12/5/13

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες...



Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα με κύρια χαρακτηριστικά τις μεσημεριανές-απογευματινές καταιγίδες όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και στα πεδινά και παραθαλάσσια-νησιωτικά τμήματα κατά τόπους. 

Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα τη Δευτέρα, οπότε και οι βροχοπτώσεις θα έχουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα κυρίως στην Θεσσαλία, ανατολική Μακεδονία-Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την Τρίτη και έπειτα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος χωρίς βροχές και η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει. Μάλιστα, το τριήμερο από την ερχόμενη Πέμπτη (16/05) μέχρι και το Σάββατο (18/05) θα φτάσει κάτα τόπους τους 32-33 βαθμούς. 

Από την Κυριακή (19/05) θα παρουσιάσει σημαντική πτώση συνοδευόμενη από καιρό αστάθειας, δηλαδή από μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά η αστάθεια θα διατηρηθεί σχεδόν μέχρι τα τέλη του μήνα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (κάτω από 30 βαθμούς).

Ο καιρός στην Ελλάδα

Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με έμφαση στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στην Μακεδονία-Θράκη μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και η μέγιστη θα φτάσει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά, αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη δε θα ξεπεράσει τους 24-25 βαθμούς.

Την Δευτέρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα κατά περιόδους νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Κατά τόπους έντονα αναμένεται να είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ 3-5 μποφόρ και στα δυτικά και νότια 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Απογευματινές καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στο νομό, ενώ και το απόγευμα-βράδυ της Δευτέρας ο καιρός φαίνεται πως θα είναι και πάλι κατά τόπους βροχερός. 

Πιο συγκεκριμένα:

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε μέτριους, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-26 βαθμούς.

Την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 17-22 βαθμούς.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-24 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-26 βαθμούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου