16/3/13

Τα παράξενα της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου




Ο Μακεδόνας στρατηγός, ο σπουδαίος ηγεμόνας, πέρασε στην Ιστορία και κέρδισε μία θέση στην αιωνιότητα καθώς κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Αφού επικράτησε στην Ελλάδα, εκστράτευσε κατά των Περσών, πέρασε στη Μικρά Ασία και έφτασε μέχρι τις Ινδίες, υποτάσσοντας τους λαούς που βρέθηκαν στο δρόμο του.




Αυτό που τον έκανε όμως να ξεχωρίσει από άλλους μεγάλος στρατηγούς της αρχαιότητας ήταν πως οι κατακτήσεις του δεν άφησαν γεύση καταστροφής, αλλά δημιουργίας, μιας και ο ίδιος επέλεγε να σέβεται τις παραδόσεις και τα ήθη των λαών που κατακτούσε, ενώ τεράστιο ήταν και το πολιτιστικό έργο που άφησε πίσω του. Η πορεία του έφτασε σε εμάς μέσω των βιογράφων του αλλά και ιστορικών, είτε της εποχής του είτε μεταγενέστερων. Μεταξύ αυτών ο Παυσανίας, ο Σκύλακας, ο Αρριανός, ο Στράβωνας, αλλά και κάποιοι διφορούμενοι όπως ο Ψευδο-Καλλισθένης.

Σύγχρονοι μελετητές του βίου του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκάλυψαν μια νέα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πτυχή της Ιστορίας, που ντύνει την πορεία του στρατηλάτη με ένα... μεταφυσικό μανδύα. Από τις εκστρατείες του μας έρχονται μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες αναφορές για θέαση ΑΤΙΑ (Ιπτάμενων Δίσκων) και πλήθος άλλων περιπτώσεων, όπως στενές επαφές με κυνοκέφαλους, ερπετοειδή, υποχθόνια πλάσματα και γίγαντες.
Επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ακριβή φύση των παράξενων αυτών περιγραφών, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε μερικές γραμμές, στην παρουσίαση των περιπτώσεων αυτών, αφήνοντας τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

ΑΓΝΩΣΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Στο έργο "Αλεξάνδρου Ανάβασις" του Αρριανού, υπάρχει η καταγραφή ενός παράξενου συμβάντος στο οποίο δεν δόθηκε μεγάλη σημασία, πιθανότητα επειδή θεωρήθηκε προϊόν μυθοπλασίας. Συνέβη κατα την πολιορκία της Τύρου και, σύμφωνα με το κείμενο, "ιπτάμενες ασπίδες σε τριγωνικό σχηματισμό έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό, πάνω από τα κεφάλια των Μακεδόνων στρατιωτών". Στη συνέχεια οι ασπίδες αυτές κατευθύνθηκαν κάνοντας γύρους πάνω από την Τύρο, ενώ μια από αυτές εξαπέλυσε μια φωτεινή πύρινη ακτίνα. Ακολούθησαν και οι υπόλοιπες, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων στρατιωτών, μέχρι που ένα τμήμα από τα πέτρινα τείχη της Τύρου σωριάστηκε, επιτρέποντας στους Μακεδόνες να εισβάλουν στην πόλη.

Για πολλά χρόνια δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το απόσπασμα, ίσως γιατί μεταφράστηκε ως η απόπειρα του Αρριανού να καταδείξει πως ο Αλέξανδρος είχε στο πλευρό του τη βοήθεια των θεών κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του. Αυτή η θεϊκή αρωγή ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη και στους ακολούθους στου στρατηλάτη που πίστευαν ότι οι θεοί προστάτευαν τον ηγέτη τους. Ένας ακόμα πιθανός λόγος για τον παραγκωνισμό του αποσπάσματος είναι και το γεγονός ότι σε όλο το έργο του Αρριανού συναντάμε πολύ συχνά αναφορές σε απότομες αλλαγές του καιρού, συνεπώς θα μπορούσε το περιστατικό να έχει ερμηνευτεί ως τέτοιο.
Ξένοι μελετητές εξωγήινων φαινομένων έχουν βασίσει τη σύνδεση της εκστρατείας με άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα σε περιστατικά όπως αυτό που καταγράφει ο Αρριανός, αλλά και πιαθνόν σε αποσπάσματα από τον Μεγασθένη και τον Πτολεμαίο. Ανάμεσα σε αυτούς ο Frank Edwards και ο W. Raymond Drake, που έχει δώσει μεγάλη έκταση στο θέμα στο βιβλίο του "Θεοί και Αστροναύτες στην Ελλάδα και τη Ρώμη", που γράφτηκε το 1976. Στην ίδια κατεύθυνση έχουν κινηθεί και άλλοι μελετητές της σχολής του Erich von Daniken. Ο Drake , δίνοντας τη δική του ανάλυση στα γραφόμενα, υποστηρίζει στο βιβλίο του πως ακόμα ένα περιστατικό με ΑΤΙΑ καταγράφηκε κατα την πορεία του μακεδονικού στρατού προς τις Ινδίες. Σύμφωνα με το κείμενό του, τις πηγές του οποίου βέβαια δεν αποκαλύπτει, κοντά σε έναν ποταμό εμφανίστηκαν δύο ιπτάμενα σκάφη, που περιγράφονται όπως οι ασπίδες της Τύρου, τα οποία εφόρμησαν κατα των στρατιωτών. Το αποτέλεσμα ήταν να πανικοβληθούν στρατιώτες, άλογα και ελέφαντες και να μη διασχίσουν τον ποταμό. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρεται σε αυτά ως "πράγματα θεόσταλτα από άγνωστους θεούς".
ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ακόμα μία αναφορά σε παράξενα πλάσματα τα οποία είχαν πρόσωπο σκύλου και σώμα ανθρώπου συναντάμε στο έργο του Ψευδοκαλλισθένη "Το μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου" ή αλλιώς "Η Φυλλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου". Αξίζει να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο κείμενο θεωρείται το πρώτο μυθιστόρημα του δυτικού κόσμου και άρα τα όσα καταγράφονται σε αυτό αντιμετωπίζονται από τους περισσότερους ως φανταστικές ιστορίες
Σύμφωνα με το μυθιστόρημα, ο Αλέξανδρος συνάντησε στις Ινδίες τη φυλή των Σκυλοκέφαλων. Αυτοί είχαν ανθρώπινο σώμα με κεφάλι σκύλου, περπατούσαν όπως τα σκυλιά αλλά μιλούσαν όπως οι άνθρωποι. Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Ψευδοκαλλισθένης,"Εσκότωσεν ο Αλέξανδρος πολλούς και από εκείνους, και μετά δέκα ημέρας, αφήνοντας τον τόπον του, επήγε εις ένα χωρίον...". Βέβαια ο συγγραφέας της "Φυλλάδας" απέκτησε αυτό το ψευδώνυμο γιατί βάσισε το έργο του στα κείμενα του Καλλισθένη από την Όλυνθο, του ιστορικού που ακολουθούσε το στρατηλάτη στις εκστρατείες του, αλλά και στις "Βασιλείους Εφημερίδες" που ήταν στην ουσία το ημερολόγιο της εκστρατείας και συντασσόταν από το γραμματέα της αυλής. Έτσι, κάποιοι μεταγενέστεροι μελετητές έχουν διερωτηθεί για το κατα πόσο είναι εντελώς φανταστικά τα όσα αναφέρει.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ
Στον Μέγα Αλέξανδρο έχουν αποδοθεί από σύγχρονους και μεταγενέστερους μελετητές ιδιότητες που αγγίζουν τα όρια του θρύλου. Θεϊκές δυνάμεις, μάχες με παράξενα πλάσματα, αναμετρήσεις με γίγαντες και τέρατα από τα οποία έβγαινε πάντα νικητής εξαιτίας της ρώμης και της εξυπνάδας του.
Οι καταγραφές αρκετών βιογράφων και ιστορικών της εποχής μπορούν να αντιμετωπιστούν σήμερα ως αρκετά αξιόπιστες πηγές. Τα υπόλοιπα, κυρίως όσα γράφτηκαν μεταγενέστερα, βασιζόμενα στις καταγραφές αυτές, εκτιμώνται ως επι το πλείστον ως μυθιστορηματικά κείμενα που στόχευαν στον εξωραϊσμό του ηγεμόνα και των ανδραγαθημάτων του. Οι ερμηνείες που επιδέχονται, όπως είδαμε, είναι πολλές και ποικίλλουν. Η επιλογή δική σας....

Πηγή/mustikoikosmoi.gr

O BAΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ!!!



Φεβρουάριος σημαίνει καρναβάλι.Για όλο τον κόσμο. Από το Ρίο και τη Βενετία έως το Ντύσελντορφ, τη Νίκαια και όπου αλλού μπορεί να ταξιδέψει ο ανθρώπινος νους, αυτήν την εποχή οι δρόμοι γεμίζουν χρώμα, μουσική, χορό και αστείρευτο κέφι.!
Στην Ελλάδα,στις 6 το απόγευμα, καιρού επιτρέποντος, ξεκινά η ...πεζή παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν 35.000 καρναβαλιστές.
Ο εντυπωσιακός βασιλιάς Καρνάβαλος, διά χειρός Πέτρου Βρυώνη, ονομάζεται φέτος βασιλιάς της κρίσης. Μαζί του θα παρελάσουν δεκάδες άρματα τόσο του δήμου όσο και των πληρωμάτων του κρυμμένου θησαυρού.
Χθες το βράδυ όλη η Πάτρα ήταν στο πόδι με την διασκέδαση να κρατά μέχρι σήμερα το ξημερώμα. Η παρέλαση της Κυριακής ξεκινά στις 2 μ.μ., με τη συμμετοχή περισσότερων από 40.000 καρναβαλιστών. Στις 9 μ.μ. της Κυριακής ο βασιλιάς καρνάβαλος θα παραδοθεί στην πυρά.
enikos.gr

Δείτε σε τι είναι εθισμένος και δε βγαίνει από το σπίτι του εδώ και 7 χρόνια!



Ο πατέρας του 27χρονου Ζάο Γιάνγκ αναφέρει ...πως ο γιος του παράτησε ξαφνικά τη δουλειά του και αγόρασε ένα PC, το 2007. Από τότε, ο Ζάο άρχισε να «παίρνει την κάτω βόλτα», καθώς έπαιζε όλη μέρα games και παραμελούσε βασικές ανάγκες, όπως φαγητό, μπάνιο κλπ. Επίσης, ο πατέρας προσθέτει πως ο Ζάο σιγά σιγά γινόταν αντικοινωνικός ακόμα και με την οικογένειά του!
Όταν μαθεύτηκε πως ο νεαρός ήταν κλεισμένος στο σπίτι του για 6 χρόνια, δημοσιογράφοι τον επισκέφτηκαν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς αυτός αρνιόταν να μιλήσει ακόμα και στον πατέρα του. Μάλιστα, όταν προσπάθησαν να μπουν στο δωμάτιο του, ο Ζάο άρπαξε ένα... μαχαίρι!
Οι ψυχολόγοι πάντως λένε πως η συμπεριφορά του αυτή μπορεί να οφείλεται σεψυχολογικά εμπόδια που είχε ο νεαρός, ανεξάρτητα από τον εθισμό στα online games, αλλά και η απροθυμία να μιλήσει στους έξω, μπορεί να είναι κάποια μορφή παράνοιας!


tsekouratoi.gr


Έφτιαξε κούκλες με σύνδρομο Down για την κόρη της.



Συγκινεί μία μητέρα η οποία δημιούργησε κούκλες εμπνευσμένες από την κόρη της που...
πάσχει από Σύνδρομο Down.
Η 49χρονη Connie Feda από το Pittsburgh της Πενσυλβάνια, δεν ήθελε να
βλέπει άλλο στενοχωρημένη την κόρη της Hannah, η οποία όταν χάζευε
καταλόγους με παιχνίδια, έλεγε πως καμία κούκλα δεν μοιάζει με εκείνη.
Η μαμά της, όπως είναι φυσικό, προσπάθησε να σκεφτεί τι θα μπορούσε να
κάνει την μικρότερη της κόρη να βρει το χαμόγελό της. Έτσι σχεδίασε μια
μίνι version της Hannah.
Η 49χρονη όμως ήθελε να δώσει χαρά και σε άλλα παιδιά με σύνδρομο Dοwn
και έτσι μετέτρεψε σε full time δουλειά την ενασχόλησή της αυτή. Μάλιστα
οι Dolls For Downs όπως λέγονται θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τον Μάιο.
«Όταν ρώτησα την Hannah ποιο είναι το αγαπημένο σημείο της κούκλας της
εκείνη απάντησε πως την αγαπά επειδή είναι όμορφη και επειδή είναι δικιά
της» εξομολογείται η Connie Feda
Η 49χρονη στη σελίδα της στο Facebook κάνει γνωστό πως αποστολή της
είναι να “αναπαραστήσει τα παιδιά με σύνδρομο Down με τον πιο γλυκό
τρόπο”.
 
 
Επίσης σε συνέντευξή της στη Huffington Post, η κυρία Feda τονίζει πώς
«Θέλω η Hannah όταν βλέπει μια κούκλα με σύνδρομο Down να βλέπει κάτι
όμορφο, γιατί αυτό βλέπω κι εγώ όταν την κοιτάζω…..»

tsekouratoi.gr

15/3/13

ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ ΚΡΥΦΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ??..

ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΗΦΗΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ..

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων, κλειστό το Ρίο - Αντίρριο



Κανονικά  τα δρομολόγια των πλοίων, κλειστό το Ρίο - Αντίρριο
Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και

Έδειρε την ηθοποιό Γιούλη Ζήκου επί σκηνής.


Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων - Πέμπτη 14.3.2013 - με την Ελένη Τσαγκά.
"Έδειρε την ηθοποιό Γιούλη Ζήκου επί σκηνής".




14/3/13

Ριζότο με θαλασσινά



Λόγω της Καθαράς Δευτέρας,δανειζόμαστε την ωραιώτατη συνταγή από τις Συνταγές Της Καρδιάς
και σας τη χαρίζουμε.
Απλή και πεντανόστιμη.!!
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)8 μεγάλα μύδια με το μισό κέλυφος (στο s/m στα κατεψυγμένα)
500 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος (κατεψυγμένα)
10-12 γαρίδες (κατεψυγμένες, μετρίου μεγέθους)
4 ώριμες ντομάτες, αλεσμένες στο multi
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
μπόλικο χοντροκομμένο άνηθο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ούζο
1,5 κούπα ρύζι τύπου Αμερικής σπυρωτό, όχι γλασέ
αλάτι και πιπέρι (είτε φρεσκοτριμμένο είτε σε κόκκους)
μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά όλα τα μύδια και τις γαρίδες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο. Ανάβουμε το μάτι και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφού πάρουν 2-3 βράσεις, προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε για λίγη ώρα χωρίς το καπάκι ώστε να εξατμιστεί το ούζο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες , το ρύζι, 2 κούπες νερό, το πιπέρι και αλατίζουμε κατά βούληση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και παρακολουθούμε το βράσιμο του ρυζιού και συμπληρώνουμε νερό ΑΝ χρειάζεται, μέχρι να ολοκληρωθεί το βράσιμο.
Πριν βράσει εντελώς το ρύζι σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι ώστε να ολοκληρωθεί το βράσιμο με σβηστή την φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το κουκουνάρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνταγές Της Καρδιάς,
και καλή επιτυχία!!!

Γάτα απαλύνει τον πόνο ενός γέρικου σκύλου!



Ο Buster είναι 13 χρόνων και πριν αρκετό καιρό προσβλήθηκε από μια ασθένεια στα κόκαλα η οποία του προκαλεί αφόρητους πόνους. Η θεραπεία του απαιτούσε γερή δόση φαρμάκων με αποτέλεσμα οι παρενέργειες να είναι δυσάρεστες και το σκυλί πλέον να μην μπορεί να περπατήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη δυσκολία του να ανέβει τις σκάλες του σπιτιού για να κοιμηθεί το βράδυ με τα αφεντικά του. Στην αρχή το έκανε, παρόλο που ήταν επώδυνη διαδικασία αλλά σιγά σιγά δεν τα κατάφερνε πια να φτάσει στον επάνω όροφο.
Έτσι εγκατέλειψε την προσπάθεια και έμενε τα βράδια κάτω, κλαίγοντας από τους πόνους αλλά και από τη μοναξιά του. Η Katty, μια ηλικιωμένη γάτα που ζούσε μέσα και έξω από το σπίτι αποφάσισε να παρηγορήσει τον Buster και να του απαλύνει κάπως τον πόνο. Αποφάσισε να κοιμάται δίπλα του τα βράδια κάνοντας παρέα στο σκύλο, ο οποίος ως διά μαγείας από το πρώτο κιόλας βράδυ έπαψε να κλαίει. Οι δυο τους κοιμούνται πλέον μαζί και δεν αποχωρίζονται ούτε στιγμή, ενώ η Katty δείχνει να καταλαβαίνει το πρόβλημά του και κάνει ό,τι περνάει από το χέρις της για να τον βοηθήσει. Αν και άσπονδοι εχθροί από τη φύση τους, έγιναν οι καλύτεροι φίλοι στη δύσκολη στιγμή για να δώσουν ένα ηχηρό μάθημα σε όλους…
perierga.gr

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ!!!




