11/5/13

23 χρόνια χωρίς τον Στράτο Διονυσίου


Ποιος δεν έχει τραγουδήσει ταξιτζή και παλιατζή», αναρωτιέται ο Νότης Σφακιανάκης σε ένα τραγούδι «ύμνο» για τον αείμνηστο Στράτο Διονυσίου.

Ανδρέας Λοβέρδος: Έπρεπε να είχα φύγει νωρίτερα από το ΠΑΣΟΚ


«To φιλότιμό μου δεν μου επιτρέπει να καταγγείλω το ΠΑΣΟΚ. Εγώ είμαι στην επόμενη ημέρα, είμαι στη "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" και η πρόκληση είναι να... δημιουργήσω κάτι καινούργιο» ήταν η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου σε ερώτηση για τη σύγκρουση Βενιζέλου Παπανδρέου με αφορμή τα οικονομικά του Κινήματος.

Διεθνής σπείρα ναρκωτικών εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ


Το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων Αττικής, κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και είχε διασυνδέσεις.... σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Εξαπατούσε ανυποψίαστους επικαλούμενος προβλήματα υγείας


Στη σύλληψη ενός 19χρονου, σε βάρος του οποίου και σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, προχώρησαν... χθες το βράδυ άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας.

Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία»


Αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών, που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους...
χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Πλημμύρισαν οι παρόχθιες οδοί του ποταμού Σηκουάνα


Οι αρχές του Παρισιού αναγκάστηκαν να κλείσουν την οδική σήραγγα κοντά στον Πύργο του Άιφελ και το παλάτι του Γκραν Παλέ...
όπου λόγω της υπερχείλισης του Σηκουάνα είχαν πλημμυρίσει οι παρόχθιες οδοί του ποταμού.

Ισχυρή σεισμική δόνηση, 6,2 Ρίχτερ στο Ιράν



Ισχυρή σεισμική δόνηση, 6,2 Ρίχτερ στο Ιράν
Μία ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αναστάτωσε σήμερα το πρωΐ το νότιο Ιράν, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Κέντρο.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Κίνδυνος για νέα μείωση των συντάξεων



Κίνδυνος για νέα μείωση των συντάξεων
Τον κώδωνα του κινδύνου για νέα μείωση συντάξεων κρούει στην τριμηνιαία έκθεσή της η επιστημονική επιτροπή της Βουλής που παρακολουθεί την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού λόγω του

«Ο κύβος ερρίφθη»... εκατέρωθεν για τις Πανελλαδικές



«Ο κύβος ερρίφθη»... εκατέρωθεν για τις Πανελλαδικές
Της Χαράς Καλημέρη
«Ο κύβος ερρίφθη». Αγνοώντας τις συνέπειες για χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους, οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ αποφάσισαν χθες να προκηρύξουν 24ωρη απεργία για τις 17 Μαΐου, ημέρα

ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ Συμπλοκή με νεκρό ισοβίτη Ιρακινό στις φυλακές Γρεβενών



Συμπλοκή με νεκρό ισοβίτη Ιρακινό στις φυλακές Γρεβενών
Ο 31χρονος Ιρακινός, που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονίες κατά συρροήν, ληστείες, οπλοφορία και οπλοχρησία νεκρός από χτύπηµα στην καρδιά µε αυτοσχέδιο µαχαίρι, ύστερα από συµπλοκή µε 20χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για συµµετοχή σ

Να σε πω τη μοίρα σου…να σε πω το ριζικό σου.....


Κάντε παρακαλώ μια στάση εδώ… και μη γυρνάτε πλάτη στη μοίρα σας …εδώ, στο Ελλάντα, τα κάνουμε, μπαρντόν τα ρίχνουμε ήθελα να πω, όλα:.
Καφέ τούρκικο, καπουτσίνο, φραπέ, εσπρέσο, κακάο, τι θες και δε ρίχνουμε... ακόμα και αυγό να ζητήσεις θα το ρίξουμε προκειμένου οι Unsere deutschen Freunde - οι Γερμανοί φίλοι μας-
να φύγουν απόλυτα ευχαριστημένοι έτσ...ι όπως θα γνωρίζουν λεπτομερώς το τι ακριβώς πρόκειται να επακολουθήσει στη ζωή των υποδούλων τους έως και εφτά γενεές υστερότερα
Επίσης ειδικότητας μας η κάθε λογής τράπουλες:
Κατέχομε από τράπουλα Κατίνας- εμ τι νομίζουν κάποιοι, πως μόνο αυτοί θα μιλούν με το Θεό;- καθώς επίσης και τράπουλες κανονικές, αιγυπτιακές, κινέζικες, αφρικάνικες, ευρωπαϊκές, έως και Αμερικάνικες βεβαίως βεβαίως...ωστόσο η έκπληξη του καταστήματος , βεβαίως βεβαίως , είναι ότι διαθέτομαι εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο, πλην των υπολοίπων κληρονομικών που διαθέτει, διαθέτει επίσης και κληρονομικό χάρισμα που σας εγγυάται την άμεση και ασφαλή μετάβαση σας απο το χάος του τίποτα στην λαίλαπα της καταστροφής....
Παρακαλώ λοιπόν όποιος θέλει να μάθει τη μοίρα του και το ριζικό του- είπαμε εντός κι εκτός του Ελλάντα, μην επαναλαμβανόμαστε, να σπεύσει γιατί όποιος πρόλαβε το Κύριο είδε- προσωπικά πάντως δεν μπορώ να σας εγγυηθώ με και τι τρόπο να σπεύσει –
Υ. Γ.
Α, και μη μου βάλετε μπροστά εκείνο το περίφημο "σπεύδε βραδέως". Οταν λέμε σπεύδε εννοούμε σπεύδε...

admin


Ερως ανίκατε μάχαν!





 Κι ήταν μια νύχτα ωραία στη καρδιά και στη ματιά σου
Και στα τραγούδια σου. Ήταν γλυκιά
μια νύχτα στα τραγούδια τα παλιά σου
... γεμάτη αστέρια, νύχτα ξωτικιά
-------
Η μόνη αγάπη μές΄ στη μοναξιά σου,
τόσο όμορφη, τόσο υποβλητικιά,
έγινε πάθος μέσα στη καρδιά σου,
μές΄ στην καρδιά σου την ερημικιά
-------
Αχ, τα παλιά τραγούδια σου που κλαίγαν
κι ήτανε τόσο ανείπωτα γλυκά
και τόκρυβαν σεμνά και δεν το λέγαν.
------
Αχ, τα παλιά σου τα τραγούδια πού ΄ναι
θλιμμένα σαν αγάπης μυστικά,
σαν άνθη δακρυσμένα που σιωπούνε
-------

Ο έρωτας, ο ανίκητος στη μάχη, σε χρονικές εναλλαγές και διακυμάνσεις…

Ο έρωτας σαν συναίσθημα ανά τους αιώνες παραμένει ο ίδιος. Ο τρόπος που τον αναζητούμε άλλαξε απλώς. Κάποτε τον έψαχναν μέσα από καντάδες και ραβασάκια, σήμερα τον αποζητούν μέσα από αγγελίες αφημερίδων και στήλες γνωριμιών στο INTERNET. Ήταν άραγε τότε πιο καλά ή τώρα..

Δεν υπάρχει συναίσθημα που να το έχουν υμνήσει οι ποιητές περισσότερο από αυτό του έρωτα..
Για κανένα άλλο θέμα δεν έχουν γραφτεί περισσότερα βιβλία και με τίποτα άλλο δεν έχει ασχοληθεί περισσότερο η συγγραφική πένα πέρα από αυτό του έρωτα..
Δεν υπάρχει συναίσθημα άλλο στο όνομα του οποίου να έχουν γίνει περισσότερα εγκλήματα, πόλεμοι, παρεξηγήσεις κι οτιδήποτε άλλο κακό μπορεί να προκαλέσει άνθρωπος σε άνθρωπο.

Δεν υπάρχει συναίσθημα που να προκαλεί τόση ψυχική ανάταση, να ανεβάζει το ανθρώπινο ένστικτο σε τόσο υψηλά επίπεδα μα και συγχρόνως να το κάνει ισότιμο με αυτό του ζώου..
Όλα στους αιώνες των αιώνων προσφέρονταν γενναιόδωρα στο βωμό της λατρείας της θεάς του έρωτα.
Ασστάρτη την έλεγαν οι Φοίνικες , Ιστάρ οι Ασσυρίοι, Ίσις οι Αιγύπτιοι,
Κάλι οι Ινδοί, Αφροδίτη οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες , όπως όμως κι αν λεγόταν ο τρόπος με τον οποίο ζητούσαν να την εξευμενίσουν ήταν όμοιος:
Ο άνθρωπος γεννήθηκε για να αγαπά και αν αγαπιέται, για να ερωτεύεται και να τον ερωτεύονται και μακάριοι όλοι εκείνοι που κοινωνούν την αγία κοινωνία του έρωτα..
Από τότε που σε τούτο τον πλανήτη ακούστηκε χτύπος καρδιάς και βγήκε στον αέρα ανθρώπινο χνώτο, αυτό είναι δεδομένο της ύπαρξης μας και κανόνας απαράβατος.
Αν τώρα η Ελληνίδα Αφροδίτη μετά από μια μακρά περίοδο σιωπής, κι αφού είχε ήδη γίνει ολοκαύτωμα στην πυρά του σκοταδισμού του Μεσαίωνα και των Καθολικών, από αυτούς τους ίδιους ονομάστηκε σε Βαλεντίνο και τώρα τελευταία προσπαθούν να τον ονομάσουν σε Υάκινθο, αν τώρα στον αιώνα της ταχύτητας που ζούμε ο τρόπος της ερωτικής προσέγγισης άλλαξε περίπου ολοκληρωτικά σ΄ αυτό ίσως και να μη φταίμε οι άνθρωποι απόλυτα..
Κι ίσως . ίσως να ήταν ανυπόστατο εντελώς αν σήμερα ζητούσα από την κόρη μου να γυρέψει τον έρωτα στη πλατεία των Τριών Καμαρών…Εκεί δηλαδή που τον γύρευα εγώ στην εφηβεία μου και με τις φιλενάδες μου πηγαίναμε βόλτα πάνω κάτω στο «Νυφοπάζαρο» για να συναντήσουμε τον καλό μας..
Η μια δεκαετία με την άλλη είναι δρόμοι παράλληλοι που δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ενωθούν..

Όμως τι πειράζει. Ο έρωτας είναι από μόνος του ανεπανάληπτος είτε έρχεται από το απέναντι πεζοδρόμιο είτε μέσα από μια στήλη γνωριμιών του INTERNET
Αρκεί να έρθει..

Αρκεί να υπάρχει…
Ο έρωτας είναι από μόνος του ανεπανάληπτος ότι όνομα κι αν του δώσουν.
Αρκεί να έρθει..
Αρκεί να υπάρχει..

admin

ΧΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ.


Ένα από τα συμπτώματα της κοινωνικής νοσηρότητας, είναι η απάθεια.
... Είναι η αρρώστια εκείνη που στερεί την δυνατότητα για συμμετοχή, για δημιουργία και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο.
Σε καταστάσεις γενικευμένης απάθειας, οι άνθρωποι απομακρύνονται από τις καταστάσεις που τους αφορούν, αισθανόμενοι ανήμποροι να παρέμβουν.
Έτσι, φτάνουν στο σημείο να νιώθουν κουρασμένοι για την ανάληψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας, προτιμώντας να εμπιστευτούν στα χέρια άλλων την ευθύνη.
Αυτή η κατάσταση αφαιρεί οποιαδήποτε διάθεση για αλλαγή και για νέες αξίες. Ουσιαστικά από πιθανοί οραματιστές, οι άνθρωποι μεταλλάσσονται σε όντα εσωστρεφή και εγωπαθή, σε πολίτες “της τάξης και της ασφάλειας”.
Η απάθεια οδηγεί λοιπόν στον θάνατο, γιατί δεν υπόσχεται καμία βελτίωση, κανένα μέλλον και καμία εναλλακτική.
Αποτελεί συστατικό χρήσιμο για μια εξουσία, καθώς φτιάχνει ορδές υπηκόων, που όχι μόνο δεν θα της εναντιωθούν, αλλά θα φτάσουν στο σημείο να την υπερασπιστούν.
Αδειάζοντας το άτομο από πάθος, το οδηγούν στην αναμόρφωσή του, γεμίζοντάς το με τα πάθη που εγκρίνει το σύστημα.
Έτσι η απάθεια είναι μια κατάσταση κανονικότητας, που “σπάει” μόνο όταν χάσεις το αμαξάκι σου, την δουλίτσα σου και το ψυγείο σου..... :-(

admin
 

H ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ!!!



Η γιορτή της μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.



Εγκαθιδρύθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικάνικο κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.[1] Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.
Μία νεότερη εκδοχή ήταν η αποκαλούμενη "Mothering Sunday", που μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1600. Αυτή η μέρα γιορταζόταν την 4η Κυριακή της Σαρακοστής προς τιμή όλων των μητέρων της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια αυτής της μέρας, οι υπηρέτες που έμεναν στα σπίτια των αφεντικών τους έπαιρναν μία μέρα άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να περάσουν την ημέρα με τις μητέρες τους.
Καθώς ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε στην Ευρώπη η γιορτή μεταβλήθηκε προς τιμή της "Μητέρας Εκκλησίας" αλλά με τον καιρό οι δύο έννοιες συγχωνεύτηκαν. Έτσι ο κόσμος τιμούσε ταυτόχρονα την μητέρα και την εκκλησία. Παραδοσιακά δώρα όπως τα λουλούδια, τα φυτά ή οι σοκολάτες προσφέρονταν στη Γιορτή της μητέρας.
Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.
Αν και πολλές χώρες έχουν δικές τους ημερομηνίες για τη γιορτή της μητέρας, όπως και δικούς τους λόγους για να γιορτάζουν μια τέτοια μέρα, η δεύτερη Κυριακή του Μάη έχει επικρατήσει διεθνώς. Έτσι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα γιορτάζει την γιορτή της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μάη.
Η Γιορτή της μητέρας βέβαια έχει χάσει, όπως και όλες οι γιορτές, τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Βλέπετε πρώτοι οι Αμερικάνοι, χωρίς να υστερούμε οι υπόλοιποι, ανακάλυψαν ότι παρ' όλο που η γιορτή αυτή καθιερώθηκε για να γιορτάζεται η μητέρα σαν έννοια, ήταν παρόλα αυτά μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δείξει κανείς την αγάπη του για την δική του μητέρα. Γρήγορα το εμπόριο και διαφήμιση ανακάλυψαν μια νέα πηγή εσόδων και έτσι τα πρώτα συμβολικά λουλούδια της γιορτής έγιναν γρήγορα ανθοδέσμες και γλάστρες ώστε σήμερα η γιορτή της μητέρας να είναι η πιο εμπορική γιορτή για λουλούδια, γλάστρες και εποχιακά φυτά διεθνώς εκτός από τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με έρευνες η γιορτή της Μητέρας κατέχει τα τελευταία χρόνια μερίδιο 26% στο σύνολο των ετήσιων πωλήσεων λουλουδιών και φυτών που γίνονται κατά την διάρκεια των διάφορων γιορτών.
www.valentine.gr

Η παραβολή του σκατζόχοιρου

Μια χειμωνιάτικη νύχτα σε κάποια χώρα του Βορρά δυο μικροί σκαντζόχοιροι συναντήθηκαν μέσα στο δάσος. Ξέπνοοι και τουρτουρίζοντας, συμφώνησαν να έρθουν σ’ επαφή, να στριμωχτούνε μεταξύ τους, προκειμένου να ζεσταθούνε κάπως.
Πράγματι, η εγγύτητα τούς θέρμανε και τους προστάτεψε από το κρύο, ωστόσο, εξαιτίας της, τ’ αγκάθια τού ενός μπήγονταν σ...τη σάρκα τού άλλου.
Τώρα οι δυο σκαντζόχοιροι υπέφεραν φρικτά όχι από την παγωνιά, αλλά από τους πόνους και την ακατάσχετη αιμορραγία.
Χώρισαν λοιπόν, οι πληγές τους επουλώθηκαν αμέσως, όμως λίγο αργότερα το δριμύ ψύχος τους υποχρέωσε να ξανασμίξουν.
Και πάλι τ’ αγκάθια που έφεραν μάτωσαν τα σώματά τους. Ολόκληρη εκείνη την ατέλειωτη νύχτα του χειμώνα τα δυο δύστυχα πλάσματα έσμιγαν και χώριζαν διαρκώς, έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο εξίσου οδυνηρές καταστάσεις: στο φονικό ψύχος και στη θανατηφόρο αιμορραγία. Ώσπου κατά το χάραμα, πίστεψαν ότι ανακάλυψαν τη σωστή απόσταση από την οποία μπορούσαν ν’ αλληλοζεσταίνονται δίχως ν’ αλληλοπληγώνονται.

Μόλις σας αφηγήθηκα με δικά μου λόγια την παραβολή του σκαντζόχοιρου, του μεγαλοφυούς Γερμανού φιλοσόφου Αρθούρου Σοπενάουερ (1788-1860).
Δεν έχω διαβάσει ούτε ακούσει παραστατικότερη, ρεαλιστικότερη και πικρότερη περιγραφή του ανθρώπινου πεπρωμένου.
Ο κάθε άνθρωπος είναι ένας μικρός σκαντζόχοιρος που καλείται να διαβεί τη μεγάλη χειμωνιάτικη νύχτα της ζωής του.
Αν πορευτεί κατάμονος, κινδυνεύει θανάσιμα από το ανυπόφορο ψύχος της μοναξιάς. Αν, πάλι, επιζητήσει τη συνάφεια, τη συντροφιά των Άλλων για να θερμάνει την ύπαρξή του, τότε αναπόφευκτα θα πληγώσει και θα πληγωθεί βαθιά από τ’ αγκάθια τού εγωισμού, που από τη φύση του κουβαλάει ο καθένας μας.
Είτε μονά είτε ζυγά, είμαστε καταδικασμένοι να πηγαινοερχόμαστε από τη μια μορφή οδύνης στην άλλη, αφού μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε.
Ωστόσο, ο φιλόσοφος προτείνει μια λύση, έστω και μεσοβέζικη: τη σωστή, ζυγιασμένη απόσταση.
Η οποία αφενός εξασφαλίζει κάποιο θάλπος και αφετέρου εμποδίζει το Εγώ μας να τραυματίσει τον Συνάνθρωπο, και αυτόν εμάς. Αλήθεια, ποια είναι εκείνη η τόσο κρίσιμη απόσταση; Μήπως αυτή που παρέχει το Facebook;
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί σε τι οφείλουν την παγκόσμια δημοτικότητά τους τα online κοινωνικά δίκτυα στην εποχή των παγετώνων και της αιματηρής αρένας που διανύουμε; Την οφείλουν στο θαυμαστό και συνάμα αδιανόητο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή όπου συντάσσω τούτες τις αράδες, εγώ, ένας ασώματος για εσάς σκαντζόχοιρος, μπορώ αναίμακτα να σας ζεστάνω λιγάκι ομολογώντας σας ευθαρσώς και ειλικρινώς ότι σας αγαπώ, χωρίς να χρειάζεται να σας συναντήσω διά ζώσης, ώστε να σας ματώσω την καρδιά.

