24/4/13

ΕΚΤ Κονστάντσιο: Η λιτότητα πρέπει να συνεχιστεί Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης που έχουν υψηλό χρέος και έλλειμμα πρέπει να μείνουν προσηλωμένα στην πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής, διαφορετικά κινδυνεύουν να επιστρέψουν καθυστερημένα σε ρυθμούς ανάπτυξης, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάντσιο. "Η οικονομική προσαρμογή, τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική, είναι αξιοσημείωτη, έχει κοστίσει πολύ όσον αφορά την ανεργία και δεν πρέπει να διακινδυνευτεί η εγκατάλειψη της αυτή τη στιγμή" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Κονστάντσιο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. "Για να δημιουργηθεί ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία, οι συνεχείς προσπάθειες για να ενισχυθούν τα δημόσια οικονομικά πρέπει να συνοδεύονται από αποφασιστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" πρόσθεσε.



Κονστάντσιο: Η λιτότητα πρέπει να συνεχιστεί
Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης που έχουν υψηλό χρέος και έλλειμμα πρέπει να μείνουν προσηλωμένα στην πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής, διαφορετικά κινδυνεύουν να επιστρέψουν καθυστερημένα σε ρυθμούς ανάπτυξης, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάντσιο.

"Η οικονομική προσαρμογή, τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική, είναι αξιοσημείωτη, έχει κοστίσει πολύ όσον αφορά την ανεργία και δεν πρέπει να διακινδυνευτεί η εγκατάλειψη της αυτή τη στιγμή" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Κονστάντσιο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Για να δημιουργηθεί ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία, οι συνεχείς προσπάθειες για να ενισχυθούν τα δημόσια οικονομικά πρέπει να συνοδεύονται από αποφασιστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου