7/6/13

Πάτρα: Καταδίκη για δύο απ’ τους τέσσερις αντιεξουσιαστές


Οι δύο από τους τέσσερις νεαρούς που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχαν συλληφθεί το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου...
μετά το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Πάτρα, καταδικάστηκαν τελικά χθες στην εξ αναβολής δίκη στο Αυτόφωρο, ενώ οι άλλοι δύο αφέθησαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα κάτω από δρακόντεια μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς και πάλι η παρουσία συντρόφων τους ήταν έντονη στο δικαστικό μέγαρο, έγινε τελικά η δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, οι δύο πρώτοι αθωώθηκαν για την κατηγορία της οπλοκατοχής και αντίστασης κατά της Αρχής, ενώ ο τρίτος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της οπλοκατοχής και της αντίστασης κατά της Αρχής και ο τέταρτος και αυτός ένοχος για την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Οι ποινές που τους επεβλήθησαν είναι φυλάκιση με διετή καιτριετή αναστολή, αντίστοιχα, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ έκαστος. Στην απόφαση ασκήθηκε έφεση και η υπόθεση θα έλθει σε δεύτερο βαθμό σε ένα χρόνο.

Να υπενθυμίσουμε πως οι τέσσερις νεαροί ηλικίας οι δύο 26 ετών, ο ένας 21 και ένας 19χρονος, είχαν συλληφθεί μετά το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που είχε γίνει στο κέντρο της Πάτρας, με την παράλληλη εκδήλωση που έκανε η Χρυσή Αυγή έξω από τα γραφεία της στην οδό Γερμανοί.

Οι νεαροί κατηγορούνταν για παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση καθώς βρέθηκαν να κινούνται με δίκυκλα προς την περιοχή της Άνω Πόλης, και ακολούθησε καταδίωξη από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ βρέθηκαν να φέρουν κοντάρια καθώς και ένα ειδικού τύπου σφυρί.
http://www.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου