23/5/13

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο - Σοκαριστικά βίντεο με τους δράστες


Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση στο Woolwich του Λονδίνου, κοντά σε στρατόπεδο. Όπως μεταδίδει το BBC...
η βρετανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αστυνομία αναφέρει ότι δράστες φώναξαν "Allahu Akbar" που σημαίνει στα αραβικά ότι "ο Θεός είναι μεγάλος".







Η Αστυνομία ανέφερε ότι δύο άνδρες επιτέθηκαν σε ένα άτομο, με αποτέλεσμα ένας να πέσει νεκρός και δύο να τραυματιστούν.
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «αληθινά σοκαριστικό».






ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Αίμα και όρκοι στον Αλλάχ για εκδίκηση
«Ορκιζόμαστε στον παντοδύναμο Αλλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε να σας πολεμούμε. Ο μόνος λόγος που έγινε αυτό είναι επειδή μουσουλμάνοι σκοτώνονται κάθε μέρα. Πρέπει να τους πολεμήσουμε όπως μας πολεμούν. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος! Ζητώ συγνώμη από τις γυναίκες που πρέπει να βλέπουν τέτοια πράματα σήμερα, όμως στη χώρα μας οι γυναίκες μας πρέπει να βλέπουν τα ίδια. Εσείς δεν μπορείτε ποτέ να είστε ασφαλείς. Απαλλαγείτε από την κυβέρνησή σας. Δεν νοιάζονται για σας».

Αυτά είναι τα λόγια ενός άνδρα (δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για έναν εκ των δύο δραστών) σε βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο λίγο μετά τη δολοφονία έξω από στρατόπεδο (πιθανόν με αποκεφαλισμό) του νεαρού στρατιώτη, το οποίο τραβήχτηκε λίγο πριν από τη συμπλοκή με την Αστυνομία.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας που φοράει μία γκρίζα μπλούζα με κουκούλα και έναν σκούφο να λέει αυτά τα λόγια, ενώ κρατάει στο χέρι του έναν μπαλτά και ένα μαχαίρι γεμάτο με αίματα. Εν συνεχεία απομακρύνεται και πλησιάζει έναν άλλο άνδρα στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με το BBC, τα λεγόμενα του άνδρα θυμίζουν αυτά των φονταμενταλιστών ισλαμιστών. Επιπλέον, σύμφωνα με το BBC, υπάρχει πιθανότητα να έχει τραβηχτεί και βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης, που να δείχνει πλήρως όλο το χρονικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου