18/5/13

(by eleni)

 
 
 
 


 
 
 
 
 

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ..



ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ..

Και να!
στεκόμαστε ατάραχοι
και αμέτοχοι..στα δρώμενα..
...ανεχθήκαμε τα πριν
κι'αναμένουμε τα επόμενα..
Και όλοι!!
διακρίνόυμε την λαίλαπα
του τέλουs..
το μέλλον αγναντεύονταs..
περιγελώνταs,
και περιπέζονταs..

Δεν φτάνει αυτό μωρέ!!
νίκεs δεν χτίζουνε οι πέννεs
μήτε οι κονδυλοφόροι..
βαρειά κοιμούνται
τηs οργήs οι μισθοφόροι..

"Ούλοι γενίκαμε"
ωs λέγαν'κι'οι προγόνοι,
ποιητικοί επαναστάτεs..
απογόνοι..
ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΜΩΡΕ!!
και πρώτη μου εμένα λέγω!
που μένω ανίκανη
και κρίματα συλλέγω..

Και να..
στεκόμαστε ατάραχοι
και αμετοχοι..
στα ψέμματα..
πατώνταs με ντροπή
θαμένα άγια αίματα..
ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΜΩΡΕ!
κι'εμένα λέγω πρώτη!
ντρέπομαι εκείνόν
τον νεκρό
τον άγνωστο στρατιώτη..
(by eleni)

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ



 Μια φορά κι έναν καιρό οι κλέφτες της πρώτης πολιτείας του κόσμου, αφού πλουτήνανε αρκετά, αποφασίσανε να τακτοποιήσουνε τη ζωή τους.

Μπλοκάρανε λοιπόν τους φτωχούς της πολιτείας κι αφού τους μαζώξανε στην πλατεία τους είπανε:

“Ψηλά τα χέρια! Θέλουμε το καλό σας…. Είσαστε λεύτεροι! – (ψηλά τα χέρια!)…. Ο κυρίαρχος λαός θα ‘σαστε εσείς!
... Εμείς μονάχα θα σας κουμαντάρουμε.
Θα φροντίζουμε για την ασφάλεια της ζωής, της τιμής και της περιουσίας σας – μ’ ένα λόγο για τη λευτεριά σας.

Σεις θα δουλεύετε… Εμείς θα σας δίνουμε δουλειά, φτάνει να βρίσκεται, και σεις θα μας δίνετε τα κόπια σας…

Κ’ εσείς κ’ εμεις θα ‘χουμε πάνω από τα κεφάλια μας τους ίδιους Θεούς, που θα προστάζουν εσάς να δουλεύετε και να μην τρώτε κ’ εμας να καθόμαστε και να τρώμε.
Κ’ εμείς κ’ εσείς θα ‘χουμε πάνω απ’ τα κεφάλια μας τους ίδιους νόμους, που εμείς θα σας τους δίνουμε κ’ εσείς θα τους ψηφίζετε σα βουλευτάδες και θα τους εφαρμόζετε σα δικαστάδες ενάντια στον εαυτό σας..

Κι επειδή μοναχοί σας δε θα μπορούσατε να σκεφτείτε το συμφέρον σας και να φυλάξετε τον εαυτό σας, θα σας αναγκάζουμε με το ζόρι (ψηλά τα χέρια!).

Ένα πράγμα μοναχά σας απαγορεύουμε: να κλέβει ο ένας τον άλλονε. Γιατί μπορεί να κλέψετε κ’ εμάς”.

Έτσι λοιπόν ο λαός δούλευε λεύτερα και λεύτερα σκεφτότανε.
Και τραγουδούσε χαρούμενα στις ταβέρνες σαν τον κότσυφα στο κλαρί (στο κλουβί!).
Κ’ οι σωτήρες του ξαπλωνόντανε τ’ ανάσκελα σε ζεστά παλάτια το χειμώνα και κάτω απ’ ανθισμένα δέντρα το καλοκαίρι..

Κ’ η ευτυχία τους αυτή ήτανε δύναμη της πατρίδας κ’ η ξετσιπωσιά τους καθαρμός.
Κι αν κάπου βαριεστίζοντας ο λαός τους έδιωχνε, ζητούσε αμέσως άλλους να τόνε κλέβουνε: δε μπορούσε πια μήτε να σκεφτεί χωρίς “σωτήρες”……

Γελάτε και με το δίκιο σας, ω άντρες Αθηναίοι… Παραμύθι, βλέπετε. Τώρα θα μου ζητάτε κ’ επιμύθιο! Πού να το βρω!…

Μοναχά σας λέω: “Αλίμονο στον αυτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισιάς παραδίνεται, για να σωθεί, .. στο έλεος του Θεού και στους νόμους των Κλεφτών”»
(Κώστας Βάρναλης - Η Αληθινή απολογία του Σωκράτη)

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Βιτσέντζος Κορνάρος, ο δημιουργός του «Ερωτόκριτου»



Σαν σήμερα εικάζεται ότι γεννήθηκε ο Κρητικός ποιητής Βιτσέντζος Κορνάρος, ένα από τα λαμπρότερα πνεύματα του ελληνισμού του 17ου αι. Το σημαντικότερο έργο του, ο Ερωτόκριτος, ένα έμμετρο επικό ερωτικό δράμα, θεωρείται από τα κορυφαία έργα της εποχής και αποτελεί κλασικό λυρικό έργο, εξαιρετικής ομορφιάς, με πλήθος κρητικών ιδιωματισμών. Στον Βιτσέντζο Κορνάρο αποδίδεται επίσης το θρησκευτικό δράμα Η θυσία του Αβραάμ.
Η αλήθεια είναι ότι τόσο η ημερομηνία γέννησης όσο και αυτή του θανάτου του κρητικού λογοτέχνη παραμένουν ανεπιβεβαίωτες. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Βιτσέντζος Κορνάρος γεννήθηκε το 1553 στην Τραπεζούντα Σητείας στην Κρήτη, γιος του Ιάκωβου Κορνάρου και της Ζαμπέτας Ντεμέτζο. Ο Κορνάρος φέρεται να έζησε στη Σητεία περίπου μέχρι το 1580 και στη συνέχεια να εγκαταστάθηκε στον Χάνδακα (το σημερινό Ηράκλειο). Εκεί, ο κυριότερος εκπρόσωπος της κρητικής λογοτεχνίας παντρεύτηκε με την Μαριέτα Ζένο, με την οποία απέκτησε δύο κόρες. Για τον εαυτό του, αναφέρει ο ποιητής στους τελευταίους στίχους του Ερωτόκριτου:
«Κ' εγώ δε θε να κουρφευτώ κι αγνώριστο να μ' έχου
μα θέλω να φανερωθώ, κι όλοι να με κατέχου
Βιτσέντζος είν' ο ποιητής και στη γενιά Κορνάρος
που να βρεθή ακριμάτιστος, σα θα τον πάρη ο Χάρος.
Στη Στείαν εγεννήθηκε, στη Στείαν ενεθράφη,
εκεί 'καμε κι εκόπιασεν ετούτα που σας γράφει.
Στο Κάστρον επαντρέυτηκε σαν αρμηνεύγει η φύση,
το τέλος του έχει να γενή όπου ο Θεός ορίση
»
Από το 1591 φέρεται να ανέλαβε διοικητικά αξιώματα, ενώ κατά την διάρκεια της πανούκλας του 1591 -1593 ανέλαβε καθήκοντα υγειονομικού επόπτη. Ο ποιητής υπήρξε επίσης μέλος του λογοτεχνικού συλλόγου της Ακαδημίας των Παράξενων, που είχε ιδρύσει ο αδελφός του Ανδρέας, επίσης συγγραφέας – έργο του μια Ιστορία της Κρήτης, η οποία δεν εκδόθηκε ποτέ.
Το κορυφαίο έργο του αναγεννησιακού δημιουργού, Ερωτόκριτος, γραμμένο στην κρητική διάλεκτο,
 υπήρξε πολύ δημοφιλές και κυκλοφορούσε κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα σε χειρόγραφα. Η μυθιστορία του
 Ερωτόκριτου εκτείνεται σε 10.000 δεκαπεντασύλλαβους στίχους, ενώ πρότυπο του έργου φέρεται να είναι
 η γαλλική δημοφιλής μεσαιωνική μυθιστορία Paris et Vienne του Pierre de la Cypède, η οποία τυπώθηκε το 1487 και
 το οποίο διαδόθηκε μεταφρασμένο σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Ο Ερωτόκριτος είχε μεγάλη απήχηση, πέρασε σε μαντινάδες,
παροιμίες, ενώ τα ονόματα των ηρώων δόθηκαν σε πολλά βρέφη.
 Ο Ερωτόκριτος πέρασε στην ελληνική λαϊκή παράδοση, εμπνέοντας ζωγράφους και μουσικούς μέχρι και τον 20ο αι.
Τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα έχει ζωγραφίσει και ο σπουδαίος λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος, ενώ το κείμενο του Κορνάρου μελοποίησε μια από τις
 σπουδαιότερες φωνές της Ελλάδας και της παραδοσιακής μουσικής της χώρας, ο Νίκος Ξυλούρης.
tvxs.gr




 

Σάντρο Μποτιτσέλι, ο σπουδαίος δάσκαλος της Αναγέννησης.

T


Ο Σάντρο Μποτιτσέλι (Αλεσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι) ήταν από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της Αναγέννησης, η φήμη του οποίου άρχισε να εξανεμίζεται στις αρχές του 16ου αιώνα όταν οι φιλοσοφικές ιδέες που διαπερνούσαν τα έργα του άρχισαν να εκτοπίζονται. Η αναγνώριση που έχει μέχρι σήμερα οφείλεται στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το έργο του που προέκυψε στα μέσα του 19ου αιώνα. Πέθανε σαν σήμερα, 17 Μαΐου 1519.
Τις περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή του Μποτιτσέλι τις αντλούμε απο τη βιογραφία του Τζόρτζιο Βαζάρι κι απο επίσημα έγγραφα τις εποχής. Ο Μποτιστσέλι γεννήθηκε την 1η Μαρτίου του 1445 στη Φλωρεντία και ήταν το τελευταίο παιδί του βυρσοδέψη Μαριάνο ντι Βάνι.
Νέος δούλεψε ως χρυσοτέχνης, επάγγελμα που πολλοί ζωγράφοι της αναγέννησης ακολούθησαν στα πρώτα βήματά τους. Στα 18 του χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με τη ζωγραφική. Μαθήτεψε στο πλευρό ενός απο τους διασημότερους ζωγράφους της Φλωρεντίας, του Φρά Φιλίπο Λίπι, στο Πράτο. Ο πρώτος πίνακας που φιλοτέχνησε ήταν η Προσκύνηση των Μάγων κατά την περίοδο 1465-67.
Στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρά του όπου απέκτησε δικό του εργαστήριο. Την περίοδο αυτή δέχτηκε την επιρροή του Αντρέα ντελ Βερόκιο, δασκάλου του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Στη δεκαετία του 1470, ο Μποτιτσέλι ολοκλήρωσε αρκετές προσωπογραφίες επιφανών μάλιστα προσωπικοτήτων της εποχής, μέσα από τις οποίες εδραιώθηκε η φήμη του. Στις σημαντικότερες από αυτές, ανήκει η Προσωπογραφία του Τζουλιάνο των Μεδίκων. O Μποτιτσέλι συνδέθηκε στενά με την οικογένεια των Μεδίκων μέσω της οποίας ήρθε σε επαφή με τις ιδέες του νεοπλατωνισμού.
Τον επόμενο χρόνο επισκέφτηκε τη Ρώμη, προσκεκλημένος του πάπα Σίξτου Δ', προκειμένου να διακοσμήσει μαζί με άλλους διακεκριμένους ζωγράφους της εποχής, τους τοίχους της Καπέλα Σιξτίνα. Ο Μποτιτσέλι φιλοτέχνησε, για το σκοπό αυτό, δύο νωπογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν οι Πειρασμοί του Χριστού και η Εξέγερση των Εβραίων.
Επέστρεψε στη Φλωρεντία την άνοιξη του 1482 και τα επόμενα χρόνια ολοκλήρωσε αρκετά αλληγορικά έργα, με θέματα δανεισμένα από τη μυθολογία, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει τις θρησκευτικές συνθέσεις. Σε αυτή την περίοδο ανήκει και ένα από τα σημαντικότερα έργα του, η Αλληγορία της Άνοιξης (La Primavera), το οποίο συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης και αποτελεί ένα από τα πλέον δυσερμήνευτα έργα του. Κεντρική μορφή του έργου είναι η θεά του έρωτα Αφροδίτη.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1480 ολοκλήρωσε επίσης ένα από τα δημοφιλή έργα του, τη Γέννηση της Αφροδίτης. Ο παραγγελιοδότης εικάζεται πως ήταν η οικογένεια των Μεδίκων. Ο Μποτιτσέλι εμπνευσμένο απ' τον Όμηρο απεικονίζει τη στιγμή κατά την οποία η Αφροδίτη φθάνει στο νησί των Κυθήρων, μετά τη γέννησή της.
Ο Μποτιτσέλι ανταποκρίθηκε στην έξαρση του θρησκευτικού συναισθήματος που σημειώθηκε στη Φλωρεντία στα τέλη του 1480 με υπαίτιο τον μοναχό Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα. Ενδεικτικό της επιρροής του Σαβοναρόλα αλλά και της θρησκευτικής έξαρσης της εποχής, είναι η Μυστική Γέννηση (1500), που φιλοτέχνησε μετά τον απαγχονισμό του Σαβοναρόλα. Πρόκειται για τον μοναδικό πίνακα που φέρει την υπογραφή του Μποτιτσέλι καθώς και την ημερομηνία ολοκλήρωσής του.
Στα τελευταία του έργα ο Μποτιτσέλι χρησιμοποίησε ένα πιο απλουστευμένο ύφος προκειμένου να μην αποσπάται η προσοχή του θεατή απο το κεντρικό θέμα εξαιτίας "περιττών" διακοσμητικών στοιχείων. Αυτό ενίσχυε και την διδακτική λειτουργία των έργων του.
Στο τέλος της ζωής του, έμεινε μακριά απ' την αγαπημένη του τέχνη εξαιτίας διάφορων ασθενειών αλλα και της αναπηρίας εξαιτίας παραμόρφωσης της πλάτης του. Πέθανε στις 17 Μαίου του 1519 και θάφτηκε στο κοιμητήριο της εκκλησίας των Αγίων Πάντων.
tvxs.gr

Παράθυρο ελπίδας για την 16χρονη Μυρτώ: "Είδα για πρώτη φορά φως στο τούνελ" λέει η μητέρα της


​Ένα χρόνο σχεδόν μετά την άγρια κακοποίησή της στην Πάρο, η 16χρονη Μυρτώ συνεχίζει τον αγώνα της στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται με... φανερά σημάδια βελτίωσης γεμίζοντας με αισιοδοξία τη μητέρα της αλλά και όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα που δεν έχουν φύγει λεπτό από κοντά της.

Γαλλία: Νόμος του κράτους ο γάμος ομοφυλόφιλων


Υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ και δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο νόμος που ανοίγει το δρόμο για...
το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου στη Γαλλία.

Νέες μειώσεις συντάξεων «βλέπει» ο Κουτσούμπας


Νέα μείωση «των ήδη πενιχρών συντάξεων» βλέπει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα... με εργαζομένους του ΟΑΕΕ και με τη διοικητή του Οργανισμού Γεωργία Κοττίδου.

Μπαίνει "χέρι" στις καταθέσεις όσων χρωστούν στο Δημόσιο


Όσοι χρωστούν στο Δημόσιο πλέον θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο η εφορία να βάλει χέρι σε καταθέσεις και σε ποσά μισθών και συντάξεων και των λοιπών εισοδημάτων τους, τα οποία καταβάλλονται σε αυτούς μέσω τραπεζικών λογαριασμών…

17/5/13

ΓΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΑΡ: Η Χρυσή Αυγή πίσω από δολοφονικές επιθέσεις



ΔΗΜΑΡ: Η Χρυσή Αυγή πίσω από δολοφονικές επιθέσεις
Με μία σκληρή ανακοίνωση, που συνδέει πλέον ευθέως τη Χρυσή Αυγή με εγκληματικές ενέργειες, σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά όσα συνέβησαν σήμερα στη Βουλή μετά την αποβολή του Παν. Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Χρυσή Αυγή: Συριζαίοι φώναζαν το... «Χάιλ Χίτλερ»



Χρυσή Αυγή: Συριζαίοι φώναζαν το... «Χάιλ Χίτλερ»
Για βρόμικη, συκοφαντική επίθεση όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης κατά της Χρυσής Αυγής , κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΣΟΚ Guardian: Τα ναρκωτικά «θερίζουν» στην Ελλάδα της κρίσης



Guardian: Τα ναρκωτικά «θερίζουν» στην Ελλάδα της κρίσης
Με ένα η δύο ευρώ τη δόση το επικίνδυνο συνθετικό ναρκωτικό «shisha», κάνει θραύση στα στέκια των ναρκομανών της Αθήνας αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, φιλοξενώντας εκτενές ρεπορτάζ από το κέντρο της πρωτεύουσας που μεταδόθηκε στην ηλεκτρονική τηλεόραση (web tv) Vice.com.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ «Θα μείνω στην Ελλάδα μέχρι το παιδί μου να γίνει καλά», δηλώνει η μητέρα του 12χρονου



«Θα μείνω στην Ελλάδα μέχρι το παιδί μου να γίνει καλά», δηλώνει η μητέρα του 12χρονου
Την εμπιστοσύνη της στους έλληνες επιστήμονες έδειξε η τραγική μητέρα του 12χρονου παιδιού από τη Ρωσία που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από τον ολλανδό ανιματέρ του ξενοδοχείου στην Κρήτη όπου βρίσκονταν, εκφράζοντας την επιθυμία της να μείνει με τον γιο της στην Ελλάδα έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

ΧΡΗΣΤΟ ΣΚΛΑΒΟΥΝΗ Μισθό 175.000 στον νέο πρόεδρο του ΤΧΣ



Μισθό 175.000 στον νέο πρόεδρο του ΤΧΣ
Μικτές αποδοχές 175.000 ευρώ προβλέπονται για τον νέο πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρήστο Σκλαβούνη που ούτε λίγο ούτε πολύ υπερβαίνουν κατά 75.000 ευρώ τις αποδοχές του προκατόχου του Πολ Κόστερ.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ Πανελλήνιες: Περιβάλλον, διαδίκτυο και αποξένωση το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας



Πανελλήνιες: Περιβάλλον, διαδίκτυο και αποξένωση το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας
Το θέμα που "έπεσε" στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας είναι από το βιβλίο του Γεωργίου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος της ζωής και του ουρανού». Συνδυαστικό θέμα για το περιβάλλον, το διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων μέσω του ιντερνετ.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΛΥΜΠΙΩΝ Σοκ στη Ρόδο: Τρίτη αυτοκτονία δια απαγχονισμού σε έξι ημέρες



ΔΙΕΚΟΠΕΙ Η ΔΙΚΗ Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου και τηλεφώνημα για... βόμβα



Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου και τηλεφώνημα για... βόμβα
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντιδρούσε συνεχώς στις ερωτήσεις των δικηγόρων του Δημοσίου προς τον μάρτυρα Νίκο Μαΐτο, στελέχους του ΣΔΟΕ, σχετικά με την έρευνα της υπηρεσίας του για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το πως αυτό πέρασε στην ιδιοκτησία της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη.

Εύβοια: Δεν μπορούσε να ζει χωρίς την νεκρή γυναίκα του και την ξέθαψε!


Δεν μπορούσε με τίποτα να ξεπεράσει τον τραγικό θάνατο της γυναίκας του. Πριν λίγες μέρες σε περιοχή έξω από την ...
Χαλκίδα, άφησε την τελευταία της πνοή μία νέα γυναίκα που τα αίτια ήταν παθολογικά.

Η κηδεία έγινε πριν μέρες.

«Εμπόλεμη κατάσταση» στο 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας


Στα «χαρακώματα» γονείς και μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, καθώς ο «κόμπος έφθασε στο χτένι», η παραμονή στα λυόμενα δεν είναι πλέον υποφερτή και από την...
στιγμή που η πολιτεία δεν δίνει λύσεις, αποφάσισαν οι γονείς να δώσουν μόνοι τους μία προσωρινή λύση, παίρνοντας τα παιδιά τους από το σχολείο πριν τη λήξη του σχολικού ωραρίου!

Φονικές καταιγίδες στην Κίνα


Καταιγίδες και καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις στη νότια Κίνα με αποτέλεσμα τουλάχιστον...
33 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους και 12 να αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Παγκόσμιο Ιατρικό Επίτευγμα!!!!!!!!!


Η 33χρονη Ζωή είναι νάνος αλλά κατόρθωσε να γεννήσει το δεύτερο υγιέστατο μωρό στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση - Διαβάστε τον... γολγοθά της Ζωής!
Η 33 χρονη γυναίκα "γίγαντας θέλησης" έκανε 15 επώδυνα χειρουργεία γιά να ψηλώσει 40 πόντους , να ερωτευτεί και να παντρευτεί τον αγαπημένο της
Μια ιστορία συγκλονιστική - ανθρώπινη που δείχνει την δύναμη της ψυχής
Η μητέρα της Ζωής και ο σύζυγος της Γιάννης διηγούνται με δάκρυα στα μάτια πως συνέβη το μικρό θαύμα
Παγκοσμίως, άλλο ένα παιδί έχει γεννηθεί στο Ισραήλ από γυναίκα με αχονδροπλασία και προεμφυτευτική γενετική διάγνωση. .

«Το πρώτο πράγμα που κοίταξα στον μπέμπη ήταν τα χέρια του και τα πόδια του για να διαπιστώσω αν είναι αλήθεια που είναι ένα υγιές παιδί και δεν πάσχει απο αχονδροπλασία σαν και μένα , δεν είναι νάνος και αν όλα αυτά που έκανα άξιζαν τον κόπο γι’ αυτόν», λέει η Ζωή στην Ειρήνη Νικολοπούλου και συγκλονίζει...
Πότε γνώρισες τον άνδρα σου – καθώς από εκεί ξεκινάει ένα μωρό.....

«Τον γνώρισα το 2003. Ο Γιάννης ήταν από την Αθήνα και είχαμε μια κοινή γνωστή εδώ...γνωριστήκαμε στη γιορτή της...Της είχε μιλήσει για εμένα...και κάπως έτσι έδεσε το γλυκό. Κι από τότε ο Γιάννης πηγαινοερχότανε».


Είσαστε 10 χρόνια μαζί...

«Ναι, ήρθε εδώ ένα χρόνο πριν παντρευτούμε»...


Παντρευτήκατε πότε;

«Το 2007, βρήκαμε δουλειά εδώ και εγώ και ο Γιάννης (καθότι εγώ δεν ήθελα να φύγω από τον τόπο μου). Κάτσαμε ένα χρόνο μαζί για να δούμε πως θα είναι η συμβίωση και τελικά όλα πήγαν καλά και το 2007 και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο παντρευτήκαμε»

Ήταν ο μεγάλος σου έρωτας ο Γιάννης ή είχες κάποιον άλλον..;

«Είχα κάτι ψιλά αλλά όχι πολύ σοβαρά όμως. Ο Γιάννης είναι ο μεγάλος μου έρωτας. Στο πρόσωπο του Γιάννη βρήκα αυτό που ζήταγα βασικά, έναν ήρεμο άνθρωπο (που είναι ο Γιάννης), συνεννοήσιμο και φυσικά να βρίσκω ανταπόκριση σε αυτά που ζητάω. Ε όλα αυτά είναι ο Γιάννης».

Στα πρώτα χρόνια της σχέσης σου σκεφτόσουν το γάμο;

«Όχι, κοίταγα να περάσω καλά κι αυτό επειδή ήταν πολύ λίγες οι ώρες που ήμασταν μαζί...ερχόταν αυθημερόν και έφευγε. Όταν όμως περνούσαν τα χρόνια και είδα ότι ήμασταν καλά και μπορούσαμε να συνεννοηθούμε άρχισα να το σκέφτομαι. Μετά το συζήτησα και με τη μαμά μου, τον γνώρισε και έδωσε την έγκριση της –αφού διαπίστωσε πως ήταν καλός μαζί μου- και κάπως έτσι όλα πήραν το δρόμο τους».
Στην ουσία έκανες το μωρό έξι χρόνια μετά...
«Έκανα προσπάθειες με τον Γιάννη. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι...το άγχος, το ότι το σκεφτόμασταν συνέχεια και οι δύο, δεν ξέρω... Στην συνέχεια με τον γιατρό μου αποφασίσαμε να κάνουμε τη διαδικασία της σπερματέγχυσης αλλά δημιούργησα πολλά ωάρια και φοβήθηκε ο γιατρός και έτσι το αφήσαμε. Στην συνέχεια (σ.σ ο γιατρός ο κ. Κολιόπουλος) μου σύστησε τον κ. Αθανασίου στην Αθήνα. Τον συνάντησα, μιλήσαμε με εξέτασε και έφυγα γιατί δεν είχα έρθει σε επαφή με γιατρό που να κάνει αυτή την δουλειά. Κι όταν με ρωτούσαν πως τον είδα και πως μου φαινότανε, εγώ δεν είχα άλλο μέτρο σύγκρισης για να μπορέσω να πω αν είναι καλός ή δεν μου συμπεριφέρθηκε καλά κ.ο.ε Κι έκλεισα ραντεβού και με άλλον γιατρό για να δω τι γίνεται...Ε τελικά κατέληξα (φυσικά) στον κ. Αθανασίου».

