9/3/13

Βενεζουέλα: Προσωρινός πρόεδρος ορκίστηκε ο Ν.Μαδούρο


Προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας ορκίστηκε ο Νικολάς

Ο δήμος Αθηναίων φοράει αποκριάτικα


Ο παλμός της αποκριάς ξεκινά από την πλατεία Βαρβακείου και απλώνεται στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στο Σύνταγμα, στο Ζάππειο, στο Λόφο του

Ποντίκια με εμφυτευμένα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα έγιναν πιο έξυπνα


Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν πιο έξυπνα μερικά πειραματόζωα, εμφυτεύοντας ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα στους

Αποπληρωμή οφειλών βάσει κινητής και ακίνητης περιουσίας


Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις

Ημέρα της Γυναίκας: 23 πληροφορίες αποκλειστικά για...γυναίκες



Βρετανίδα σουφραζέτα, περίπου το 1910
Η ημέρα της Γυναίκας αποτελεί τη νομιμοποίηση και ανανώριση των αγώνων του κινήματος της ...σουφραζέτας, γυναικείος τίτλος για τις αγωνίστριες του δικαιώματος ψήφου τον 19ο και 20ο αιώνα στην Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε;
1. Η πρώτη εκστρατεία για τη διεθνή ημέρα της γυναίκας ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου 1911 στην Κοπεγχάγη από την Clara Zetkin, την ηγέτιδα του «Γραφείου Γυναικών» του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.
2. Βέβαια στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρώτη διεθνής ημέρα της γυναίκας ξεκίνησε ανεπίσημα στις 28η Φεβρουαρίου του 1909, μετά από μια δήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αμερικής.
3. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών άργησε λίγο βέβαια να …αναγνωρίσει τη «γυναίκα» αλλά από την 8η Μαρτίου του 1975, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας κατοχυρώθηκε επίσημα ως γιορτή του «ασθενούς φύλου». Το 1975 μάλιστα ανακηρύχτηκε διεθνώς ως Έτος των Γυναικών.
4. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ωστόσο, μέχρι και το 1913, η γιορτή της γυναίκας γιορταζόταν την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου.
5. Στις 8 Μαρτίου του 1965, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας ανακηρύχτηκε επίσημη αργία για τις εργαζόμενες στην πρώην Σοβιετική Ένωση, με απόφαση μάλιστα του Προεδρείου της τότε ΕΣΣΔ του Ανωτάτου Σοβιέτ.
6. Οι γυναίκες κατά μέσο όρο ζουν 6 με 8 χρόνια περισσότερα από τους άνδρες. Μάλιστα, το 2007, το προσδόκιμο ζωής των γυναικών ήταν περισσότερα από 80 χρόνια σε 35 χώρες, αλλά μόνο 54 χρόνια στην Αφρικανική Ήπειρο.
7. Οι γυναίκες αποτελούν σχεδόν τα δύο τρίτα των 759 εκατομμυρίων αναλφάβητων ενηλίκων της Γης.
Η Margaret Vale, ανηψιά του Προέδρου Wilson, Νέα Υόρκη, Οκτώβριος1915
 
 
8. Μεταξύ του 1995 και του 2010, το ποσοστό των γυναικών στο κοινοβούλιο, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξήθηκε από 11% έως 19%, «κέρδος» ύψους 73% στη μάχη της ισότητας των φύλων.
9. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι γυναίκες κατέχουν μόνο το 16% των υπουργικών θέσεων.
10. Η πιο έξυπνη γυναίκα, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες είναι η αρθρογράφος και συγγραφέας Marilyn vos Savant, που έπειτα από πολύχρονες μετρήσεις, οι ειδικοί κατέληξαν, ότι ο δείκτης νοημοσύνης της είναι 186. Παλαιότερα, το σκορ ήταν 228 και όχι δεν έγινε λιγότερο έξυπνη, απλά η μέτρηση αυτή είχε γίνει με την …παιδική κλίμακα.
11. Στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, απαγορευόταν η συμμετοχή των γυναικών. Μάλιστα, ούτε καν τους επιτρεπόταν να τους παρακολουθήσουν.
12. Στους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924, επιτρεπόταν η συμμετοχή γυναικών μόνο στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Τότε, πήραν μέρος 15 αθλήτριες.
13. Η Roberts Gibb ήταν η πρώτη γυναίκα μαραθωνοδρόμος στη Βοστόνη το 1966. Φυσικά, δεν είχε επίσημη έγκριση, καθώς αυτό δε συνέβη μέχρι το 1972. Ωστόσο οι νίκες της το 1966, το 1967 και το 1968 αποτελέσαν έμπνευση για τις επόμενες γενιές.


Νέα Υόρκη, 1913
 
14. Η πρώτη παγκόσμια νουβέλα, «The tale of Genji» εκδόθηκε στην Ιαπωνία περίπου το 1000 μ.Χ. Συγγραφέας της ήταν η Murasaki Shikibu.
15. Το 1921, η αμερικανίδα συγγραφέας Edith Wharton έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο Pulitzer, για «Τα χρόνια της Αθωότητας».
16. Η Μαρί Κιουρί είναι η μοναδική γυναίκα που έχει κερδίσει δύο βραβεία Νόμπελ. Η πρώτη ωστόσο γυναίκα που κέρδισε βραβείο Νόμπελ ήταν η Jane Addams, το 1931 οπότε και της απενεμήθη το Νόμπελ Ειρήνης.
17. Η πρώτη εκλεγμένη αρχηγός κράτους ήταν η Sirimavo Bandaranaike, η οποία εκλέχτηκε πρωθυπουργός της Sri Lanka το 1960 και επανεκλέχθηκε το 1970.
18. Ο πρώτος άνθρωπος που τόλμησε να επιχειρήσει να περάσει τους Καταρράκτες του Νιαγάρα σε ένα ξύλινο βαρέλι ήταν στις 24 Οκτωβρίου 1901, η Annie Edson Taylor, μία 43χρονη δασκάλα από το Μίσιγκαν.
19. Το Wyoming ήταν η πρώτη πολιτεία που χορήγησε δικαίωμα ψήφου σε γυναίκες. Επίσης ήταν και η πρώτη πολιτεία που εξέλεξε την πρώτη γυναίκα κυβερνήτη, την Nellie Tayloe Ross.


 
Νέα Υόρκη, Δεκέμβριος1913
20. Ωστόσο, η πρώτη χώρα που έδωσε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες ήταν η Νέα Ζηλανδία το 1893.
21. Στην Ελλάδα οι γυναίκες προσήλθαν στις κάλπες για πρώτη φορά, στις 23 Απριλίου του 1944, εν μέσω Κατοχής. Ωστόσο, η επίσημη καθιέρωση του δικαιώματος ψήφου με απόφαση του Συντάγματος έγινε το 1952. Το σύνθημα των Ελληνιδων σουφραζέτων ήταν «Σφυρί, δρεπάνι και ψήφο στο φουστάνι».
22. Η πιο πρόσφατη χώρα, που παραχώρησε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες είναι το Μπουτάν, το 2008.
23. Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
sziogou@naftemporiki.gr

Καβγάς στο σούπερ μάρκετ...



Εσείς τον πήρατε μαζί σας γιατί δεν έχετε πού να τον αφήσετε.

Αυτός σάς κάνει τη ζωή δύσκολη γιατί τραβάει συνεχώς κουτιά απ’ τα χαμηλά ράφια και τα ρίχνει μέσα στο καρότσι σας πριν τον πάρετε είδηση. Λέτε δυο-τρεις φορές ΜΗ, αλλά τελικά φτάνετε στο ταμείο και ανακαλύπτετε ότι το καρότσι σας έχει γεμίσει με τεράστιες ποσότητες γατοτροφής (δεν έχετε γάτες), 30 κουτάκια ξε...ρή μαγιά, πέντε βερνίκια για μαύρα παπούτσια ή, αν το παιδί είναι μεγαλύτερο, 4 σοκολάτες, 8 πακέτα γαριδάκια, 6 πακέτα πατατάκια. Βγάζετε τα «άχρηστα» ψώνια απ’ το καρότσι, το μικρό αρχίζει να ουρλιάζει σπαρακτικά και γίνεστε ρεζίλι στο σούπερ μάρκετ ή αρχίζει να κλαίει βουβά, απελπισμένο και σας σπαράζει την καρδιά. Αποφασίζετε ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που βγαίνετε μαζί του για ψώνια. Όμως με λίγη προετοιμασία και υπομονή ίσως τα καταφέρετε να μετατρέψετε την επιχείρηση «ψώνια» σε ανώδυνη (ίσως κι ευχάριστη κι εκπαιδευτική) διαδικασία. Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε.

Δοκιμάστε κάποιες στρατηγικές που αποδείχτηκαν επιτυχημένες σε πολλές οικογένειες:

• Αναθέστε στο μικρό επισήμως τον ρόλο του «βοηθού αγορών»
Τα παιδιά γίνονται δύσκολα όταν δεν έχουν τι να κάνουν. Δώστε τους, λοιπόν, κάποια απασχόληση. Η μητέρα μιας τετράχρονης τής αναθέτει ρόλο ντετέκτιβ: «Για πες μου, Μαριάννα, βλέπεις πού βρίσκεται το γάλα που παίρνουμε; A! Μπράβο! Πού να είναι τώρα οι φακές;». Άλλη μητέρα δίνει στο τρίχρονο αγοράκι της τον κατάλογο με τα πράγματα που θέλει να ψωνίσει και ζητά να της τον δείχνει μετά από κάθε αντικείμενο που βάζει στο καρότσι. Μια άλλη δίνει στο παιδί κάθε πράγμα να το τοποθετεί μόνο του στο καρότσι.

• Ανακαλύψτε μαζί καινούργια προϊόντα
Κάθε φορά που βγαίνετε μαζί, αφήστε το παιδί να διαλέξει κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμάσει. Μπορεί να το γοητεύσει το περιτύλιγμα, μπορεί να πάρει κάτι που είναι για πέταμα. Αλλά σύντομα θα εκπλαγείτε από την ικανότητά του να διαλέγει χρήσιμα πράγματα.

• Εφαρμόστε σύστημα της μιας προσωπικής αγοράς κάθε φορά
Να ξέρει ότι μπορεί να αγοράσει για τον εαυτό του ό,τι θέλει, αλλά μόνο ένα πράγμα. Μια μητέρα πριν να μπει στο κατάστημα λέει στα παιδιά της (5 και 7 χρόνων) ότι μπορούν να αγοράσουν από ένα πράγμα το καθένα, αλλά αν ζητήσουν δεύτερο, χάνουν και το πρώτο. Περνούν λοιπόν ευχάριστα προβληματισμένα όλη την ώρα στο σούπερ μάρκετ (τι να διαλέξω;) και μαθαίνουν συγχρόνως να βάζουν όρια στις επιθυμίες και στις επιλογές τους.

• Όταν πρόκειται για φρούτα και για λαχανικά, αφήστε το παιδί να διαλέξει όποια προτιμά. Υπάρχουν έτσι περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσει τα κολοκυθάκια γιαχνί αν τα έχει διαλέξει μόνο του ένα-ένα και ίσως φάει τελικά το μήλο που το ίδιο ζήτησε από τον μανάβη να είναι κόκκινο και όχι πράσινο

Περιοδικό "Παιδί Υγεία Eκδόσεις Ματσαντώνη

“Το κομπολόι και η ιστορία του”.

“Το κομπολόι και η ιστορία του”.

“Αν νιώσεις την ανάγκη μιας συντροφιάς στη μοναξιά σου, απόκτησε ένα κομπολόι. Διάλεξε αυτό που θα ερεθίσει την όραση, την αφή και την ακοή σου συνάμα. Μια σχέση μαγική, σχέση ερωτική, θα έχει ήδη αρχίσει..”
Ρωτήστε κάποιον γιατί κρατάει το κομπολόι στα χέρια του.. και θα λάβετε την απάντηση:

... “Γιατί μου αρέσει
“Για να περνάω την ώρα μου
“Γιατί έκοψα το τσιγάρο
“Γιατί έχω νεύρα
“Από συνήθεια, από ανία

Κανείς όμως δεν μπορεί να εξηγήσει πως γίνεται άνθρωπος και κομπολόι να έχουν δεθεί τόσο στεν ά, γιατί αυτός ο δεσμός κρατάει τόσα χρόνια, χωρίς να χαλαρώνει μέσα στη συνεχή ροή των αλλαγών. Σχεδόν κανείς δε γνωρίζει κάτι για την προέλευση του καθημερινού του συντρόφου.

Είναι ίσως γοητευτικό να είσαι “ερωτευμένος” για λίγο με έναν “άγνωστο”, όχι όμως όταν σε συντροφεύει σε όλη τη σου τη ζωή.

Ποιος, που, πότε και γιατί “δημιούργησε” το κομπολόι..
Ας δούμε, τι συμβαίνει με τη λέξη αυτή:

Είναι σύνθετη:
Ξεχωρίζουμε τον “κόμπο” που είναι το κύριο σώμα της και την κατάληξη –όι. Κόμπος είναι το
δέσιμο που γνωρίζουμε, αλλά και κατά μία αρχαία ελληνική ερμηνεία, κόμπος σημαίνει χτύπος, κρότος, θόρυβος που ακούγεται όταν δύο σκληρά αντικείμενα, από το ίδιο υλικό φτιαγμένα, συγκρούονται μεταξύ τους.

Η κατάληξη –όι σημαίνει σειρά σε μήκος, όμοιων πραγμάτων. Έτσι, σε μια σειρά από κόμπους ή χάντρες, περασμένες σε κλωστή, που κινούνται και χτυπούν η μία την άλλη, ζωγραφίζουν την εικόνα του κομπολογιού. Υπάρχει ακόμα μια ερμηνεία που προστίθεται στις παραπάνω, και που προέρχεται από τον κόσμο που χρησιμοποιεί το κομπολόι-προσευχητάρι για το μέτρημα των προσευχών. Κάθε κόμπος και λεω, κομπο-λέω, κομπολόι..

Το κομπολόι ήρθε από την Ανατολή. Εμείς οι Έλληνες το
πρωτοείδαμε στα χέρια των Τούρκων κατακτητών.

Το μουσουλμάνικο κομπολόι:

Ο Μωάμεθ δίδαξε τη σπουδαιότητα της επικοινωνίας των ανθρώπων με τον Αλλάχ., τη δύναμη της προσευχής.

Όμως, πως και πότε πρέπει να προσεύχονται οι πιστοί; Η απάντηση δίνεται στο Κοράνι: “Οι προσευχές πρέπει να είναι 99, όσες και οι ιδιότητες μου”, παρήγγειλε ο Αλλάχ στο Μωάμεθ.

Πως όμως θα κατόρθωνε ο πιστός μουσουλμάνος να φτάνει στον αριθμό 99 της προσευχής χωρίς να κινδυνεύει να χαθεί στο δρόμο;

Ο Μωάμεθ είχε την ιδέα: “να τρυπηθούν 99 φασόλια και να περαστούν σε μια κλωστή. Κάθε φασόλι και προσευχή.

Το όνομα του; Masbaha που σημαίνει απαγγέλλω. Γρήγορα κατασκευάστηκαν τα πρώτα
προσευχητάρια από κουκούτσια κι από ξύλινες χάντρες. Περνούσαν 99 όμοιες χάντρες σε λεπτό σχοινί, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους, ίση με το μέγεθος της χάντρας, για να μπορεί η κάθε χάντρα να προχωραέι και να δίνει τη θέση της στην επόμενη. (Υπάρχουν επίσης
προσευχητάρια με 33 χάντρες).

Μαζί με τη γέννηση των θρησκειών, εμφανίζεται στην Ινδία και στην Κίνα το κομπολόι.

Ο χαρακτήρας του είναι καθαρά θρησκευτικός. Αυτό δηλώνει και το όνομα “Τζεπιάν”. “Τζέπα” στα σανσκριτικά σημαίνει προσευχή. Σήμερα επικρατεί η ονομασία Mala, δηλαδή προσευχή.

Έτσι, χρονολογικά, το πρώτο κομπολόι έρχεται από τους ινδουιστές, παρόμοιο με το μουσουλμανικό κομπολόι, μα με περισσότερες χάντρες, γιατί αυτοί έχουν 108 προσευχές. Χωρίζεται σε τέσσερα μέρη από 27 το καθένα, άλλες πάλι σε τρία μέρη, ένα από 54 και δύο από 27.

Από εκεί περνάει στα χέρια των βουδιστών με τη γέννηση του Βούδα, το 560 π.Χ.

Τέλος, γύρω στον 13ο αιώνα μ.Χ. περνάει στην Ευρώπη, στα χέρια των Καθολικών κι αυτό
χάρη στο σαφή και καθαρό σχεδιασμό του Αγίου Δομίνικου και των άλλων Πατέρων της Εκκλησίας.

Οι χάντρες εδώ είναι 59, όσες και οι προσευχές.

Οι απανταχού Καθολικοί Χριστιανοί της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης έχουν δύο κοινά αγαθά: τη σκέπη του Πάπα και το προσευχητάρι. Οι Γάλλοι το Chapelet, οι Ιταλοί το Rosario,
Γερμανοί το Rosenkranz.

Στα κομπολόγια αυτά οι χάντρες παραμένουν ακίνητες, στριμωγμένες, φυλακισμένες στους αυστηρούς θρησκευτικούς κανόνες.

Σε αντίθεση με το ελληνικό κομπολόι: μόνον η επαναστατική ελληνική σκέψη και ψυχή θα μπορούσε να επέμβει. Αφαιρώντας λίγες χάντρες, έκοψε τα δεσμά της φυλακής, και τώρα οι
χάντρες μπορούν να “χορεύουν” και να “τραγουδούν” χαρούμενα ή λυπητερά..

Στη χριστιανική θρησκεία βρίσκουμε το κομποσχοίνι.

Στο βιβλίο διαβάζουμε, ότι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ επισκέφθηκε τον Παχώμιο ( ο Όσιος Παχώμιος ίδρυσε γύρω στα 320 μ.Χ. το πρώτο μοναστήρι στη Θηβαϊδα της Αιγύπτου ) στον ύπνο του και του υπέδειξε λύση στο πρόβλημα της αυτοσυγκέντρωσης κατά τη διάρκεια των προσευχών, όπως και στην αρίθμηση των ευχών, των δεήσεων και των ευχών που η κάθε προσευχή έπρεπε να περιέχει..

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είχε μαζί του ένα μεταξωτό σχοινί και άρχισε να πλέκει το σχοινί αυτό σε κόμπους, τον έναν κοντά στον άλλο, με περισσή δεξιοτεχνία και σύμφωνα με κάποιο σχέδιο
περίτεχνο που εκείνος γνώριζε. Τον κάθε κόμπο αποτελούσαν εννέα πλεγμένοι Σταυροί για να
θυμίζουν τα εννέα Τάγματα των Αγγέλων.

Έδεσε λοιπόν 33 κόμπους και με τον τελευταίο ένωσε τις δύο άκρες του νήματος σε κύκλο. Σ΄ αυτό το σημείο, έπλεξε ένα σταυρό από κόμπους που έφτιαξε ακολουθώντας την ίδια τεχνική και παρέδωσε το εργόχειρο στον Παχώμιο.

Από τότε άρχισε να φτιάχνεται το κομποσχοίνι.

Συνεχίζοντας την ανάγνωση φτάνουμε στο σημερινό κομπολόι, σ΄ αυτό που
πάρα πολλοί κρατούν καθημερινά στο
χέρι τους.

Ανακαλύπτουμε πως το μήκος του κομπολογιού έχει μεγάλη σημασία. Πρέπει να είναι τόσο ακριβώς όσο χρειάζεται για να τυλίγεται γύρω από την παλάμη.

Ανάμεσα στις δύο χάντρινες σειρές και τον “Παππά” (όπως ονομάζεται η μεγαλύτερη χάντρα στην άκρη του κομπολογιού) πρέπει να υπάρχει ένα κενό, μια απόσταση τεσσάρων δακτύλων περίπου.

Οι παλιότεροι προτιμούσαν μεγαλύτερη απόσταση γιατί βοηθούσε στην πρόσκρουση της μιας
χάντρας απάνω στην άλλη με περισσότερη επιτάχυνση και δυνατότερο χτύπο. Στους νεώτερους,
σήμερα, αρέσουν διαφορετικές ακροβασίες και χάντρινα παιχνίδια.

Οι χάντρες πρέπει πάντα να έχουν μονό αριθμό κι αυτό για τρεις λόγους:

Ο πρώτος έχει να κάνει με την οπτική, το σχεδιασμό και την ισορροπία. Η μονή χάντρα στο
κάτω μέρος δημιουργεί ένα άρτιο ημικύκλιο.

Ο δεύτερος αφορά ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με τις χάντρες, πολύ αγαπημένο και συνηθισμένο. Αφήνουμε τις χάντρες δύο-δύο να πέφτουν προς τα κάτω, δημιουργώντας ήχους ρυθμικούς, μελωδικούς. Όταν όλα τα ζευγάρια τελειώσουν, η μονή χάντρα παίζει το σπουδαίο ρόλο της. Δεν επιτρέπει στο κομπολόι να πέσει χάμω, να φύγει από τα χέρια μας.

Τέλος, ο μονός αριθμός φέρνει πάντα γούρι κι ευτυχία στον κάτοχό του. Οι χάντρες ήταν πάντοτε φτιαγμένες από κεχριμπάρι, από μαύρο κοράλλι, που φυτρώνει στο βυθό της θάλασσας και λέγεται “γιούσουρι”. Επίσης χρησιμοποιημένο υλικό ήταν το “φίλντισι”, το όστρακο που γεννάει τα μαργαριτάρια. Ακόμα ξύλα, κουκούτσια, κόκκαλα διαφόρων ζώων, ελεφαντόδοντο. Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το κεχριμπάρι, λεει ο κ. Ευαγγελλινός.

Το κεχριμπάρι, που είναι το απολιθωμένο ρετσίνι των δέντρων.Με το κομπολόι μας συνδέει σχέση φιλίας, έρωτα και αφοσίωσης,
γράφει ο κ. Ευαγγελινός. Το μυστικό του βρίσκεται καλά κρυμμένο στις τέσσερις από τις πέντε αισθήσεις μας, στην όραση (χρώμα), στην αφή (χάδι), στην ακοή (χτύπος) και στην όσφρηση (κεχριμπαρένια).

Αν θέλεις να έχεις το σωστό για σένα κομπολόι, μας λεει, διάλεξε εκείνο που θα σ΄ ευχαριστεί και θα τέρπει τα μάτια, τα δάχτυλα και τ΄ αυτιά σου. Τότε θα τ΄ αγαπήσεις και θα σ΄ αγαπήσει. Αν, έστω κι ένα από τα τρία αυτά λείπει, θα σημαίνει πως δεν είναι για σένα.

Και τι έχει να πει για τα ασημένια κομπολόγια, για τα χάλκινα, τα μεταλλικά ή και τα πλαστικά;

“Δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό, ασημένιο κομπολόι που να φτιάχτηκε πριν το 1950.

Είναι δυνατόν να συγκριθούν τα κρύα μέταλλα με τα όμορφα, απαλά και ζεστά κεχριμπαρένια, αυτά από φίλντισι, κοράλλια, κόκκαλα;

Θα ήταν σαν να είχαμε δίπλα-δίπλα μια όμορφη, ολοζώντανη κοπέλα και μια ψεύτικη, άψυχη, λαστιχένια κούκλα.” Και συνεχίζει: “Πως μπορεί να αρέσει σε κάποιον να χαϊδεύει ψυχρά
μέταλλα;”

Εδώ τελειώνει το “ταξίδι” μας για την ανίχνευση της αληθινής ιστορίας του κομπολογιού.
posted by jim Vouganis


Η απάτη με τις φρικιαστικές φωτογραφίες άρρωστων μωρών

Την πιο κατάλληλη στιγμή!!

Μπορείτε να είστε ο καλύτερος φωτογράφος στον κόσμο, αλλά μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε για να τραβήξετε την καλύτερη φωτογραφία είναι απλά να βρίσκεστε στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή.
Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιήσετε την κάμερα του κινητού σας ή την καινούργια σας φωτογραφική μηχανή.
Δείτε στην συνέχεια 32 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κυριολεκτικά την … πιο κατάλληλη στιγμή!!

 http://www.pistepseto.











 
 




 
 
 


 
 

8/3/13

20 πράγματα που δεν ξέρατε για τους αριστερόχειρες!


Aπό το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, που σκέφτεται με το αριστερό

Ημέρα της γυναίκας: Τελικά, τι είναι γυναίκα;

“Μια γυναίκα είναι ένας ενήλικος άνθρωπος που έχει τις ιδιότητες του γυναικείου ανθρώπινου φύλου, όπως για παράδειγμα η εγκυμοσύνη”. Αυτό μου έβγαλε ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα. Αυτός είναι ο ορισμός της γυναίκας; 

Όχι, δεν είναι τόσο απλό!

Κι αν η Ημέρα της Γυναίκας σε βάζει σε βαθιές σκέψεις για το φύλο σου και για τους άλλους ανθρώπους γύρω σου, να μια ευκαιρία να αναλογιστείς επιτέλους πάνω σε ένα ζήτημα που τελευταία ακούγεται πολύ στα πηγαδάκια των φίλων και γνωστών. “Ρε παιδιά, τι είναι επιτέλους γυναίκα;”

Mάθε περισσότερα στο TLIFE

Φεστιβάλ ΑΝΑΜΕΣΑ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής



Ένα σημαντικό Φεστιβάλ

10 άγνωστες ευεργετικές δράσεις του καφέ!

Η έλλειψη ύπνου «τρελαίνει» τα γονίδια!

Τα ταξίδια ενός λευκού καρχαρία online!

«Επιβεβαιώνεται» ο θρύλος της ηλιόπετρας των Βίκινγκ!

ΖΩΑ ΣΕ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

perierga.gr


Η εκδήλωση συναισθημάτων δεν είναι προνόμιο μόνο των ανθρώπων. Συναντάται και στο ζωικό βασίλειο, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Τρυφερότητα, αγάπη, στοργή, φροντίδα είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που εκδηλώνουν τα ζώα μεταξύ τους, ιδιαίτερα αληθινά και τόσο σημαντικά που τις περισσότερες φορές ξεπερνούν και τα νοήμονα όντα αυτής της Γης. Γιατί μπορεί να μη διακρίνονται για το νου και τη γνώση τους τόσο πολύ, όμως σε συναίσθημα δεν υπολείπονται. Αρκεί ένα χάδι, μια ματιά, μια αγκαλιά ή ένα φιλί για να αποδείξουν και με το παραπάνω ότι νοιάζονται τους συντρόφους και τους φίλους τους…
 

<Λαμόγιο>η φράση που χαρακτιρίζει τον <απατεώνα>



Ελένη Μέη Ασημακοπούλου ‎8 του μήνα Μάρτη..Παγκόσμια ημέρα τιμής απόδωσης στην γυναίκα.

Για την γυναίκα τώρα και για πάντα

Οσα είναι τ'ουρανού τ'αστέρια όσοι της γης οι ωκεανοί
τόσα ανεξήγητα μυστήρια σε μιάς γυναίκας τη ψυχή.
Είναι βιβλίο χρυσογραμμένο που θέλει διάβασμα πολύ
είναι λουλούδι σκαλισμένο σε κάποιου βράχου την κορυφή.

Ξέρει τον πόνο να βαστάει,κα...ι την χαρά να διαλαλεί
την ευτυχία τραγουδάει,την δυστυχία την θρηνεί.
Σαν αγαπιέται αυτή λατρεύει έχει το θάρρος και τολμά
άγγελος όταν προστατεύει,μάγισσα όταν πολεμά.

Θέμα στου ποιητή τους στίχους και στου ζωγράφου το πανί
λόγια στης μουσικής τους ήχους,στου καλλιτέχνη την φωνή
Κάστρο απροσπέλαστο αν τύχει μα τόσο ευαίσθητη μαζύ
μοίρα σ΄όλης της γης την τύχη,βάλσαμο αν θέλει σε πληγή.

Τι κρύβει αλήθεια μέσ'τα βάθη η γυναικεία η ψυχή;
ποτέ κανείς δεν θα το μάθει
όσο κι'αν αναρωτηθεί.
(by eleni)
1992


8 του Μάρτη. Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας


7/3/13

Ερωτα απ το πουθενα

Στίχοι Πόπη Νικολάου
Μουσική ,ερμηνεία Λένα Κατσιμαντού Ιωάννου

Λιβαδειά-Αλεξανδρούπολη με τα πόδια...

Συνολικά 750 χιλιόμετρα θα διανύσει ο νέος αντιπρόεδρος

Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι αύριο λόγω απεργίας

Κλειστοί θα είναι αύριο, Παρασκευή, οι

Ονειρεμένος γάμος στις Σπέτσες


Για μια μοναδική εμπειρία γάμου, που θα καθρεπτίζει τα όνειρα του ζευγαριού, το

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ζουμερά κρέατα που αργοψήνονται στη σχάρα. Λαχταριστά μεζεδάκια, δροσερές σαλάτες, ακόμα και εναλλακτικές συνταγές που επιστρατεύονται για να ικανοποιήσουν τους ορκισμένους εχθρούς του «σκέτου» κρέατος.

Μουσική που ακροβατεί επάνω στην λεπτή γραμμή η οποία χωρίζει το cult γλέντι από το βαρύ λαϊκό άσμα. Όσες φορές κι αν έχεις ορκιστεί πως δεν θα ξαναβγείς καμία μέρα μαζικού παροξυσμού – κι η Τσικνοπέμπτη είναι αντιπροσωπευτικότατο δείγμα τέτοιων ημερών – για να μην ξαναβρεθείς σε γεμάτο μαγαζί να φωνάζεις προσπαθώντας να κάνεις μια ανθρώπινη συζήτηση με τον διπλανό σου ενώ περιμένεις (ώρες) να σε σερβίρουν, οι πιθανότητες να μην αθετήσεις τον όρκο τέτοιες μέρες δεν είναι με το μέρος σου.
Διότι, όπως και να το κάνουμε, η παράδοση θα μας παρέχει στον αιώνα τον άπαντα αυτό ακριβώς για τον οποίο την δημιουργήσαμε, μια καλή αφορμή για να βγούμε και να διασκεδάσουμε. Και αν αφήσεις στην άκρη τις ήσσονος σημασίας γκρίνιες για την πολυκοσμία ή την «ταλαιπωρία» της ανεύρεσης θέσης παρκαρίσματος, τις περισσότερες φορές πετυχαίνει τον απώτερο σκοπό της: αυτόν της διασκέδασης!!!!!!Και το έθιμο καλά κρατεί!!!!
stathmosnet.gr

Hθε η ώρα για ρελαντί....


Αγγελία για τις "έξι καλύτερες δουλειές στον κόσμο"



Εργασία στον "παράδεισο" με αποδοχές100.000 δολαρίων προσφέρει ο τουριστικός οργανισμός της Αυστραλίας 

Μπήκε στο κλουβί του λιονταριού αλλά δε βγήκε ποτέ!






26χρονη εκπαιδευόμενη έχασε

Για πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας του το Ορφανοτροφείο

Απολύθηκαν 15 υπάλληλοι του νοσοκομείου Μυτιλήνης


Συνεδρίασε χθες το Δ.Σ. του

Σύλληψη επίδοξου ληστή στον Άλιμο


Συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τις 12.20 το μεσημέρι της Τετάρτης ένας

Έχει μεταμορφωθεί τόσο που τον φοβάται ακόμα και η κόρη του


Γνωστός και ως ''The Creature'' (το πλάσμα), ο άνδρας έχει κάνει πολλά

Αντιδράσεις για το Πανεπιστήμιο Αδαμάντιος Κοραής


Την αντίθεσή τους στο σχέδιο Αθηνά και συγκεκριμένα στο νέο Πανεπιστήμιο Αδαμάντιος Κοραής