30/6/13

ΔΗΜΑΡ Κουβέλης: Ο Σαμαράς υπεύθυνος για τη ρήξη


Κουβέλης: Ο Σαμαράς υπεύθυνος για τη ρήξη
«Το μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ είναι η εικόνα που τραυμάτισε τη δημοκρατική νομιμότητα και
εξέθεσε διεθνώς τη χώρα». Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε το Σάββατο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επιρρίπτοντας στον Αντώνη Σαμαρά την ευθύνη για την αποχώρηση της Αγίου Κωνσταντίνου από την τρικομματική, και κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό πως «παρωθούσε» τη «ρήξη» με την ΔΗΜΑΡ και εκλογές.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό για το αδιέξοδο που προέκυψε μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αναφορικά με την δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ παράλληλα επέκρινε εκ νέου τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά.

«Φτάσαμε στο σημείο ο πρωθυπουργός όχι απλώς ερήμην των άλλων, αλλά ερήμην και των ίδιων των κυβερνητικών εταίρων του να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μόνο με τους υπουργούς της ΝΔ και να κλείνει εν μια νυκτί την ΕΡΤ», δήλωσε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας πως ο κ. Σαμαράς «επέμενε μέχρι τέλους στη μη έμπρακτη αναγνώριση των λαθών του.

«Αλλού, λοιπόν, ας αναζητηθούν οι ευθύνες της ρήξης», συμπλήρωσε.

Στρεφόμενος μάλιστα στις επικλήσεις περί πολιτικής σταθερότητας, ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό αλλά και «'κύκλους' της Νέας Δημοκρατίας», ότι «με τις μονομερείς ενέργειές τους αντικειμενικά παρωθούσαν σε ρήξη και εκλογές».

Επανέλαβε ωστόσο ότι η ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προσθέτοντας πως η παράταξη θέλει να δει «την ίδια στάση ευθύνης από όλους».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κουβέλης στάθηκε στην συνολική λειτουργία της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «σε πολλά και σημαντικά ζητήματα της ασκούμενης πολιτικής, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός μετέτρεψε την τρικομματική κυβέρνηση σε μονοκομματική.

»Το πρόβλημα πλέον δεν ήταν τα επιμέρους πεδία εφαρμογής του κυβερνητικού έργου, αλλά η ίδια η δυσλειτουργία και το έλλειμμα βασικής συναντίληψης της συγκυβέρνησης», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου