15/2/13

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!!!

protothema.gr

Σοκ και δέος σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν σκορπίσει οι εικόνες με τη βροχή μετεωριτών στη Ρωσία.
Περισσότεροι από 725 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τουλάχιστον 60 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη και δύο από αυτούς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την πτώση μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων, ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.
Σύμφωνα με ανώνυμες στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today, ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του. H αναφορά αυτή ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.
Σύμφωνα με τη ρωσική Ακαδημία Επιστημών, το βάρος των μετεωριτών που έπεσαν στα Ουράλια ανέρχεται στους 10 τόνους.
Ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον έξι πόλεις, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις. Τουλάχιστον 297 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές από την πτώση μετεωρίτη στην περιοχή Τσελιάμπινσκ, η οποία επλήγη περισσότερο από το φαινόμενο. Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου όπου κατέρρευσε οροφή 600 τμ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις άνθρωποι, μετέδωσε το Ιντερφαξ. Στην ίδια περιοχή χτυπήθηκε και σχολείο, και έχουν αναφερθεί τραυματισμοί! Εν τω μεταξύ, ειδικά για τους κατοίκους της πόλης Τσελιάμπινσκ οι ρωσικές Αρχές άνοιξαν τηλεφωνικής γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.
Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Ιντερνετ δείχνει φλεγόμενους μετεωρίτες να διασχίζουν τον ουρανό σε μικρό ύψος και η πορεία τους να δείχνει ότι θα πέσουν στο έδαφος. Σε άλλο βίντεο, οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο στον ουρανό πάνω από τα σπίτια τους και ακούγονται εκρήξεις.
"Ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ", ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια στο γραφείο του Ιταρ-Τας στο κέντρο του Τσέλιαμπινσκ, σύμφωνα με το Ρία Νοβόστι. Εκπρόσωπος του υπουργείου τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο έκανε λόγο για πενήντα τραυματίες.
Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε πως κινητοποίησε 20.000 άντρες και τρία αεροπλάνα ή ελικόπτερα για να επιθεωρήσουν τις περιοχές.
Το υπουργείο κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. "Δεν αποφασίστηκε να απομακρυνθούν πολίτες από τις κατοικίες τους, το επίπεδο ραδιενέργειας είναι κανονικό, σας ζητάμε να μην πανικοβάλλεστε", επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

15\02 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

14/2/13

ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

φωτογραφία σαρώνει τις τελευταίες μέρες στα μεγαλύτερα ξένα blos και στις σελίδες του facebook!! Φυσικά δεν....
αφήνει κανέναν ασυγκηνητο!!!!

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη 2 χρόνια πριν στον ζωολογικό κήπο της Μελβούρνης ήρθε όμως στο φώς μόλις μερικές βδομάδες πρίν!!!

Η Chequita το γλυκό μωράκι μαϊμού, αγκαλιάζει τη μητέρα του Cassie, κατα την διάρκεια εγχείρησης της στο χέρι!!!

Υπάρχει λοιπόν κανείς που να νομίζει πως τα ζώα δεν έχουν αισθήματα???

ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ..

13/2/13

Η «ένδοξη» ιστορία του χαρτιού τουαλέτας!


Η «ένδοξη» ιστορία του χαρτιού τουαλέτας!

Η «ανακάλυψη» που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας!
... «Τεράστια και απλησίαστη ανακάλυψη!», διάβαζε με πηχυαίους τίτλους ο αναγνώστης στο περιοδικό Scientific American.
Ήταν η δεκαετία του 1850, μια εποχή όπου οι εφευρέσεις έπεφταν βροχή και άλλαζαν δραστικά τον κόσμο: η μοντέρνα ραπτομηχανή και το οπλοπολυβόλο έβλεπαν, ανάμεσα σε άλλα, το φως της ημέρας.
Οι αναγνώστες του δημοφιλούς περιοδικού «σκόνταφταν» σε μια μικρή διαφημιστική καταχώρηση κάτω από τη γιγαντιαία επικεφαλίδα: ήταν η ρεκλάμα για το «φαρμακευτικό χαρτί» του Joseph C. Gayetty, η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που το χαρτί τουαλέτας γινόταν εμπορικό προϊόν!
Η «μεγαλύτερη ευλογία της εποχής», όπως διαλαλούσε η διαφήμιση, άφησε ωστόσο το κοινό εμβρόντητο. Η θριαμβευτική ανακοίνωση του Gayetty αποδεικνυόταν αρκετά προκλητική: μπορεί σήμερα το ρολό υγείας να θεωρείται απαραίτητη οικιακή άνεση, πίσω στα 1850 ωστόσο η ιδέα του να πετάξει κανείς τα λεφτά του για κάτι τέτοιο φάνταζε εξωφρενική!

Η ανθρωπότητα εξάλλου σκούπιζε τον πισινό της με ό,τι έβρισκε εδώ και χιλιετίες χωρίς πρόβλημα!
Πόσο μάλλον που η επιστημονική κοινότητα και το ιατρικό κατεστημένο γέλασαν με την καρδιά τους με την «ανακάλυψη» του Gayetty, κυρίως από τους ισχυρισμούς του δαιμόνιου νεοϋρκέζου επιχειρηματία ότι το «φαρμακευτικό» του χαρτί μπορούσε να θεραπεύσει τις αιμορροΐδες. Σύντομα λοιπόν οι σελίδες των πλέον έγκριτων ιατρικών επιθεωρήσεων κατακλύζονταν από σάτιρα και επιχειρηματολογία κατά του νέου προϊόντος.

