13/5/13

ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ Ανάκληση της επιστράτευσης ζητά η ΟΛΜΕ



Ανάκληση της επιστράτευσης ζητά η ΟΛΜΕ
Η άρση της επιστράτευσης είναι προϋπόθεση για να υπάρξει διάλογος με την κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θεμ.Κοτσιφάκης και προσθέτει ότι η στάση των καθηγητών αναφορικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις θα καθοριστεί αύριο στις Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ.
Εμείς ζητήσαμε τρία πράγματα από το περασμένο Σάββατο, πριν υπογραφεί η επιστράτευση: Να αποσυρθεί το προεδρικό διάταγμα για τις μεταθέσεις, να δεσμευτεί πολιτικά και δημόσια η κυβέρνηση ότι ουδείς εκπαιδευτικός αναπληρωτής θα απολυθεί και να μην κλείσει κανένα σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε να γίνει συνάντηση με την κυβέρνηση. Η απάντηση σε αυτή την πρόταση διαλόγου ήταν η επιστράτευση. Τώρα πρέπει να αρθεί η επιστράτευση για να συζητήσουμε οτιδήποτε» συμπληρώνει ο κ. Κοτσιφάκης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ερωτηθείς για το αν κάποιοι συνάδελφοί του έχουν παραλάβει τα φύλλα πορείας που έχουν ήδη ξεκινήσει να αποστέλλονται, απάντησε ότι «έχει ακουστεί ότι θα τα έστελναν σήμερα, αλλά δεν έχουμε ακόμη ενημερωθεί από τα κατά τόπους σχολεία αν έχουν φτάσει. Από περιοχές στην επαρχία που μίλησα το πρωί μας είπαν ότι προετοιμάζεται η αποστολή τους και θα τα μοιράσουν μάλλον με αστυνομικούς στα σχολεία. Μάλλον πακέτα θα τα στείλουν».
Πεόσθεσε ότι το κλίμα που δημιουργείται «είναι άκρως αρνητικό. Οτι αν κινητοποιείσαι ακολουθεί καταστολή. Το μάθημα αυτό είναι πάρα πολύ κακό και οι εξελίξεις δεν είναι καλές. Γιατί αυτό δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αφορά τους πάντες αφορά τον ελληνικό λαό».
Τόνισε ότι «εμείς ζητάμε τρία πράγματα από το Σάββατο, πριν υπογραφεί η επιστράτευση: Να αποσυρθεί το προεδρικό διάταγμα για τις μεταθέσεις , να δεσμευτεί πολιτικά και δημόσια η κυβέρνηση ότι δεν θα απολυθεί ουδείς εκπαιδευτικός αναπληρωτής και να μην κλείσει κανένα σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε να γίνει συνάντηση με την κυβέρνηση. Η απάντηση σε αυτή την πρόταση διαλόγου ήταν η επιστράτευση. Τώρα πρέπει να αρθεί η επιστράτευση για να συζητήσουμε οτιδήποτε».
Σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αναθεωρήσει η ΟΛΜΕ τη στάση της τόνισε: «Χωρίς να ανακληθεί η επιστράτευση, όχι. Τι να αναθεωρήσουμε. Μετέτρεψαν τα σχολεία σε στρατώνες. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε στην ελληνική κοινωνία; Αυτό το μήνυμα στέλνουν στην νεολαία; Ότι όποιος αγωνίζεται, φιμώνεται;».
Για την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση είπε «το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι να κάνουν τις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά να τσακίσουν όποιον αγωνίζεται. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στην επιστράτευση δεν περιλαμβάνονται μόνο οι πανελλήνιες, αλλά και όλη η εκπαιδευτική διαδικασία. Η επιστράτευση δεν έχει επίσης χρόνο λήξης. Στο στόχαστρο είναι λοιπόν το δικαίωμα στην απεργία».
Τέλος, πρόσθεσε ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί από τις τοπικές ΕΛΜΕ αύριο στις Γενικές Συνελεύσεις και την Τετάρτη στη συνέλευση των προέδρων. «Σήμερα άνοιξαν τα σχολεία. Θα υπάρξουν ενημερώσεις. Απόψε διοργανώνεται διαδήλωση που θα ξεκινήσει συμβολικά από τα γραφεία της ΟΛΜΕ και καλούμε όλον τον κόσμο να μετάσχει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου