25/5/13

Φτιάξτο μόνη σου: Η πιο απαλή μάσκα αναζωογόνησης


Σε αυτή τη συνταγή, 3 υπέροχα έλαια συνδυάζονται με μέλι και προσφέρουν στην επιδερμίδα εντατική φροντίδα, ενυδάτωση, απαλότητα και αναζωογόνηση. 

ΣΟΚ στα Τρίκαλα: 21χρονος έπεσε νεκρός μέσα σε καφενείο


Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο ένας 21χρονος από το χωριό Γλίνος Τρικάλων.
Ο άτυχος νέος βρισκόταν σε καφενείο στην πλατεία του χωριού.

Οκτώ μέτρα για να βγούμε από την κρίση



Οκτώ μέτρα για να βγούμε από την κρίση
Η περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους μας , εφόσον βέβαια η Ελλάδα επιτύχει εφέτος πρωτογενές πλεόνασμα, αποτελεί το “κλειδί” για να “σταθεί η χώρα στα πόδια της” υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδας για την κρίση στην Ευρωζώνη.

«ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ» Παπαγεωργόπουλος: Τρεις μήνες στα κάτεργα... χωρίς λόγο



Παπαγεωργόπουλος: Τρεις μήνες στα κάτεργα... χωρίς λόγο
Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν από τον εγκλεισμό του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στις φυλακές των Διαβατών και με νέα, σημερινή, επιστολή του κάνει λόγο για «το άκρον άωτον της αδικίας».

Ποιες μητέρες δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν στη σύνταξη στα 55 τους χρόνια



Ποιες μητέρες δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν στη σύνταξη στα 55 τους χρόνια

Διαφορετικές «ταχύτητες» ισχύουν για τη συνταξιοδότηση των γυναικών, που ξεκίνησαν να εργάζονται στο Δημόσιο από το 1983 έως και το 1992.
Τα όρια ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με το πότε θεμελιώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα, με αποτέλεσμα μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων να μπορούν να αποχωρήσουν ακόμα και στα 50.
Οπως αναφέρεται στο Εθνος, «κλειδί» για τη θεμελίωση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το έτος συμπλήρωσης της 25ετίας (με εξαίρεση τις τρίτεκνες που απαιτούνται 20 έτη ασφάλισης για θεμελίωση).

Σοκ! 597.000 Ελληνόπουλα σε οικονομικό και κοινωνικό Καιάδα



Σοκ! 597.000 Ελληνόπουλα σε οικονομικό και κοινωνικό Καιάδα
Σε πεντακόσιες ενενήντα επτά χιλιάδες ανέρχονται τα φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά στην Ελλάδα, με τριακόσιες είκοσι δύο χιλιάδες να είναι σε σοβαρή υλική αποστέρηση, σύμφωνα με την έκθεση «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2013», που συντάχθηκε για λογαριασμό της UNICEF, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

Απογοήτευση σχετικά με υποσχόμενο φάρμακο για την Αλτσχάιμερ

Νέα πειράματα δεν επιβεβαιώνουν τη δράση της βεξαροτένης ενάντια στη συσσώρευση πλακών στον εγκέφαλο
Η ουσία βεξαροτένη που είχε παρουσιαστεί ως πολλά υποσχόμενη θεραπεία για την Αλτσχάιμερ, φαίνεται τελικώς ότι δεν μειώνει την εναπόθεση πλακών β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο των πειραματοζώων
Ουάσινγκτον
Ένα φάρμακο για τον καρκίνο το οποίο παρουσιάστηκε μέσα από στοιχεία περυσινής μελέτης ως «θαυματουργό» ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ, φαίνεται τελικά ότι δεν είναι αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά τη νευροεκφυλιστική ασθένεια.
Η μελέτη του 2012
Η ουσία βεξαροτένη είχε φανεί πέρυσι από μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Case Western Reserve στο Οχάιο η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science» ότι εξαφανίζει τις πλάκες της πρωτεΐνης β-αμυλοειδές στον εγκέφαλο ποντικιών με Αλτσχάιμερ. Όπως μάλιστα είχε δείξει εκείνη η μελέτη, τα πειραματόζωα εμφάνισαν αναστροφή των συμπτωμάτων της νόσου όπως τα προβλήματα μνήμης και οι γνωστικές διαταραχές.
Διαβάστε ακόμα: Φάρμακο «εξαφάνισε» το Αλτσχάιμερ σε ποντίκια
Η αποτυχία επαλήθευσης των ευρημάτων
Τώρα όμως άλλες, ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες (από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, το Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν, το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, το Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις καθώς και το Πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν στη Γερμανία) αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην ίδια επιθεώρηση ότι απέτυχαν να επαληθεύσουν τα ευρήματα της περυσινής μελέτης. «Το φάρμακο δεν είχε επίδραση στη συσσώρευση πλακών. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τα προηγούμενα ευρήματα τα οποία έδειχναν ότι είναι αποτελεσματικό στη μείωση των πλακών β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο διαγονιδιακών μοντέλων ποντικών που εμφάνιζαν εναπόθεση πλακών».
Ο καθηγητής Σάνγκραμ Σισόντια από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου ανέφερε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν εκπλαγεί από τα αρχικά ευρήματα της περυσινής χρονιάς. «Μείναμε έκπληκτοι και ενθουσιαστήκαμε. Ο μηχανισμός δράσης της ουσίας φαινόταν λογικός, ωστόσο τα αποτελέσματα που έδειχναν ότι η ουσία μπορεί να μειώσει την εναπόθεση πλακών κατά 50% μέσα σε τρεις ημέρες και κατά 75% σε δύο εβδομάδες, φαίνονταν πολύ καλά για να είναι αληθινά. Ετσι επιστρέψαμε στο εργαστήριό μας και προσπαθήσαμε να επιβεβαιώσουμε τα υποσχόμενα αυτά ευρήματα».
καθηγητής συνέχισε αναφέροντας ότι η ομάδα του επανέλαβε τα αρχικά πειράματα – μια συμβατική διαδικασία στην επιστήμη. «Η επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο ούτε εμείς ούτε οι άλλες ομάδες που ασχολήθηκαν με το ζήτημα εξήγαγαν τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του 2012».
Ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
Σύμφωνα με τον ερευνητή η νέα αυτή τροπή είναι σημαντική και δημιουργεί ανησυχία σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των ασθενών. Και αυτό διότι το συγκεκριμένο φάρμακο έχει ήδη άδεια κυκλοφορίας από πέρυσι στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση μιας μορφής καρκίνου του δέρματος, και έτσι είναι πιθανό να έχει χορηγηθεί – παρότι δεν αναφέρεται στις ενδείξεις του – και σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ ενώ δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί σε ανθρώπους με τη συγκεκριμένη νόσο και συνδέεται με παρενέργειες όπως πονοκέφαλοι, έμετοι και ηπατικά προβλήματα.
Όπως εξήγησε ο καθηγητής Ρόμπερτ Βάσαρ από το Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν «έχουμε όλοι ανεπισήμως ακούσει ότι ορισμένοι γιατροί χορηγούν στους ασθενείς τους με Αλτσχάιμερ βεξαροτένη, ένα φάρμακο για τον καρκίνο που έχει σοβαρές παρενέργειες. Η πρακτική αυτή πρέπει να σταματήσει αμέσως με δεδομένη την αποτυχία διαφορετικών ομάδων να αναπαραγάγουν τα αποτελέσματα σχετικά με το φάρμακο που αναφέρθηκαν το 2012».
Εμφανίστηκε γνωστική βελτίωση
Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι άλλοι ειδικοί, με άρθρα τους που δημοσιεύθηκαν επίσης στο «Science», τόνισαν πως υπήρξε γνωστική βελτίωση στα ποντίκια και στα νέα πειράματα, παρότι δεν εμφανίστηκε επίδραση στην εναπόθεση των πλακών της πρωτεΐνης.
Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ Ράντα Κολντάμοβα σημείωσε ότι «εμφανίστηκε βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων των ποντικιών. Πιστεύουμε ότι αυτά τα ευρήματα δημιουργούν μια σταθερή βάση για την περαιτέρω διερεύνηση της βεξαροτένης ως θεραπείας για το Αλτσχάιμερ».
troktiko.gr

Ποτάμι από δάκρυα στη συνέντευξη για τον αδικοχαμένο στρατιώτη


Πλημμυρισμένη από δάκρυα ήταν η συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε η οικογένεια του αδικοχαμένου στρατιώτη Λι Ρίγμπι. Συγκλονισμένοι, μίλησαν με αγάπη και θαυμασμό για τον 25χρονο που δολοφονήθηκε στο Λονδίνο.«Θέλω να πω ότι αγαπώ τον Λι, και θα τον αγαπώ για πάντα», είπε η σύζυγός του, προσθέτοντας: «Είμαι περήφανη που ήμουν γυναίκα του. Θα επέστρεφε σπίτι αυτό το σαββατοκύριακο για να είμαστε και πάλι οικογένεια. Ήταν ένας αφοσιωμένος πατέρας για τον γιο μας Τζακ. Θα μας λείψει πολύ».
Από το Μπέρι στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, όπου βρίσκεται η έδρα του συντάγματος που υπηρετούσε ο 26χρονος τυμπανιστής, ο πατριός του Ίαν Ρίγκμπι περιέγραψε έναν δυναμικό και στοργικό νέο, που αγαπούσε την οικογένειά του και που από μικρός ήθελε να γίνει στρατιώτης.
Η μητέρα του Λι Ρίγκμπι δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της και έσφιγγε στην αγκαλιά της ένα στρατιωτικό αρκουδάκι που είχε δωρίσει στον εγγονό της ο νεκρός γιος της.
Ο πατριός του Ρίγκλι διάβασε το μήνυμα, που έγραψαν οι δύο μικρότερες αδερφές του, Κόρτνει και Έιμι.
«Aναπαύσου εν ειρήνη Λι. Σε αγαπάμε πολύ. Δεν σου άξιζε αυτό. Πολέμησες για αυτή την χώρα και το έκανες με θάρρος. Θα είσαι για πάντα ο ήρωας μας. Είμαστε τόσο θυμωμένες που έφυγες τόσο νωρίς. Σε αγαπάμε Λι. καληνύχτα.»
troktiko.gr

Τους τα βρόντηξε και έφυγε η Χιουρέμ, σουλτάνα του Σουλεϊμάν!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας – Τουρκολόγος

Θρήνος και οδυρμός στην Τουρκία μόλις έγινε γνωστό ότι η περίφημη Γερμανοτουρκάλα ηθοποιός, Meryem Uzerli, η γνωστή σαν Χιουρέμ, παράτησε σύξυλους τους Τούρκους στο εκατοστό επεισόδιο της περίφημης σειράς, «Σουλεϊμάν ο Μεγαλόπρεπης» που κάνει θραύση και στην Ελλάδα και έφυγε στην Γερμανία χωρίς να τους πει τίποτα για το πότε θα γυρίσει για να συνεχιστούν τα γυρίσματα. Αλήθεια τώρα τι θρήνος θα πέσει τους Έλληνες τουρκολάγνους που περίμεναν κάθε μέρα με αγωνία την συνέχεια του τουρκικού σήριαλ της τουρκικής ιστορικής διαστρέβλωσης και της ελληνικής αποχαύνωσης.
 Κλαίει ολόκληρη η Τουρκία...!Όπως έγινε γνωστό εδώ και λίγες μέρες η Meryem Uzerli μετά από ολιγοήμερες διακοπές στο τουρκικό θέρετρο του Μπόντρουμ και ενώ διασκέδαζε αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποφάσισε να γυρίσει στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί και χωρίς σχεδόν να ειδοποιήσει κανένα πήρε το αεροπλάνο και έφυγε για την Γερμανία για να επισκεφτεί όπως διομολογήθηκε τους δικούς της που ζουν μόνιμα εκεί. Στην Γερμανία όμως όπως έγινε γνωστό εισήχθηκε σε κάποια κλινική γιατί τα σημάδια της υπερκόπωσης από τα γυρίσματα του σήριαλ είχαν γίνει εμφανή ενώ η ίδια δήλωσε πως είναι Γερμανίδα υπήκοος και θέλει να κάνει θεραπεία στην Γερμανία.
Το νέο έπεσε σαν βόμβα στην Τουρκία και οι Τούρκοι ιθύνοντες αναγκάστηκαν να διακόψουν την σειρά που είχε φτάσει αισίως στο 100ο επεισόδιο ενώ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης καθώς όπως αναφέρεται περίπου 250 εκατομμύρια τηλεθεατών στην Τουρκία και σε πολλές άλλες χώρες παρακολουθούν τον Σουλεϊμάν. Έτσι την περασμένη Τέταρτη και ενώ την συνηθισμένη ώρα, 8.μμ, είχαν στηθεί οι Τούρκοι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν το καινούργιο επεισόδιο αυτό δεν μεταδόθηκε δίνοντας αφορμή για πολλά σχόλια αναστατώνοντας τον τηλεοπτικό κόσμο της Τουρκίας. Στα τουρκικά ΜΜΕ γράφτηκε πως η Γερμανοτουρκάλα ηθοποιός παραπονιόνταν τελευταία ότι δεν είναι δυνατό να γυρίζονται επεισόδια διάρκειας 1,30 ώρα κάτι που την κούραζε ενώ υποστήριζε πως τα επεισόδια της σειράς θα πρέπει να κοπούν λιγάκι και να γίνουν της μιας ώρας. «Έτσι όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Millıyet.
Φυσικά στην εταιρεία που έχει αναλάβει το γύρισμα των επεισοδίων έχει πέσει πανικός και όπως φαίνεται η Meryem Uzerli δεν σκοπεύει να γυρίσει σύντομα, με αποτέλεσμα αντί για επεισόδια να παίζονται συνεχώς διαφημιστικά τρέιλερ για το επόμενο επεισόδιο που κανείς δεν ξέρει πότε θα γυριστεί. Πολλοί μάλιστα άρχισαν να μιλούν για εξεύρεση κάποιας αντικαταστάτριας αλλά κάτι τέτοιο όπως αναφέρεται θα είναι καταστροφή για την σειρά καθώς η Γερμανοτουρκάλα ηθοποιός έχει ταυτιστεί με την μεγάλη επιτυχία του σήριαλ.
Εδώ στην Ελλάδα ευτυχώς για όλους τους τουρκολάγνους υπάρχουν ακόμα πολλά επεισόδια για να τα παρακολουθήσουν και μέχρι να φτάσουν εκεί που τα παράτησε η Meryem Uzerli σίγουρα θα έχει βρεθεί κάποια λύση. Έτσι να μην ανησυχούν μήπως… πάθουν και τίποτα από την αγωνία!
troktiko.gr

Υγεία: 17 συμπτώματα του καρκίνου που συνήθως αγνοούμε..


Ο καρκίνος πλέον έχει γίνει μία από τις πιο κοινές «σιωπηλές» ασθένειες. Ωστόσο, σύμφωνα με το reader’s digest, το σώμα στέλνει «οιωνούς» που εμείς συχνά αγνοούμε.
Συριγμός ή δυσκολία στην αναπνοή
Ένα από τα πρώτα σημάδια στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα είναι η αναπνοή. Ο συριγμός ή η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να αποτελεί μία προειδοποίηση για καρκίνο. Ωστόσο, πολλές φορές οι ασθενείς το παρερμηνεύουν ως άσθμα, καθυστερώντας έτσι τη σωστή διάγνωση.
Χρόνιος βήχας ή πόνος στο στήθος
Διάφοροι τύποι καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας και των όγκων του πνεύμονα, μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα, που μιμούνται τον έντονο βήχα ή τη βρογχίτιδα. Ένας τρόπος για να δούμε τη διαφορά είναι, ότι τα πρόβλημα επιμένει ή επανέρχεται σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο. Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα αναφέρουν επιπλέον πόνο στο στήθος, που επεκτείνεται επάνω στο ώμο ή κάτω από το βραχίονα.
Συχνοί πυρετοί ή λοιμώξεις
Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα της λευχαιμίας, μιας μορφής καρκίνου των κυττάρων του αίματος, που ξεκινά από το μυελό των οστών. Η λευχαιμία προκαλεί το μυελό να παράγει μη φυσιολογικά λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία παραγκωνίζουν τα υγιή λευκά αιμοσφαίρια, υποσκάπτοντας την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Συχνά, οι γιατροί παρατηρούν ότι ασθενείς με λευχαιμία (ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες) διαμαρτύρονται για πυρετό, γενικευμένο πόνο και συμπτώματα γρίπης, για αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο.
Δυσκολία στην κατάποση
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δυσκολία κατάποσης συνήθως συνδέεται με καρκίνο του οισοφάγου ή του λαιμού, ωστόσο αυτό μπορεί να αποτελεί ένα πρώτο σύμπτωμα για καρκίνο του πνεύμονα.
Διόγκωση των λεμφαδένων ή εξογκώματα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα
Η διόγκωση των λεμφαδένων δείχνει τις αλλαγές στο λεμφικό σύστημα, το οποίο μπορεί να είναι ένα σημάδι καρκίνου. Για παράδειγμα, ένα εξόγκωμα ή οι διευρυμένοι λεμφαδένες κάτω από το βραχίονα, μερικές φορές είναι ένα σημάδι του καρκίνου του μαστού. Ένα ανώδυνο εξόγκωμα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι της λευχαιμίας.
Υπερβολικοί μώλωπες ή ακατάπαυστη αιμορραγία
Αυτό το σύμπτωμα υποδηλώνει συνήθως, ότι κάτι μη φυσιολογικό συμβαίνει με τα αιμοπετάλια και τα ερυθρά αιμοσφαίρια και ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι λευχαιμίας.
Ασθενείς με λευχαιμία ανέφεραν, ότι είχαν μώλωπες σε παράξενα μέρη, όπως στα δάχτυλα και τα χέρια, καθώς και κόκκινες κηλίδες στο πρόσωπο, το λαιμό, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για αιμορραγία των ούλων. Η εξήγηση ενδεχομένως βρίσκεται στο γεγονός, ότι με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα «της λευχαιμίας» παραγκωνίζουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, αλλοιώνοντας την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο.
Αδυναμία ή κόπωση
Η γενικευμένη κόπωση και η αδυναμία είναι ένα σύμπτωμα πολλών διαφορετικών μορφών καρκίνου, που θα πρέπει κανείς να το δει σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα. Στην περίπτωση που αισθάνεστε εξαντλημένοι χωρίς εξήγηση, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.
Φούσκωμα στην κοιλιά ή αύξηση του σωματικού βάρους
Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, ενδέχεται να είναι ένα ακόμα σύμπτωμα του καρκίνου. Στην περίπτωση μάλιστα των γυναικών με καρκίνο των ωοθηκών, το σώμα διογκώνεται και παρατηρείται ένα ανεξήγητο κοιλιακό φούσκωμα, το οποίο εμφανίζεται ξαφνικά και συνεχίζει να υπάρχει για αρκετό χρονικό διάστημα.
Αίσθημα κορεσμού ή ανορεξία
Αυτό το σύμπτωμα αφορά επίσης στις γυναίκες και συγκεκριμένα σε όσες πάσχουν από καρκίνο των ωοθηκών. Κάθε γυναίκα που βιώνει υπερβολικό φούσκωμα ή αύξηση του σωματικού βάρους (ειδικά μάλιστα αν συνοδεύεται από πυελικό άλγος ή αίσθημα υπερκορεσμού) θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γυναικολόγο της και να ζητήσει ένα υπερηχογράφημα πυέλου.
Κοιλιακό άλγος
Ο πόνος στην κοιλιά ή την πύελο, από μόνος του μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για τον γυναικείο καρκίνο. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι ένα κοινό σύμπτωμα των ινομυωμάτων, κύστεων των ωοθηκών και άλλων αναπαραγωγικών διαταραχών του ουροποιητικού συστήματος, οι γιατροί δε μπορούν πάντα να υπολογίσουν τον καρκίνο ως πιθανότητα, όταν οι ασθενείς περιγράφουν πυελικό πόνο.
Βεβαιωθείτε, ότι ο γιατρός σας εξετάζει όλες τις πιθανές εξηγήσεις και κάνει μια πλήρη εξέταση, αφού ο πόνος και οι κράμπες στην πύελο και την κοιλιακή χώρα μπορεί να συνοδεύουν το φούσκωμα, που, όπως προαναφέρθηκε, ενδεχομένως να σηματοδοτεί καρκίνο των ωοθηκών. Η λευχαιμία μπορεί επίσης να προκαλέσει κοιλιακό πόνο που προκύπτει από μια διευρυμένη σπλήνα.
Αιμορραγία από το ορθό ή αίμα στα κόπρανα
Συχνά παρερμηνεύονται ως αιμορροΐδες, αλλά η αιμορραγία από το ορθό ή στα κόπρανα μπορεί να σημαίνει καρκίνος του παχέος εντέρου. Το αίμα στην τουαλέτα είναι ένας σοβαρός λόγος για να καλέσετε το γιατρό σας και να προγραμματίσετε μια κολονοσκόπηση.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους
Εάν παρατηρήσετε, ότι χάνετε κιλά χωρίς να έχετε κάνει αλλαγές στη διατροφή σας ή να ασκείστε, θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνει αυτό. Η απώλεια βάρους είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου του πεπτικού συστήματος.
Είναι επίσης ένα σημάδι του καρκίνου, που έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ, επηρεάζοντας την όρεξη και την ικανότητα του σώματός να απαλλαγεί από τα απόβλητα.
Στομαχικές διαταραχές ή στομαχόπονος
Όσο απλό και να ακούγεται, ένα συνηθισμένο κοιλιακό άλγος μπορεί να είναι ο οιωνός για καρκίνο και όχι έλκος, όπως πολλοί ασθενείς νομίζουν. Οι κράμπες στο στομάχι ή οι συχνοί στομαχόπονοι ενδέχεται να υποδηλώνουν καρκίνο του παχέος εντέρου.
Διόγκωση των χαρακτηριστικών του προσώπου
Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα παρουσιάζουν πρήξιμο ή ερυθρότητα στο πρόσωπο. Η εξήγηση για αυτό είναι, ότι οι μικροί όγκοι του πνεύμονα μπλοκάρουν συνήθως τα αιμοφόρα αγγεία στο στήθος, εμποδίζοντας το αίμα να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο κεφάλι και το πρόσωπο.
Μια πληγή που δεν επουλώνεται ή αιμορραγεί εύκολα
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε, ότι πρέπει να παρακολουθούμε τις κρεατοελιές για αλλαγές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένδειξη καρκίνου του δέρματος. Υπάρχουν όμως και άλλα συμπτώματα, όπως μικρά κηρώδη εξογκώματα ή ξηρά φολιδωτά σημάδια, τα οποία δύσκολα παρατηρεί κάποιος. Άλλα συμπτώματα καρκίνου του δέρματος μπορούν να είναι το μελάνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.
Αλλαγές στα νύχια
Οι ανεξήγητες αλλαγές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδια διαφόρων τύπων καρκίνου. Μία καφέ ή μαύρη ράβδωση ή ακόμα και μία «τελεία» κάτω από το νύχι μπορούν να αποτελούν ένδειξη καρκίνου του δέρματος, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε, ότι ένα σημάδι καρκίνου του πνεύμονα είναι και η διεύρυνση των άκρων των δακτύλων, με τα νύχια να κάνουν καμπύλη πάνω από τις άκρες.
Τα ωχρά ή άσπρα νύχια μπορεί επίσης να είναι μια ένδειξη, ότι το συκώτι σας δεν λειτουργεί σωστά, γεγονός που ενδεχομένως προϊδεάζει για καρκίνο του ήπατος.
Πόνος στην πλάτη ή τα κάτω δεξιά πλευρά
Μπορεί να ακούγεται ασαφές ως σύμπτωμα, αλλά πολλοί ασθενείς με καρκίνο παρατήρησαν τον πόνο αυτό ως το πρώτο σημάδι του καρκίνου του ήπατος, γνωστή μορφή καρκίνου, που κοινά αναφέρεται και ως «σιωπηλός δολοφόνος».
Στην περίπτωση των γυναικών μάλιστα, ο καρκίνος του μαστού συχνά διαγιγνώσκεται με τον πόνο στην πλάτη, ο οποίος μπορεί να συμβαίνει όταν ο όγκος πιέζει πίσω στο στήθος ή όταν ο καρκίνος εξαπλώνεται στη σπονδυλική στήλη ή τις νευρώσεις.
clickatlife.gr

Μεταλλωρύχος δάγκωσε πύθωνα και γλύτωσε το θάνατο!!!


Ένας εργάτης από τη Ζάμπια που εργαζόταν σε ένα ορυχείο στα βόρεια της χώρας βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν πύθωνα που ετοιμαζόταν να τον καταβροχθίσει αλλά κατάφερε να σώσει τη ζωή του. . . δαγκώνοντας το φίδι.«Εκείνη την ημέρα στην Καλουμπίλα είχα σκάψει για κάμποση ώρα όταν αποφάσισα να κατέβω από τον εκσκαφέα, αφήνοντας αναμμένη τη μηχανή. Δεν είχα καταλάβει ότι μαζί με το χώμα στην κουτάλα είχα μαζέψει και έναν πύθωνα», αφηγήθηκε ο Κέλβιν Κατόκα, 25 ετών, από το δωμάτιο του νοσοκομείου του Κίτουε όπου νοσηλεύεται ακόμη, έναν μήνα μετά την απίστευτη περιπέτειά του.
Το ερπετό άρχισε να τυλίγεται γύρω από τα πόδια του. «Το κατάλαβα μόνο όταν έφτασε στα γόνατά μου. Προσπάθησα να πηδήξω για να το τινάξω από πάνω μου, όμως δεν έγινε τίποτα. Σε χρόνο μηδέν τύλιξε το σώμα μου και με έριξε κάτω», συνέχισε ο 25χρονος, που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ.
Οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδη φίδια, αλλά περιτυλίγονται γύρω από τα θύματά τους —συνήθως μικρά θηλαστικά ή άλλα ζώα— και τα σφίγγουν μέχρι να πεθάνουν από ασφυξία.
«Πλησίασε τη γλώσσα του στο πρόσωπό μου και άρχισε να με γλείφει. Το δάγκωσα για πολλή ώρα και μετά από μεγάλη μάχη, η ουρά του χαλάρωσε στα πόδια μου, όμως συνέχισε να με σφίγγει στο σώμα σαν να ήμουν λεμόνι. Ευτυχώς, το αριστερό μου χέρι ήταν ακόμη ελεύθερο και το χρησιμοποίησα για να αμυνθώ», εξήγησε ο άτυχος νεαρός που παρ” ολίγον να γίνει λεία του πύθωνα.
Θυμήθηκα ότι είχα στην τσέπη μου ένα σουγιαδάκι, το άρπαξα και τον μαχαίρωσα πολλές φορές. Λίγο-λίγο, άρχισε να χαλαρώνει όμως κι εγώ ήμουν πλέον τόσο αδύναμος που με πλάκωσε με το σώμα του κι άρχισε να καλύπτει το πρόσωπό μου με σάλια, σαν να ετοιμαζόταν να με κατασπαράξει. Θυμάμαι ότι έφτυσα αίμα, μετά δεν έβλεπα πια τίποτα και έχασα τις αισθήσεις μου».
Ο Κέλβιν σώθηκε χάρη σε συναδέλφους του που έφτασαν κατά τύχη στο σημείο της πάλης του με το φίδι και απομάκρυναν τον πύθωνα που ζούσε ακόμη, τυλιγμένος πάντα γύρω από το κορμί του άτυχου εργάτη.
troktiko.gr

24/5/13

Διώτης: «Μου έκρυψαν ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι επίσημο έγγραφο»

Για οργανωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής του, απαξίωσης του έργου του και αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης, που δεν είναι άλλη από την χαμηλής διαβάθμισης ιεράρχηση της πάταξης της φοροδιαφυγής, κάνει λόγο ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Συνελήφθη οδοντίατρος που δεν έκοβε αποδείξεις


Για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας 58χρονος οδοντίατρος-περιοδοντολόγος.

Δικαστήριο αθώωσε Τρικαλινό που εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του επιρρίπτοντας την ευθύνη στο ΙΚΑ

Απόφαση-σταθμός από Δικαστήριο των Τρικάλων, το οποίο έκρινε ότι δε φέρει ευθύνη κατηγορούμενος για υπόθεση είσπραξης σύνταξης της νεκρής μητέρας του, αλλά το ίδιο το ΙΚΑ, επειδή συνέχισε να την καταθέτει, αν και γνώριζε τον θάνατό της.

Θα απέχει από τη δίκη ο Τσοχατζόπουλος μέχρι να κληθούν ο Σημίτης και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη δίκη του μέχρι να κληθούν να καταθέσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, ανακοίνωσε στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία του στρατιώτη


Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές που διερευνούν τη δολοφονία ενός στρατιώτη, ο οποίος μαχαιρώθηκε στο Λονδίνο...εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο βρετανοί νιγηριανής καταγωγής που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το έγκλημα, να αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας.

Θανατηφόρο τροχαίο με έναν 17χρονο νεκρό!


Τραγικό θάνατο βρήκε περίπου στις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης ένας 17χρονος δικυκλιστής στο δρόμο για την Επισκοπή Ηρακλείου.

Πανελληνίων συνέχεια σήμερα με 4 μαθήματα


Σε τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης διαγωνίζονται σήμερα, Παρασκευή 24 Μαΐου, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο ...
πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Νέους οικονομικούς περιορισμούς ετοιμάζει η Αργεντινή


Οι Αργεντίνοι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέους φραγμούς στην αγορά δολαρίων, καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να μειώσει...
το ποσό που θα μπορούν να τραβούν όσοι κάνουν αναλήψεις με κάρτες από το εξωτερικό.

Κατάρρευση γέφυρας στις ΗΠΑ


Κατέρρευσε τμήμα μιας γέφυρας αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων πάνω από ποταμό σε αγροτική περιοχή βορείως του Σιάτλ, με αποτέλεσμα οχήματα και άνθρωποι να...
πέσουν στα παγωμένα νερά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Επιδρομή από κάμπιες στη Φθιώτιδα - Κατέστρεψαν το βουνό


Πρόκειται για δασικές εκτάσεις νότια της Λαμίας από πουρνάρια οι οποίες έχουν καταστραφεί πλήρως και ήδη τώρα οι κάμπιες προχωρούν και στα έλατα.

23/5/13

Τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται σχετικά με το άναμμα φωτιάς και την καύση υπολειμμάτων


Ανακοινώνεται από τη Διεύθυνση ΥΔΟΜ και Περιβάλλοντος του Δήμου Αλεξάνδρειας:

Πρόγραμμα για 35.000 ανέργους



Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις για 35.000 ανέργους, που θα αξιοποιήσουν «την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους έως 29 ετών, οι οποίοι θα έχουν για ένα πεντάμηνο τη δυνατότητα να συνδυάσουν κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.

Με την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσλαμβάνουν τους ανέργους σε επιδοτούμενες επί ένα έτος θέσεις εργασίας
Με την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσλαμβάνουν τους ανέργους σε επιδοτούμενες επί ένα έτος θέσεις εργασίας

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο - Σοκαριστικά βίντεο με τους δράστες


Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση στο Woolwich του Λονδίνου, κοντά σε στρατόπεδο. Όπως μεταδίδει το BBC...
η βρετανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αστυνομία αναφέρει ότι δράστες φώναξαν "Allahu Akbar" που σημαίνει στα αραβικά ότι "ο Θεός είναι μεγάλος".

22/5/13

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Τόμας Πρωτόπαπας


Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Τόμας Πρωτόπαπας
Συγκλονίζει το Πανελλήνιο η είδηση του θανάτου του νεαρού ηθοποιού Τόμας Πρωτόπαπα ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρό σε τροχαίο ατύχημα.

«Έξυπνα» κινητά από πρώην εργαζόμενους της Nokia


«Έξυπνα» κινητά από πρώην εργαζόμενους της Nokia
Μια εταιρεία που ίδρυσαν πρώην εργαζόμενοι στη φινλανδική Nokia κυκλοφόρησε στην αγορά ένα νέο λογισμικό για «έξυπνες» συσκευές με την ονομασία Sailfish, σύμφωνα με το BBC.

Μεγάλη φωτιά σε καφετέρια και στο ΙΚΑ Γλυφάδας



ΕκτύπωσηPDF

Τριώροφο κτίριο, τυλίχθηκε στις φλόγες στην οδό Ζησιμοπούλου στη Γλυφάδα. Καταστράφηκε μια καφετέρια και γραφεία του ΙΚΑ. Δεν υπήρξε τραυματισμός (Vid)


ΕκτύπωσηPDF

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 45χρονος , ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος, μέσα στην πόλη των Χανίων.

ΣΟΚ στο Αγρίνιο - 17χρονος μαθητής σκότωσε με μαχαίρι τη μητέρα του επειδή του είπε να κοιμηθεί


Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία με το άγριο έγκλημα του μαθητή της Γ' Λυκείου. Η δολοφονία έγινε στις 02:15 τα ξημερώματα για ασήμαντη αφορμή στην οδό Ιωνίας του Αγίου Κωνσταντίνου. Μαθητής της...

Μόνο μέσω μαγνητικής πύλης η είσοδος στη Βουλή


Μέσω της μαγνητικής πύλης ελέγχου θα εισέρχονται στη Βουλή ακόμη και τα μέλη της κυβέρνησης. Χθες το μεσημέρι η φρουρά του Κοινοβουλίου...
περιόρισε τη διέλευση στην καλούμενη «είσοδο των υπουργών» μόνο μέσω της μαγνητικής πύλης, που μπορεί να εντοπίζει και να προσδιορίζει μεταλλικά αντικείμενα.

Καταιγίδες στα ηπειρωτικά

Λίγες νεφώσεις, που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα θα είναι εντονότερα, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική.

Το μπάνιο του μετατράπηκε σε εφιάλτη

Μια παρέα νεαρών είχε πάει για μπάνιο, το οποίο όμως μετατράπηκε σε εφιάλτη για έναν από αυτούς, αφού λόγω των ισχυρών ανέμων άρχισε να απομακρύνεται από την στεριά.

20/5/13

Τρελό γέλιο: Σκύλος κάνει… aerobic! [video]



Ο ιδιοκτήτης αυτού του τετραπόδου μπορεί να νιώθει μεγάλη υπερηφάνεια για το κατοικίδιο του.  Ο Jesse δεν είναι ένας οποιοσδήποτε σκύλος! Είναι ο πιο δραστήριος σκύλος που έχουμε γνωρίζει! Καθημερινά ξυπνάει, βάζει μουσική και αρχίζει το…
aerobic! Ναι, καλά διαβάσατε!

ΟΛΜΕ: Σε καθεστώς ομηρίας και στρατωνισμού οι καθηγητές


Τη συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευσης των εκπαιδευτικών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κρατά σε καθεστώς ομηρίας και στρατωνισμού» τους καθηγητές.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, στόχος της κυβέρνησης «δεν ήταν, όπως ισχυριζόταν, να γίνουν ομαλά οι εξετάσεις, αλλά να πληγεί το θεμελιώδες δικαίωμα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων, να διεκδικούν με απεργία τα δικαιώματά τους».

Λαλίστατοι οι Βουλευτές της Κρήτης-Δείτε την "απόδοσή" τους σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής


Λαλίστατοι και αρκετά «εργατικοί» αποδεικνύονται οι Βουλευτές της Κρήτης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βουλής των Ελλήνων.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εξηγεί τον λόγο παραίτησης του Τέρενς Κουίκ


Τί εκμυστηρεύτηκε στην Βουλευτή Μαγνησίας ο μέχρι πρότινος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με...
δηλώσεις της Βουλευτή στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" του Γιώργου Κουμιώτη.

Πρωτότυπο πανηγύρι σ' όλη την Ελλάδα αυτό στο Ελευθεροχώρι Σουλίου!


Πρωτότυπο πανηγύρι σ' όλη την Ελλάδα είναι αυτό, που γίνεται στο Ελευθεροχώρι Σουλίου. Ο άγιος Νικόλαος αντί για το Δεκέμβριο εορτάζεται ...την προτελευταία Κυριακή του Μαΐου! Έτσι γίνεται πανηγύρι του αγίου

Μεσολόγγι: Φωτιά σε κότερο, στο νοσοκομείο δύο άτομα



Φωτιά εκδηλώθηκε σε κότερο στο λιμάνι Μεσολογγίου. Δυο άτομα ήταν στο κότερο τα οποία πήδηξαν στην θάλασσα και τα έσωσε το λιμενικό.

19/5/13

Στο Βόλο και τη Λαμία ο Τέρενς Κουίκ


Από το Γραφείο Τύπου
Συνεχίζοντας την πολυήμερη περιοδεία του, ο Βουλευτής Επικρατείας των... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ συμμετείχε σήμερα (18/5/2013) το μεσημέρι σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος του νομού Μαγνησίας, με την παρουσία της Βουλευτού του νομού και Αναπληρώτριας Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞ ΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη. 

Έκρηξη με τραυματίες στη Σαλαμίνα


Μία εκκωφαντική έκρηξη συντάραξε την περιοχή της Σαλαμίνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε σε ταβέρνα και τραυματίστηκαν...

Σοβαρά επεισόδια στον Άγιο Κωνσταντίνο


Η απόφαση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας των...
Ποντίων είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά επεισόδια πριν από λίγη ώρα στο σημείο.

Απαγχονίσθηκαν στην Τεχεράνη δύο Ιρανοί που είχαν καταδικασθεί για κατασκοπεία


Δύο Ιρανοί, οι οποίοι είχαν καταδικασθεί σε θάνατο για κατασκοπεία για λογαριασμό του Ισραήλ και των ΗΠΑ, απαγχονίσθηκαν σήμερα το πρωί στην Τεχεράνη, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία.

Ο Μοχαμάντ Χεϊνταρί είχε κριθεί ένοχος ότι "έδωσε έναντι χρημάτων στην (ισραηλινή) Μοσάντ πληροφορίες για την ασφάλεια και τα μυστικά της χώρας", εξηγεί η εισαγγελία της Τεχεράνης στην ανακοίνωση που εξέδωσε.