23/2/13

Μια «κακή» σχέση μπορεί όντως να μας αρρωστήσει!

ΑΧ!! ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΟ


Ο αγαπημένος μου φίλος στιχουργός Χάρης Καραβασιλείου έγραψε αυτούς τους ιδιαίτερους στίχους
μετά τον θάνατο της αγαπημένης του αδελφής,που έφυγε χτυπημένη απο την επάρατη νόσο νωρίς και άδικα.
Ο πόνος διπλός μιάς και ο Χάρης χρόνια παιδί της ξενητιάς δεν κατάφερε να είναι μαζύ της όσο χρόνο θα ήθελε.Μουσικά πλαισιωμένο απο τον αγαπημένο συνθέτη και φίλο Πάνο Αθανασίου
και ερμηνευμένο με την ζεστή φωνή του Νίκου Αγγελή.
(by eleni)
 

ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ <ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ>

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ




ΜΟΙΡΑ ΜΟΥ

 
 
Μοίρα μου..
στάσου να σου πω
ένα δυό λογάκια
μια κι"σαι εδώ απεναντι
και κάνειs πεισματάκια..
...
Μοίρα μου..
για άλλη μια φορά
θα σου το πω να ξέρειs
για να με δειs στα γόνατα
δεν θα τα καταφερειs..

Μοίρα μου..
μη με προκαλείs
πιo δυνατή με κάνειs
στον πόλεμο που μ'άνοιξεs
τιs μάχεs σου τιs χάνειs.

Μοίρα μου..
ο βρεγμένοs τη βροχή
δεν έχει να φοβάται
Την δυστυχία ο δυστυχήs
πιότερο δε λυπάται..

Μοίρα μου
κόντρα μη μου παs
Δε σε φοβάμαι διόλου!!
γιατί έχω υπομονή Θεού
και αντοχή διαβόλου..
(by eleni)

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..


 

19/2/13

ΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣΜΟΥ..



ΕΚΕΙΝΗ...

ο μεγαλύτερος δρόμος του κόσμου!


Τι είναι αυτό το πλάσμα;

pistepseto.gr


Στον ουρανό τον ψάχναμε, στη Γη τον βρήκαμε. Κάτοικος του Νιού Τζέρσεϊ φωτογράφησε ένα παράξενο ον το οποίο βγήκε μέσα από την θάλασσα...

Το πλάσμα έμοιαζε με εξωγήινο και η εικόνα του εξαπλώθηκε σαν επιδημία στο διαδίκτυο, έχοντας συγκεντρώσει 400.000 επισκέπτες μόλις κατά τις πρώτες έξι ώρες μετά την ανάρτησή της
Επρόκειτο για ένα ψάρι που ανήκει στην κατηγορία των μυραινών, κατηγορία στην οποία ανήκει και η κακόφημη σμέρνα. Οι μύραινες συνήθως είναι περίπου 90 εκατοστών. Το πλάσμα της φωτογραφίας φαίνεται μεγαλύτερο λόγω της γωνίας λήψης της. Η ίδια η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε πως το πλάσμα είναι μύραινα.
Οι μύραινες είναι ασπόνδυλα σα χέλια χωρίς σαγόνια.
Το στόμα τους είναι ιδιαίτερα αηδιαστικό καθώς έχουν κάτι σαν γλώσσα και πάρα πολλά μικρά δόντια.

Η ύπαρξή τους είναι ενοχλητική για τους ψαράδες της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, καθώς οι μύραινες ζουν παρασιτικά εις βάρος άλλων ψαριών.
Πολλοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για εξωγήινους, συνδυάζοντας την εμφάνιση του περίεργου πλάσματος με την πτώση των μετεωριτών.Ωστόσο, «ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας».
Στη φωτογραφία, μάλιστ,α ο ίδιος ο φωτογράφος μαχαιρώνει το παράξενο πλάσμα, δραματοποιώντας το περιστατικό κι εξάπτοντας τη φαντασία των Αmερικανών.


 

18/2/13

Ενα βήμα πιο κόντα στο «διάβασμα» της σκέψης

pistepseto.gr


«Τηλεπαθητικό» μηχάνημα μετατρέπει σε λέξεις τα εγκεφαλικά κύματα.
Ένα ακόμα βήμα για την «ανάγνωση» ανθρώπινου εγκεφάλου έκαναν οι νευροεπιστήμονες, με απώτερο στόχο να «ακούσουν» και να αποκωδικοποιήσουν τις σκέψεις, μέσω της παρακολούθησης των εγκεφαλικών κυμάτων που αντιστοιχούν στη σιωπηλή ομιλία -ή τον διάλογο- που..λαμβάνει χώρα συνεχώς μέσα στο μυαλό μας.




Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μπράιαν Πέισλι και τον καθηγητή ψυχολογίας και νευροεπιστήμης Ρόμπερτ Νάιτ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό βιολογίας «PLoS Biology», σύμφωνα με το BBC, το «Nature», το «New Scientist» και το «Scientific American», μπόρεσαν να «μεταφράσουν» σε λέξεις τα ηλεκτρικά εγκεφαλικά κύματα που αντιστοιχούν στα λόγια.
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι στο μέλλον η νέα τεχνική -πιθανώς μέσω ειδικών εμφυτευμάτων στον εγκέφαλο και προσθετικών συσκευών- θα επιτρέψει σε ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα ή πάσχουν από σοβαρές διαταραχές του λόγου λόγω εγκεφαλικού ή άλλης πάθησης, να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους.



Το νέο επίτευγμα εντάσσεται σε μια σειρά προόδων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τη νευροεπιστήμη και σταδιακά οδηγούν στην πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου (ή εφιάλτη): το διάβασμα της σκέψης.



Οι ερευνητές αρχικά παρακολούθησαν τα εγκεφαλικά κύματα 15 ασθενών, όταν αυτοί άκουγαν διάφορες συνομιλίες. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν έναν υπολογιστή για να ξεδιαλύνουν, μέσα από το χάος των ακουστικών/ηλεκτρικών ερεθισμάτων/σημάτων, ποιες ηχητικές συχνότητες των λέξεων αντιστοιχούσαν σε ποια σήματα του εγκεφάλου. Έπειτα κατάφεραν να συσχετίσουν τις λέξεις με συγκεκριμένα κύματα/σήματα στον εγκέφαλο.
Τελικά οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα υπολογιστικό μοντέλο (αλγόριθμο), το οποίο μπορεί να «ακούσει» το νου και να «μαντέψει» μερικές -και ασφαλώς όχι όλες- από τις λέξεις που έχει πει ένας άνθρωπος. Όπως πάντως επεσήμαναν οι ερευνητές, μέχρι στιγμής η έρευνα βασίζεται σε ήχους (λέξεις) που ένας άνθρωπος ακούει στην πραγματικότητα στο περιβάλλον του, από όπου μετά προκύπτει η πρόβλεψη για το τι μπορεί να έχει πει. Όμως η πρόβλεψη απολύτως φανταστικών συνομιλιών που λαμβάνουν χώρα στο νου, δεν είναι το ίδιο εύκολη, όχι όμως αδύνατη, καθώς οι επιστήμονες, όπως είπαν, έχουν ενδείξεις ότι το πραγματικό και το φανταστικό άκουσμα ενός ήχου ενεργοποιούν παρόμοιες περιοχές του εγκεφάλου.



Ο εγκέφαλος φαίνεται πως διασπά τα λόγια που ακούει -αλλά και αυτά που σκέφτεται- σε επιμέρους συχνότητες, συνήθως στη γκάμα από 1 έως 8.000 Hertz. Σύμφωνα με τους ερευνητές, με αυτόν τον τρόπο, για παράδειγμα, ένας μουσικός ακόμα και κουφός -όπως ο Μπετόβεν- μπορεί να φανταστεί και να “ακούσει” στο μυαλό του ένα μουσικό κομμάτι.



Η τεχνική βρίσκεται στο αρχικό στάδιό της και έχει μεγάλα περιθώρια τελειοποίησης. Μια σημαντική δυσκολία είναι να δημιουργηθεί μια μικρού μεγέθους ασύρματη φορητή συσκευή, την οποία να μπορεί να χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητά του κάθε ασθενής. Οι Αμερικανοί ερευνητές, πάντως, ευελπιστούν ότι σε μια δεκαετία η νέα μέθοδος θα τύχει ευρείας εφαρμογής.