15/5/13

Τα "παίρνει πίσω" ο Διώτης: "Έκανα τελικά δύο αντίγραφα και όχι ένα"

Ανασκευάζει ο Διώτης την κατάθεση του μετά την αποκάλυψη των ειδικών εμπειρογνωμόνων ότι έκανε δύο και όχι ένα αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ.

Μετά από αλλεπάλληλες καταθέσεις στην Προανακριτική Επιτροπή, νωρίτερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αλλά και στη Δικαιοσύνη, σήμερα ο Γιάννης Διώτης ομολόγησε πως τελικά δεν αντέγραψε μόνο ένα αλλά… δύο αντίγραφα από το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ που παρέλαβε από τα χέρια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Χρειάστηκε όμως να μεσολαβήσει η πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε στο laptop του κ. Διώτη, για να «ανοίξει το στόμα» του ο πρώην Επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Διώτης χαρακτήρισε το τρίτο στικάκι, «στικάκι εργασίας». Συγκεκριμένα φέρεται να κατέθεσε πως το είχε αντιγράψει για να κάνει εκτυπώσεις και ότι 16/01/2012 το διέγραψε.

Η κατάθεση του κ. Διώτη δεν έπεισε την πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής, ενώ κάποιοι φέρονται να συνεχίζουν να αφήνουν αιχμές πως πρόκειται για το στικάκι που πέρασε στα χέρια του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Hot Doc”.

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης σημειώθηκε ένταση με αφορμή το θέμα της κλήσης του Ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, που εμπλέκεται στον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων. Τα 7 μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισαν να απαντήσει γραπτώς στις ερωτήσεις τους ο κ. Μιωνής, σε ερωτηματολόγιο που θα σταλεί στην Πρεσβεία μας στο Ισραήλ, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση – με πρόταση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή - ζητούσε να μεταβεί κλιμάκιο στο Τελαβίβ, όπου ζει ο επιχειρηματίας, ώστε να διεξάγουν ανάκριση.

newsit.gr

http://mousikokleidi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου