13/4/13

http://www.sfinakiafm.com το πρωτο ραδιοφωνο της ομογενειας.



 η επισημη σελιδα  στο fb   https://www.facebook.com/groups/sfinakiafm/

Το Πρόγραμμα μας




Δευτέρα

Αργυρόκαστρο: Στυγνή δολοφονία: Αλβανοί σκότωσαν ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων


Ένα τραγικό περιστατικό ληστείας μετά φόνου σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο χωριό Βοδινό της Άνω Δρόπολης του νομού Αργυροκάστρου με θύμα...
ένα ζευγάρι ηλικιωμένων βορειοηπειρωτών.

Εκρηκτικό Πάσχα ετοίμαζε παππούς στο Ρέθυμνο


Χειροπέδες φόρεσε ένας 79χρονο στο Ρέθυμνο που συνελήφθη από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ρεθύμνου για κατοχή κροτίδων.

Επιμένουν για παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου


Για το καλό της Κύπρου ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, οφείλει να παραιτηθεί, επειδή έχει χειριστεί τα πράγματα, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τέτοιο τρόπο, που έχει κλονιστεί... η εμπιστοσύνη της κυπριακής κοινής γνώμης προς τον ίδιο, δήλωσε στον ραδιοσταθμό Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Δολοφονήθηκε 30χρονος στη Δάφνη


Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στη Δάφνη. Ένας 30χρονος βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο διαμέρισμά του, στην οδό Φαίδωνος.

50χρονος και άνεργος τρία χρόνια ο άντρας που αυτοπυρπολήθηκε στα Βριλήσσια



Νέα στοιχεία προέκυψαν ως προς την ταυτότητα του και τα αίτια που οδήγησαν τον άντρα στα Βριλήσσια να αυτοπυρποληθεί.

Πάγωσε η χώρα στοι άκουσμα πως ένας άντρας αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου στην περιοχή των Βριλησσίων: 

Καμμένος: «Βρισκόμαστε υπό κατοχή»

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά την έναρξη του Ιδρυτικού Συνεδρίου της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο πρόεδρος του κόμματος κάλεσε σε ανατροπή και εξήρε τον «κινηματικό χαρακτήρα της νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Όπως υποστήριξε, η νεολαία προέκυψε «μέσα από τα κινήματα της πλατείας Συντάγματος και στο διαδίκτυο», το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του κόμματος. Μάλιστα χαρακτήρισε το διαδίκτυο ως «άμυνα απέναντι στις επιθέσεις που δέχονταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από τα κατεστημένα ΜΜΕ».

Συνελήφθη γυναίκα για 16 εμπρησμούς

Για σωρεία εμπρησμών στα Πετράλωνα και στην Καλλιθέα συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών μία γυναίκα 46 ετών, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, εξακριβώθηκε ότι η συλληφθείσα είχε προκαλέσει στις 28-4-2012 τα ξημερώματα, στην περιοχή των Πετραλώνων και της Καλλιθέας, συνολικά 16 εμπρησμούς με χρήση εύφλεκτου υγρού.

Επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή


Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή και τη Δευτέρα, με θυελλώδεις βόρειους ανέμους και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο της.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. 

ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ Πληθαίνουν οι ρωγμές στο «σκαρί» της Ευρώπης



Του Γιώργου Παυλόπουλου
«Δεν μπορώ να φέρω στο νου μου άλλη περίοδο κατά την οποία οι φυγόκεντρες δυνάμεις να ήταν τόσο ισχυρές στην Ευρώπη. Γι' αυτό, καλώ τους πάντες να μην επιρρίπτουν τα δικά τους σφάλματα και τις δικές τους αποτυχίες στις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο».
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής για τις τάσεις που επικρατούν σήμερα στην Ευρώπη, στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung και δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Τετάρτης 10 Απριλίου. Πολύ περισσότερο καθώς, στη συνέχεια, προειδοποίησε αυστηρά ότι «όποιος θέλει να εγκαταλείψει το ευρώ, οφείλει να γνωρίζει ότι θα χάσει πολύ περισσότερα από ένα νόμισμα».

ΩΜΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ Τελεσίγραφο τρόικας και Eurogroup για απολύσεις στο Δημόσιο



Τελεσίγραφο τρόικας και Eurogroup για απολύσεις στο Δημόσιο
Τρόικα και ΕΕ εντείνουν τις πιέσεις, ζητώντας τελεσιγραφικά να ολοκληρωθούν μέχρι την Τρίτη οι διαπαραγματεύσεις, με μια συμφωνία που θα κλείνει όλες τις εκκρεμότητες και θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Περιθώρια αντίδρασης ή "διαφυγής" δεν φαίνεται να υπάρχουν και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το Σάββατο το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τους τροϊκανούς και τα όσα ακούστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, Σαμαράς και Στουρνάρας φαίνεται πως έχουν πεισθεί ότι οι πιστωτές μας δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από την απαίτηση για απομάκρυνση χιλιάδων εργαζομένων του δημόσιου τομέα, με βάση χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνεται στην τωρινή συμφωνία με την τρόικα.
Την αίσθηση αυτή θα μεταφέρει ο πρωθυπουργός στους Βενιζέλο-Κουβέλη, ζητώντας τους να συμφωνήσουν σε χειρισμούς που θα φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και παράλληλα θα επιμερίσουν - και κατά το δυνατόν θα περιορίσουν- το πολιτικό κόστος .
Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν θα προσπαθήσουν σε πρωτη φάση να προλειάνουν το έδαφος, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για "κατά κύματα" απομακρύνσεις υπαλλήλων του δημόσιου τομέα. Ο κ. Σαμαράς κάνει την πρώτη κίνηση: Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην «Ημερησία» του Σαββάτου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης χιλιάδων άλλων υπαλλήληλων πέραν των επίορκων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».
Πριν δώσει τη συνέντευξη στην εφημερίδα, είχε πάρει το μήνυμα από το Eurogroup, όπου συμμετείχε ο κ. Στουρνάρας. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προειδοποίησαν ότι η δόση των 2,8 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να εκταμιευθεί έως το τέλος Απριλίου, αν δεν κλείσει μέχρι την Τρίτη η συμφωνία με την τρόικα. Τόνισαν μάλιστα ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και τις απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κομισιόν έχει διαμηνύσει ότι το θέμα δεν είναι οι επίορκοι - ή οποίοι ούτως ή άλλως, αργά ή γρήγορα θα φύγουν - αλλά η δραστική μείωση του αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, με απομάκρυνση του πλεονάζοντος προσωπικού.
Για τις απόψεις της Κομισιόν έχει ενημερωθεί βέβαια η τρόικα, που ζητά τώρα να γίνει μια συνολική συμφωνία με την κυβέρνηση για το χρονοδιάγραμμα των απομακρύνσεων και τους αριθμούς των απολυομένων.
Οι επικεφαλής του κλιμακίου έχουν ζητήσει μάλιστα να τους δοθούν αναλυτικά τριμηνιαία χρονοδιαγράμματα για τις αποχωρήσεις υπαλλήλων έως το τέλος του 2014, πέραν των επίορκων.
Το "φίδι από την τρύπα" καλούνται τώρα να βγάλουν οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης, "εφευρίσκοντας" επιχειρήματα απέναντι στην τρόικα και καταφεύγοντας σε επικοινωνιακούς χειρισμούς στο εσωτερικό. Μετά τη σημερινή σύσκεψη αναμένονται κι άλλες μεχρι την Τρίτη, ενώ παράλληλα θα υπάρχει πυρετός διαβουλεύσεων με υπουργούς και εκπροσώπους των τριών κομμάτων.

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Χειροπέδες σε 15 άτομα για χρέη στο Δημόσιο



Χειροπέδες σε 15 άτομα για χρέη στο Δημόσιο
Δέκα πέντε άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο απο την Ασφάλεια Αττικής για χρέη προς το δημόσιο.

ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣETE Πεντάμηνη πρακτική άσκηση 10.000 άνεργων νέων



Θέσεις πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού θα «ανοίξει» για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών ο Σύνδεσμος Eλληνικών Tουριστικών Eπιχειρήσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Eργασίας.
Tην πρόσκληση υποβολής του προγράμματος, προϋπολογισμού 39 εκατ. ευρώ, απέστειλε στο ΣETE η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Kοινοτικών Πόρων προβλέποντας ως πλαίσιο τη θεωρητική κατάρτιση των νέων για 80 ώρες και την πρακτική άσκησή τους σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου για πέντε μήνες. Πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης (παρακολούθηση και εποπτεία) και απολογιστικά θα καταβάλλεται εκπαιδευτικό επίδομα που ορίζεται ως εξής:

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ Στη μέση του δρόμου, αυτοπυρπολήθηκε 35χρονος, στη λεωφόρο Πεντέλης



φωτό αρχείου
φωτό αρχείου
Διασωληνωμένος νοσηλεύεται, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», 35χρονος άνδρας που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του αυτοπυρπολούμενος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αυστηρές συνέπειες για τις «ελληνοποιήσεις» αμνοεριφίων



Αυστηρές συνέπειες για τις «ελληνοποιήσεις» αμνοεριφίων
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει στην τηλεόραση του MEGA τα μέτρα για την πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης



Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης
Η Ελλάδα δεν έχει επιτύχει ή εφαρμόσει μέχρι σήμερα τα προβλεπόμενα στη συμφωνία με τους δανειστές της, για να μπορεί να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, υποστήριξε, το Σάββατο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ Ερευνα για την ύπαρξη κυκλώματος που «πάντρευε» βοδινό με κρέας αλόγου



Ερευνα για την ύπαρξη κυκλώματος που «πάντρευε» βοδινό με κρέας αλόγου
Οι ολλανδικές Αρχές ερευνούν τη δραστηριότητα τριών εταιρειών για πιθανή ανάμειξή τους σε «παράνομο εμπορικό δίκτυο» μέσω του οποίου κρέας αλόγου αναμειγνυόταν με βοδινό, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε σήμερα τα υπουργεία Υγείας και Γεωργίας.

Ερχεται κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα, λένε δύο δημοσκοπήσεις


Περίπου δύο στους τρεις Ελληνες βλέπουν στον ορίζοντα κάποιου είδους μέτρο που θα επηρεάσει τις αποταμιεύσεις τους, συμφωνούν τα αποτελέσματα των ερευνών Pulse και Metrisi που δημοσιεύονται το Σάββατο...Παραμένουν οι οριακές διαφορές στην πρόθεση ψήφου.

Σκόνη πλυντηρίου και σαπούνια από... τον κήπο!


Η Μαρία Τσαπάκη είναι μια συνηθισμένη μητέρα τριών παιδιών της σύγχρονης Ελλάδας. Είναι δηλαδή μια μητέρα που είχε δουλειά και έμεινε άνεργη, όπως και... χιλιάδες άλλοι άνθρωποι σε τούτη τη χώρα

Διπλή ανατροπή στις συντάξεις 750.000 επαγγελματιών


Τρεις αλλαγές στις συντάξεις στην αναγνώριση των πλασματικών ετών και στα όρια ηλικίας με διαδοχική ασφάλιση ενεργοποιεί ο ΟΑΕΕ με την εφαρμογή σχετικών διατάξεων στο ασφαλιστικό καθεστώς 750.000 ελεύθερων επαγγελματιών. Σύμφωνα με εγκυκλίους του Οργανισμού...
Μειώνεται στο 2% το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης για όσους έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα από 1-1-2011 και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν έως 31-12-2014.

Οι απολύσεις παίρνουν… υπογραφή αρχηγών


Προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που φαίνεται πως υπάρχει με την τρόικα όσον αφορά τις απολύσεις στο δημόσιο θα καταβάλλει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος... αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ κάλεσε τους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη για σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεντρώσεις κατά των μεταλλείων

Στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση κατά των μεταλλείων χρυσού.

Το συλλαλητήριο θα διεξαχθεί στο άγαλμα του Βενιζέλου και διοργανώνεται από τις Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων της Ιερισσού που αντιτίθενται στα Μεταλλεία Χρυσού.

Επιπλέον καλούν σε συγκεντρώσεις στα εξής σημεία και στις εξής ώρες:

Χαλκιδική
Ιερισσός, Στα μπλόκα, 18:00
Μεγάλη Παναγία, Χοροστάσι, 18:00
Νέα Ρόδα, Παραλία, 18:00
Ουρανούπολη, Πύργος, 18:00
Πολύγυρος, Δημαρχείο Πολυγύρου, 18:00
Ν. Μουδανιά, Κεντρική Πλατεία, 12:00
Ορμύλια, Πλατεία Πεύκα, 18:00

Υπόλοιπη Ελλάδα
Αθήνα, Μοναστηράκι, 12:00
Ηράκλειο, Πλατεία Ελευθερίας, 18:00
Ιεράπετρα, Κεντρική Πλατεία, 17:30
Χανιά, Πλατεία Αγοράς, 18:00
Τρίκαλα, Κεντρική Πλατεία, 18:00
Αλεξανδρούπολη, Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, 12:00
Κιλκίς, Πλατεία Ειρήνης, 18:00
Κοζάνη, Κεντρική Πλατεία, 18:00
Σύρος, Αγορά-Πλατεία, 12:00
Μυτιλήνη, Κεντρικά Λύκεια, 12:00
Κερατέα, Μοναστηράκι, 12:00
Κερατέα, Αιθ. Πολιτιστικού Συλλόγου, 19:00
Κατερίνη, Κεντρική Πλατεία, 18:00
Καβάλα, Πλατεία Καπνεργάτη, 18:00
Σέρρες Πλατεία Ελευθερίας, 18:00

http://mousikokleidi.blogspot.gr/

«Αναλάβαμε οικονομίες κουρέλια»

Τηλεοπτική συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC παραχώρησε ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε στις ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

«Ο Ομπάμα κι εγώ αναλάβαμε οικονομίες-κουρέλια», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε επίσης:

- Τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων. Βέβαια τα

Σύλληψη 30χρονης για παραεμπόριο

Στο πλαίσιο ελέγχου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, συνελήφθη στην Κόρινθο από αστυνομικούς της ασφάλειας, μία 30χρονη Ελληνίδα, προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος, για πώληση απομιμήσεων γνήσιων αθλητικών παπουτσιών επωνύμων εταιρειών, ενώ αναζητείται η 46χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Συρία: Σχεδόν οι μισοί νεκροί είναι παιδιά

Το 40% των νεκρών του πολέμου της Συρίας είναι παιδιά, ποσοστό που μεταφράζεται σε 10- 15 χιλιάδες. Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψε αξιωματούχος της γαλλικής ΜΚΟ «Αλυσίδα της Ελπίδας» που ειδικεύεται στη φροντίδα των άπορων παιδιών.

Μαθήματα ανθρωπιάς από μαθητές στα Χανιά


Πηγή: flashnews
Μια συγκινητική προσπάθεια ξεκίνησαν μαθητές από την Κίσσαμο Χανίων, οι οποίοι έστησαν μια εικονική - συνεταιριστική επιχείρηση για να κατασκευάσουν και να πουλήσουν αιθέρια έλαια με τα έσοδα να διατίθενται για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Β. Κορέα: Προσεχώς υπουργείo Πυρηνικής Ενέργειας

Στη συγκρότηση ενός υπουργείου Πυρηνικής Ενέργειας σκοπεύει να προχωρήσει η Β. Κορέα, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα οι πρόσφατες εξαγγελίες του Kim Jong-un για τη δημιουργία ενός ισχυρού έθνους, που θα στηρίζει τη δύναμή του σ' ένα ποιοτικό και ποσοτικό πυρηνικό πρόγραμμα, μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK.

Επικαλούμενο ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης της ασιατικής χώρας, αναφέρει πως η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια συνέλευσης του Ανώτατου Λαϊκού Κόμματος. Το νέο υπουργείο θα έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της βιομηχανίας, η οποία παράγει πυρηνική ενέργεια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό της τεχνολογίας που προκαλεί σχάσεις στο εκάστοτε πυρηνικό καύσιμο, το οποίο τοποθετείται μέσα στον αντιδραστήρα.
zougla.gr
http://mousikokleidi.blogspot.gr/

6+1 τρόποι απολέπισης δέρματος


Βρώμη, γάλα, λούφα και άλλα!
Η απολέπιση είναι ένα σημαντικό βήμα της περιποίησης του δέρματος αφού καθαρίζει την επιδερμίδα από νεκρά κύτταρα και ρύπους, αφήνοντας έτσι τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης να εισχωρούν καλύτερα. Η απολέπιση όμως δεν γίνεται μόνο με κλασσικά peeling, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, μπορεί να σας φανούν παράξενοι αλλά είναι το ίδιο αποτελεσματικοί.

Νανά Καραγιάννη: Είναι πλέον στο κόκκινο. Στην Κύπρο αναζητά την υγεία και το μέλλον της


Στην Κύπρο βρίσκεται η Νανά Καραγιάννη η οποία αναμένεται να φιλοξενηθεί σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ. Η ραδιοφωνική παραγωγός θα μιλήσει αποκλειστικά και για πρώτη φορά στη Στέλλα Στυλιανού και τη Δήμητρα Μακρυγιάννη για την περιπέτεια της υγείας της...
για την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να «νικήσει» την ανορεξία....

Για διάλεκτο που περιέχει τις λέξεις “Επιθεώρηση”, “πρόοδος”, αξιολόγηση”, και διατύπωση “πολιτικής στήριξης προς την Αθήνα” που

Συγκλονιστική επιστολή καρκινοπαθούς από τα Τρίκαλα


Το Κράτος αδιαφόρησε πλήρως για έναν χαμηλοσυνταξιούχο από την περιοχή της Καλαμπάκας, ο οποίος κατάφερε να αγοράσει τα φάρμακά του από… Σύλλογο εθελοντών!

12/4/13

«Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει απολύσεις στο δημόσιο»

Στα ζητήματα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναφέρεται –μεταξύ άλλων- με συνέντευξή του στην αυριανή «Ημερησία του Σαββάτου» ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς

Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές του Ωρωπού

Ληστεία σημειώθηκε στις 14.00 το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σκάλα Ωρωπού.

Οι λίστες μετάταξης στο Δημόσιο

Αναρτήθηκαν από το ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν στην κινητικότητα των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διοικητικών ειδικοτήτων, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους. Έτσι, οι 1891 υπάλληλοι οι οποίοι είχαν βγει σε διαθεσιμότητα μπορούν να δουν σε ποιον φορέα μετατάσσονται, με βάση τους προσωρινούς καταλόγους βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης σε φορείς υποδοχής. 

Κρούσματα εμφάνισης ψείρας σε σχολεία της Αττικής


Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει σε γονείς και δασκάλους τα πολλά κρούσματα με εμφάνιση ψείρας στα κεφαλάκια των μικρών μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας.

Σπιτική μάσκα μαλλιών για όγκο που κάνει θαύματα


Φτιάξε τη δική σου κρέμα μαλλιών από μπανάνα και γιαούρτι. Οι βιταμίνες A, B5,E και C που περιέχει το φρούτο σε...συνδυασμό με οξέα του γιαουρτιού, θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου να γίνουν πιο δυνατά, μαλακά και λαμπερά ενώ ταυτόχρονα θα δείχνουν πολύ πιο πλούσια.
Συστατικά που θα χρειαστείς:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χρυσαυγίτης οδηγός πέταξε από το λεωφορείο έγχρωμους αλλοδαπούς



Χρυσαυγίτης οδηγός πέταξε από το λεωφορείο έγχρωμους αλλοδαπούς
«Ε, ναι ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;» Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρεται σε έγγραφο-καταγγελία που στάλθηκε στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, αντέδρασε ένας οδηγός του Οργανισμού όταν δέχθηκε παρατηρήσεις από επιβάτες για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε δύο επιβάτες από την Αφρική.

ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΝΤΜΙΤΡΙ ΡΙΜΠΟΛΟΒΛΕΦ Ευτυχής η 24χρονη καλλονή πάμπλουτη Ρωσίδα, νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού


Ευτυχής η 24χρονη καλλονή πάμπλουτη Ρωσίδα, νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού
Στα χέρια της 24χρονης καλλονής Γιεκατρίνα Ριμπολόβλεφ και της ζάμπλουτης οικογένειας της «πέρασε» τελικά το ιστορικό νησί «Σκορπιός» του Αριστοτέλη Ωνάση.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ Πως θα πληρώνονται οι οφειλές σε εφορία και ταμεία



Πως θα πληρώνονται οι οφειλές σε εφορία και ταμεία
Χωρίς τις «γενναιόδωρες» εκπτώσεις του παρελθόντος στις προσαυξήσεις θα είναι η ρύθμιση των οφειλών σε ταμεία και εφορίες είτε σε δώδεκα δόσεις (για πάγια ρύθμιση οφειλομένων ακόμη και μέσα στο 2013) είτε σε 48 δόσεις (για κεφαλαιοποιημένες οφειλές έως τις 31/12/2012), με βάση το σχέδιο που «κλειδώνει».

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ Δεκάδες κάτοικοι προσπάθησαν να λιντζάρουν τον δολοφόνο των Φιλιατών



Δεκάδες κάτοικοι προσπάθησαν να λιντζάρουν τον δολοφόνο των Φιλιατών
Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα, μετά την προθεσμία που πήρε για να απολογηθεί, ο 25χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας που έχει συγκλονίσει τους Φιλιάτες. Χθες δεκάδες κάτοικοι από το χωριό του θύματος συγκεντρώθηκαν αρχικά στα δικαστήρια και στη συνέχεια στο κτίριο της Αστυνομίας όπου προκλήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια.

ΔΝΤ Ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης έχει εκτονωθεί



Ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης έχει εκτονωθεί
Δύο από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια οικονομία έχουν εκτονωθεί εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Outlook.

ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ Στόχος της Γερμανίας να κλέψει τον πλούτο της Ελλάδας



Στόχος της Γερμανίας να κλέψει τον πλούτο της Ελλάδας
«Απώτερος σκοπός των απαιτήσεων της Γερμανίας από την Αθήνα, αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας», δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι.

Αυστραλία: Σχεδιάζουν σούπερ τρένο


Η αυστραλιανή κυβέρνηση μελετά σοβαρά την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει τη Μελβούρνη με τη Βρισβάνη...

Η «Φωνή της Κορέας», φωνή προπαγάνδας…


Η Β. Κορέα με τη "Φωνή της Κορέας" μεταδίδει εκπομπές σε ξένες γλώσσες, στην ουσία πρόκειται για το μακρύ χέρι του καθεστώτος.
Δεν αγγίζει μάζες, αλλά διεκδικεί διεθνώς τη χαμένη αίγλη από την απομόνωση.

Καθυστέρηση πληρωμών εφημεριών και υποχρηματοδότηση Ε.Σ.Υ.


από το Γραφείο Τύπου
Το τμήμα υγείας της ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τις εφημερίες και την ομαλή λειτουργία του υποχρηματοδοτούμενου πλέον δημόσιου συστήματος υγείας προτείνει...

- Την κατάργηση του νόμου Ξενογιαννακοπούλου αναφορικά με τις εφημερίες και εφαρμογή προγράμματος εφημεριών με βάση την κατά νοσοκομείο απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου περί ασφαλούς εφημερίας με εξορθολογισμένα κριτήρια τις πραγματικές ανάγκες κάθε νοσοκομείου .

Σε όλη την Ελλάδα η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...


Συνεχίζει ακάθεκτα τα τηλεοπτικά γυρίσματα η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” της 4Ε.

Το Σαββατοκύριακο αυτό επισκέπτεται την όμορφη Ημαθία και τα χωριά Μονόσπιτα και Νέο Πρόδρομο. 

11/4/13

Πήγε για χόρτα και έπεσε σε γκρεμό..



Τραγικό θάνατο βρήκε νωρίτερα σήμερα μια 86χρονη γυναίκα που έπεσε σε γκρεμό βάθους 70 μέτρων σε αγροτική περιοχή της Ανάληψης του δήμου Θέρμου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του agriniopress.gr η ηλικιωμένη γυναίκα είχε μεταβεί στην περιοχή Τραγάνα της Ανάληψης για να μαζέψει χόρτα. Όπως όλα δείχνουν σε κάποιο απόκρημνο σημείο έχασε την ισορροπία της με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό και να πέσει σε γκρεμό ύψους περίπου 70 μέτρων. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος .
Οικείοι της 86χρονης ανησυχώντας που εκείνη δεν επέστρεφε στο σπίτι της, επικοινώνησαν με το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου, άνδρες του οποίου δεν άργησαν να βρουν το πτώμα της άτυχης γυναίκας.
Προανάκριση ενεργεί το ΑΤ Θέρμου.
enikos.gr

Το συγκλονιστικό γράμμα μιας μητέρας στο παιδί της


Το γράμμα μιας μητέρας προς το παιδί της, έχει συγκινήσει τον κόσμο του διαδικτύου.
Πρόκειται για ένα κείμενο-προειδοποίηση για όλα όσα πρόκειται να βιώσει το παιδί της καθώς εκείνη μεγαλώνει και δεν θα μπορεί να φροντίζει ούτε εκείνο ούτε καν τον εαυτό της. Το γράμμα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα thebest.gr.
«ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ…
Αγαπημένο μου παιδί
την ημέρα που θα προσέξεις ότι γέρασα
- κι αυτό φοβάμαι πως δεν θα αργήσει να γίνει -
κάνε υπομονή και προσπάθησε να καταλάβεις…
Μπορεί τα χρόνια μου να πέρασαν.
Μπορεί οι ρυτίδες να χάραξαν το πρόσωπό μου…
Όμως ούτε η καρδιά μου έχασε την τρυφερότητά της, ούτε τα μάτια μου την καλοσύνη τους…
Από την πρώτη στιγμή ήμουν δίπλα σου και με ανείπωτη λαχτάρα περίμενα τον ερχομό σου!
Και όταν το θαύμα έγινε, από την ευτυχία μου άνοιξαν οι ουρανοί και η χαρά μου ήταν απερίγραπτη!
Στα χρόνια που πέρασαν ήμουν δίπλα σου με την αγάπη που σου άξιζε και την τρυφερότητα που χρειαζόσουν!
Όμως ο χρόνος είναι αδυσώπητος και οι αλλαγές επάνω μας είναι ορατές…
Γι’ αυτό αν κάποια φορά λερωθώ την ώρα που τρώω ή εάν δυσκολεύομαι να ντυθώ, δείξε κατανόηση
Θυμήσου με πόση υπομονή ξόδευα ώρες ατελείωτες να σε βοηθώ!
Όταν μιλάμε, εάν επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα δύο και τρεις φορές μην με παρεξηγείς. Άκουσέ με.
Όταν ήσουν μικρό παιδί έπρεπε να σου λέω πολλές φορές την ίδια ιστορία μέχρι να σε πάρει ο ύπνος.
Όταν δε θέλω να κάνω ντους μη θυμώνεις… Θυμήσου τις χιλιάδες δικαιολογίες που έβρισκες προκειμένου να με πείσεις νη μην σε λούσω…
Όταν διαπιστώνεις την άγνοιά μου πάνω στη νέα τεχνολογία δώσε μου τον απαραίτητο χρόνο να προσαρμοστώ και μην με κοιτάς με ένα περιπαιχτικό χαμόγελο…
Όταν συζητάμε και ξεχνάω κάτι, δώσε μου χρόνο να το θυμηθώ. Και αν δεν μπορώ μην εκνευρίζεσαι.
Το πιο σημαντικό δεν είναι η ίδια η συζήτηση αλλά η χαρά να είμαστε μαζί και να συζητάμε..
Σου δίδαξα τόσα πολλά πράγματα! Να τρως σωστά… Να ντύνεσαι σωστά…
Να αντιμετωπίζεις τη ζωή με θάρρος…
Όταν δε θέλω να φάω μην με πιέζεις…
Ξέρω πολύ καλά πότε πρέπει και πότε όχι…
Και όταν τα κουρασμένα πόδια μου δεν μου επιτρέπουν να περπατώ μην στεναχωριέσαι. Φυσικό είναι! Δώσε μου το χέρι σου να κρατηθώ.
Το ίδιο έκανα κι εγώ όταν έκανες τα πρώτα σου βήματα…
Το ξέρω ότι η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να είμαι τόσο δραστήρια όσο θα ήθελα. Ωστόσο τα καταφέρνω να επιβιώνω. Κάποια μέρα θα καταλάβεις τι εννοώ…
Κάποια μέρα θα καταλάβεις ότι παρά τα λάθη μου, πάντα ήθελα το καλύτερο για σένα…
Και προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ετοιμάσω το δρόμο σου!
Δώσε μου το χέρι σου και βοήθησέ με να τελειώσω το δρόμο μου με υπομονή, αγάπη και ειρήνη.
Κι εγώ θα σου το ξεπληρώσω με ένα χαμόγελο και με την απέραντη αγάπη που έχω μέσα μου για σένα…
Σ΄αγαπώ…
Η μαμά σου…»
Πηγή: thebest.gr

Θα με θυμάσαι..


Θα με θυμάσαι..
κάθε που θα βρέχει,
μέσα απο νότες και τραγούδια θα με ψάχνεις..
και το μυαλό σου στις εικόνες μου θα τρέχει..
τις αναμνήσεις σου με μένα θα τις φτιάχνεις..
... Θα με θυμάσαι..
όταν ο ουρανός σου θα'χει γκρίζο..
θα νοσταλγείς τα λόγια της αγάπης
θα με ακούς να σου τα ψιθυρίζω..
όταν κανέναν δίπλα σου δε θά'χεις..
(by eleni)

Πετάει 11.000 χλμ χωρίς ανεφοδιασμό!



Η εμφάνισή του είναι απολύτως συνηθισμένη. Δεν είναι πολύχρωμο ούτε έχει κάποιο ιδιαίτερο ράμφος. Το αντίθετο, μάλιστα. Είναι καστανόμαυρο, με απλό μακρύ ράμφος και λεπτά ποδαράκια. Δεν έχει κάτι που αξίζει να δούμε ή να παρατηρήσουμε επάνω του. Κι όμως, είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό.



 
Είναι το μοναδικό πτηνό στον κόσμο που πετάει πάνω από 11.500 χιλιόμετρα χωρίς σταματημό, χωρίς διάλειμμα για τροφή ή νερό, χωρίς ξεκούραση… Περνάει μέσα από θύελλες και καταιγίδες, αντιμετωπίζει αντίξοες καιρικές συνθήκες, κι όλα αυτά χωρίς καμία παύση! Για να αναλογιστούμε την απόσταση, τα επιβατικά αεροσκάφη που πρόκειται να διανύσουν αντίστοιχες αποστάσεις, σταματάνε ενδιάμεσα για ανεφοδιασμό.
 
 
 
Το ιδιαίτερο αυτό αποδημητικό πουλί ονομάζεται Bar-tailed Godwit (Limosa lapponica), ανήκει στην οικογένεια Scolopacidae και ζει στις ακτές της Αρκτικής, ενώ είναι γνωστό με την κοινή ονομασία «ακτοτούρλι». Μικρόσωμο και «λεπτομακωμένο» είναι «πρωταθλητής» στις μεγάλες αποστάσεις, χωρίς καμία αμφιβολία. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε όταν κάνει την απόσταση Αλάσκα-Νέα Ζηλανδία με μια ανάσα (που λέει ο λόγος!)! Και το σημαντικότερο, κανένα άλλο πτηνό δεν μπορεί να το κάνει αυτό, όσο κι αν προσπαθήσει!
 
 
 
 
Το φαινόμενο έχει αντυπωσιάσει τους επιστήμονες που μελετούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στο πουλί να πετάξει χωρίς διακοπή για τοόσο μεγάλη απόσταση. Το αεροδυναμικό σχήμα του και η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας εξηγούν μερικώς το φαινόμενο αλλά και πάλι φαίνεται να λείπει ένα κομμάτι από το παζλ.
perierga.gr