admin
 

10/5/13

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το πωλητήριο στο ΣΕΦ

«Μέρος της ήδη δρομολογημένης επιχείρησης που έχουν χαράξει η τρόικα και η συγκυβέρνηση για την καταστροφή του αθλητισμού, μέσα από την περικοπή των πόρων, το ξεπούλημα των δημόσιων αθλητικών χώρων και τη συρρίκνωση των υποδομών» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα σχέδια παραχώρησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) σε ιδιώτες.

Άνω κάτω στο ΠΑΣΟΚ

Εκατέρωθεν κατηγορίες εξαπολύονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τη μαύρη τρύπα που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα.

Απευθύνουν Εκκληση προς τον πρωθυπουργό ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κραυγή απόγνωσης από 10 μικρά νησιά: Δεν έχουμε νερό, συγκοινωνίες και γιατρό!



Κραυγή απόγνωσης από 10 μικρά νησιά: Δεν έχουμε νερό, συγκοινωνίες και γιατρό!
Εκκληση προς τον πρωθυπουργό απευθύνουν, με επιστολή τους που εστάλη σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, δέκα μικρά ελληνικά νησιά που στερούνται τα βασικά για την επιβίωση των κατοίκων τους.

«Εκτελέστε τον!» λέει η κόρη του απαγωγέα του Κλίβελαντ – Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις: ήθελε να αφήσει όλα τα χρήματά του στα θύματα





ΕκτύπωσηPDF

- Η Αρλίν Κάστρο, κόρη του 52χρονου απαγωγέα, ήταν η καλύτερη φίλη της Τζίνα Ντεχεσούς και ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε πριν την απαγωγή της
- Ζήτησε να επιβληθεί η θανατική ποινή στον πατέρα της, Άριελ Κάστρο
- Ντρέπομαι, λέει η άλλη κόρη του 52χρονου - Της είχε δείξει σε φωτογραφία την 6χρονη Τζοσελιν
- Με βίαζε ο θείος μου, υποστηρίζει ο 52χρονος στο σημείωμα αυτοκτονίας

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ Η Μέρκελ στο Αφγανιστάν



Η Μέρκελ στο Αφγανιστάν
Η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Τόμας ντε Μεζιέρ, πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο βόρειο Αφγανιστάν για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα που εδρεύουν στην περιοχή.

Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου! - Ήθελαν να τον σκοτώσουν στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης!

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 11:25
ΕκτύπωσηPDF

- Το σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη αποκάλυψε η τουρκική αστυνομία
- Ήδη έχει γίνει μια σύλληψη - Αναζητούνται άλλα δυο άτομα
- Προηγήθηκε καταγγελία στην εισαγγελία Καισαρείας με επιστολή αγνώστου
- Το "σχέδιο δολοφονίας Βαρθολομαίου" αποκαλύπτει το www.onalert.gr

ON STAGE Eurovision 2013: Αγάθωνας και Koza Mostra έκλεψαν τις εντυπώσεις στην πρώτη πρόβα



Eurovision 2013: Αγάθωνας και Koza Mostra έκλεψαν τις εντυπώσεις στην πρώτη πρόβα
Η ελληνική αποστολή κατάφερε να κερδίσει το κοινό στη πρώτη επίσημη εμφάνιση της και τα προγνωστικά τη δείχνουν πλέον να ανεβαίνουν στις προτιμήσεις των ξένων.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Ανοίγουν πάλι 20 επαγγέλματα


\
Ανοίγουν πάλι 20 επαγγέλματα
Νέο γύρο ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων απελευθέρωσης αγορών και απλούστευσης αδειοδοτικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις προανήγγειλαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην επέτειο της Άλωσης


\
Σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην επέτειο της Άλωσης
Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποκάλυψε η τουρκική αστυνομία και ηδη συνέλαβε ένα άτομο και αναζητούνται άλλοι δυο επίδοξοι δράστες.

Όλοι οι οργανισμοί που καταργούνται - «Δεν βγαίνουν» 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι


Σε έναν διπλό αγώνα, να συμφωνήσει με τους αρμόδιους υπουργούς τα προς κατάργηση νομικά πρόσωπα και, ταυτόχρονα, να εξασφαλίσει τον αριθμό των 2.000 υπαλλήλων που βάσει μνημονιακών υποχρεώσεων θα αποχωρήσουν άμεσα από τις θέσεις τους...

ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Πανελλαδικές εξετάσεις: Κίνδυνος για 4 μαθήματα



Πανελλαδικές εξετάσεις: Κίνδυνος για 4 μαθήματα
Φόβος μεγάλος υπάρχει να αναβληθεί η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Παρασκευή 17 Μαΐου εξαιτίας της απεργίας των καθηγητών. Η πλειοψηφία των παρατάξεων του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ συνέκλινε σε απεργία από την Παρασκευή 17 έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου, αλλά τελικά δεν πήρε απόφαση την Πέμπτη. Και αυτό διότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κατηγόρησαν τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ ότι η πρότασή της λειτουργεί ως «λαγός» ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχεδιασμού για αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας σχετικά με τον τρόπο λήψης των απεργιακών αποφάσεων. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα.

9/5/13


Μετά την κηδεία του άντρα της, της πέρασαν χειροπέδες!


ΕκτύπωσηPDF

Τα δάκρυα της χήρας δεν είχαν στεγνώσει όταν απέναντί της είδε τους αστυνομικούς - Σοκαρισμένοι από τη σύλληψη της γυναίκας οι συγγενείς και οι φίλοι της στην Πάτρα...

ΘΡΙΛΕΡ ΗΠΑ: Κατηγορίες για απαγωγή και βιασμό στον άνδρα που κρατούσε αιχμάλωτες τρεις γυναίκες επί μία δεκαετία




ΗΠΑ: Κατηγορίες για απαγωγή και βιασμό στον άνδρα που κρατούσε αιχμάλωτες τρεις γυναίκες επί μία δεκαετία
Τέσσερις κατηγορίες για απαγωγή και τρεις για σεξουαλική κακοποίηση απαγγέλθηκαν σήμερα στον πρώην οδηγό σχολικού λεωφορείου, Άριελ Κάστρο, ο οποίος φέρεται να είναι ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση αιχμαλωσίας τριών γυναικών για περίπου μία δεκαετία, στο Κλιβελαντ του Οχάιο. Ο Κάστρο, 52 ετών, αναμένεται να προσαχθεί την Πέμπτη στο δικαστήριο.

1.600 ψηφιακές καταγγελίες για «φακελάκι» στα Νοσοκομεία


«Ναι. Έδωσα Φακελάκι». Η είδηση δεν θα μπορούσε να είναι η πράξη. Ούτε ίσως η καταγγελία, ή η ομολογία της σε οικείο περιβάλλον. Αλλά όταν αυτή γίνεται δημόσια και με ονοματεπώνυμο από μία κίνηση πολιτών, τότε τα πράγματα δείχνουν να ωριμάζουν. 

Έκτακτο "Φως στο τούνελ" για την Αγγελική Νικολούλη





Το Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.Την Παρασκευή 10 Μαΐου, σε μία έκτακτη εκπομπή,θα

Απειλές Άκη: Μόνο το δικό μου είναι σκάνδαλο; Θα μιλήσω για όλους!



Αποφασισμένος να... «κάψει» κόσμο και να μην «πέσει» μόνος εμφανίστηκε ξανά ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους σε ένα διάλειμμα τηςδίκης του. 

