8/6/13

Φάμπρικα φοροδιαφυγής από επώνυμους σε κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων!


Λαβράκι τσίμπησαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, καθώς οι συνήθεις καλοκαιρινοί έλεγχοι ενδεχομένως να αποδειχθούν...χρυσοφόροι αυτή τη φορά. Πρόκειται για τη «φάμπρικα» εκμίσθωσης πολυτελών κατοικιών σε κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων έναντι χιλιάδων ευρώ, των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν δηλώνουν, όμως, ούτε μισό ευρώ στην εφορία, εμφανίζοντας τους μισθωτές ως προσκεκλημένους φιλοξενούμενους!

Αχαΐα: Σε κλοιό από ρίχτερ πέρασε τη νύχτα


Δεκάδες σεισμικές δονήσεις εκ των οποίων οι δέκα ήταν εντάσεως από 2,6 έως 3ων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκαν από τα ξημερώματα της Παρασκευής έως... τις πρώτες νυχτερινές ώρες σήμερα σε Αίγιο, Καλάβρυτα, Αργοστόλι και Ζάκυνθο.

Η επιστημονική κοινότητα - τέθηκε για μια ακόμα φορά σε επιφυλακή- παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και προβληματισμό την σεισμική δραστηριότητα ιδιαίτερα στην Αιγιάλεια, όπου εκφράζονται φόβοι για την ενεργοποίηση του ρήγματος της Ελίκης το οποίο κατά το παρελθών έχει δώσει πολύ ισχυρούς σεισμούς

Φωτιά έκαψε ζωντανούς 47 επιβάτες λεωφορείου στην Κίνα


Σαράντα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε λεωφορείο στην νοτιοανατολική Κίνα και οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες με την υποψία μίας... «σοβαρής εγκληματικής υπόθεσης», μεταδίδουν σήμερα, Σάββατο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο 120 ανθρώπων σε πτηνοτροφείο.

Το λεωφορείο έπιασε φωτιά, εν μέσω ώρας αιχμής της κυκλοφορίας, στην παράκτια πόλη Σιανμέν, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, χωρίς να αναφέρει με λεπτομέρειες τα αίτια του συμβάντος.

Αρχικά η υπόθεση χαρακτηρίσθηκε «σοβαρή εγκληματική ενέργεια» και διατάχθηκαν περαιτέρω έρευνες.

Τα λεωφορεία στην Κίνα έχουν αποτελέσει και άλλες φορές στόχο εγκληματικών επιθέσεων: το 2009 ένας επιβάτης πυροδότησε δοχείο με βενζίνη σε λεωφορείο στην Τσενγκντού, προκαλώντας τον θάνατο 27 ανθρώπων και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, ενώ άλλοι 24 έχασαν τη ζωή τους τον ίδιο χρόνο, όταν δυσαρεστημένος μεταλλουργός πυρπόλησε λεωφορείο στη Γουσί, κοντά στη Σαγκάη, στα πιο πρόσφατα παραδείγματα.
tanea.gr

Πυρά Καρατζαφέρη κατά Καμμένου


"Μόνο ένας καμένος εγκέφαλος, δεν θα θυμόταν τις έντονες διαφωνίες του ΛΑ.Ο.Σ και του Προέδρου του κ. Γ. Καρατζαφέρη...
τόσο εντός, όσο και εκτός Κοινοβουλίου και ιδιαίτερα τη σύγκρουση του κόμματός μας σχετικά με τις δουλείες του Β’ Μνημονίου", τονίζει το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. απαντώντας στον Πάνο Καμμένο και στις δηλώσεις του για το πρώτο μνημόνιο.

Με email και SMS θα ξεκινά η κατάσχεση μισθών και καταθέσεων


Συστήματα IRS με κατασχέσεις μέσω email ή SMS, αλλά και με «σπάσιμο» τραπεζικών λογαριασμών μέσα σε 24 ώρες, ετοιμάζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών. Αυτές και άλλες διατάξεις-σοκ θα περιλαμβάνονται... στο νομοσχέδιο για τη Λογιστική Τυποποίηση και τον Έλεγχο, που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στην Βουλή. 

Συνεχίζονται οι ταραχές στην Τουρκία


Καζάνι που βράζει συνεχίζει να θυμίζει η Τουρκία. Οι συμπλοκές διαδηλωτών με δυνάμεις της αστυνομίας είναι... πλέον καθημερινό φαινόμενο. 

Ο Τσίπρας καλεί τον Σαμαρά στην Βουλή


Στην ερώτησή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, με θέμα «Η παραδοχή του λάθους από τους δανειστές, οι ελληνικές θέσεις και η επικείμενη σύνοδος κορυφής»...
ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η έκθεση του ΔΝΤ κάνει παραδοχές που διαψεύδουν όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις. 

Ποια είναι η διευθύντρια φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη

Η "τσαούσα των φυλακών" Κορυδαλλού, που έγινε στόχος επίθεσης στη Δάφνη. Πώς χαρακτηρίζουν τη διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού συνάδελφοι και συνεργάτες, ποια η πορεία της μέχρι σήμερα. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την επίθεση εναντίον της

Άγνωστος άνοιξε πυρ σε κολλέγιο και αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας των ΗΠΑ

Αγνωστος που έφερε «πολλά όπλα» άνοιξε πυρ το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) στο κολλέγιο Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια, στο δυτικό Λος Άντζελες τω Ηνωμένων Πολιτειών. 

Σαμαράς: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ιδεολογική κρίση, αλλά κρίση ανεργίας»

Στην ανάγκη να υπάρξει κοινή ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης και ακολούθως να τεθεί υπό ευρωπαϊκή ομπρέλα η αξιοποίηση των κοιτασμάτων που υπάρχουν στην χώρα μας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Ελσίνκι στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη».

Μ 113 - Ποιος πραγματικά φταίει για το θάνατο του πεζοναύτη - Άρθρο υποστράτηγου

Η μοίρα όσων χάνουν την ζωή τους κατά την διάρκεια της υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι να τους “φορτώνουν” και την ευθύνη για την “κακιά στιγμή”. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ήταν κι έτσι. Δεν μπορεί όμως για όλα τα δυστυχήματα να έχουν την ευθύνη οι νεκροί! 

Βόμβα στα νοικοκυριά

Την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μεθοδεύει η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, βάζοντας ουσιαστικά βόμβα στα θεμέλια δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών που εξαιτίας της κρίσης και της κυβερνητικής πολιτικής αδυνατούν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους προς τις τράπεζες.

Στη Βουλή το «λάθος» του ΔΝΤ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την ομολογία του ΔΝΤ για τα λάθη του στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος στήριξης κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Οκτώ νεκροί σε δύο αεροπορικά δυστυχήματα στο Μεξικό


Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένα ελικόπτερο συνετρίβη την Παρασκευή σε ένα... γήπεδο γκολφ κοντά στο Σαν Λουίς Ποτόσι περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης του Μεξικού, αναφέρει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών : οι ασθενείς πεθαίνουν από τα άχρηστα φίλτρα


Θρίλερ για σκληρά νεύρα είχει γίνει η προμήθεια φίλτρων για τους ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση.

Κανένας αρμόδιος εκπρόσωπος δεν έχει ευαισθητοποιηθεί, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα αιμοκαθερώμενων και γιατρών για τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται πλέον και είναι ακατάλληλα για τους ασθενείς.

Πέφτουν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ -Ποιες σχολές «γκρεμίζονται»

Σημαντική πτώση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένεται
λαμβάνοντας υπόψη πως τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις
οι υποψήφιοι είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όπως στη Φυσική και στα
Μαθηματικά.
Στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, η πτώση
των βάσεων αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν το σύνολο των
φυσικομαθηματικών και πολυτεχνικών σχολών.

Πανεύκολη και πολύ γρήγορη μάσκα προσώπου

Θέλεις μια εύκολη μάσκα προσώπου; Σου έχω τη λύση; Για να την κάνεις θα χρειαστείς...

Φυσική κρέμα ενάντια στις ραγάδες

Θα αφήσει την επιδερμίδα σας πλήρως ενυδατωμένη

Ένα υπέροχο μακιγιάζ για γυναίκες με γκρίζα μαλλιά

Αναδείξτε τα όμορφα χαρακτηριστικά σας.

Φυσική μάσκα προσώπου για λεία επιδερμίδα

Η λεία και υγιής επιδερμίδα αποπνέει φρεσκάδα και λάμψη, γι’ αυτό πρέπει να φροντίζετε το πρόσωπο σας και να κάνετε μια φυσική περιποίηση με μάσκες ομορφιάς τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσετε το δέρμα σας μόνιμα όμορφο και φρέσκο.
Εξάλλου όπως έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές η κουζίνα μας και γενικότερα η φύση αποτελεί μια πλούσια πηγή πρώτων υλών για την φροντίδα και την περιποίηση του προσώπου και του σώματος μας.

7/6/13

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΗΔΕΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΙΚΑ Ηθελε να απογράψει τη νεκρή!


Φρένο στη δράση απατεώνων που παίρνουν συντάξεις «μαϊμού» αναμένεται να μπει με την απογραφή που προωθούν όλα τα ταμεία
Πρωταγωνιστής σε ένα πρωτοφανές περιστατικό είναι ένας άντρας που εμφανίστηκε στο ΙΚΑ ως εργαζόμενος σε γραφείο τελετών για να δηλώσει τον θάνατο συνταξιούχου και μετά προσπάθησε να την «αναστήσει» για να μη χαθεί η σύνταξη! Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες και ήδη το ΙΚΑ ακολούθησε τη δικαστική οδό.

Πάτρα: Καταδίκη για δύο απ’ τους τέσσερις αντιεξουσιαστές


Οι δύο από τους τέσσερις νεαρούς που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχαν συλληφθεί το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου...
μετά το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Πάτρα, καταδικάστηκαν τελικά χθες στην εξ αναβολής δίκη στο Αυτόφωρο, ενώ οι άλλοι δύο αφέθησαν ελεύθεροι.

Ο Ντράγκι δεν αποδέχεται την αυτοκριτική του ΔΝΤ για την Ελλάδα


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, απέδωσε σε. . . “στερνή γνώση” την αυτοκριτική της έκθεσης του...
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα λάθη στο μνημόνιο της Ελλάδας το 2010 και σημείωσε ότι η χώρα μας έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο.

Κουρεύουν το εφάπαξ

Αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με τον υπολογισμό του εφάπαξ είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, το υπουργείο Εργασίας και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή

Μακελειό με Γεωργιανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Καμικάζι βομβιστής ανατίναξε σήμερα μικρό φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά στο νότιο Αφγανιστάν σκοτώνοντας 7 Γεωργιανούς στρατιώτες της νατοϊκής δύναμης στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η ISAF και κάποιοι Γεωργιανοί αξιωματούχοι. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ναουζάντ της επαρχίας Χελμάντ. 

«Παραλύει» ο χώρος της Υγείας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου, γιατροί, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας, σε μια ύστατη προσπάθεια να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και προσωπικό.

Αυξήθηκαν οι Έλληνες που πάνε για σπουδές στην Αυστραλία

Αύξηση περίπου 500% παρουσίασε ο αριθμός των Ελλήνων που πάνε για σπουδές στην Αυστραλία. Σύμφωνα με στοιχεία του αυστραλιανού Υπουργείου Μετανάστευσης, ενώ την προηγούμενη χρονιά μονάχα 102 νέοι από την Ελλάδα απέκτησαν τη φοιτητική βίζα, πέρυσι, δηλαδή την περίοδο 2011-12, ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 587 άτομα.

6/6/13

"Βέτο" 52 σημείων του εμπορικού κόσμου για το άνοιγμα των Κυριακών


Σε 52 λόγους που δεν πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, 52 Κυριακές το χρόνο...
αναφέρεται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε επιστολές που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στους αρχηγούς των κομμάτων, στα μέλη της κυβέρνησης. καθώς σε όλους τους βουλευτές.

Καλοκαιρινή γιορτή και επιδείξεις από τα ΑμεΑ


Γιορτή καλωσορίσματος του καλοκαιριού πραγματοποιούν σήμερα (Πέμπτη 6 Ιουνίου) τα παιδιά, οι νέοι και οι εκπαιδευτές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με...
Αναπηρία του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Δήλεσι: Γυναίκα βρέθηκε στις ρόδες αυτοκινήτου-Στο κόκκινο η αγωνία της οικογένειας της


Η άτυχη γυναίκα μέσα στα αίματα εκλιπαρούσε για βοήθεια. Ήταν πρωί όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, βρέθηκε κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου.
Ο 68χρονος οδηγός, σοκαρισμένος βγήκε έξω και δεν πίστευε στα μάτια του.

Σύλληψη έλληνα διαδηλωτή στην Κωνσταντινούπολη


Ένας έλληνας πολίτης και 10 ακόμη ξένοι υπήκοοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία εν μέσω των βίαιων διαδηλώσεων.
Την πληροφορία για σύλληψη...
Έλληνα επιβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών και

Μαντέψτε με πόσα ευρώ μπορεί να κάνει διακοπές στην Ελλάδα ένας Ρουμάνος...


Στην αρχή ειπαμε “καλά, μα τι λένε τώρα;”. Μετά το διαβάσαμε και είπαμε “δεν μπορεί, λάθος είναι”. Είναι από αυτές τις πληροφορίες που...
δεν τις πιστεύεις αν δεν τις διαβάσεις κάπου. Αλλά και αφού το διαβάσαμε και το ψάξαμε, πάλι απίστευτο μας φαίνεται! Διότι “πακέτο”, προσφορά, όπως θέλετε πείτε το, στην τιμή...
...του ενός ευρώ (1) το άτομο ανά διανυκτέρευση, δεν έχουμε όχι ξαναδεί, ούτε καν ξανακούσει!
Όχι, δεν διαβάσατε λάθος. Ένα ευρώ, το άτομο, τη βραδιά!
Και μάλιστα, κάποιοι δίνουν και... πρωϊνό μαζί!!!

Όλα μπάχαλο στη Βουλή! - Βουλευτής με το ζόρι να παρκάρει στη θέση του υπουργού! - Έξαλλος ο πρόεδρος!


Μετά τα γυναικεία τερτίπια με τους ελέγχους, ήρθαν και τα αγοράκια να παίξουν με τα βα βα βουμ τους... Μη χειρότερα!
Με το στανιό να θέλει να παρκάρει στη θέση του υπουργού... ο βουλευτής. Να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι!
Το κουβαδάκι σου και σ΄άλλη παραλία, τι δεν καταλαβαίνεις;;;
Εξαλλος ο πρόεδρος και έρχεται και καύσωνας... 

5/6/13

Απάτες στο διαδίκτυο: οργιάζουν οι νιγηριανές 419


Νιγηριανές απάτες συγκεντρώνουν χιλιάδες ευρώ από Έλληνες
Οι Νιγηριανές απάτες ή «απάτες 419» οργιάζουν, και τα σενάρια προσέγγισης πραγματικά είναι αξιοζήλευτα, εφόσον οι οργανωμένοι απατεώνες καταφέρνουν και αποσπούν σημαντικά ποσά από τα θύματά τους, εκ’ των οποίων πολλοί είναι Έλληνες.
Έχουν εξιχνιαστεί αρκετές υποθέσεις κακουργηματικής απάτης μέσω του διαδικτύου από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά μόνο, όσες αναφέρονται σε μεγάλα οικονομικά ποσά, αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης.
Καθημερινά
πολλοί Έλληνες γίνονται αποδέκτες ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω emails, facebook και άλλους διαδικτυακούς τόπους, όπου οι ¨μετρ¨ του είδους, τους πείθουν με σκοπό πλέον να αποσπάσουν ακόμα και 1.000 ευρώ. Χρηματικό ποσό που δεν εγείρει το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών, αφού ακόμα και η Ιντερπόλ ασχολείται με απάτες άνω των 5.000 ευρώ
Προσωπικά, έχω λάβει πολλά μηνύματα – σενάρια, από τις Αφρικανικές σπείρες, τα οποία προώθησα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα, προ ημερών έλαβα ένα μήνυμα στο facebook, όπου με πολύ ευγενικό, εύστοχο και πειστικό τρόπο, ο αποστολέας του, με ενημέρωνε για μια κληρονομιά της τάξεως των τριάντα έξι εκατομμύριων, τριακόσιων πενήντα χιλιάδων δολαρίων, την οποία εντέχνως ήθελε να μεταφέρει στο λογαριασμό μου. Προς στιγμήν, σκέφτηκα κάποιους συγγενείς στο εξωτερικό, η επιμονή του όμως να μην αποκαλύψω τίποτα σε κανέναν, με προβλημάτισε και με έβαλε σε σκέψεις.
Αμέσως, θυμήθηκα την Ελληνίδα 46χρονη δικηγόρο, η οποία κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άγνωστα άτομα, με τα οποία είχε επικοινωνία, από τα τέλη Οκτωβρίου 2011 έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2012, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (emails), αλλά και τηλεφωνικών επαφών, την είχαν πείσει, ότι ήταν κληρονόμος πολύ μεγάλης κληρονομιάς ύψους 12.500.000 δολαρίων. Με αποτέλεσμα να διαπραχθεί σε βάρος της, μια μεγάλη απάτη, όπου με διάφορα τεχνάσματα, είχαν καταφέρει να τους καταβάλει, συνολικά το χρηματικό ποσό των 415.000 ευρώ, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών αλλά και μιας Ισπανικής Τράπεζας. Τελικά, συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, από τις Αστυνομικές Αρχές της Ισπανίας, στην περιοχή Alcorcon της Μαδρίτης, ένας Ισπανός υπήκοος Αφρικανικής καταγωγής.
Με αφορμή το απίστευτο θράσος τους και τον ιστό που έχουν εξαπλώσει σε κάθε δυτική χώρα, αυτοί οι επαγγελματίες απατεώνες καθημερινά πετούν δολώματα, με αποτέλεσμα να ψαρεύουν μεγάλα ή μικρότερα χρηματικά ποσά.
Το σενάριο αυτό, αποτελεί παγίδα για πολλούς και σας το παραθέτω έτσι ακριβώς όπως το έλαβα.

Dear Ελένη
I am sure that the receipt of this mail will be of utmost surprise to you, However sorry to marvel you a bit and take some of your time in going through this unpredicted letter of entreaty for your forbearing and facilitation.
I am Mr. Gilles, an Advocate to the late Mr. Josef Βασιλοπούλου (my late client) , he is from your country but he is an Oil tycoon and also runs other chains of businesses in my place ,he died in an auto accident along with his family in 2003 ,i need your help to transfer his fund which is a total amount of Thirty Six Million Three Hundred and Fifty Thousand Dollars, back to your country, I have tried to reach any of his family members but after Nine years, I still could not get any body, and now the bank has given me a short notice to find any of his relative or the account will be declare dominate.
Since i have tried so hard to find any of his relations and have not being able to get any for the past nine Years, I now want to use my Veto power as his Advocate to pick you as his relation since you and my client are having they same last-name and from they same country which is the only possible means of getting this fund back to his country, also the bank will believe me due to the connection of you having the same surname and from the same place, So far as i am the one presenting you, they will have no other option than to believe me because the have known me to be there costumers attorney and by so, they will not delay to transfer back this huge amount of money back to his country and to your account without any form of delay.
When this fund gets to your account, you and i shall have fifty percent equal share. If you are ready to help me, These info of yours will be needed to apply to the bank in other to let them know and for them to commence transaction, I will now stand as your Advocate down here to monitor the whole situation ……..Full name and House address,…Telephone & mobile number…Occupation ,….Date of Birth:
Call me on +229 961 234 62 for more verbal communication for you to understand better and get back to me in my private email..; barr.fgilles { at } gmail.com ….for more details and a better explanation..NOTE..;Both of us must keep this transaction secret, until the fund is transferred into your account.
Sincerely
Gilles Esq.»
Σαφώς και δεν πρόκειται για τη μόνη ιστορία διαδικτυακής απάτης, σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ακόλουθες περιπτώσεις, έχουν στόχο να σας εκμεταλλευτούν οικονομικά και να αποσπάσουν ένα χρηματικό ποσό.
1.Χρεώσεις της πιστωτικής κάρτας πολιτών μέσω του διαδικτύου για αγορές, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν από τους ίδιους.
-Στις περιπτώσεις αυτές, κάποιος κακόβουλος χρήστης του διαδικτύου δημιουργεί μια πλασματική ιστοσελίδα και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να συγκεντρώνει στοιχεία κι αριθμούς πιστωτικών καρτών χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι έχοντας εξαπατηθεί, νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο διαδικτυακό κατάστημα και κάνουν τις αγορές τους.
-Επιπλέον, αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου επιτήδειοι καταφέρνουν να αποκτούν φυσική πρόσβαση στα στοιχεία πιστωτικών καρτών πολιτών, τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποιούν σε διαδικτυακές αγορές, καθώς για τις αγορές αυτές δεν είναι απαραίτητη η φυσική κατοχή της πιστωτικής κάρτας, παρά μόνο τα στοιχεία αυτής.
Επιπροσθέτως, σε αρκετές περιπτώσεις οι χρήστες του διαδικτύου δίνουν οι ίδιοι άθελά τους τα στοιχεία σε κακόβουλους χρήστες του διαδικτύου (phishing). Ειδικότερα, ο ανυποψίαστος πολίτης λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από Πιστωτικό Ίδρυμα, στο οποίο τηρεί λογαριασμό, με το οποίο του ζητείται να συμπληρώσει τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, αριθμό λογαριασμού και πιστωτικής κάρτας κλπ.), για λόγους πχ. ενημέρωσης των αρχείων της τράπεζας. Το μήνυμα, μέσω υπερσυνδέσμου, τους οδηγεί σε μια πλασματική ιστοσελίδα της τράπεζας, με αποτέλεσμα ο πολίτης να πείθεται και να χορηγεί τα επίμαχα στοιχεία.
2.Διακίνηση μηνυμάτων με απατηλό περιεχόμενο, που επιδιώκουν την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών.
-Ειδικότερα, ο τρόπος δράσης των κακόβουλων δραστών στην εν λόγω μορφή απάτης, που περιγράφεται υπό τον όρο «Ισπανικό Λόττο», είναι η μαζική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σε τυχαίους χρήστες του διαδικτύου, με τα οποία τους ενημερώνουν ότι έχουν κερδίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό της τάξεως των εκατομμυρίων δολαρίων σε ηλεκτρονική κλήρωση του διαδικτύου.
-Οι δημιουργοί των μηνυμάτων αυτών, για να γίνουν πιστευτοί, χρησιμοποιούν παραπλήσια ονόματα μεγάλων εταιρειών (πχ. Microsoft , Yahoo κλπ) και συνοδεύουν τα μηνύματα που αποστέλλουν με πλαστά πιστοποιητικά όσον αφορά στην υποτιθέμενη ηλεκτρονική κλήρωση.
Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι ζητούν από τους υποτιθέμενους νικητές την προπληρωμή κάποιων φόρων ή/και εξόδων εκταμίευσης των χρημάτων, ποσό που συνήθως είναι της τάξης των μερικών χιλιάδων δολαρίων.
3.«Απάτες 419» ή «Νιγηριανές Απάτες»
-Στις περιπτώσεις αυτές αποστέλλονται, μηνύματα σε τυχαίους χρήστες του διαδικτύου, με τα οποία τους πληροφορούν ότι κάποιος κάτοχος ιδιαίτερα μεγάλης περιουσίας έχει αποβιώσει και είτε δεν υφίσταται κανείς κληρονόμος και ο παραλήπτης του μηνύματος έχει επιλεγεί ούτως ώστε να κληρονομήσει αυτός την περιουσία, είτε για να καταστεί δυνατό να αποδεσμευτεί η περιουσία, χρειάζεται αυτή να μεταφερθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού και ο παραλήπτης του μηνύματος ενημερώνεται ότι εάν διαθέσει το λογαριασμό του, θα αποκτήσει κάποιο ποσοστό επί της περιουσίας αυτής.
Σε άλλες περιπτώσεις, άτομα από τη Νιγηρία αναζητούν τη βοήθεια επιχειρηματιών ή ελεύθερων επαγγελματιών με σκοπό να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές πράξεις (λαθρεμπόριο, απάτες, δωροδοκία κλπ.), υποσχόμενοι για τη συνεργασία αυτή υψηλό ποσοστό αμοιβής. Για το σκοπό αυτό, κάνουν χρήση τίτλων επίσημων φορέων της χώρας τους (Υπουργεία, Κεντρική Τράπεζα, Εθνική Εταιρεία Πετρελαίων Νιγηρίας κλπ.), χρησιμοποιούν τίτλους κυβερνητικών ή στρατιωτικών παραγόντων με υπαρκτά και ψεύτικα ονόματα ή προφασίζονται σχέση τους με «διάσημα» ή «σημαντικά» πρόσωπα.
-Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι οι αποστολείς των μηνυμάτων ζητούν από τους παραλήπτες να τους αποστείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία των τραπεζικού λογαριασμού και πιστωτικής κάρτας κλπ. προκειμένου επιτευχθεί η συνεργασία τους και η αποκόμιση των χρηματικών ποσών.
Προωθήστε όσα μηνύματα λαμβάνετε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μην απαντάτε σ’ αυτά και μη δίνετε ποτέ, τα προσωπικά σας στοιχεία.
innews.gr

Δακρυγόνα και αντλίες νερού στην πλατεία Κιζιλάι

Η τουρκική αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα και χρησιμοποιεί αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που μετέχει σε ευρεία αντικυβερνητική κινητοποίηση σήμερα στην Άγκυρα.

ΕΡΕΥΝΑ Οι φυτοφάγοι ζουν περισσότερο από τους κρεατοφάγους


Οι φυτοφάγοι ζουν περισσότερο από τους κρεατοφάγους
Η φυτοφαγική διατροφή μπορεί να χαρίσει σε κάποιον μερικά ακόμα χρόνια ζωής, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που υποστηρίζει ότι οι φυτοφάγοι έχουν κατά μέσο όρο 12% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με τους κρεατοφάγους.

ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ Στη Φιλανδία την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς


Στη Φιλανδία την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς
Για δύο ημέρες θα βρεθεί από αύριο Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρωθυπουργό να έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Φιλανδίας Γιούρι Κατάινεν.

Τραγωδία στο στρατό - Ένας νεκρός από ανατροπή Μ 113 στον Ωρωπό

Δυστυχώς είναι νεκρός ο στρατιώτης οδηγός του Μ 113 που ανετράπη έξω από τον Ωρωπό.

Το Μ113 ήταν σε φάλαγγα που πήγαινε στο λιμάνι του Ωρωπού για μπει σε αρματαγωγό και να συμμετάσχει στην άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ. 

Σύμφωνα με το ΓΕΣ:

4/6/13

Εκτός ρύθμισης το 95% των υπερχρεωμένων της Κρήτης


Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από τη γνωστοποίηση των όρων του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η αντίδραση από την Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου είναι ...
θυελλώδης. Μάλιστα σε

Το συγκλονιστικό μήνυμα του 22χρονου Τούρκου, πριν πέσει νεκρός από σφαίρα στη πλατεία Ταξίμ


Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα που έγραψε στο Facebook ο 22χρονος Αμπντουλάχ Κομέρτ, ο δεύτερος νεκρός των βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία στην Τουρκία...
Δέχτηκε σφαίρα κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων.

Le Monde: Ο Ερντογάν θέλει να χτίσει μία νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία!


«Το μέλλον της Τουρκίας παραμένει σκοτεινό. Στόχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η εδραίωση ενός απολυταρχικού, ισλαμικού, προσωποκρατικού καθεστώτος μόλις μία δεκαετία πριν από την επέτειο των εκατό χρόνων από την εγκαθίδρυση της...

Μίκης εναντίον Ρεπούση: «Να πας σε άλλη χώρα»!


από τον Αλέξανδρο Διαμάντη
Ποιος είδε τον Μίκη Θεοδωράκη και δεν τον φοβήθηκε; Αφορμή για το τηλεοπτικό ξέσπασμα στο πλαίσιο συνέντευξής του για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αποτέλεσε όσα...

3/6/13

Η ΚΑΡΕΚΛΑ Η ΜΠΑΜΠΟΥ..



Ανασφάλειες και ταμπού..
και μια ζωή εκ'των προταίρων διχασμένη
στην καρέκλα την μπαμπού
... ρεμβάζω..
και σε σκέφτομαι θλιμένη..

Υποψίες και φραγμοί
σε αντίθετη τροχιά εκτοξευμένοι..
εσύ,,ευθεία διαδρομή
κι'εγώ..από θολή ζωή τραυματισμένη..

Και κρυφτήκαμε απ' το χθες
σαν νομάδες Βεδουίνοι..
στων μουσώνων τις κραυγές,,
στης ερήμου το μπουρίνι..

Ανασφάλειες και ταμπού
λένε,,πως έλκονται τα απαγορευμένα..
η καρέκλα η μπαμπού..
είναι ότι μου απόμεινε από'σένα...
(by eleni)

2/6/13

Δεν έχετε βρει ακόμα τον έρωτά σας;


Μπερλουσκόνι, 71 χρονών, η δικιά του 18.
Μπιλ Γκέιτς 52 χρονών, η δικιά του 24.
Μαντόνα 52 χρονών, ο δικός της 21.Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε βρει την αγάπη σας, μπορεί να μην έχει ακόμη… γεννηθεί!
 

Εκτός ελέγχου η λαϊκή εξέγερση στην Τουρκία – Σοβαρά επεισόδια σε Κωνσταντινούπουλη, Άγκυρα



Μορφή γενικευμένης λαϊκής εξέγερσης ενάντια στην κυβέρνηση Ερντογάν λαμβάνουν οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην Τουρκία. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες από τη βίαιη επιχείρηση καταστολής της αστυνομίας στην κατάληψη του μητροπολιτικού πάρκου στην πλατεία Ταξίμ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία νεκρή. Σκληρές οδομαχίες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το κέντρο της Κωνσταντινούπολης «πνίγηκε» στα χημικά και μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Αργά το απόγευμα επεισόδια ξέσπασαν και στην Αγκυρα και σύντομα επεκτάθηκαν στη Σμύρνη και σε άλλες πόλεις. Παρέμβαση ΕΕ, ζητά σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης.
Το κέντρο της Κωνσταντινούπολης μετράπηκε από τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πεδίο μάχης με σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία «έπνιξε» το ιστορικό κέντρο στα δακρυγόνα και, όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «χτυπά όποιον βρει μπροστά της».
Σύγχυση με τον αριθμό των τραυματιών
Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι οι τραυματίες είναι 12. Σύμφωνα ωστόσο με κυβερνητικές πηγές οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 60, ενώ οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για περισσότερους ακόμη και από 400 τραυματίες. Στα μηνύματα που στέλνουν στο από 200. Σύμφωνα ωστόσο με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, από πηγές των διαδηλωτών, υπάρχουν 4 νεκροί, ενώ δύο από τους διαδηλωτές έχασαν τα μάτια τους από πυροβολισμούς της αστυνομίας με πλαστικές σφαίρες.
Αργά το βράδυ, πληροφορίες που μεταδόθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά όχι από επίσημα μέσα που καταγγέλλονται ότι υποβάθμισαν τα γεγονότα, αναφέρουν ότι μία 26χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από τεθωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας. Επιπλέον, περισσότερα από 100 άτομα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της βροχής δακρυγόνων. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι φέρουν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ανάμεσά τους μία Τουρκάλα διαδηλώτρια λιβανικής καταγωγής, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε από ένα κάνιστρο δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Η 34χρονη γυναίκα (για την οποία υπήρξαν αρχικώς πληροφορίες ότι επρόκειτο για Αιγύπτια τουρίστρια) υποβλήθηκε σε επέμβαση αφού διαπιστώθηκε ότι είχε εγκεφαλική αιμορραγία, δήλωσε στο Reuters ο Χουσεΐν Ντεμιρντουζέν, μέλος του ιατρικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης.
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) Σιρίν Σουρεγιά Οντέρ, ο οποίος τραυματίστηκε όταν ένα κάνιστρο δακρυγόνου τον χτύπησε στον ώμο. Αιμόφυρτος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ, με τραύμα στο κεφάλι.
Ένα από τα αξιοσημείωτα τωνδιαδηλώσεων είναι ότι οι οργανωμένοι οπαδοί των τριών μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων -της Φενέρμπαχτσε, της Μπεσίκτας και της Γαλατάσαραΐ κατέβηκαν σε κοινό μέτωπο στους δρόμους της Πόλης στο πλευρό των διαδηλωτών. Το ίδιο συνέβη και στη Σμύρνη όπου ενώθηκαν για τον κοινό σκοπό οι οπαδοί των ομάδων Καρσίγιακά και Αλσαντζάκ.
Επεισόδια και στην Άγκυρα
Τα επεισόδια εξαπλώθηκαν το απόγευμα και στην τουρκική πρωτεύουσα με τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν ξανά χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Οι διαδηλωτές, κυρίως νεαρής ηλικίας υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είχαν προγραμματίσει διαμαρτυρία κατά των περιορισμών που επιβάλει η κυβέρνηση Ερντογάν στην κατανάλωση αλκοόλ, ωστόσο κυριάρχησαν τα συνθήματα «Αντίσταση παντού» και «Παντού είναι Ταξίμ», σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές της Κωνσταντινούπολης.
Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί στη συγκέντρωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ασαφές από ποιον.
Τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλος όγκος διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το κτίριο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.
Παρέμβαση και από ΕΕ
Για τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη αντέδρασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η Ευρωπαϊκή Ένωση, διά του επιτρόπου αρμόδιου για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε. Ο εκπρόσωπός του Πέτερ Στάνο υπενθύμισε ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα και ζήτησε «να εδραιωθεί στην Τουρκία η ελευθερία σκέψης και έκφρασης, όπως και η ελευθερία του συνέρχεσθαι».
Ο ίδιος προανήγγειλε ότι ο επίτροπος Φούλε θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη στις 6 και 7 Ιουνίου, και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν.
Συγκινητική ανταπόκριση από τα ελληνικά social media
Οι Τούρκοι ακτιβιστές χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να οργανωθούν. Παράλληλα, ζητούν βοήθεια από όλους τους ακτιβιστές των ξένων χωρών, να σταθούν στο πλευρό τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη και τις άλλες πόλεις παρακολουθούν από κοντά και οι έλληνες χρήστες των κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι εκφράζουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους διαδηλωτές της Τουρκίας
Καταστολή, συγκρούσεις, τραυματίες
Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Παρασκευής για δεύτερη συνεχή ημέρα επέμβαση στην κατάληψη «Occupy Gezi Park». Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει από τις 26 Μαΐου στο μητροπολιτικό πάρκου αντιδρώντας στα σχέδια αναμόρφωσης της περιοχής που περιλαμβάνουν την ανέγερση εμπορικού κέντρου.
Mετά την επέμβαση ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις, ενώ μία σκαλωσιά κατέρρευσε αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα διαδηλωτές. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού από το κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και έως το μεσημέρι είχαν ακολουθήσει άλλες δύο αστυνομικές επεμβάσεις.
Οι αστυνομικές δυνάμεις ήλθαν αντιμέτωπες ακόμη και με φρουρά του τουρκικού στρατού, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στρατιωτικού νοσοκομείου στην περιοχή. Η αστυνομία επιχείρησε να εισέλθει με όχημα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, οι στρατιώτες δεν έδωσαν άδεια και ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς να απειλούν τους στρατιώτες με χρήση χημικών, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Λίγο αργότερα το στρατιωτικό νοσοκομείο μοίρασε σε διαδηλωτές ιατρικές μάσκες για να προστατευθούν από τη βροχή των χημικών.
Όλο και περισσότεροι διαδηλωτές κατέφθασαν σταδιακά στην περιοχή με την κατάληψη του πάρκου Γκεζί να εξελίσσεται σε διαδήλωση κατά της ισλαμικών καταβολών της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.
Η Κωνσταντινούπολη είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης και την Πρωτομαγιά με συμπλοκές μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών. Διαδηλώσεις έχουν λάβει, επίσης, χώρα κατά της κυβερνητικής στάσης στο ζήτημα της Συρίας, καθώς και των δρακόντειων μέτρων περιορισμού της κατανάλωσης αλκοόλ και των φιλιών δημοσίως που ξεσηκώνουν «πυρά» κατά της κυβέρνησης Ερντογάν για την εφαρμογή ισλαμικής ατζέντας.
Στο πλευρά των διαδηλωτών του πάρκου Γκεζί βρέθηκαν μέλη και βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης και δεκάδων οργανώσεων.
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα καταγγέλλει τη βίαιη καταστολή, με τον βουλευτή Ιλχάν Τζιχανέρ να δηλώνει ότι «με τη σημερινή του επίδοση, ο Ερντογάν δικαιούται τον τίτλο ‘χημικός Ταγίπ’» -αναφερόμενος στον στενό συνεργάτη του Σαντάμ Χουσεΐν, Αλί Χασάν Αλ Ματζίντ, που ήταν γνωστός ως «χημικός Αλί».
Σάλο προκάλεσε, ταυτόχρονα, σχόλιο του βουλευτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Σιρίν Ουνάλ στο twitter ότι «προφανώς κάποιοι χρειάζονται αέριο». Και ήλθε να συμπληρώσει, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, πως «εάν μένετε εκεί [στην πλατεία Ταξίμ] ελπίζω να έχετε μια καλή ημέρα, πρέπει να υπάρχει υπακοή στο σύστημα». Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μήνυση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν, για τις δηλώσεις και οδηγίες του σχετικά με το πάρκο κατέθεσε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ουμούτ Οράν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε διαμηνύει την Πέμπτη ότι είναι ειλημμένη απόφαση η κατεδάφιση του πάρκου.
troktiko.gr

Κατέβασαν τα παντελόνια τους και έδειξαν τα..οπίσθιά.. τους στην τρόικα.

Η κινητοποίηση των Ισπανών οργανώθηκε από την «Παλίρροια των Πολιτών» η οποία καταγγέλλει «τη μεγάλη αποτυχία της πολιτικής της λιτότητας, τις εξώσεις, τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις» που επιβάλλουν στη χώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε», φώναζαν οι διαδηλωτές που, μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, έκαναν πορεία μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ισπανική πρωτεύουσα.
«Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε ενάντια στις εντολές της Τρόικας επειδή πιστεύουμε ότι αυτοί κυβερνούν μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο και αγνοούν τη βούληση του λαού. Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη κάνουν αυτό που τους λέει η Τρόικα, με αποτέλεσμα να χρεοκοπεί ο λαός», είπε ένας συνταξιούχος διαδηλωτής.
Η συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας εφαρμόζει σκληρά μέτρα λιτότητας με σκοπό να εξοικονομήσει 150 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως από τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης μέχρι το 2014.
troktiko.gr

Να θεσμοθετηθεί ο χημικός ευνουχισμός για τους παιδεραστές


To υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα, πέραν όλων των άλλων αδυναμιών που έχει, χαρακτηρίζεται από την ανικανότητα να συζητάει τα σωστά θέματα, τη σωστή στιγμή. Συνήθως αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους, χωρίς να έχει συγκεκριμένες πολιτικές για την αντιμετώπισή τους και είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό στο να βάζει καινούργια θέματα στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου, όταν μάλιστα αυτά ακουμπάνε άμεσα στην καθημερινότητα των πολιτών.
Θέλω πραγματικά να ρωτήσω όλες τις πολιτικές ηγεσίες, αν έχουν τη παραμικρή αίσθηση για το πώς αισθάνονται αυτές τις μέρες οι σαράντα οικογένειες των οποίων τα κοριτσάκια, από 8 – 14 ετών, έπεσαν θύματα ενός ανώμαλου τύπου, έξω από το σχολείο τους; Μπορούν να συναισθανθούν τα άγχη και τους φόβους χιλιάδων οικογενειών πλέον που γίνονται μέσω των ΜΜΕ, μάρτυρες τέτοιων περιστατικών, κάθε φορά που αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο;


Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, δυστυχώς. Τα τελευταία χρόνια, όλο και συχνότερα, απασχολούν τις διωκτικές αρχές περιπτώσεις που σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Άλλωστε, μόλις πριν από μερικές ημέρες είχε αποκαλυφθεί πως ο προπονητής της εθνικής ομάδας κρίκετ κακοποιούσε σεξουαλικά 17χρονο αθλητή του. Ενώ είναι αρκετά σοβαρές και οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών που έχουν επιδείξει αυτή τη διαστροφή.
Το εκπληκτικό στην περίπτωση του «Δράκου των σχολείων» είναι ότι είχε συλληφθεί στο παρελθόν, είχε καταδικαστεί σε μια ποινή που έφτανε, αν θυμάμαι καλά, τα σαράντα χρόνια, είχε εκτίσει τα τρία πέμπτα και τελικά κυκλοφορούσε ελεύθερος τα τελευταία πέντε και συνέχιζε να κάνει ό,τι έκανε. Αυτό αποδεικνύει πως η σύλληψη και η καταδίκη κάθε διεστραμμένου παιδόφιλου σε καμία περίπτωση δεν συνιστά σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος.


Συνεπώς αν θέλουμε ως κοινωνία να κάνουμε κάτι, η πολιτική τάξη οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες και να μην κοιτάζει σαν χαζή τα τεκταινόμενα. Άλλες χώρες, σοβαρές όμως, έχουν κάνει συγκεκριμένα βήματα. Η Ρωσική Δούμα το 2011 ψήφισε το μέτρο του «χημικού ευνουχισμού» παιδεραστών που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων κάτω των 14 ετών. Για την ιστορία σας λέω πως 322 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και μόλις ένας κατά. Το μέτρο εφαρμόζεται εθελοντικά όμως και στη Γερμανία και στη Μ. Βρεττανία.
Έχουν αντιρρήσεις, λέει οι Βρυξέλλες. Εντάξει, αυτό δεν είναι έκπληξη. Εκεί συζητούν σοβαρά κι αν μπορεί να νομιμοποιηθεί κόμμα των παιδόφιλων. Είναι άλλη μια απόδειξη του ό,τι αυτό που λέμε Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγαλύτερη αποτυχία στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία και οι λόγοι δεν είναι μόνον οικονομικοί. Είναι και βαθιά πολιτισμικοί.
Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει άλλοθι για την αδιαφορία που επιδεικνύεται σήμερα. Το εάν θα προστατεύσει ή όχι τα παιδιά της από τις αρρωστημένες επιθυμίες κάθε ανώμαλου, δεν μπορεί να είναι θέμα που χωράει «νερό στο κρασί» για την ελληνική κοινωνία. Η ελληνική πολιτεία έχει να πει κάτι γι’ αυτό;

Follow us: @RizopoulosPost
 

Ν. Μαριάς: Νέα μέτρα ύφεσης απαιτεί το ΔΝΤ


Για απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέα μέτρα τα οποία οδηγούν σε μείωση μισθών, ύφεση, αύξηση της ανεργίας...
και συνέχιση της φορομπηχτικής πολιτικής κάνει λόγο, σε δήλωσή του, με αφορμή τις αποφάσεις του ΔΝΤ και τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Τομεάρχης Οικονομικών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Σεισμική δόνηση πριν από λίγο στην περιοχή των Γρεβενών


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,0 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ λίγο μετά τις 11 το βράδυ στην περιοχή των Γρεβενών...

Έκκληση Ερντογάν για παύση των διαμαρτυριών


Nα σταματήσουν αμέσως τις διαμαρτυρίες τους ζήτησε από τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...
και διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία θα παραμείνει στην πλατεία για να διατηρήσει την τάξη κατά τη δεύτερη ημέρα ενός βίαιου κινήματος διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησής του.