Σήμερα, η βιομηχανία χαρτιού υγείας στις ΗΠΑ μετρά πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, με τον μέσο Αμερικανό να χρησιμοποιεί περισσότερα από 20.000 φύλλα τον χρόνο. Η «ανακάλυψη» του Gayetty έμελλε να έχει επιτυχία, όχι βέβαια προτού πειστεί τελεσίδικα ο κόσμος για την ανάγκη αλλά και τα οφέλη της χρήσης χαρτιού υγείας.
Το δικό του χαρτί τουαλέτας, το μόνο που κυκλοφορούσε στην αγορά από το 1857 έως το 1890, έπρεπε να ανταγωνιστεί τις δωρεάν εναλλακτικές λύσεις που πρόσφεραν αφειδώς οι παλιές εφημερίδες, οι μπροσούρες και τα φύλλα των δέντρων

by jim vouganis


TO XAMOΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

12/2/13

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΗ;


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΓΑΝΗΣ

Τί είναι άραγε η τύχη;

Άραγε μπορούμε να ορίσουμε την έννοια της τύχης;

Μπορούμε δηλαδή να εξηγήσουμε κάθε συμβάν στη ζωή μας, ως αποτέλεσμα ενός "κοσμικού μηχανισμού", όπου τα πάντα καθορίζονται χωρίς να χρειαστεί η επέμβασή μας;
...
Δύσκολος συλλογισμός...

Στην Ελληνική Μυθολογία υπήρχε η Θεά Τύχη. Δίνει ο μύθος τις κατάλληλες απαντήσεις σχετικά με την εμφάνιση της τύχης στη ζωή μας;

Η επιτυχία μεταφράζεται στο μυαλό μας ως καλοτυχία, ενώ η αποτυχία ως κακοτυχία.

Το κάθε αποτέλεσμα όμως είναι ένας συνδυασμός παραγόντων...

Πώς θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε τη γνωριμία μας με κάποιο πρόσωπο, που το θεωρούμε μοναδικό για τον εαυτό μας;

Ίσως η πιο πειστική εξήγηση, σύμφωνα με τον Χόρχε Μπούκαϊ, να είναι ο συνδυασμός Τύχης, Πεπρωμένου και Τυχαίου.

Νομίζω ότι παρακάτω απόσπασμα του N. Ρέσερ, να περιγράφει την έννοια τύχης στη ζωή μας....

Το να έχει κανείς μία θαυμάσια φωνή,
μια υπερφυσική δύναμη ή μια αξιοζήλευτη μνήμη,
όπως και το να έχει γεννηθεί ωραίος, έξυπνος ή επιδέξιος
αποτελεί, το δίχως άλλο, πλεονέκτημα.

Πρέπει όμως να έχουμε υπόψη μας πως ακόμα κι αν
"γεννηθήκαμε με όλες τις χαρές του κόσμου κερδισμένες",
το τέλος της ιστορίας μας, κανείς δεν μας το εγγυάται....

EΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΒΑΤΗΣ


11/2/13

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ..



Η αγάπη είναι ποίηση
είναι έμπνευση,μαγεία..
είναι ζωή και θάνατος
είναι δημιουργία!!

Σαν την αγάπη αιστανθείς,
... την λες,την ζωγραφίζεις
στίχο την γράφεις στο χαρτί
με νότες την γεμίζεις..

Η αγάπη είναι σύμπλεγμα
πόνου,χαράς,οδύνης
να αγαπάς,να σ' αγαπούν,
να παίρνεις και να δίνεις.!

Αυτή είναι η αγάπη.
Κι' αν τη βρείς..
άστη να σε μαγέψει
μονάχα να την σεβαστείς
να μη σε καταστρέψει..
(by eleni)

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!!

ΠΥΘΙΑ ΙΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΜΩΝ


Πυθία ονομαζόταν η εκάστοτε Πρωθιέρεια του Θεού Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών η οποία, ευρισκόμενη σε έκσταση, μετέφερε τη χρησμοδότηση του Θεού προς τον ενδιαφερόμενο με τρόπο συνήθως λακωνικό, δυσνόητο και αινιγματικό. Η λέξη «Πυθία» προέρχεται από το «Πύθων», το όνομα ενός ερπετού, φιδιού ή «δράκου» που σκότωσε κατά τη μυθολογία ο Απόλλωνας για να κυριεύσει το χώρο του μαντείου στους Δελφούς....

Πριν από κάθε χρησμοδότηση η Πυθία πλενόταν, έπινε νερό από την Κασταλία πηγή, μασούσε φύλλα δάφνης και ανέβαινε σ' έναν τρίποδα. Από τη βάση του τρίποδα έβγαιναν αναθυμιάσεις που παράγονταν με την καύση διαφόρων ψυχοτρόπων βοτάνων, εμπλουτισμένων με υψηλές ποσότητες μεθανίου. Η Πυθία ερχόταν σε έκσταση και έβγαζε ασυνάρτητες κραυγές και λόγους. Οι ιερείς του μαντείου μετέτρεπαν τα άναρθρα αυτά λόγια σε έμμετρους χρησμούς, με διφορούμενη σημασία. Πρώτη Πυθία του Μαντείου των Δελφών κατά την Ελληνική Μυθολογία ήταν η Φημονόη.