχνικών, υπάρχει...

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στο Αγρίνιο

Ακόμη ένα άτομο συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, στα πλαίσια της μεγάλης επιχείρησης της Αστυνομίας που λαμβάνει χώρα από χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Μαύρα πανό έξω από την ΕΡΤ3

Οι εργαζόμενοι του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας και του 102 FM κρέμασαν μαύρο πανό στην μαρκίζα πάνω από την είσοδο του σταθμού που βρίσκεται στην οδό Αγγελάκη στη Θεσσαλονίκη, σε μικρή απόσταση από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΤ3.

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αύριο

Tην κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Φόβοι της Ουάσινγκτον για την κυβερνητική σταθερότητα

Τους φόβους της Ουάσινγκτον για πιθανή πτώση της κυβέρνησης μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ μεταφέρει μέσω της ιστοσελίδας του ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου. 

Σήμερα η συνάντηση Ερντογάν - διαδηλωτών

Με ομάδα εκπροσώπων των διαδηλωτών που αντιτίθενται στην ανάπλαση της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: 

Οι δεινόσαυροι, εμείς ...



Γεννημένοι έτσι

να είμαστε έτσι
καθώς τα ασβεστωμένα πρόσωπα χαμογελούν
καθώς ο κ.Θάνατος γελά
καθώς οι ανελκυστήρες κόβονται
καθώς τα πολιτικά τοπία διαλύονται
καθώς το αγόρι στο σουπερμάρκετ έχει πτυχίο πανεπιστημίου
καθώς τα μολυσμένα ψάρια ξεστομίζουν τις μολυσμένες προσευχές τους
καθώς ο ήλιος κρύβεται

είμαστε

γεννημένοι έτσι
να είμαστε έτσι
με αυτούς τους προσεκτικά τρελούς πολέμους
με την όψη σπασμένων παραθύρων σε εργοστάσια να ατενίζουν το κενό
με μπαρ όπου οι θαμμόνες δεν μιλούν πλέον μεταξύ τους
με τσακωμούς που καταλήγουν σε πυροβολισμούς και μαχαιρώματα

γεννημένοι έτσι

με νοσοκομεία που είναι τόσο ακριβά που είναι φθηνότερο να πεθάνεις
με δικηγόρους που χρεώνουν τόσο ακριβά που είναι φθηνότερο να δηλώσεις ένοχος
σε μια χώρα όπου οι φυλακές είναι γεμάτες και τα τρελοκομεία κλειστά
σε έναν τόπο όπου οι μάζες ανυψώνουν ηλίθιους σε πλούσιους ήρωες

γεννημένοι μέσα σ’αυτό

περπατώντας και ζώντας μέσα σ’ αυτό
πεθαίνοντας λόγω αυτού
μένοντας άφωνοι λόγω αυτού
ευνουχισμένοι
έκλυτοι
αποκληρωμένοι
λόγω αυτού
εξαπατημένοι από αυτό
χρησιμοποιημένοι από αυτό
εξευτελισμένοι από αυτό
εξοργισμένοι και απηυδησμένοι από αυτό
βίαοι
απάνθρωποι
λόγω αυτού

η καρδιά έχει μελανιάσει

τα δάχτυλα πλησιάζουν το λαιμό
το όπλο
το μαχαίρι
τη βόμβα
τα δάχτυλα τείνουν προς έναν μη αποκρυνόμενο θεό

τα δάχτυλα πλησιάζουν το μπουκάλι

το χάπι
τη σκόνη

γεννημένοι σ’ αυτό το θλιβερό θανατικό

γεννημένοι με μια κυβέρνηση με 60 χρονών χρέος
που σύντομα δε θα είναι ικανή να αποπληρώσει τους τόκους αυτού του χρέους
και οι τράπεζες θα καούν
το χρήμα θα καταστεί άχρηστο
θα υπάρξουν φανερές και ατιμώρητες δολοφονίες στους δρόμους
θα υπάρξουν όπλα και περιπλανώμενοι όχλοι
η γη θα είναι άχρηστη
η τροφή θα γίνει μια φθίνουσα απόδοση
η πυρηνική ενέργεια θα έρθει στην κατοχή των πολλών
εκρήξεις θα σείουν ακατάπαυστα τη γη

ραδιενεργά ρομπότ θα κυνηγούν το ένα το άλλο

οι πλούσιοι και οι επίλεκτοι θα παρακολουθούν από τους διαστημικούς σταθμούς
η Κόλαση του Δάντη θα μοιάζει με παιδική χαρά

ο ήλιος θα κρυφτεί και θα είναι νύχτα παντού

τα δέντρα θα πεθάνουν
η βλάστηση όλη θα πεθάνει
ραδιενεργοί άνθρωποι θα τρώνε τη σάρκα ραδιενεργών ανθρώπων
η θάλασσα θα μολυνθεί
οι λίμνες και τα ποτάμια θα εξαφανιστούν
η βροχή θα είναι ο επόμενος χρυσός

σαπισμένα πτώματα ανθρώπων και ζώων θα ζέχνουν στο σκοτεινό άνεμο
οι λίγοι τελευταίοι επιζήσαντες θα μολυνθούν από νέες και φρικιαστικές ασθένειες

και οι διαστημικοί σταθμοί θα καταστραφούν από δολιοφθορές
την έλλειψη προμηθειών
το φυσικό φαινόμενο της φθοράς

και θα υπάρξει η πιο όμορφη σιγή από ποτέ
γεννημένη από αυτό
ο ήλιος ακόμα εκεί κρυμμένος
να περιμένει το επόμενο κεφάλαιο.
(Τσαρλς Μπουκόφσκι)

Παλιά δήλωση Κεδίκογλου

newsIT.gr

11/6/13

Χιλιάδες κόσμου έξω από το Ραδιομέγαρο


Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους.

«Αδιανόητο να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης»

Αδιανόητο χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μια φωνή που, όπως λέει, «χρόνια τώρα υπηρετεί την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό στο σύνολο του».

Κλείνει η ΕΡΤ

Με μία ολιγόλεπτη τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, υπεγράφη η ληξιαρχική πράξη θανάτου της Δημόσιας Τηλεόρασης κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Ο Τσίπρας ετοιμάζει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα


Τη «Μαύρη Βίβλο» της τρικομματικής διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά θέλει να παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μαζί με το επιτελείο του, ετοιμάζουν ανοιχτή...
συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος για τον ένα χρόνο από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Μέχρι και 5 cm διάμετρο το χαλάζι που έπληξε την Ημαθία


Μέχρι και με διάμετρο 5 εκατοστών (cm) ήταν το χαλάζι που έπεσε σε ορισμένες περιοχές της Ημαθίας, ενώ μικρότερης έντασης ήταν τα καιρικά φαινόμενα στην Πιερία και ...
άλλους γειτονικούς νομούς.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το blog της Αλεξάνδρειας “Χρονικά“, φαίνεται ξεκάθαρα το μέγεθος των παγωμένων “οβίδων” που έπεσαν από τον ουρανό το απόγευμα της Δευτέρας (10/6), προκαλώντας, σε πολλές περιπτώσεις, ολοσχερείς καταστροφές σε καλλιέργειες της Ημαθίας, κυρίως στις ροδακινοκαλλιέργειες.

Επίσης, αναφέρθηκαν ζημίες ακόμα και σε παρμπρίζ αυτοκινήτων, ενώ προβλήματα και μικροατυχήματα σημειώθηκαν στις οδικές μετακινήσεις, είτε λόγω της χαλαζόπτωσης ή λόγω της σφοδρής νεροποντής.
kathemera.gr

Λογοκρισία στα Social Media εξετάζει η Κυβέρνηση Ερντογάν


Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) βρίσκονται πλέον για τα καλά στο στόχαστρο του Κυβερνώντος Κόμματος της Τουρκίας, ΑΚP, αφού θεωρούνται η κινητήριος δύναμη των...
διαδηλώσεων των διαδηλώσεων στην πλατεία Γκεζί.

Πεδίο μάχης η Ταξίμ μετά την εισβολή της αστυνομίας - 2 τραυματίες


Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης μετά την εισβολή των ειδικών δυνάμεων της τουρικικής αστυνομίας στις 07.30 το πρωί. Από τις συγκρούσεις έχουν τραυματιστεί δύο άτομα...Ο ένας από τους δύο τραυματίες δεν είχε τις αισθήσεις του, καθώς πιθανότατα λιποθύμησε. Η αστυνομία συνέχισε να χρησιμοποιεί δακρυγόνα στους γύρω δρόμους της Ταξί,

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη στο Αγρίνιο – 17 προσαγωγές μέχρι στιγμής


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου με τη συμμετοχή αστυνομικών υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας σε ...
συνεργασία με το τμήμα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Τουρκία: Συνελήφθη ο εγκέφαλος της επίθεσης στο Ρεϊχανλί

Ένας Τούρκος, ο οποίος παρουσιάζεται από τις τουρκικές Αρχές ως ο εγκέφαλος πίσω από τις αιματηρές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 52 ανθρώπους στις αρχές Μαΐου στην πόλη Ρεϊχανλί, στα σύνορα με τη Συρία, συνελήφθη στη νότια Τουρκία ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στη Συρία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές τουρκικές Αρχές. «Ένα άτομο που είναι ένας από τους κύριους υπόπτους της διπλής επίθεσης συνελήφθη στις 10 Ιουνίου το βράδυ ενώ επιχειρούσε να διασχίσει τα σύνορα με τη Συρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνείου της επαρχίας Χατάι (νοτιοανατολική Τουρκία, στα σύνορα με τη Συρία).

Αγορά κρέατος με… άτοκες δόσεις

Μοιάζει με αστείο, αλλά είναι μια χαρακτηριστική εικόνα της πραγματικότητας που βιώνουν οι Έλληνες καταναλωτές.

Σε κρεοπωλείο της Βαρβακείου αγοράς καταναλωτής ζήτησε να αγοράσει ένα κιλό μοσχαρίσιο κρέας και μισό κιλό κιμά με την πιστωτική του κάρτα, παρόλο που το συνολικό κόστος της αγοράς δεν ξεπερνούσε τα 8,50 ευρώ.




Η πινακίδα σε κεντρικό κρεοπωλείο της Βαρβακείου αγοράς υπάρχει τουλάχιστον εδώ και τρία χρόνια και βρήκε πρόσφορο… έδαφος στην κρίση, κυρίως σε αγορές μεγάλων ποσοτήτων από εμπόρους ή καταστήματα.

10/6/13

Χαλκίδα: Την ώρα που έκαναν μπάνιο είδαν έναν άντρα να ξεψυχά στην παραλία!


Βγήκε για περίπατο και συνάντησε τον θάνατο!
Ήταν χθες το απόγευμα όταν περπατούσε στην παραλία των Συκιών στην Χαλκίδα.

Την ώρα που έκανε τον περίπατο του, άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ξαφνικά γονάτισε και έπεσε λιπόθυμος.

Την περιέλουσαν με οξύ γιατί βρήκε δουλειά


Ακόμη ένα περιστατικό βίας σε βάρος γυναικών σημειώθηκε στην Ινδία. Αυτή τη φορά θύμα ήταν μια 24χρονη κοπέλα η οποία πλήρωσε με τη ζωή της την επιθυμία της να δουλέψει.

Τι συζήτησαν Στουρνάρας - τρόικα


Συζήτηση για πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13% έγινε κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα.

Παράγοντας του ΥΠΟΙΚ δήλωσε μετά τις συνομιλίες ότι από την ελληνική πλευρά ολοκληρώνεται η αξιολόγηση του μέτρου και πως από τους ελεγκτές ζητήθηκαν και παρασχέθηκαν εξειδικευμένα στοιχεία για τα ξενοδοχεία, προκειμένου να αποτιμήσουν την αποτελεσματικότητά του.

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την Τρόικα

Τα «κόκκινα» δάνεια, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η περαιτέρω περικοπή των δημοσίων επενδύσεων και η επόμενη ημέρα σε εργασιακό και ασφαλιστικό είναι ορισμένα μόνο από τα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στη διάρκεια των επαφών ανάμεσα στην Τρόικα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

9/6/13

Ευτυχία…



Δουλεύεις τόσο ώστε ίσα που προλαβαίνεις να αντιληφθείς ότι κάθε αυγή που ξημερώνει, είναι μια αρχή χαμένη.
Μια ακόμα μέρα που δεν είσαι ευτυχισμένος.
Οι άνθρωποι διανύουμε ολόκληρες ζωές κυνηγώντας οτιδήποτε άλλο από την ευτυχία.
Αυτό συμβαίνει κυρίως για δύο λόγους.
Ο ένας είναι επειδή “μασήσαμε” από πολύ μικροί το μύθο ότι η ευτυχία δεν υπάρχει.
Ότι είναι άπιαστη, δεν έχει διάρκεια, ότι είναι ουτοπία,
ότι πρόκειται για στιγμές, στο σύνολο τους τυχαίες.
Ο άλλος λόγος είναι ότι το μάρκετινγκ της ευτυχίας “νετάρει” σε υλικά πράγματα, συχνά ανταγωνιστικά, ξέρεις, το γνωστό μοτίβο, είμαι εξυπνότερος αν έχω τα σωστά κουφώματα στο σπίτι, γοητευτικότερος αν κυκλοφορώ το σωστό αμάξι στα σωστά μέρη, δημοφιλέστερη απ’ τη γειτόνισσα αν το αποσμητικό μου μυρίζει δάσος κι όχι φρούτα του λόγγου και τελικά ευτυχέστερος.
Η ευτυχία έχει υποστεί τέτοια δυσφήμιση επειδή δεν καταναλώνει κ επειδή δε συμφέρει.
Οι δυστυχισμένοι ψωνίζουν συχνότερα, φοβούνται ευκολότερα και δουλεύουν περισσότερο επειδή ξοδεύουν και επειδή δεν ξέρουν τι να κάνουν με την υπόλοιπη ζωή τους.
Δεν μας έμαθαν να στοχεύουμε την ευτυχία κι έτσι δεν την πετυχαίνουμε.
Κυνηγάμε τη δουλειά μας και την κάνουμε αυτοσκοπό, κυνηγάμε τον έρωτα και όλοι ξέρουμε τι καταφέρνουν δύο άνθρωποι χαμένοι, μαζί.
Ένα πλήρη κύκλο αποτυχίας και απογοήτευσης και ματαίωσης.
Σ’ άκουγα σήμερα να ονειρεύεσαι.
Ένα νησί, μια βάρκα, τη θάλασσα, κουβέντα στο καφενείο, το ξημέρωμα, την αγάπη.
Ένας άνθρωπος δικός μου, ωστόσο κάποιος θα λεγε ξένος, κάποιος, όχι όμως εγώ.
Ένας άνθρωπος που ξοδεύει τις πολύτιμες ώρες του σ’ ένα πολύπλοκο δίκτυο τοίχων, ονειρεύεται την απεραντοσύνη του ορίζοντα,
ο ίδιος αυτός άνθρωπος που έχτισε την στενή αυτοκρατορία του που δεν τον χωράει πια, με το μυαλό του, ονειρεύεται.
Τη μέρα που δε θα χρειάζεται να σκέφτεται άλλο.
Πως να πω σ’ αυτόν τον άνθρωπο πως χρειάζεται ένα βήμα;
Πως είναι τόσο απλό και πως είναι εγκληματικό να παίζει το Θεό σχεδιάζοντας πάνω σε χρόνο που δεν του ανήκει;
Πως το αύριο που θα είναι πιο βολικό και το κάθε αύριο που οι συνθήκες θα τα φέρουν πιο εξυπηρετικά είναι το μόνο στο οποίο δεν μπορεί να ποντάρει;
Κάντο σήμερα. Χωρίς να μπορείς. Κέρδισε μια μέρα.
Είμαστε λίγοι για την ευτυχία.
Θέλουμε να τη φέρουμε στα μέτρα μας, δεν ξέρουμε ότι εμείς πρέπει να ψηλώσουμε, να απλωθούμε όχι για να την αξίζουμε μα για να την προλάβουμε.
Το “ποτέ δεν είναι αργά” είναι ακόμα ένας μύθος.
Κάποτε θα είναι πολύ αργά.
Ακόμα και για σένα.


πηγή /enallaktikidrasi.gr