7/6/13

Ο Ντράγκι δεν αποδέχεται την αυτοκριτική του ΔΝΤ για την Ελλάδα


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, απέδωσε σε. . . “στερνή γνώση” την αυτοκριτική της έκθεσης του...
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα λάθη στο μνημόνιο της Ελλάδας το 2010 και σημείωσε ότι η χώρα μας έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο.

«Εάν αυτή η έκθεση του ΔΝΤ, εκτός από το να αποτελεί ένα mea culpa, εντοπίζει τα αίτια των λαθών που έγιναν, θα πρέπει ασφαλώς να τα λάβουμε υπόψη στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, και πρόσθεσε: «Συχνά, αυτά τα mea culpa αποτελούν στην πραγματικότητα (. . .) μια τάση να κρίνονται πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν με τα μάτια του σήμερα».

Ο κ. Ντράγκι είπε ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια —όταν γινόντουσαν οι συζητήσεις για την προσαρμογή της Ελλάδας— το κλίμα γενικά ήταν πολύ, πολύ χειρότερο».

«Θυμάστε», πρόσθεσε, «τον φόβο περί μετάδοσης της κρίσης και την πολύ υψηλή μεταβλητότητα» στις αγορές.
Ο κεντρικός τραπεζίτης συνέχισε λέγοντας: «Γιατί δεν κοιτάτε περισσότερο στο μέλλον αντί στο παρελθόν; Γιατί να μην δείξουμε εμπιστοσύνη στην εξαιρετική πρόοδο (της Ελλάδας) που έχει γίνει και τη θετική πορεία της;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου