18/5/14

Γιατί οι άνθρωποι έχουν καστανοπράσινα μάτια και τι σημαίνει;



Χαρακτηριστικά των ανθρώπων με καστανοπράσινα μάτια
Είναι φυσικό πολλοί να μπερδεύονται με αυτό το είδος χρώματος ματιών, αφού συχνά δίνει την εντύπωση ότι αλλάζει από ανοιχτό καστανό σε χρυσοπράσινο και αντιστρόφως. Υπάρχει διχρωμία (ή και πολυχρωμία) της ίριδας, όπου το κυρίαρχο χρώμα μπορεί να είναι ή το ανοιχτό καστανό ή το πράσινο. Μάλιστα τα μάτια αυτού του χρώματοςοφείλονται σε συνδυασμό σκέδασης φωτός και σταθερού χρώματος, αποδιδόμενου από μέτρια επίστρωση χρωστικών ουσιών στον βυθό της ίριδας.
Φαίνεται ότι κάποιος θα βολευτεί να πει απλά ότι έχει είτε πράσινα, είτε καστανά μάτια. Δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτό το χρώμα των ματιών μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστεί, επειδή υπάρχει συχνά σημαντική μεταβολή. Οι άνθρωποι με αυτό το χρώμα των ματιών συνήθως έχουν μια πολύχρωμη ίριδα, με ένα χρώμα που βρίσκεται κοντά στην κόρη και ένα διαφορετικό χρώμα που υπάρχει γύρω από τις άκρες. Μια μελέτη δείχνει ότι το 74 % των καστανοπράσινων ματιών έχουν απλά ένα καφέ δαχτυλίδι γύρω από την κόρη και γι” αυτό είναι υποκειμενικό, καθώς η αισθητική εντύπωση του χρώματος μπορεί να αλλάξει όσο συχνά αλλάζουν οι συνθήκες φωτισμού.
Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πως σχηματίζονται τα καστανοπράσινα μάτια. Μερικοί ερευνητές, υποθέτουν ότι είναι απλά ένας συνδυασμός καφέ και πράσινων ματιών. Άλλοι, υποψιάζονται ότι μπορεί να υπάρχουν γονίδια – τροποποίητες που προκαλούν το μάτι για να παράγει περισσότερη ή λιγότερη μελανίνη. Σε μια έρευνα μάλιστα έχει βρεθεί ότι τα καστανοπράσινα μάτια είναι λιγότερο συχνά απ” ό, τι τα καστανά μάτια, αλλά πιο συχνά απ” ό, τι τα πράσινα μάτια. Συναντώνται συνήθως σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ είναι σπάνια στην Αφρική και την Ασία, όπου το καφέ είναι συχνά το μόνο χρώμα ματιών που κυριαρχεί.
Λέγεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με καστανοπράσινα μάτια έχουν πιθανώς κάποια Καυκάσια καταγωγή και από τις δύο πλευρές της οικογένειας. Επειδή αυτό το χρώμα των ματιών είναι ασυνήθιστο, είναι πιθανό να προκαλείται από υπολειπόμενα γονίδια που σημαίνει ότι και οι δύο γονείς θα πρέπει να περάσουν το γονίδιο για αυτό το χρώμα ματιών στα παιδιά τους.
Πολλοί άνθρωποι λένε ότι τα καστανοπράσινα μάτια μπορούν να αλλάξουν με τη διάθεση και το περιβάλλον. Αυτός ο μύθος για το χρώμα των ματιών είναι αλήθεια. Τα καστανοπράσινα μάτια, δρουν σαν καθρέφτης που αντικατοπτρίζει τα κοντινά χρώματα και είναι εύκολο να αλλάξουν την εμφάνιση των ματιών τους, ανάλογα με τα ρούχα ή το μακιγιάζ που φορούν. Το χρώμα των ματιών τους, μπορεί επίσης να αλλάξει ανάλογα με το φως. Για παράδειγμα, τα καστανοπράσινα μάτια μπορεί να φαίνονται διαφορετικά στο εσωτερικό και διαφορετικά στο εξωτερικό φως.




 

Οι επιστήμονες μίλησαν: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το τέλος μας....



Η καινούργια προσέγγιση στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου λέγεται Βιοκεντρισμός, και προέρχεται τόσο από το χώρο της κβαντοφυσικής και της θεωρίας των παράλληλων συμπάντων, όσο και από τον ίδιο...τον Αϊνστάιν.