Ο πρώην υπουργός άφησε για ακόμη μια φορά αιχμές για τους πολιτικούς που τον διαδέχτηκαν στο υπουργείο Άμυνας και έστειλε μήνυμα πως θα μιλήσει για όλα γιατί, όπως είπε, μόνο η αλήθεια βοηθάει! 

Μισθοί επιπέδου Αγκόλας στην Ελλάδα από 14 Μαΐου



Από τη μία μέρα στην άλλη, οι εργοδότες αποκτούν το δικαίωμα να μειώσουν περαιτέρω τους κλαδικούς μισθούς 10%- 35%, καθώς καταργούνται...
το επίδομα γάμου και όλα τα επιδόματα που προβλέπονταν από τις κλαδικές συμβάσεις.

Εισαγγελείς: Σκοπός η διασφάλιση δίκαιης δίκης


Οι εισαγγελείς απαντώντας στις επιφυλάξεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για τις μίζες, διαβεβαίωσαν ότι στόχος είναι η διασφάλιση μιας δίκαιης δίκης. 

Γερμανίδα ευρωβουλευτής: Γιατί όχι Τσίπρας για επικεφαλής της Κομισιόν;


«Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός που έχει αρχίσει να...
αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις της η πρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκαμπριέλα Τσίμερ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Πακιστάν: Επιθέσεις αυτοκτονίας ανήμερα των εκλογών σχεδιάζουν οι Ταλιμπάν



Πακιστάν: Επιθέσεις αυτοκτονίας ανήμερα των εκλογών σχεδιάζουν οι Ταλιμπάν
Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας το Σάββατο, ημέρα των βουλευτικών εκλογών, προκειμένου να υπονομεύσουν την διαδικασία, σύμφωνα με επιστολή του επικεφαλής της οργάνωσης.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Επιστράτευση καθηγητών σχεδιάζει η κυβέρνηση




Επιστράτευση καθηγητών σχεδιάζει η κυβέρνηση
Με άμεση επιστράτευση αναμένεται να απαντήσει η κυβέρνηση αν η ΟΛΜΕ προχωρήσει σε κήρυξη πενθήμερων απεργιών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις ύστερα από 30 χρόνια.

ΑΠΕΙΛΟΥΝ Αντάρτικο για τους φόρους στο Αγιον Ορος



Αντάρτικο για τους φόρους στο Αγιον Ορος
Οι Αγιορείτες μοναχοί απειλούν να αποκλείσουν τους πολιτικούς από τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Αθωνικής Πολιτείας τον ερχόμενο Οκτώβριο, αν δεν εξαιρεθούν από τη φορολόγηση τα ακίνητα των μονών που βρίσκονται εκτός Αγίου Ορους.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Θελουν Τσίπρα για διάδοχο του Μπαρόζο



Θελουν Τσίπρα για διάδοχο του Μπαρόζο
Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προτείνει η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν αποχωρήσει από τη θέση του ο σημερινός της πρόεδρος, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ MEDIASET 4 χρόνια φυλακή στον Μπερλουσκόνι



4 χρόνια φυλακή στον Μπερλουσκόνι

ΣΟΥΗΔΙΑ Ξέχασε το 2χρονο παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο και το βρήκε νεκρό!



Ξέχασε το 2χρονο παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο και το βρήκε νεκρό!
Σοκαριστικές ήταν οι εικόνες που αντίκρισε ένας πατέρας ανοίγοντας το αυτοκίνητο του στην πόλη Εσλόβ της Σουηδίας!

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Σε «μετωπική» με την κυβέρνηση οι καθηγητές



Θέτοντας τους καθηγητές προ των ευθυνών τους, ο κ. Αρβανιτόπουλος εκτίμησε πως η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν χωρίς κενά τ
Θέτοντας τους καθηγητές προ των ευθυνών τους, ο κ. Αρβανιτόπουλος εκτίμησε πως η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν χωρίς κενά τη νέα σχολική χρονιά

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ Νομοσχέδιο-σταθμός κατά του ρατσισμού



Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης
Του Αλέξανδρου Αυλωνίτη