Σκοτεινά σύννεφα συγκεντρώνονται στον ουρανό και το σκηνικό αλλάζει δραματικά. Αν ήταν σκηνή από ταινία, αυτό το σημείο θα ήταν όπου ένα διαστημόπλοιο εξωγήινων θα εμφανιζόταν μέσα από τα σύννεφα! Ή ίσως ένα παντοδύναμο υπερφυσικό ον που θα έσπερνε χωρίς οίκτο τον όλεθρο στους μικροκαμωμένος ανθρώπους της Γης. Ωστόσο, ενώ τίποτα από αυτά τα κινηματογραφικά και ιδιαιτέρως συναρπαστικά δεν συμβαίνει, ωστόσο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας οι εικόνες που δημιουργούνται στον ουρανό αποτελούν τις καλύτερες περιπτώσεις για πολλά φωτογραφικά «κλικ».


 perierga.gr

17 δεκάρες

Δεν το μαθαίνω λες καλά
της πιάτσας το παιχνίδι
λές..τις αδυναμίες μου,φοράω δαχτυλίδι..
Ποτέ δεν θά'μαι δυνατή,
θα χάνω στα σημεία..
... κι'ελπίδα για να βγω μπροστά
δεν έχω πιά καμία..

Ελα λοιπόν παίχτη γερέ,,
δηλώνεις δάσκαλός μου..
άνοιξ'το τάβλι της ζωής
γίνε αντίπαλός μου..
Κι'αν με κερδίσεις στις ζαριές
με ντόρτια και με εξάρες,,
κρέμασε στο μπεγλέρι σου..
17 δεκάρες!!

Είναι τα χρόνια που έμαθα
μονάχα ν'αγαπάω
να ξέρω πως με ξεγελάς,
και να σε συγχωράω
Αν είναι αδυναμία αυτό,
τότε είμαι χαμένη
από την πιάτσα,όπως λες,
τελείως ξεκομένη.

Κάνε παιχνίδι εδώ λοιπόν
κι'όσα άλλα θέλεις πέστα μου
μα στις παρτίδες της καρδιάς,
ζητάω και τα ρέστα μου.!

Τέρμα τώρα το μάθημα
και δεν σου θέλω χάρες
κρέμασε στο μπεγλέρι σου
17 δεκάρες..
(by eleni



Βγαίνει στην αγορά τo πρώτο φάρμακο για τους αλκοολικούς!


Στα ράφια της ευρωπαϊκής αγοράς μέχρι τον Αύγουστο θα

13/3/13

Ο νέος Πάπας είναι ο 76χρονος Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο,


Ο νέος Πάπας είναι ο 76χρονος Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο οποίος επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος Α'. Αυτή την στιγμή χαιρετά τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Νέος Πάπας ο Αργεντινός Μάριο Μπεργκόλιο
«Σας ευχαριστώ για την αποδοχή. Πρώτα θα ήθελα να προσευχηθούμε όλοι μαζί για τον Βενέδικτο
16ο». Ήταν τα πρώτα λόγια του Μπεργκόλιο ο οποίος στην συνέχεια το «Πάτερ Ημών».

Σ Ε Ι Ρ Η Ν Ε Σ


οι Σειρήνες ήταν οκτώ.

Κατά το μύθο οι Σειρήνες ήταν θαλάσσιες νύμφες (Ναϊάδες) συνοδοί της Περσεφόνης. Όταν τη Περσεφόνη την απήγαγε ο Άδης η μητερα της Δήμητρα τους έδωσε σώμα πτηνών για να τη βοηθήσουν στην αναζήτηση. Όταν πλέον δε κατάφεραν να τη βρουν εγκαταστάθηκαν σε ένα νησί από όπου με το πανέμορφο τραγούδι τους προσείλκυαν τους ναύτες των πλοίων που πλησίαζαν στην περιοχή τους και προκαλούσαν στην συνέχεια την καταστροφή τους.
Αναφέρονται για πρώτη φορά στην Οδύσσεια (μ 39-54 και 158-200) ως κατοικούσες στη νήσο Ανθεμόεσσα του Τυρρηνικού πελάγους, στο στενό της Μεσσήνης μεταξύ Σικελίας και Καλαβρίας. Ο Οδυσσέας είχε ενημερωθεί από την Κίρκη για το γοητευτικό τραγούδι τους με το οποίο παγίδευαν τους ανυποψίαστους ταξιδιώτες, που πλησιάζοντας είτε ξεχνούσαν τον προορισμό τους, είτε κατασπαράζονταν απ΄ αυτές, κι έτσι διέταξε σε όλο το πλήρωμα του να βάλουν κερί στα αυτιά τους ώστε να μην ακούν το τραγούδι των Σειρήνων, ενώ ό ίδιος ζήτησε να τον δέσουν στο κατάρτι ώστε όταν ακούσει το τραγούδι τους να μη παρασυρθεί στη γοητεία τους.
Πριν τον Οδυσσέα μόνο οι Αργοναύτες είχαν καταφέρει να περάσουν από την περιοχή τους, όταν ο Χείρων είχε προειδοποιήσει τον Ιάσονα να πάρει μαζί του τον Ορφέα ο οποίος με το τραγούδι του ξεπέρασε σε ομορφιά τις σειρήνες και κατόρθωσαν τελικά να διαφύγουν χωρίς απώλειες.
Η νήσος των Σειρήνων ή Σειρηνουσσών δεν είναι επακριβώς ταυτοποιημένη ούτε και μυθολογικά. Οι διάφοροι μελετητές έχουν προτείνει πάμπολλες τοποθεσίες. Ωστόσο, κατά την επικρατούσα άποψη βρισκόταν στην παραλία της Καμπανίας πλησίον της Νεαπόλεως.
Στην επικρατέστερη εκδοχή θεωρούνται θυγατέρες του ποτάμιου θεού Αχελώου και της Μούσας Μελπομένης (Απολλόδωρος) ή της Τερψιχόρης (Απολλώνιος ο Ρόδιος) ή της Στερόπης. Κατ΄ άλλη εκδοχή κόρες του θαλάσσιου θεού Φόρκυ και μητέρα τους η Χθων (Γη).
Συνήθως είναι αριθμητικά δύο Αγλαόπη (λαμπρή στην όψη) και Θελξιέπεια (γοητευτική στο λόγο) ή τρεις Παρθενόπη, Λευκωσία (Λευκή ουσία) κα...ι Λιγεία (Καθαρή φωνή) ή Αγλαόφωνος, Μόλπη (μελωδική φωνή) και Θελξινόη (όμορφος νους) κατά τον Ησίοδο. Άλλα ονόματα που τους έδιναν είναι Θελξιόπη (γοητευτική όψη) και Πεισηνόη (πειθώ του νου). Το δε όνομά τους συνδέεται πιθανώς με τον Σείριο. Κατά τον Πλάτωνα (Πολ. 617b,c)
posted by Jim Vouganis
 

Θεαματική αύξηση στη συλλογή των τηγανόλαδων!


Σημείο πανελλήνιας αναφοράς έχει γίνει ο δήμος Νεάπολης-

Αγριεύει ο καιρός με καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική


Επιδείνωση του καιρού κυρίως στα δυτικά και βόρεια με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ. Σε υψηλή για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία στην ανατολική και νότια χώρα.

Μακεδονία, Θράκη

video Ξυλοδαρμός νοσηλευτή στο Αττικόν από συνοδό ασθενούς: "Ένιωσα να χάνω τον κόσμο"


Περιστατικό ξυλοδαρμού νοσηλευτή στο Αττικόν νοσοκομείο από συνοδό ασθενούς. Τι δηλώνουν στο NEWS 247 ο νοσηλευτής, ο διοικητής του νοσοκομείου και εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων (Vids)

Όταν οι ενήλικες πετούν σκουπίδια … νήπια των Τρικάλων τα ανακυκλώνουν


Σε πρόγραμμα ανακύκλωση άχρηστων υλικών-χαρτιών και από περισσεύματα κατασκευών, συμμετέχουν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Κεφαλόβρυσου Τρικάλων.

Σοκ: «Έφυγε» η Αγγελική Τζιρμάκη!


Θρήνο στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας σκόρπισε η είδηση του χαμού της

Διήμερη κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης





Λουκέτο βάζουν σήμερα και αύριο οι φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου ως

Το Δημόσιο θα πληρώνει τόκους υπερημερίας 8%


Από τo Σάββατο 16 Μαρτίου οι δημόσιες αρχές θα είναι

Αυστραλία: Νέο ρεκόρ φθινοπωρινού καύσωνα


Άλλο ένα μετεωρολογικό ρεκόρ καταρρίφθηκε φέτος στη Μελβούρνη. Αν και φθινόπωρο, η πόλη έζησε παρατεταμένο καύσωνα και μόλις σήμερα δρόσισε.

Για εννέα συνεχόμενες μέρες η θερμοκρασία κυμάνθηκε μεταξύ 32 και 37 βαθμούς Κελσίου, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της.

Ιδιαίτερα θερμές ήταν και οι νύχτες. Έξι συνεχόμενα βράδια το θερμόμετρο έμεινε πάνω από τους 20 βαθμούς, πρωτοφανές φαινόμενο για φθινόπωρο.

euro2day.gr

Περισσότερες δόσεις για την εξόφληση οφειλών ετοιμάζει η ΔΕΗ

Όπως ανακοινώθηκε απόψε, η επιχείρηση θα

12/3/13

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο γιάφκες


Σε εξέλιξη βρίσκονται από το απόγευμα της

Το θαύμα της ζωής!!!!

Συνελήφθη στη... φυλακή για χρέη στο Δημόσιο! Συνέβη στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο έγκλειστος... συνελήφθη σήμερα το πρωί, για οφειλές στο

Ένας στους 12 εφήβους προσπαθεί να αυτοκτονήσει στη Ρωσία

"Περίπου 19 με 20 έφηβοι ανά 100.000 αυτοκτονούν" κάθε χρόνο στη Ρωσία, δηλαδή "τρεις φορές

11/3/13

Μόνο εμείς..


Μόνο εσύ
στις φλέβες μου κυλάς
σαν αίμα πυρωμένο..
μόνο εσύ
μέσ'τη καρδιά μου είσαι βαθειά
...λουλούδι ριζωμένο..
μόνο εσύ
είσαι αστέρι φωτεινό
σε ουρανό σκοτεινιασμένο.

Μόνο εγώ
τα βήματα του πάθους σου
μπορώ κι'ακολουθάω
μόνο εγώ
πεθύμησα τα χάδια σου τα τρυφερά
και καρτεράω
μόνο εγώ
στο άθροισμα των ημερών της απουσίας σου
βαριανασαίνω..
μόνο εγώ
λίγες στιγμές της παρουσίας σου
κρατώ και υπομένω..

Μόνο εμείς
τα μυστικά του έρωτα
μάθαμε αργοπεθαίνοντας..
μόνο εμείς
ελπίζουμε σε θαύματα
κάνοντας χίλια όνειρα
τα πιό όμορφα όνειρα..
δικό μας ένα αύριο προσμένοντας.
(by eleni)

 

Ο Έλληνας Ήρωας!!!!!!!!!



Αυτή είναι ακόμη μία έκφραση της Ελληνικής παληκαριάς:Έλληνας στην Γερμανία έπεσε στις φλόγες και έβγαλε σώους μια Τουρκάλα γιαγιά και τα δυο εγγόνια της…δυστυχώς όμως όπως έλεγε και ο Σωκράτης " Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος”…
Η εφημερίδα Χουριέτ τον αποκαλεί "Ο Έλληνας Ήρωας"

- Είδε πρώτος την φωτιά και δεν δίστασε με κίνδυνο της ζωής του να σώσει συνανθρώπους του


- Πρόκειται για τον Χρήστο Κύρογλου μετανάστη στην Γερμανία


Μια μεγάλη πυρκαγιά σημάδεψε τους κατοίκους της συνοικίας Μπάκναγκ στην Στουτγάρδη. Σε αυτή την φωτιά, 8 άτομα έχασαν την ζωή τους αλλά έγινε και κάτι που θα συζητιέται για πολύ καιρό τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα και την Τουρκία

Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα, Χουριέτ, ένας Έλληνας μετανάστης έπεσε στις φλόγες και έσωσε τρεις Τούρκους, επίσης μετανάστες στις 10 Μαρτίου.

Η Χουριέτ στην ηλεκτρονική της έκδοση έδωσε τον τίτλο "Ο Ελληνας ήρωας". Ο πρωταγωνιστής είναι ο Χρήστος Κύρογλου, ο οποίος έσωσε μια γιαγιά και τα δυο της εγγονάκια 10 και 14 χρόνων.

Η πυρκαγιά είχε θύματα κυρίως παιδιά. Ο θρήνος δεν θα κοπάσε για πολύ καιρό ακόμα. Από αυτήν κάηκε ο δεύτερος όροφος πολυκατοικίας στην συνοικία Μπάκνανγκ στη Στουτγάρδη.

Μεταξύ των 8 ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί, οι 7 ήταν παιδια!

Ο Χρήστος Κύρογλου εργάζεται σε ένα νυχτερινό κέντρο ακριβώς πίσω από την μοιραία πολυκατοικία.

Αφού ειδοποίησε την Πυροσβεστική έτρεξε, μπήκε στο φλεγόμενο κτίριο και φτάνοντας έξω από το διαμέρισμα, έσπασε την πόρτα και έσωσε τρεις ψυχές με κίνδυνο της ζωής του.

Έσπασε την πόρτα και βγήκε έξω η μητέρα των παιδιών, η γιαγιά και δυο από τα παιδιά. Η μητέρα όμως γύρισε πίσω για να σώσει το μικρό της που ήταν μόλις 6 ετών. Και εκείνη και το παιδί της άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία.

newsit.gr

ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΜΑΣ




ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΧΕΡΟΥΒΙΜ!!!!

ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΜΑΣ!!



Θέλει δική του μουσική και ο Θεός για να φανεί
να βγει ξανά να περπατήσει στην Ελλάδα.
Θέλει ταξίμια σαν ψαλμούς θέλει δικούς του ουρανούς
για να μας βγάλει απο το τέλμα στην λιακάδα.

Έτσι με βρήκε ο αιώνας εδώ κάτω
να τραγουδάω και να έχω πιάσει πάτο
μια απομίμηση κακή ξενοφερμένη
μια μελωδία που δεν ξέρω που πηγαίνει.

Μα τελικά εμείς θα μείνουμε στα ίδια
μες στην πενιά και στα δικά μας τα στολίδια
γιατί η ψυχή μας δεν μπορεί να ξεκολήσει
από τους δρόμους που έχουν όλοι περπατήσει.

Έτσι με βρήκε ο αιώνας εδώ πέρα
έχω σαστίσει και δεν πάω παραπέρα
μες στα αζήτητα μας ρίξανε οι ξύπνιοι
μοντερνοκάπηλοι μας βάλανε σε λίθη

Μα τελικά εμείς θα μείνουμε στα ίδια
μες στην πενιά και στα δικά μας τα στολίδια
γιατί η ψυχή μας δεν μπορεί να ξεκολήσει
από τους δρόμους που έχουν όλοι περπατήσει

Θέλει δική του μουσική και ο Θεός για να φανεί
να βγει ξανά να περπατήσει στην Ελλάδα.
Θέλει ταξίμια σαν ψαλμούς θέλει δικούς του ουρανούς
για να μας βγάλει απο το τέλμα στην λιακάδα.

Γιατί δεν κλαίμε πια όταν χωρίζουμε;


Κυριακάτικος καφές με τις φίλες μου. Ναι, είμαστε τέσσερις, ναι, είμαστε μία ξανθιά, μία καστανή, μία με ombre ξανθό-καστανό και μία κοκκινομάλλα και

Οι τάσεις άνοιξη-καλοκαίρι 2013: Μεταλλικά παπούτσια


Κι έτσι ξαφνικά, εκεί που με το ζόρι αποχωρίζεσαι τις sheep skinμπότες σου που κρατούν τα πόδια σου

10/3/13

Συχνά τα ψυχολογικά προβλήματα μετά από ανακοπή καρδιάς


Χιμπατζήδες εργαστηρίων βλέπουν τον ουρανό για πρώτη φορά


Ετοιμαστείτε για δάκρυα… video   Πηγή: www.lifo.gr

Τροχαίο ατύχημα στην Ερέτρια


Εφιαλτικές ώρες έζησε ένας άνδρας 65 ετών, όταν κάτω από άγνωστες -μέχρι στιγμής-

Αστεροειδής πέρασε σύρριζα από τη Γη

Ένας αστεροειδής μεγέθους σχεδόν όσο ένα οικοδομικό τετράγωνο πέρασε το Σάββατο σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Γη. Ήταν το τελευταίο από μια σειρά ουράνιων