Με τον κ. Αθανασίου πότε ξεκίνησες...;

«Το καλοκαίρι του 2009. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν μια επέμβαση στη μήτρα, γιατί η δικιά μου δεν ήταν καμπυλωτή είχε μια ιδιομορφία όπου έπρεπε να φτιαχτεί για να γίνει στρογγυλή κι αυτό για να μπορέσει να δεχθεί η μήτρα το έμβρυο. Έγινε αυτή επέμβαση και πέτυχε».

Το Σεπτέμβριο του 2009 ξεκίνησα την πρώτη προσπάθεια, δημιουργήθηκαν τα ωοθυλάκια και όταν ήρθε η ώρα να τα μαζέψουμε πήραμε οχτώ, από τα οποία το ένα ήταν υγιή και στην συνέχεια με το σπέρμα του Γιάννη γονιμοποιήθηκε. Ωστόσο δεν πέτυχε, μετά από λίγο καιρό κάναμε την δεύτερη προσπάθεια και συλλέξαμε 16 ωοθυλάκια από τα οποία γονιμοποιήθηκαν τα 11 και από αυτά υγιή ήταν τα 8 αλλά δύο από αυτά χάθηκαν στην απόψυξη. Στην αρχή χρησιμοποιήσαμε 2 αλλά δεν πέτυχε ούτε αυτό. Στην συνέχεια μας είχαν μείνει άλλα 3 από τα οποία γεννήθηκε ο γιος μου. Η τελευταία αυτή προσπάθεια έγινε στις 19 Ιουλίου το 2012 και τώρα το Μάρτη του 2013 έφερα στη ζωή το μωρό μου».
Μπορείς να μας περιγράψεις λίγο τα συναισθήματα σου;

«Βασικά όταν άκουσα το κλάμα του δεν το πίστεψα στην αρχή νόμιζα ότι από κάπου αλλού ακούγεται αυτό το κλάμα. Και όταν τον είδα και ακούμπησε πάνω μου είπα, «τώρα αυτό είναι δικό μου;» Βασικά γύρναγαν όλα στο μυαλό μου όσα είχα περάσει όλα αυτά τα χρόνια. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα...ήταν χαράς και δικαίωσης. Το πρώτο βράδυ που δεν τον είχα μαζί μου επειδή τον βάλανε στην θερμοκοιτίδα ένιωθα ότι κάτι μου έλειπε, ένα κενό...πως να το περιγράψω. Κοιτούσα την κοιλιά μου και μου έλειπε η αίσθηση του, το κλώτσιμα του. Το πρώτο πράγμα που κοίταξα στον μπέμπη την άλλη μέρα ήταν τα χέρια του και τα πόδια του για να διαπιστώσω αν είναι αλήθεια που είναι ένα υγιές παιδί χωρίς την δική μου αχονδροπλασία και αν όλα αυτά που έκανα άξιζαν τον κόπο γι’ αυτόν».

Οι εγχειρήσεις

Ποιος γιατρός σε βοήθησε πολύ για τα χειρουργεία που έκανες για να πάρεις ύψος;


«Ήταν ο κ. Πολυζώης στο ΚΑΤ. Δεν ήταν απλά για μένα ένας γιατρός αλλά και πατέρας. Δε θα ξεχάσω ποτέ πως μου φέρθηκε και πόσο με στήριξε. Τον ένιωσα δικό μου άνθρωπο. Στο πρώτο μου χειρουργείο μου έμεινε δίπλα μου για να μη φοβάμαι»...

Πόσα χειρουργεία έκανες;

«Δέκα – δεκαπέντε», έχω χάσει το λογαριασμό δεν τα θυμάμαι. Να φανταστείτε ότι κάθε Παρασκευή ήμουν στην Αθήνα για να με εξετάσει και να δει την πρόοδο της υγείας μου (σ.σ ο γιατρός ο κ. Πολυζώης) . Δε με άφησε ποτέ μόνη μου και αυτό το εκτίμησε. Μπορεί να έφυγε νωρίς ο πατέρας μου αλλά ο Θεός μου έστειλε αυτόν τον άνθρωπο. Σκεφτείτε ότι όταν έκανα τις προσπάθειες για να συλλάβω παιδί μιλάγαμε στο τηλέφωνο να τον ρωτήσω αν μπορώ κι όταν τελικά του ανακοίνωσα πως είμαι σε ενδιαφέρουσα αυτός πέταξε από τη χαρά του».

 

Καθημερινότητα
Στο σχολείο -όταν πήγαινες, είχες αντιμετωπίσει προβλήματα από τους συμμαθητές σου;


«Από τους συμμαθητές μου όχι και με βοηθούσαν και ό,τι ήθελα μου το έκαναν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με τους ρομά. Με έσπρωχναν, μου έπαιρναν τα πράγματα».

Ποια είναι τα πράγματα της καθημερινότητας που σου δυσκολεύουν τη ζωή;

«Άτομα σαν κι εμένα δεν μπορούν να τρέξουν, τρέχουν αλλά όχι όπως ένας κανονικός άνθρωπος. Σκεφτείτε ότι εγώ στην Αθήνα δεν προλάβαινα να περάσω τα φανάρια, γιατί ο χρόνος του φαναριού είναι πολύ λίγος σε σχέση με αυτόν που χρειαζόμουν εγώ. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι με την συγκοινωνία, με τα λεωφορεία δηλαδή...δυσκολεύομαι να ανέβω τα σκαλιά».
Τι δουλειά κάνεις;

«Αυτή τη στιγμή δουλεύω στα ΚΕΠ του δήμου. Βέβαια και εκεί αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα, πχ δεν μπορώ να φτάσω κάποιους φακέλους ή να βγάλω φωτοτυπίες».

Ωστόσο μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και να εξυπηρετήσεις τον κόσμο...

«Κανονικά, δεν το συζητάμε αυτό καν. Είμαι χαρούμενη που δουλεύω και που μπορώ να εξυπηρετώ τους συμπολίτες μου».

Το σχολείο το τέλειωσες κανονικά;

«Ναι, τελείωσα το Λύκειο και πέρασα στα ΤΕΙ λογιστικής στην Πάτρα. Εκεί δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τους συμφοιτητές ή τους καθηγητές μου. Το μόνο θέμα μου είναι τα λεωφορεία. Για να ανέβω πρέπει να σκαρφαλώσω. Για να κατέβω πρέπει να πηδάω και αυτό δεν είναι καλό επειδή τραντάζομαι και δεν κάνει για τη μέση μου. Επειδή αργώ έχει τύχει να έχουν κλείσει την πόρτα πάνω μου και να είμαι η μισή μέσα και η μισή έξω...»

Σου παραχωρούν τη θέση τους στο λεωφορείο όμως, ε;

«Όχι, εγώ παραχωρώ τη δικιά μου σε ηλικιωμένους ή σε εγκύους. Εμένα ποτέ δεν μου έχουν παραχωρήσει θέση και όπως καταλαβαίνετε δυσκολεύομαι πολύ γιατί δεν μπορώ να κρατηθώ από τις χειρολαβές γιατί πολύ απλά δεν τις φθάνω».

Η σχέση σου πως είναι με τον Γιάννη;

«Με τον Γιάννη έχω περάσει πολλά. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε προχωρήσει γιατί πέρασα δύσκολα με την οικογένεια του κι όμως επειδή πίστεψα σε αυτόν κι αυτός σε εμένα φτάσαμε και κάναμε οικογένεια. Είμαι πολύ υπερήφανη για τον Γιάννη».
eirinika.gr

16/5/13

Τραγικές οι επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία

Η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα αποτυπώματά της στο σύστημα και στους δείκτες Υγείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, παρατηρείται αύξηση των περιστατικών άγχους, κατάθλιψης, κατανάλωσης καπνού, οινοπνεύματος και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και του ηλεκτρονικού τζόγου, ιδιαίτερα στους εφήβους, λόγω ενοχών για το οικονομικό φορτίο της οικογένειας.

Μόδα Άνοιξη Καλοκαίρι 2013: Ρίγες παντού!


Φέτος είναι η χρονιά των ριγέ! Είδαμε ρίγες σε όλους τους μεγάλους οίκους μόδας, σε όλους τους χρωματισμούς και σε διάφορες παραλλαγές. Κάποιοι οίκοι λάνσαραν αυστηρές ευθείες ρίγες, κάποιοι άλλοι

Μια φανταστική μάσκα για τα πόδια, ώστε να φαίνονται άψογα ενυδατωμένα και χωρίς πρηξίματα.
Υλικά

Μάσκα κατά της κυτταρίτιδας


Η παρακάτω μάσκα είναι εξαιρετική μάσκα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, έχει σαν βάση τον καφέ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μάσκα αλλά και σαν σκραμπ ταυτόχρονα!

Μάσκα με πατάτα και μέλι για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια


Υλικά
1 μικρή πατάτα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εφαρμογή

Μάσκα προσώπου με καρότο και μέλι


2-3 καρότα
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση

Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ


Επεισόδια κατά των πλειστηριασμών στην Κρήτη


Οι παπαρούνες ήταν επικίνδυνες


ftiarizo.

ΒΟΥΛΗ Άγρια κόντρα Τατσόπουλου - Παππά



Άγρια κόντρα Τατσόπουλου - Παππά
Στη Βουλή μεταφέρθηκε η οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Τατσόπουλο, ένθερμου πολέμιου του νεοναζιστικού μορφώματος.

Σοκάρει η απολογία του 20χρονου Ολλανδού: «Νόμιζα ότι τον σκότωσα»


Εκτός κινδύνου αλλά σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο 12χρονος - Μετανιωμένος δηλώνει ο δράστης.

Μετανιωμένος εμφανίστηκε αργά το μεσημέρι, μετά από πολύωρη κατάθεση στους αστυνομικούς ο 20χρονος κλόουν της συμφοράς.

Έξωση στο ΠΑΣΟΚ!


Σε διάστημα τριών μηνών το ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί να μετακομίσει από το κτίριο της Ιπποκράτους, όπου στεγάζονται σήμερα τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, σύμφωνα με πηγές του Κινήματος.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης, είχε σήμερα συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και τους δικηγόρους του, κατά την οποία συμφωνήθηκε η πορεία της αποπληρωμής των οφειλόμενων ενοικίων, καθώς επίσης και η μετακόμιση των γραφείων.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΟΥ..

ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!


Μ'ένα κρασί για συντροφιά
και το φεγγάρι φως μου
σεργιάνι βγήκα μάτια μου
στις γειτονιές του κόσμου.

... Με δυό ματιές στην απλωσιά
κι'όσα σηκώνει ο ώμος
απ'άκρη σ'άκρη όλη η γη
ένα τσιγάρο δρόμος.

Γραφές εικόνες μουσικές
νότες και φαντασία
μέσα στο τώρα και στο χθες
να βρίσκω την ουσία.

Με δυό κουβέντες κι'ένα γειά
όπου η καρδιά μιλάει
ανοίγει χίλιες αγκαλιές
κι'ο χρόνος σταματάει.
(by eleni)

ΝΑΙ, ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ!!!!!!!


Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Θ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ:
 
«Η αποκάλυψη του Οδυσσειακού ανακτόρου είναι αποτέλεσμα της 16ετούς έρευνας και ανασκαφής μιας ομάδας επιστημόνων και συνεργατών, τους οποίους και ευχαριστούμε τον καθένα ξεχωριστά. Τα σημαντικά ευρήματα στην Ιθάκη επιβεβαιώνουν ότι ο πολιτισμός μας αξίζει κάθε ευκαιρία που μπορεί να έχει -ειδικά αυτές τις μέρες που ο τόπος μας πασχίζει για καλά και ελπιδοφόρα νέα. Γι’ αυτό και πρέπει να στηριχθούν τα μνημεία αυτά με τη συνέχιση της ανασκαφής, τη συντήρηση και στέγασή τους, ώστε να παραδοθεί η Σχολή Ομήρου στο ιστορικό νησί της Ιθάκης ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος. Οι εμπλεκόμενοι φορείς, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα κοινωφελή ιδρύματα της Χώρας και οι ιδιώτες που ενδιαφέρονται και αγαπούν τον Όμηρο και την πατρίδα του Οδυσσέα, την Ιθάκη, δεν πρέπει να εγκαταλείψουν το ανασκαφικό πρόγραμμα της Ιθάκης».

 ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

• Στη θέση Άγιος Αθανάσιος -Σχολή Ομήρου, στις υπώρειες της Εξωγής Βορείου Ιθάκης, όπου ήταν ορατά κτιριακά κατάλοιπα και είχαν γίνει στο παρελθόν αποσπασματικές έρευνες από Έλληνες και ξένους αρχαιολόγους, εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε η προϊστορική ακρόπολη τειχισμένη με κυκλώπειο τείχος και τέσσερις πύλες.

Στο κάτω άνδηρο του κτιριακού συγκροτήματος εντοπίστηκε τριμερές ορθογώνιο κτίριο-μέγαρο, όμοιο με αντίστοιχα μέγαρα μυκηναϊκών ανακτόρων Μυκηνών, Τίρυνθας και Πύλου.

Στο άνω άνδηρο αποκαλύφθηκαν προϊστορικά κτίρια αποθηκών, λουτρού, εργαστηρίου κατεργασίας μετάλλων, καθώς και βοηθητικά δωμάτια.
 
Από τα δύο λαξευτά στο βράχο κλιμακοστάσια το μεγάλο δυτικό χωρίζεται με πλατύσκαλα σε δύο τμήματα, μιμούμενο ίσως μινωικά πρότυπα.

Η μυκηναϊκή υπόγεια κρήνη, ανατολικά και σε μικρή απόσταση από το κεντρικό κτιριακό συγκρότημα, διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση, είναι χτισμένη με τον γνωστό εκφορικό τρόπο και μοιάζει με αντίστοιχες κρήνες των ακροπόλεων Μυκηνών και Τίρυνθας.

Βορειοανατολικά του μεγάρου υπάρχει μικρός τετράγωνος ταφικός περίβολος, συλημένος. Ανατολικότερα της υπόγειας κρήνης, ερευνήθηκε μεγάλο κυκλοτερές προϊστορικό μνημείο με βαθμιδωτή είσοδο στα ανατολικά, από την επίχωση του οποίου προέρχονται δύο τουλάχιστον βουκράνια, οστά πρωτόγονου βοδιού (bos primigenius), προϊστορική κεραμεική και πήλινες ψημένες πινακίδες γραμμικής γραφής.

MANA!!!!!!!


Πούθε πηγάζει η δύναμη
η ψυχή σου που αναβλήζει;
πούθε αντλείς αυτό το φώς
που όλη σε γεμίζει;
τόσα κουράγια αβάσταχτα
... σαν που τά'χεις κρυμένα;
σε ποιά γωνιά του είναι σου
σφίζεις τ'απωθημένα;

Μόνο εσύ παρηγοριά
απλώχερα σκορπίζεις
για ένα ορφανό πουλί
μόνο εσύ δακρύζεις

Γιατί η δική σου η ματιά
νά'ναι τόσο καθάρια;
και η κάθε παρουσία σου
διακριτική κι'άνάρια;
Κι'όταν βοήθεια σε καλούν
τρέχεις για να λυτρώσεις
στον πόνο τον ανθρώπινο
το βάλσαμο να δώσεις.

Δύο η τρεις οι συλαβές
σε κάθε θνητού στόμα
και φτάνει αυτό το κάλεσμα
ασπίδα να γενεί!!

Του Θεανθρώπου ήτανε
η λέξη Παναγιά
ω! τι υπέροχη κραυγή
Μάνα Μητέρα μου Μαμά..
(by eleni)

15/5/13

To "Πρωινό Mou" βγήκε εκτός studio


To "Πρωινό Mou" έβαλε τα καλοκαιρινά του και έτσι λίγο πριν αρχίσει τις παραθαλάσσιες εξορμήσεις, αποφάσισε να βγει απλά , εκτός studio και να μας παρουσιάσει μια πιο καλοκαιρινή εκπομπή...

«Η υπερβολική λιτότητα σκοτώνει τις χώρες», λέει ο Στάινμπρουκ

«Η υπερβολική λιτότητα σκοτώνει σήμερα κάποιες χώρες», προειδοποίησε ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, απαντώντας εμμέσως στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Ανγκελα Μέρκελ.

Τα "παίρνει πίσω" ο Διώτης: "Έκανα τελικά δύο αντίγραφα και όχι ένα"

Ανασκευάζει ο Διώτης την κατάθεση του μετά την αποκάλυψη των ειδικών εμπειρογνωμόνων ότι έκανε δύο και όχι ένα αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ.

Χωρίς καύσιμα, χωρίς περιπολικά, χωρίς προσωπικό...

Η απόλυτη ξεφτίλα και η προχειρότητα με την οποία λειτουργεί η κυβέρνηση.

Δολοφονήθηκε ιχθυέμπορος στο Κερατσίνι





Δολοφονημένος με μαχαίρι βρέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης κοντά στην κατοικία του στο Κερατσίνι, επί της οδού Τραπεζούντος, ένας ιχθυέμπορος, ηλικίας 47 ετών. Ο άνδρας δολοφονήθηκε ενώ μετέβαινε στην εργασία του στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. 

Ηράκλειο: - Ο Ολλανδός ανιματέρ του ξενοδοχείου μαχαίρωσε 20 φορές (!)

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την αιματηρή επίθεση στο ανήλικο παιδί σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου
- Ο Ολλανδός ανιματέρ του ξενοδοχείου μαχαίρωσε 20 φορές (!) το αγοράκι και το παράτησε σε πάρκινγκ
- Ο δράστης σαν να μην τρέχει τίποτα επέστρεψε στο ξενοδοχείο για το προγραμματισμένο του νούμερο
- Χαροπαλεύει το άτυχο παιδί που μεταφέρεται με C-130 στην Αθήνα και το νοσοκομείο της Πεντέλης

Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη γυναίκα του μπροστά στο 5χρονο παιδί του..



Τη σύζυγο του μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μπροστά στα έντρομα μάτια του 5χρονου γιου του, ένας άνδρας στην Οξφόρδη ο οποίος φαίνεται να τυφλώθηκε από τη ζήλεια του...

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, αλλά ζούσαν στο ίδιο σπίτι, σε ξεχωριστά δωμάτια, για χάρη των δύο γιών τους.

Όπως ανακάλυψαν οι εισαγγελικές αρχές της Οξφόρδης, ο δολοφόνος της όμορφης μητέρας είχε τοποθετήσει μία συσκευή καταγραφής ήχου κάτω από το κρεβάτι της, στην οποία έχουν καταγραφεί οι διάλογοι του αιματηρού σκηνικού.

«Καθώς εκείνος μαχαίρωνε την σύζυγό του, εκείνη ικέτευε για τη ζωή της, ενώ ο 5χρονος γιος τους φώναζε στον πατέρα του να σταματήσει και να καλέσει ένα ασθενοφόρο», δηλώνει η εισαγγελέας.

Στην συσκευή καταγραφής ήχου είχε καταγραφεί ακόμη η άρνηση της μητέρας να συζητήσει με τον πατέρα των παιδιών της, καθώς ετοίμαζε τα πράγματά της για το διήμερό της.

Αφού την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, την τοποθέτησε μέσα στην μπανιέρα και μετέφερε τον σοκαρισμένο γιο του σε ένα φιλικό σπίτι. Όταν επέστρεψε κάλεσε την αστυνομία, ενώ στο τηλέφωνο φώναζε «η γυναίκα μου, η γυναίκα μου, κάντε γρήγορα».

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται.


Read more: http://www.pistepseto.net

ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΥΠΕΒΛΗΘΗ Η ΑΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ



Η 37χρονη ηθοποιός, μητέρα έξι παιδιών, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, είχε 87%πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του στήθους και 50% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο των ωοθηκών.
Η δημοφιλής ηθοποιός του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε στους New York Times ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή, για να μειώσει τις πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του στήθους.

Η 37χρονη ηθοποιός, μητέρα έξι παιδιών, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, είχε 87% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του στήθους και 50% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο των ωοθηκών.

Όπως είπε η ίδια, αποφάσισε να μειώσει όσο μπορούσε το ρίσκο. Τόνισε ακόμα ότι η μητέρα της πάλεψε για περισσότερα από 10 χρόνια με τον καρκίνο και τελικά πέθανε στα 56 της χρόνια.

Πρόσθεσε ότι ήθελε να καθησυχάσει τα έξι της παιδιά, πως η αρρώστια που της στέρησε τη δική της μητέρα, δε θα στερήσει και εκείνη από τα παιδιά της.

«Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα ‘προβληματικό’ γονίδιο, το BRCA1, το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσω καρκίνο του μαστού και καρκίνο των ωοθηκών», δήλωσε η ίδια.

Πήρε την απόφαση να υποστεί τις επεμβάσεις, μόλις συνειδητοποίησε ότι αυτή ήταν η δική της πραγματικότητα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Οι επεμβάσεις ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκαν στα τέλη Απριλίου.

Σύμφωνα με την ίδια, πλέον οι πιθανότητές να εμφανίσει καρκίνο του μαστού έχουν πέσει στο 5%.

Η δημοφιλής ηθοποιός τόνισε πως έκανε μία «ισχυρή επιλογή» η οποία δεν μειώνει σε κανένα βαθμό τη θηλυκότητα της και θέλησε να δώσει ένα μήνυμα στις γυναίκες που διαβάζουν τη συγκεκριμένη είδηση ότι «ελπίζω να σας βοηθήσει να δείτε ότι έχετε επιλογές».

Παράλληλα ευχαρίστησε τον σύντροφό της και πατέρα των παιδιών της Μπραντ Πιτ για την υποστήριξή του.

Πηγή: http://www.skai.gr/news

το μυστηριο συνεχίζεται στον θάνατο της όμορφης Φαίη!!



Αδελφή 23χρονης Φαίης: «Είχα σχέση με τον 25χρονο αλλά όχι παράλληλα με την αδελφή μου»
Τη δική του απάντηση έδωσε ο πατέρας της Φαίης από τη Νέα Μάκρη που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στον...
50χρονο Μανώλη Σηφάκη, τον πατέρα του 25χρονου Βαγγέλη που κατηγορείται για το φόνο της κόρης του.

«Πιστεύω ότι ο πατέρας του φονιά νιώθει ενοχές για όλα αυτά που λέει ακόμα και για τον τρόπο που ανάθρεψε το παιδί του. Σε καμία περίπτωση δεν τον πιστεύω και προσπαθεί να απενεχοποιήσει το παιδί του και τον ίδιο του τον εαυτό.
Δεν θέλω να καλύψω κανέναν που έχει εμπλακεί στη δολοφονία της Φαίης, ακόμα και αν εμπλέκεται και η άλλη μου η κόρη» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Μίλα».

Όπως σας είχαμε γράψει, ο κ. Σηφάκης είχε συγκλονίσει με τη συνέντευξη που είχε δώσει σε κυριακάτικη εφημερίδα μέσω της οποίας ζητούσε από τους γονείς της Φαίης να τον εκτελέσουν.

«Να πάω στον Κορυδαλλό να δώσω στήριγμα στο παιδί μου ή να πάω στους γονείς της Φαίης και να τους πω να με βάλουν στο απόσπασμα και να πατήσουν την σκανδάλη για να πάρω πάνω μου όλη την ντροπή των παλιών μαυροπουκαμισάδων της Κρήτης;», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, η αδελφή της 23χρονης Φαίης υποστηρίζει ότι τελικά είχε ερωτική σχέση με τον 25χρονο αλλά όχι παράλληλα με την αδελφή της.

«Ερωτική σχέση υπήρχε αλλά στο παρελθόν. Όχι στο διάστημα που είχε σχέση με την αδελφή της. Πρόσωπο κλειδί στη υπόθεση ένα φιλικό πρόσωπο του 25χρονου που βρέθηκε στο νοσοκομείο τις πρώτες ώρες» ανέφερε ο συνήγορός της 32χρονης στην εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη».

Επίσης υποστήριξε πως «δεν είχε προηγηθεί συνομιλία της στις 12 τα μεσάνυχτα το μοιραίο εκείνο βράδυ. Ταραγμένη από το συμβάν και από τις απειλές που δέχθηκε δεν είπε όλη την αλήθεια στην αστυνομία. Όταν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης αυτοβούλως εμφανίστηκε στις αρχές και είπε όλη την αλήθεια»


Read more: http://www.pistepseto.net