Σύμφωνα με ένα από τα θεμελιώδη αξιώματα της επιστήμης, καμίας μορφής ενέργεια δεν χάνεται. Δεν δημιουργείται κ δν καταστρέφεται απλά υπάρχει. Ξεκινώντας από αυτό, και με δεδομένο ότι ο εγκέφαλος, είναι μια τεράστια γεννήτρια ενέργειας, οι επιστήμονες καλούνται να απαντήσουν στο τι γίνεται αυτή η ποσότητα ενέργειας, όταν ο εγκέφαλος σταματήσει λόγω θανάτου να λειτουργεί. Είναι πιθανόν να μεταβιβάζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν;
Για τους μελετητές, η θεωρία των παράλληλων συμπάντων, είναι μια πραγματικότητα πολύ πιο αντικειμενική από αυτό που θεωρούμε πραγματικότητα δεδομένου ότι έννοιες όπως ο χώρος και ο χρόνος, θεμελιώδεις όσον αφορά την προσέγγιση μας απέναντι στην πραγματικότητα, δν υφίστανται όπως τις αντιλαμβανόμαστε.
Οτιδήποτε ο εγκέφαλος επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί σαν πληροφορία, είναι απλά ένα εργαλείο κατανόησης ενός συγκεκριμένου χωροχρόνου μιας συγκεκριμένης πραγματικότητας. Κάτι που αποδεικνύεται από την ανικανότητα του εγκεφάλου, να κατανοήσει την ύπαρξη του συμπαντικού απείρου, εφ" όσον ο προγραμματισμός του, του καθιστά κατανοητά μόνο τα πεπερασμένα σύνολα.
Σε ένα σύμπαν χωρίς χώρο και χρόνο (με τις έννοιες που εμείς τους δίνουμε) όπως στην ουσία έχει αποδειχτεί ότι είναι το σύμπαν, η έννοια του θανάτου, του τέλους, πολύ απλά δεν υφίσταται λένε οι ειδικοί. Υφίσταται η εμπειρία του θανάτου, όπως τον βιώνουμε με το συγκεκριμένης λειτουργίας εγκέφαλο μας, αλλά κατά πόσο αυτή η εμπειρία, ανταποκρίνεται σε μια αντικειμενική πραγματικότητα, για την οποία δεν έχουμε εργαλεία κατανόησης;
Ο ίδιος ο Αϊνστάιν είχε παραδεχτεί με αφορμή το θάνατό ενός φίλου του, του Μπέσο:«Ο Μπέσο έφυγε από αυτόν τον παράξενο κόσμο, λίγο πριν από μένα. Αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Άνθρωποι σαν κι εμάς, γνωρίζουμε ότι ο διαχωρισμός ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, είναι απλά και μόνο μια πεισματάρικη ψευδαίσθηση».
Σύμφωνα με τη μελέτη των επιστημόνων, η αθανασία δεν είναι μια διαρκής ύπαρξη σε έναν κόσμο δίχως τέλος γιατί πολύ απλά σαν έννοια, κατοικεί έξω από την έννοια του χρόνου όπως τον ξέρουμε. Σε έναν κόσμο έξω από την αντιληπτική μας ικανότητα, κι από ότι θεωρούμε πραγματικό και μη.
Όσο δεδομένη είναι η περιορισμένη μας ικανότητα στον προσδιορισμό της πραγματικότητας άλλο τόσο είναι και η ικανότητά μας στον προσδιορισμό της μη πραγματικότητας. Αυτής που δεν περιορίζεται από το χώρο, το χρόνο και τους νόμους ενός χιλιοστού του σύμπαντος, αλλά επεκτείνεται σε ολόκληρη την δημιουργία και τις παράλληλες, άπειρες όπως και ο χωροχρόνος, μορφές της.

arouraios.gr

Το Χαϊβάνι.........!!


ΤΟ ΧΑΙΒΑΝΙ.. 

Κάποτε κάποιου τού'πανε,
να πάρει την εξουσία..
κόντρα να πάει στον καιρό
ανάστημα να υψώσει..
Του τάξανε,ο λόγοs του,
θά'χε μεγάλη αξία
θα τού'διναν την δύναμη
πλήθη να ξεσηκώσει.

'Κείνου του καλοφάνηκε
φούσκωσε σαν μπαλόνι
άρχισε εξουσιαστικά
συνθήματα να γράφει..
αφού τον'επερίμεναν
του κόσμου όλοι οι θρόνοι
χρυσή σφραγίδα ζήτησε
τουs νόμουs να υπογράφει.

Κι'έτσι τον κόσμο ο αρχηγόs..
τον έκανε κουβάρι..
όποιοs τον νόμο αψήφαγε
αυτόs τον τιμωρούσε
τουs λόγουs δέκα ισχυρών
προσωπικά είχε πάρει
αφου τον 'κάναν άρχοντα
'κείνοs τουs προσκυνούσε..

Απ'την πολλή εξουσία του
άρχισε να τα χάνει..
όλη την γη στα πόδια του
ήθελε να την στρώσει..
μόνο που δεν εγνώριζε καλά, το χαϊβάνι..
όλα πωs έχουν τίμημα
που πρεπε να πληρώσει..

Κάλεσε τουs σωτήρεs του
λογαριασμό να δώσει,
που τον ορίσαν αρχηγό
καμάρι και τιμή του..
τουs ρώτησε τι ήθελαν
για να ανταποδώσει
κι'εκείνοι,για αντάλαγμα
ζήτησαν την ψυχή του..

Πάει κι'η εξουσία του,
πάει και τ'αρχηγιλίκι,
για κάποιο λόγο γίνονται όλα,
και τώρα φτάνει!!!
Εκείνον τον ασήμαντο
τον φάγανε οι λύκοι..
Τώρα του κόσμου 
οι ισχυροί..
ψάχνουν άλλο χαϊβάνι.. 
Ελένη Μέη Ασημακοπούλου

 

κάτι που δεν ήταν δικό σου ποτέ..

Aδειάζεις την ψυχή σου,μεταμορφωνεις την υπαρξη σου,
προχωράς σε τεντωμενο σκοινι..
Aκροβατείς,ρισκάρεις δίνεσαι,δένεσαι,αφήνεσαι..
επενδύεις όνειρα..κανεις πραξεις..
μα δε μένουν παρα μονο..
λέξεις λέξεις λέξεις..
Σαν μια χούφτα κόκκους άμμου..
φεύγουν και σκορπίζοντε και ας ματώνει το χερι να τους κρατησει..
Και μένεις να αιωρείσαι,ανάμεσα στα γιατί,
και να αναρωτιέσαι αν έπρεπε η όχι να τσακίσεις..
για κάτι που δεν ήταν δικό σου ποτε..
Ελένη Μέη Ασημακοπούλου
(by eleni)

Είναι κάτι νύχτες..

Ειναι και νύχτες που δε ζητούν ύπνο...περιπλανήσεις ζητούν.. 
Είναι κάτι νύχτες που πεισμώνουν..και θέλουν να μάθουν, και να μάθουν..να ακούσουν,να παρακολουθήσουν και να φωνάξουν!!
Να σχολιάσουν,να κουτσομπολέψουν..
Είναι κάτι νύχτες που βάζουν στοίχημα με τα αστέρια πως θα μείνουν ξάγρυπνες για να μην αφήσουν τον ήλιο να ξυπνήσει..
Μα το ριζικό τους γράφει.. εδώ και αιώνες ...πάντα να ξημερώνει και να χάνουν το στοίχημα..
Ελένη Μέη Ασημακοπούλου
(by eleni)

να ήταν ο κόσμος....


that's me.........


with all my love!!!!!!
(by eleni)

Πρέπει δεν Πρέπει..



Πρέπει,δεν πρέπει...πρέπει.δεν πρέπει..πρέπει........

Πρέπει δεν πρέπει..
ποιός το επιτρέπει;
ποιός το αναιρεί;
της καρδιάς νόμους να αμφισβητήσει
ποιός το μπορεί;

θα προχωρήσω!!
κι'αν αίμα φτύσω μια φορά ακόμα..
άλλο ένα ρίσκο..
δική μου η θέληση!!
δικό μου σώμα!!
...........................................
Πρεπει δεν πρέπει
ποιός το αποτρέπει;
ποιός το τηρεί;
μια νύχτα ακόμα αν θα λυγίσω
ποιός θα το δει;

θα προχωρήσω
χάσω κερδίσω δεν με ενδειαφέρει
άλλη μια απόφαση
δικός μου ο στόχος
δικό μου χέρι!
Ελένη Μέη Ασημακοπούλου
(by eleni)