4/5/13

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ο Ιησούς αναστήθηκε κατά τας Γραφάς στα Ιεροσόλυμα. Το όνομα αυτής της πόλης σημαίνει στα εβραϊκά «Πόλη της Ειρήνης» ή κατά ορισμένους ειδικούς «Θεμέλιο της Ειρήνης», ενώ στην αραβική εκδοχή «Το Όρος της Ειρήνης». Δεν υπήρξε ποτέ ωστόσο. Κάποτε ο Σαλααντίν, Κούρδος στην καταγωγή και σουνίτης στο δόγμα, ρωτήθηκε από έναν σταυροφόρο ηγέτη: «Τι σημαίνουν για σένα τα Ιεροσόλυμα;». Ο μουσουλμάνος κατακτητής της πόλης απάντησε: «Τίποτε απολύτως», για να προσθέσει χαμογελώντας, ύστερα από μια μικρή σιωπή: «Και όλα μαζί ταυτόχρονα». 

Αναστάτωση στα Τρίκαλα με το θάνατο υψηλόβαθμου αστυνομικού


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα, μεταφέρθηκε από το σπίτι του στο Νοσοκομείο Τρικάλων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ...
ο άτυχος αστυνομικός Β.Α., ο όποιος στη συνέχεια άφησε την τελευταία του πνοή.
Όπως διαβάζουμε στο trikalaola.gr επικρατεί σύγχυση ως προς τα αίτια του θανάτου του και από την πρώτη στιγμή γίνεται έρευνα από την

Ο γόης του Κολωνακίου


Το πρόσωπό του φιγουράριζε εξώφυλλο στα περιοδικά της εποχής. Έξω από το διαμέρισμά του στην Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη...
μαζεύονταν όλα τα σχολεία θηλέων για να “ρίξουν” και να “δεχτούν” ένα βλέμμα. 

Εκκλησίες πληρώνουν €800 για το στόλισμα του Επιταφίου



Και όμως σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζει ο κυπριακός λαός, με τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα συσσίτια, κάποιες εκκλησίες...
συνεχίζουν να αναθέτουν το στολισμό του Επιταφίου σε ανθοπωλεία και σε φυτώρια έναντι μάλιστα του ποσού των 800 ευρώ.

Και διερωτόμαστε …

Δεν μπορούν οι εκκλησίες και οι πιστοί να στολίζουν από μόνοι τους, τους Επιταφίους, όπως γινόταν πάντα, τότε που ο κόσμος μάζευε λουλλούδια από την αυλή του;

Aυτός είναι ο 25χρονος που χτύπησε μέχρι θανάτου τη Φαίη - "Ακόμα και να βγει ζωντανή, θα τη σκοτώσω" είχε δηλώσει...[photos]



 

Ελεύθερος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ο 25χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης παρά το γεγονός ότι σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για τις βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες που προκάλεσε στην 23χρονη Φαίη Μπλάχα από τη Νέα Μάκρη που έχασε τη μάχη για τη ζωή...

Τα μυστικά του πασχαλινού ψησίματος


Ο νοστιμότερος και πλέον χαρακτηριστικός μεζές του πασχαλινού τραπεζιού, τελικά δεν είναι δύσκολη υπόθεση.
Η επιτυχία του εξαρτάται από την επιλογή των υλικών και από μικρά, εύκολα αλλά σωτήρια μυστικά που σας αποκαλύπτουμε βήμα – βήμα παρακάτω.

Καίγεται η Καλιφόρνια

Τριπλασιάστηκε σε μέγεθος η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Καλιφόρνια - συγκεκριμένα στα βόρεια και βορειοδυτικά του Λος Άντζελες - απειλώντας χιλιάδες κατοικίες. Ωστόσο, οι πυροσβέστες ανακοίνωσαν ότι πλέον την έχουν θέσει υπό έλεγχο τουλάχιστον κατά το 20%.


Η πύρινη λαίλαπα, που κατέστρεψε 40.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης από το πρωί της Παρασκευής, συνέχισε να κατακαίει 113.000 στρέμματα τη νύχτα.

Ο χάρτης της κομητείας και οι ενεργές εστίες
Ο χάρτης της κομητείας και οι ενεργές εστίες
Δύναμη 1.000 στρατιωτών, με την υποστήριξη 8 ελικοπτέρων και 6 πυροσβεστικών αεροσκαφών, δίνει μάχη με τις φλόγες, τις οποίες ενισχύουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη προσπαθούν με συνεχείς ρίψεις νερού να προστατέψουν τις απειλούμενες από τη φωτιά κατοικημένες περιοχές.

Ένα τμήμα 13 χλμ. της Εθνικής Οδού του Ειρηνικού (PCH - 101) παραμένει κλειστό, όπως και η πανεπιστημιούπολη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Εντυπωσιακή αεροφωτογραφία
Εντυπωσιακή αεροφωτογραφία
Η δεύτερη ημέρα

Χθες 15 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές και πολλά εκκενώθηκαν, ενώ τουλάχιστον 4.000 απειλούνται από τις φλόγες. Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, εκκενώθηκαν περισσότερες από 1.110 κατοικίες, ενώ τουλάχιστον 15 σπίτια και 5 αγροτικές μονάδες καταστράφηκαν κοντά στην πόλη Καμαρίλο (περίπου 80 χλμ. από το Λος Άντζελες), καθώς και ένας χώρος υπαίθριας στάθμευσης οχημάτων και σκαφών αναψυχής.

Παράλληλα, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των μικρών γεωργικών μονάδων (φάρμες) που έχουν υποστεί καταστροφές, με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN να χαρακτηρίζει την κατάσταση σαφώς πρωτόγνωρη για την εποχή της άνοιξης.

Οι άνεμοι, που άλλαξαν κατεύθυνση και είναι πλέον νότιοι (σ.σ.: με κατεύθυνση προς βορρά), δυσχεραίνουν την επιχείρηση της κατάσβεσης. Χθες η φωτιά προωθούνταν από βόρειους ανέμους (σ.σ.: με κατεύθυνση προς νότο), απειλώντας την κομητεία του Λος Άντζελες, δήλωσε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λόρι Ρος. Οι πυρκαγιές είναι συχνό φαινόμενο στην Καλιφόρνια κυρίως τον φθινόπωρο και τον χειμώνα, όταν φυσούν άνεμοι από την περιοχή της Σάντα Άνα.

Το ξημέρωμα της τρίτης ημέρας

Η δεύτερη ημέρα της πύρινης λαίλαπας έφτασε στο τέλος της αφού πρώτα κατακάηκαν τεράστιες εκτάσεις στη Βεντούρα, στο Γκλέντεϊλ και στο Γουόλνατ, όμως για το ξημέρωμα της τρίτης ημέρας υπάρχει ελπίδα. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πιο ήπιο καιρό, με πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές βροχές στην ευρύτερη περιοχή. Κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των στρατιωτών. 

Αυτήν τη στιγμή, οι αρμόδιες αρχές προβλέπουν πως μέχρι τη Δευτέρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, όλες οι εστίες θα έχουν τεθεί σε πλήρη έλεγχο. Αισιόδοξη εκτίμηση, που όμως έχει μέλλον μπροστά της...

Οι φλόγες έχουν 'γλύψει' μέχρι και τα παράλια
Οι φλόγες έχουν 'γλύψει' μέχρι και τα παράλια
Περισσότεροι από 3.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε έξι μεγάλες εστίες στην κομητεία του Λος Άντζελες, με τη μεγαλύτερη από αυτές να εκτείνεται σε απόσταση 50 χλμ. Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, τραυματίες ή σοβαρές ζημιές σε κρατικές υποδομές.

Σε δύο περιοχές στα βόρεια της κομητείας ανακλήθηκε η εντολή εκκένωσης, όμως όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν στα σπίτια

ΣΥΡΙΑ Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν την Μπάνια από το φόβο νέας σφαγής




Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν την Μπάνια από το φόβο νέας σφαγής
Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν σήμερα τις σουνιτικές συνοικίες της πόλης Μπάνιας στη

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Γυναίκα στη λίστα του FBI με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες




Γυναίκα στη λίστα του FBI με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες
Στη λίστα του FBI με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες προστέθηκε για πρώτη φορά γυναίκα, ακριβώς 40 χρόνια μετά τη δολοφονία αστυνομικού, για την οποία έχει καταδικαστεί.

Πάσχα με ηλιοφάνεια



Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο zougla.gr

«Από Πάσχα, καλοκαίρι» είναι η φράση με την οποία μπορεί να περιγράψει κανείς καλύτερα τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα μας από την Κυριακή της Λαμπρής. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ Μ.ΣΑΒΒΑΤΟΥ Κατέληξε και το δεύτερο θύμα του Φράγκου



Κατέληξε και το δεύτερο θύμα του Φράγκου
Νοσηλευόταν μετά τον βαρύ τραυματισμό του στο μακελειό της Ανθείας. Είχε καταφύγει να βγει από το όχημα παρά τον καταιγισμό σφαιρών, αλλά κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο

Οπως γράφει το thebest, ο 31χρονος Νικόλαος Ντάντης κατέληξε, το πρωί, στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά τον βαρύ τραυματισμό του στο μακελειό της Ανθείας από τον ήδη προφυλακισμένο Αλέξη Φράγκο.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΚΕΛ Focus: Η παράταση στη Γαλλία ενόχλησε πολλούς Γερμανούς



Focus: Η παράταση στη Γαλλία ενόχλησε πολλούς Γερμανούς

Πολλοί συντηρητικοί και φιλελεύθεροι Γερμανοί, στελέχη των δύο κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, εκφράζουν στο τεύχος του περιοδικού Focus που κυκλοφορεί αύριο τη δυσαρέσκειά τους για την αναστολή που χορηγήθηκε στη Γαλλία από τις Βρυξέλλες για τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων της.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Νεκρός ηλικιωμένος σε σημείο που ξέσπασε φωτιά



Νεκρός βρέθηκε το Μεγάλο Σάββατο ένας άνδρας περίπου 80 ετών, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε ξερά χόρτα στον οικισμό Αριζόνες στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Νεκρός ηλικιωμένος σε σημείο που ξέσπασε φωτιά
Έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά, σήμερα το μεσημέρι, ένας 80χρονος στον οικισμό Αριζόνες, μεταξύ Ν.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΘΥΜΑΤΑ Πυρκαγιά από εκτροχιασμό τρένου με χημικά στο Βέλγιο


Πυρκαγιά προκλήθηκε από τον εκτροχιασμό βυτιοφόρων βαγονιών που περιείχαν τοξικά χημικά προϊόντα, κοντά στο λιμάνι της Γάνδης, στο Βέλγιο.

Πυρκαγιά από εκτροχιασμό τρένου με χημικά στο Βέλγιο

Τσεκούρι, μαχαίρια και σπάθα είχε Βούλγαρος στο αυτοκίνητό του


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Τσεκούρι, μαχαίρια και σπάθα είχε Βούλγαρος στο αυτοκίνητό του


Ένα τσεκούρι, δύο μαχαίρια και μια σπάθα μετέφερε στο αυτοκίνητο του ένας

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ Air India: Οι πιλότοι πήγαν για ύπνο εν ώρα πτήσης και άφησαν στο πόστο τους...αεροσυνοδούς



Air India: Οι πιλότοι πήγαν για ύπνο εν ώρα πτήσης και άφησαν στο πόστο τους...αεροσυνοδούς
Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα κατά την διάρκεια πτήσης των ινδικών αερογραμμών. Οι πιλότοι θέλησαν να πάρουν έναν υπνάκο και θεώρησαν καλό να χρίσουν αντικαταστάτες τους, δυο αεροσυνοδούς

ΕΝΑΣ ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Καλαμάτας



Ισχυρή έκρηξη, η οποία - σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της πυροσβεστικής - οφείλεται σε διαρροή προπανίου, σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας στην οδό Κολωκοτρώνη, στο κέντρο της Καλαμάτας.

(φωτογραφία αρχείου)
(φωτογραφία αρχείου)
Από τα θραύσματα τζαμιών τραυματίστηκε ελαφρά διερχόμενος πολίτης, ο οποίος απεχώρησε μετά την

ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ 4ΕΤΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» Κουτσούμπας: Θέλουν απολύσεις στο δημόσιο για να φέρουν «νέους, φτηνούς και μισοάνεργους»



«Προπαγάνδα» χαρακτηρίζει την άποψη ότι «φταίει το υπετροφικό δημόσιο για την κρίση» ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκτιμώντας παράλληλα ότι είναι δύσκολο μια τέτοια κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία.

Κουτσούμπας: Θέλουν απολύσεις στο δημόσιο για να φέρουν «νέους, φτηνούς και μισοάνεργους»

ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ Τροχαίο με θύμα 20χρονο οδηγό



Ενας 20χρονος έχασε τη ζωή του χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε βγήκε από την πορεία του, στο 34ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αμφίπολης – Καβάλας.

(φωτογραφία αρχείου)
(φωτογραφία αρχείου)

Γιώργος Δασκαλέας: Ο «άνθρωπος της χρονιάς» στην Ουκρανία


Στο κατάμεστο Εθνικό Παλάτι του Πολιτισμού στο Κίεβο, παρουσία των κορυφαίων πολιτικών, πανεπιστημιακών, οικονομικών και πολιτιστικών παραγόντων της χώρας πραγματοποιήθηκε η 17η τελετή απονομής των βραβείων της χρονιάς.

«Προδότες μας σταυρώσατε» φώναζαν οι πιστοί στους πολιτικούς στον Επιτάφιο



«

-"Με τι μούτρα έρχεστε στον Επιτάφιο;" τους φώναζαν
- Ενοχλημένος ο Αρχιεπίσκοπος απο της φράση: «Ιερώνυμε τι τους θες τους κλέφτες κοντά σου»
- Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με τις αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών

Φονικές συγκρούσεις στη Νιγηρία


Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην ομόσπονδη πολιτεία Ταράμπα της κεντρικής Νιγηρίας, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τα σωστικά συνεργεία.

Απόπειρα ληστείας από 70χρονη: Ντρέπομαι γι' αυτό που έκανα. Σκεφτόμουν πως θα πληρώσω τη ΔΕΗ



Τι λέει η 70χρονη γυναίκα που αποπειράθηκε να ληστέψει κατάστημα με μαχαίρι φορώντας αποκριάτικη μάσκα

Αλαλούμ στο Δημόσιο: Έκαναν... 79χρονο μόνιμο συμβασιούχο



Η υπόθεση ενός 79χρονου που έγινε μόνιμος συμβασιούχος. Απομακρύνθηκε το 2010 από αλλά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον δικαίωσε με μπόνους 3μισι ετών
Γεννήθηκε το 1934,

Στις 18.30 το Άγιο Φως στην Αθήνα


Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει δεκτό στις 18.30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το Άγιο Φως από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. 

«Δεν θα ολοκληρώσει την τετραετία η κυβέρνηση»


Είναι δύσκολο μια τέτοια κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία, εκτιμά ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο».

3/5/13

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!


ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΔΟΚΕΙ
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ!!!
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΝΑΤΑΣΗ ΨΥΧΗΣ!!!!
(by eleni)

Ιταλία-Γαλλία: Συμμαχία... ναι μεν, αλλά


Ιταλία και Γαλλία θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ώθηση της ανάπτυξης, χωρίς να έρθουν σε σύγκρουση με το Βερολίνο. Τη στήριξη της Ε.Ε. υποσχέθηκε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Toν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συναντά σε λίγο ο Ιταλός νέος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα ολοκληρώνοντας την πρώτη του περιοδεία σε δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην έδρα των ευρωπαϊκών θεσμών. Χθες το βράδυ είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Με τη στήριξη των Βρυξελλών

ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ Ηθη και έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής




Ηθη και έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής
Mέρα αργίας και σιωπής είναι η Μεγάλη Παρασκευή για τους Χριστιανούς, που ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Από τις πρωινές ώρες, σε όλους τους ναούς, βρίσκεται ο Επιτάφιος ανθοστόλιστος, έτοιμος να δεχθεί το σεπτό Σώμα του Ιησού, καθώς το στόλισμα, ξεκινά αμέσως μετά την Ακολουθία των Αγίων Παθών αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης.

Με τη βαλίτσα στο χέρι! Μεγάλη η έξοδος με όλα τα μέσα - Η Μεγαλύτερη εξοδος από την αρχή της κρίσης


Πακιστάν: Δολοφονήθηκε ο εισαγγελέας για την έρευνα δολοφονίας της Μπεναζίρ Μπούτο


Ο εισαγγελέας, αρμόδιος για την έρευνα της δολοφονίας της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο, για τον οποίο ο πρώην πρόεδρος της χώρας...Περβέζ Μουσάραφ τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό, δολοφονήθηκε την Παρασκευή στο Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ» Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ ανησυχεί το Μαξίμου


Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είναι σαφές πως οι όποιες εξελίξεις σημειωθούν μετά και την αντιπαράθεση των κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου δεν αποκλείεται να επηρεάσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Hρεμία τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής επιδιώκει ο Αντ. Σαμαράς ενόψει της κρίσιμης επόμενης περιόδου
Hρεμία τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής επιδιώκει ο Αντ. Σαμαράς ενόψει της κρίσιμης επόμενης περιόδου
Τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού δεν διστάζουν να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις αυτές και γενικότερα για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ενός εκ των

ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ Πέθανε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης




Πέθανε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης
Έφυγε σήμερα από τη ζωή, ο διακεκριμένος ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης.
Υπήρξε πρωταγωνιστής σε μερικές από τις δίκες που απασχόλησαν όσο λίγες την δημοσιότητα, όπως αυτή της 17ης Νοέμβρη.

Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διακεκριμένος ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών, με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.
Διετέλεσε καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, τίτλο που διατήρησε ως τέλους ως ένδειξη σεβασμού του νομικού κόσμου για την επιστημονική του κατάρτιση.http://popigreek.blogspot.gr/


Πάτρα: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την «αρρωστημένη» οικογένεια – Σήμερα απολογούνται στον Ανακριτή οι γονείς


Σοκάρουν την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο οι αρρωστημένες ορέξεις ενός πατέρα ο οποίος βίαζε τις κόρες και έβαζε το γιο να συνευρίσκεται με τη…
μητέρα του και να τους βλέπει. Οι δύο γονείς συνελήφθησαν στην περιοχή της Λεύκας και κατηγορούνται για απεχθείς πράξεις σε βάρος των τριών ανήλικων παιδιών τους.

2/5/13

"ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ" Ο Καμίνης διώχνει από το Σύνταγμα τη Χρυσή Αυγή




Ο Καμίνης διώχνει από το Σύνταγμα τη Χρυσή Αυγή
Μπλόκο στη Χρυσή Αυγή να μην προχωρήσει στη «διανομή τροφίμων της Λαμπρής» στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να μοιράσει τρόφιμα σε «χιλιάδες ελληνικές οικογένειες», από τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.

ΣΕ ΙΚΑ, ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ποιες εισφορές και ποιες συντάξεις μειώνονται




Ποιες εισφορές και ποιες συντάξεις μειώνονται
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ

Μειώσεις εισφορών σε τρεις ετήσιες δόσεις στο ΙΚΑ (από 2014 - 2016) και εφάπαξ (έως το τέλος του 2013) μείωση στα επίπεδα του ΙΚΑ των υψηλότερων εισφορών που ισχύουν σε ΔΕΚΟ και τράπεζες (συμπαρασύροντας προς τα κάτω και τις νέες συντάξεις) προβλέπει το σχέδιο

Κηδεύεται ο μακαριστός Ειρηναίος


«Ιερωμένος της προόδου, δίπλα στον απλό άνθρωπο, απλός και λιτός και αυτός, με δύο ράσα όλα και όλα». Έτσι θυμούνται οι πολίτες τον Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 108 χρόνων και κηδεύεται σήμερα.

«Θεωρώ ντροπή…, όταν η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας». Γκίντερ Γκρας.


ftiarizo
Έντονη κριτική στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την κυβέρνησή της για τις θέσεις τους στην κρίση της Ευρωζώνης άσκησε ο βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας Γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας. 

Συνεχίζεται η «μάχη» στα ορεινά του Δήμου Πύλης για την κατάσβεση των πυρκαγιών


Πυροσβέστης


Αρθρογράφος: trikalanews
Μέχρι αυτή την ώρα, συνεχίζεται η «μάχη» των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης όλου του Νομού αλλά και γειτονικών Νομών στα ορεινά του Δήμου Πύλης όπου υπήρξαν από χθες οι πρώτες δασικές πυρκαγιές για το 2013.

ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ??


ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΡΩΤΑ


Νύχτεs υποτονικέs
ανάσεs νευρασθενικέs
και οι κουβέντεs μαs
...κοφτέs και μετρημένεs..
Συνήθειεs μηχανικέs..
ένα τσιγάρο,έναs καφέs
ώρεs στητέs..
και προγραματισμένεs..

Εντάσειs φαινομενικέs
καθορισμένεs μοιρασιέs
και οι αισθήσειs
σ'ένα χθεs αμπαρωμένεs..
ένα τι θέλω,ένα τι θέs
ένα βιβλίο με γραμμέs
ξεθωριασμένεs..

Απατεώνα έρωτα..
τα βέλη που θα ρίξειs
έχουν επάνω μια θολή
ημερομηνία λήξηs..
Αποχωρείs μεθοδικά
ψάχνειs δικαιολογίεs
κι'αφήνειs πίσω τυπικέs
λιτέs διαδικασίεs..

Μνήμεs..
στου χρόνου
τιs φθορέs..
ξεθοριασμένεs και μουντέs
ασπρόμαυρεs φωτογραφίεs.
(by eleni)

ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 
Μ'ένα κρασί για συντροφιά
και το φεγγάρι φως μου
σεργιάνι βγήκα μάτια μου
στις γειτονιές του κόσμου.

... Με δυό ματιές στην απλωσιά
κι'όσα σηκώνει ο ώμος
απ'άκρη σ'άκρη όλη η γη
ένα τσιγάρο δρόμος.

Γραφές εικόνες μουσικές
νότες και φαντασία
μέσα στο τώρα και στο χθες
να βρίσκω την ουσία.

Με δυό κουβέντες κι'ένα γειά
όπου η καρδιά μιλάει
ανοίγει χίλιες αγκαλιές
κι'ο χρόνος σταματάει.
(by eleni)

ΙΚΕΣΙΑ



Εσύ Χριστέ που δίδαξεs
στον κόσμο την αγάπη
που τόσο ακριβά το πλήρωσεs
...το τίμημα αυτό..
δέξου απο τα μάτια μου
μία σταγόνα δάκρυ
μια σταλαγματια βροχηs
μεσ'τον ωκεανό.

Εσύ που στάθηκεs κοντά
σε πόνο σε ορφάνια
και που δεν δέχτηκεs ποτέ
καμία ανταμοιβή
άκου την ικεσία μου
την τόσο ταπεινή
και δεs μέσα απ'τα μάτια μου
ολάκερη την γή..

Κοίτα λοιπόν
τη συμφορά,τον πόνο
την μιζέρια
κοιτα!! σ'αδέλφια ανάμεσα
το αίμα που κυλά
κοιτα παιδάκια
που κρατούν τον πόλεμο
στα χέρια..
μανάδεs που το κλάμα τουs
σπαράζει γοερά..

Λίγο πιο πέρα κοίταξε..
μέσα σε τόσα άλλα
σκελετωμένοι άνθρωποι
να ψαχνουν για τροφή..
μια χούφτα απο μικρά παιδιά..
μα και χιλιάδεs άλλα
πεθαίνουν και λοιμοκτονουν..
σε σύγχρονη εποχη..

Εσυ Χριστε που μοίρασεs
ένα μικρό καρβέλι
κι'εκατοντάδεs άνθρωποι
εχόρτασαν μ'αυτό
πάρε απο τιs χούφτεs μου
λίγεs σταγόνεs μέλι
κάντεs βροχή κι'αλάφρυνε
τον ανθρώπινο καημό.

Μέσα απ'τα μάτια μου
Χριστέ τα ταπεινά
σου δείχνω..
αυτά,που εγώ
σαν άνθρωποs,δεν θέλω
να δεχτώ!!
Μέσα απ'το στόμα μου
κραυγή!
του κόσμου η λαχτάρα
ότι κι'εσύ εφώναξεs
πάνω απ'τον Σταυρό..
ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ
ΧΡΙΣΤΕ
ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝ???
(by eleni)

Aπό πού βγήκε η γνωστή φράση "ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ"

Η παροιμιώδης αυτή έκφραση, οφείλεται σε έναν Κρητικό, που ονομάζονταν Παντελής Αστραπογιαννάκης.
Όταν οι Ενετοί κυρίευσαν τη Μεγαλόνησο, αυτός πήρε τα βουνά μαζί με μερικούς τολμηρούς συμπατριώτες του. Από εκεί κατέβαιναν τις νύχτες και χτυπούσαν τους κατακτητές μέσα στα κάστρα τους.
Για να δίνει, ωστόσο, κουράγιο στους ν...ησιώτες, τους υποσχόταν ότι θα ελευθέρωναν γρήγορα την Κρήτη.
Με το σήμερα, όμως, και με το αύριο, ο καιρός περνούσε και η κατάσταση του νησιού αντί να καλυτερεύει, χειροτέρευε.
Οι Κρητικοί άρχισαν ν’ απελπίζονται. Μα ο Αστραπογιαννάκης δεν έχανε το θάρρος του, εξακολουθούσε να τους δίνει ελπίδες για σύντομη απελευθέρωση. Οι συμπατριώτες του, όμως, δεν τα πίστευαν πια. Όταν, λοιπόν, το ασύγκριτο εκείνο παλικάρι πήγαινε να τους μιλήσει, όλοι μαζί του έλεγαν: «Ξέρουμε τι θα πεις. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μoυ!».

admin

1/5/13

Ξεκίνησαν τα «μπάνια του λαού» στα Τρίκαλα!


Με την πρώτη άνοδο της θερμοκρασίας, ξεκίνησαν στα Τρίκαλα και τα «μπάνια του λαού».

«Δεν θα επιτρέψω να μοιράσει τρόφιμα η Χρυσή Αυγή»


Μέτωπο με την Χρυσή Αυγή ανοίγει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή...την πρωτοβουλία του εθνικιστικού κόμματος να μοιράσει τρόφιμα μόνο σε Έλληνες στην πλατεία Συντάγματος. 

Τρέχουν για φθηνό αρνί στα σούπερ μάρκετ οι Τρικαλινοί!


Δεν προλαβαίνουν να παίρνουν παραγγελίες για αρνιά τα σούπερ μάρκετ στα Τρίκαλα, λόγω...
του χαμηλού κόστους.

Χιλιάδες διαδηλωτές σε συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στη Γαλλία


Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε πορείες για την Πρωτομαγιά στη Γαλλία καταδικάζοντας... τα μέτρα λιτότητας και ζητώντας από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ν' αλλάξει πορεία.

10.000 διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη κατά της λιτότητας και των μνημονίων


Πάνω από 10.000 άτομα συμμετείχαν στις τρεις συγκεντρώσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και κατά της πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων.

Συλλήψεις για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο σε Σέρρες και Πιερία


Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, μία ημεδαπή 39 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό 1.011.164 ,35 ευρώ.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Επιστροφή πινακίδων κυκλοφορίας από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου


Με απόφαση του Δημοτικής Αρχής Βόλου επιστρέφονται, λόγω του Πάσχα, οι πινακίδες Ι.Χ. αυτοκινήτων που είχαν αφαιρεθεί... από τη Δημοτική Αστυνομία το τελευταίο χρονικό διάστημα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.