2/3/13

Το μάτι από κοντά. Απίστευτες φωτόγραφίες που δεν έχετε ξαναδεί


Οι φωτογραφίες που θα δείτε, απεικονίζουν το μάτι, τραβηγμένο από πολύ κοντινή

Γιατί οι άνθρωποι κλαίμε;


Υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει κλάψει; Ακόμη και οι “σκληροί” άνδρες, όταν

Απίστευτο και ελληνικό: Διοικητής νοσοκομείου έγινε οδηγός για να σώσει ασθενή

Τραγικές οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ. Για τη μεταφορά ασθενή στη Σάμου επιστρατεύθηκε ο

Σχέδιο για υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων


Υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων για σεισμό ή πλημμύρα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, το

Επίδομα πολυτέκνων: Προϋποθέσεις, δικαιούχοι


Οι προϋποθέσεις αλλά και οι δικαιούχοι του νέου επιδόματος πολυτέκνων και τριτέκνων

ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Πώς αντιλαμβανόμαστε το ωραίο; Μια υπέροχη ιστορία

Η αιτία του κακού

Ζητείται ζευγάρι για ταξίδι στον… Αρη!



perierga.gr

Ο «εγκέφαλος» της αποστολής, Ντένις Τίτο, ένας πολυεκατομμυριούχος ο οποίος το 2001 κατέβαλε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δήλωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τα έξοδα της αποστολής για δύο χρόνια, έως ότου ξεκινήσει η πλήρης ανάπτυξη των απαιτούμενων των συστημάτων και τεχνολογιών.
Ο Ντένις Τίτο ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία τόσο με τη NASA, στην οποία εργαζόταν κάποτε, όσο και με ιδιωτικούς φορείς για να συμμετέχουν στην προετοιμασία και στην οργάνωση της αποστολής. Το κόστος της υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 1,5-2 δισεκατομμύρια δολάρια –ένα σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων θα καταβάλει ο Τίτο ενώ για τα υπόλοιπα θα αναζητήσει και άλλους χρηματοδότες. «Θα χάσω πολλά χρήματα σε αυτή την αποστολή αλλά τα εγγόνια μου θα έχουν να κερδίσουν πολλά από το όλο εγχείρημα» ανέφερε ο Τίτο κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης έναρξης της προσπάθειας η οποία έχει λάβει την ονομασία «Inspiration Mars», δηλαδή «ο Αρης μας εμπνέει». Στόχος είναι η αποστολή να ξεκινήσει για τον Κόκκινο Πλανήτη το 2018.
Προς το παρόν βέβαια δεν υπάρχουν αμερικανικά διαστημόπλοια σε λειτουργία, αν και πολλά βρίσκονται υπό ανάπτυξη και αναμένεται να είναι έτοιμα για πτήση το 2017.
Αυτό αφήνει ελάχιστα χρονικά περιθώρια προκειμένου η αποστολή να επωφεληθεί από μια σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση που θα επιτρέψει στο σκάφος να κάνει τον γύρω του Άρη, φτάνοντας μόλις 240 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη, πριν επιστρέψει στη Γη.
Το χρονικό περιθώριο για την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου του 2018, ενώ η επόμενη ευκαιρία για μια τέτοια ευθυγράμμιση θα είναι το 2031.

28/2/13

8 απίθανοι τρόποι για να πουν τα πουλιά «σ’ αγαπώ»!

1. Αναπτύσσουν… γενειάδα!
Ο Temminck tragopan (ένα είδος φασιανού) αναπτύσσει μια μεγάλη φωσφοριζέ «γενειάδα» στην κοιλιά του, προκειμένου να έλξει το θηλυκό. Παρεμπιπτόντως, μεγαλώνει με μεγάλη ταχύτητα και καταδεικνύει την ερωτική διάθεση του αρσενικού!
2. Δίνουν την… καρδιά τους!
Τα αρσενικά frigatebirds φουσκώνουν έναν κατακόκκινο σάκκο που έχουν στο λαιμό τους, ο οποίος μοιάζει με τεράστια καρδιά! Η μεγάλη απογοήτευση έρχεται όταν το θηλυκό ανακαλύπτει μετά λύπης του ότι μέσα δεν περιέχει… σοκολάτα!
3. Γίνονται ένα τεράστιο… χαμόγελο!
Ο ερωτικός χορός του αρσενικού δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στον κόσμο των πτηνών, όμως το παραδείσιο πουλί που θα δείτε στη συνέχεια όχι μόνο επιδίδεται σε έναν τρελό χορό αλλά «μεταμορφώνεται» σε ένα τεράστιο… χαμόγελο που φωσφορίζει!

4. Χτίζουν ένα ωραίο… σπίτι!

Τα εξωτικά πτηνά Bowerbirds χτίζουν μια φωλιά για το θηλυκό και βάζουν μέσα ό,τι θεωρούν ότι θα το εντυπωσιάσει: πολύχρωμους σπόρους, άνθη, καρπούς κ.λπ. Πάντα ένα ωραίο «σπίτι» είναι το καλύτερο δώρο στη μέλλουσα νύφη!

5.  Χορεύουν αλά Μάικλ Τζάκσον!



Το αρσενικό manakin έχει πάρει μαθήματα χορού από τον αείμνηστο Μάικλ Τζάκσον προκειμένου να δείξει στο θηλυκό ότι εκτός από καλός σύζυγος είναι και άριστος χορευτής! Η εικόνα μιλάει από μόνη της…


6. Εκτελούν ένα συγχρονισμένο χορευτικό!


Τα φλαμίνγκο αγαπούν πολύ το χορό και λίγο πριν ζευγαρώσουν χωρίζονται σε ομάδες των 30 και επιδίδονται σε έναν απόλυτα συγχρονισμένο χορό. Οι επιστήμονες λένε ότι αυτό γίνεται ενστικτωδώς αλλά υποψιάζομαι ότι τα φλαμίνγο έκαναν πρακτική όταν οι επιστήμονες δεν έβλεπαν!

7. Επιδεικνύουν τα… μπλε τους πόδια!


Δείχνουν τα εξωτικά μπλε πόδια τους, τα οποία κουνούν πάνω κάτω για να φανούν καλύτερα. Εννοείται ότι το… πεντικιούρ στην περίπτωσή τους επιβάλλεται!

EΦΥΓΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ

Γηροκομείο για… χιμπατζήδες!

27/2/13

Δεν κουρεύτηκε για 50 χρόνια!

Τά βιβλία πού αγάπησα



 

Τα μικρά παιδιά δεν φτιάχνουν μύθους γιατί τα παιδιά ζουν απ’ ευθείας χωρίς διερμηνείς και μεσάζοντες. Η πραγματικότητα των παιδιών είναι τα παραμύθια μας και η παραμυθία μας για το χαμένο παράδεισο στην εξορία μας. Τα παιδιά από μόνα τους ξέρουν. Μπορούν ν’ αποκρυπτογραφούν τα μαγικά σημάδια του κόσμου γιατί την έχουν την καθαρή όραση που συλλαμβάνει τα άφαντα, ενώ εμείς τη χάσαμε με τα χρόνια κα...ι με τις γνώσεις. Τα παιδιά είναι σοβαρότερα και συνεπέστερα απ’ τους μεγάλους γι’ αυτό κι εγώ στο παλιό ζαρωμένο παιδί που απέμεινε μέσα μου προστρέχω όταν είναι να αισθανθώ τα πιο σπουδαία. Ένα παιδί από παλιά κι από βαθιά βγαίνει κι αποφασίζει στις εσχατιές της ζωής μας. Υπάρχει ένα παιδί μέσα μου που ξέμεινε, δεν την ξεχνά την ποίηση των πραγμάτων που χρόνια πριν αντίκρυσε και ζει με την αόριστη νοσταλγία της ανικανοποίητο πια και λυπημένο. Γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με την ποίηση των πράγματων στην παιδική ματιά, όλα είναι κατώτερά της από δω κι ύστερα
Μάρω Βαμβουνάκη

H ZΩΗ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΣΤΙΧΟΣ


H ζωή μου ένας στίχος
στην κιθάρα ένας ήχος
μια πενιά και δυό τραγούδια
μία αγκαλιά λουλούδια.

... Η ζωή μου ένας στίχος
της καρδιάς μου ένας χτύπος
σόλο ακόρντα στο μπουζούκι
δυό κρασιά σ'ένα κουτούκι.

Δυό χαρτιά και δυό μολύβια
τα δικά μου τα ταξίδια
στιχοπλόκες διαδρομές
μιά εικόνα τρείς γραμμές.

(R)
Τα τραγούδια που έχω γράψει
τά'ζησα όλα στη πράξη
ρίμες μουσικές και νότες
απο της καρδιάς τις πόρτες.
♪♫•*¨*•♪♫•*¨*•♪♫•*¨*•♪♫•*¨*•

Φιλική συνεργασία στίχων
Γιάννης Γεωργίου και Ελένη Μέη Ασημακοπούλου
Με την αγάπη μας και με μεγάλη μας χαρά!!!♪♫•*¨*•♪♫•*¨*•

Ο Ινδικός Ωκεανός είναι η πιο φονική θάλασσα για τους πρόσφυγες



H AKΡΙΒΟΤΕΡΗ ΡΑΤΣΑ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Είναι τα θιβετιανά μαστίφ...
Ακριβά και τρομαχτικά..

Κατάγεται απο τα Ιμαλαια ορη/Θιβέτ και χρησιμοποιούνταν σαν φυλακες των χωριών, και φύλακες των κοπαδιών.
Ο Θιβετιανος μαστίφ ειναι ενας σχετικά σπάνιος σκύλος ακόμα και σήμερα, μα το ονομα του ειναι γνωστό στους κυνόφιλους μιας και είναι απόγονος πολλών σύγχρονων μαστίφς.

Από τον Μάιο του 2012 έγινε ακόμα πιό γνωστή ως ράτσα καθώς ένας κινέζος έδωσε 1,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει ένα κόκκινο θιβετιανό μαστίφ! Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δωθεί ποτε για την απόκτηση ενός σκύλου...

Πηγή: http://www.sovaroi.com/2013/02/blog-post_3413.html#ixzz2M7mhTxyB - See more at: http://www.sovaroi.com/2013/02/blog-post_3413.html#sthash.4IrDtXzP.dpuf

Fauja Singh, the runner!!!

On tears

25/2/13

XIMΑΙΡΑ



Χίμαιρα: Στην Ελληνική μυθολογία ένα φοβερό τέρας που ξεφυσούσε φωτιά, είχε σώμα κατσίκας, κεφάλι λιονταριού, και η ουρά του κατέληγε σε φίδι.
Η δημώδης ελληνική έκφραση «κυνηγάω χίμαιρες», σημαίνει «επιδιώκω κάτι ανέφικτο».
(by eleni)

MΠΟΡΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ..


(by eleni)

Σκότωσε και διαμέλισε τη συγκάτοικο της κοπέλας του

Ο φυσιολογικός τοκετός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών

24/2/13

Ταγκό,ένας ερωτικός χορός

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ MAKΡΙΑ

National Geographic

.
  Στην άκρη ενός πάρκινγκ, στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Μάρσαλ της NASA στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, υπάρχει ένα απομεινάρι του παρελθόντος, από την εποχή που τα διαστημικά ταξίδια φάνταζαν πλέον αναπόφευκτα για τον άνθρωπο – ένα γεγονός ξεκάθαρο, όπως και οι μεγαλειώδεις εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ. «Δεν πρόκειται για μοντέλο» λέει ο φυσικός της NASA Λες Τζόνσον καθώς ατενίζουμε ένα σύμπλεγμα ύψους 10 μ. από σωληνώσεις, ακροφύσια και κομμάτια θερμικής θωράκισης. «Βλέπετε έναν αληθινό πυρηνικό κινητήρα πυραύλου». Κάποτε η NASA σχεδίαζε να στείλει 12 αστροναύτες στον Άρη με δύο διαστημόπλοια, το καθένα από τα οποία θα κινούνταν με τρεις τέτοιους κινητήρες. Ο Βέρνερ φον Μπράουν, τότε διευθυντής του Κέντρου Μάρσαλ, παρουσίασε το σχέδιο τον Αύγουστο του 1969, δύο μόλις βδομάδες μετά την προσσελήνωση του πυραύλου Κρόνος 5, που είχε σχεδιάσει ο ίδιος και είχε μεταφέρει τους πρώτους αστροναύτες στο φεγγάρι. Είχε προτείνει τη 12η Νοεμβρίου του 1981 ως ημερομηνία αναχώρησης για τον Άρη. Οι πυρηνικοί κινητήρες είχαν ήδη ανταποκριθεί επιτυχώς σε όλες τις δοκιμές στο έδαφος και ήταν έτοιμοι να πετάξουν. Ένα υγρό πρωινό του Ιουνίου, 30 χρόνια μετά την προγραμματισμένη προσεδάφιση στον Άρη -η οποία ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε-, ο Τζόνσον κοιτάζει νοσταλγικά τον κινητήρα των 18 τόνων που ορθώνεται μπροστά μας. Είναι επικεφαλής μιας μικρής ομάδας που μελετά τη δυνατότητα εφαρμογής «προηγμένων ιδεών» στο χώρο της διαστημικής τεχνολογίας και πιστεύει πως ο παλιός πυρηνικός κινητήρας NERVA ίσως φανεί χρήσιμος. «Αν αποφασίσουμε να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη, θα πρέπει να εξετάσουμε ξανά το ενδεχόμενο χρήσης αυτού του κινητήρα» επισημαίνει ο Τζόνσον. «Θα χρειαζόμασταν μόνο τη μισή ποσότητα του υλικού πρόωσης ενός συμβατικού πυραύλου». Αυτή την περίοδο η NASA σχεδιάζει ένα συμβατικό πύραυλο για να αντικαταστήσει τον Κρόνο 5, που αποσύρθηκε το 1973, λίγο μετά την τελευταία επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη. Ο προορισμός του νέου πυραύλου δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Το Πρόγραμμα NERVA ολοκληρώθηκε και αυτό το 1973 χωρίς να πραγματοποιηθεί καμία δοκιμαστική πτήση. Από τότε, σε όλη τη διάρκεια της εποχής των διαστημικών λεωφορείων, οι άνθρωποι δεν απομακρύνθηκαν πάνω από 600 χλμ. από τη Γη.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Τιμ Φόλτζερ

Ζήσε το τώρα



Σε στίχους συνεργασίας.
Ελένη Μέη Ασημακοπούλου και Χάρη Καραβασιλείου
Ένα αυθεντικό λαικό τραγούδι.
 

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ


National Geographic


Την Ανταρκτική περιπλέει ένα μόνο θαλάσσιο ρεύμα. Στη βάση του πλανήτη μας ο άνεμος μαστιγώνει τα νερά ανεμπόδιστος, αφού πουθενά δεν υπάρχει στεριά για να τον σταματήσει. Επειδή η έρευνα αυτών των υδάτων είναι επικίνδυνη, οι επιστήμονες εξαρτώνται από τις πληροφορίες που συλλέγουν αυτόματες πλωτές συσκευές και ερευνητικά πλοία σε καλοκαιρινές αποστολές. Αυτό καθιστά σημαντική τη νέα συσκευή του εξερευνητή Ζαν-Λουί Ετιέν.
Η παράξενη ερευνητική κάψουλα θα αρχίσει να χρησιμοποιείται το 2015 και θα συμπεριφέρεται ως πλωτή σημαδούρα που θα παρασύρεται από το Ανταρκτικό Περιπολικό Ρεύμα. Βασικό στοιχείο στη σχεδίαση του Ετιέν είναι μια σταθερή πλατφόρμα ύψους 24 μ. πάνω από το νερό, που θα βοηθά τους ερευνητές να μελετούν την αλληλεπίδραση του ωκεανού με τον αέρα και να μετρούν την αλατότητα, τη θερμοκρασία και τη συμπεριφορά των ρευμάτων, νύχτα μέρα, όλο το χρόνο.
 

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