24/6/13

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Σαμαράς - Βενιζέλος: Ποιοι υπουργοί φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται


Σαμαράς - Βενιζέλος: Ποιοι υπουργοί φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται
Θέμα ωρών είναι, πλέον, η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, αφού ολοκληρώθηκε η
συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, καθώς και την οριστικοποίηση των τελευταίων λεπτομερειών σχετικά με τους στόχους της κυβέρνησης και το πλαίσιο της νέας προγραμματικής συμφωνίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα προβεί σε δηλώσεις στην Ιπποκράτους, ενώ δηλώσεις είναι πιθανό να κάνει και ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα, πάντα, με τις τελευταίες πληροφορίες, παραμένουν στη θέση τους οι κ.κ. Γ. Στουρνάρας, στο υπουργείο Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης, στο υπουργείο Ανάπτυξης, Κ. Αρβανιτόπουλος, στο υπουργείο Παιδείας, και Ολγα Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Τουρισμού.
Στο πόστο του παραμένει και ο κ. Ν. Δένδιας.
Ο κ. Βενιζέλος προσήλθε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό έχοντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το τι θα προτείνει και ποια πρόσωπα σκέφτεται για ποιο υπουργείο και, όπως εκτιμάται, το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα με 5-6 υπουργεία.
Μεταξύ αυτών, θεωρείται πολύ πιθανό να αναλάβει το υπουργείο Ενέργειας ο κ. Γ. Μανιάτης, ενώ για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγονται τα ονόματα του κ. Πάρι Κουκουλόπουλου αλλά και της κ. Φώφης Γεννηματά.
Σχεδόν βέβαιη θεωρείται και η παραμονή του κ. Αθ. Τσαυτάρη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς η θητεία του σε αυτό κρίνεται επιτυχημένη, ενώ υπό υπουργοποίηση είναι και ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Το όνομα του κ.Χρυσοχοΐδη ακούγεται και για το υπουργείο Υγείας, αν και αυτό το ενδεχόμενο θεωρείται λιγότερο πιθανό.
Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα με θέση αντιπροέδρου και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη θέση του υφυπουργού που θα αναλάβει να χειριστεί το θέμα της ΕΡΤ το ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει προτείνει τον κ. Παντελή Καψή, κάτι που, όμως, δεν έχει «κλειδώσει».
Ερώτημα παραμένει και ποιος θα αναλάβει την «καυτή» καρέκλα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι σε όλα τα υπουργεία θεσμοθετείται η θέση των αναπληρωτών υπουργών, ενώ δύο υπερυπουργεία -το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού- επιστρέφουν στην παλαιά τους μορφή. Αυτό σημαίνει ότι επανιδρύεται, ουσιαστικά, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης «σπάει» σε δύο χωριστά υπουργεία.
Μετακινήσεις
Το όνομα του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, που εικάζεται ότι θα μετακινηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, ακούγεται για δύο πόστα: Είτε θα αναλάβει δεύτερος αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών στη θέση του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη είτε θα μετακινηθεί ξανά στο υπουργείο Άμυνας στη θέση του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου ο οποίος ακούγεται ότι βγαίνει από την κυβέρνηση.

Από τους υπουργούς της απερχόμενης κυβέρνησης στη νέα κυβέρνηση δεν προβλέπεται να ενταχθούν ο κ. Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. Η συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά και του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη στο νέο υπουργικό συμβούλιο, επίσης, δεν είναι εξασφαλισμένη.

Ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου αναμένεται να διοριστεί υπουργός Δικαιοσύνης στη θέση του παραιτηθέντος Αντώνη Ρουπακιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου