20/7/13

ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Τρόμος στη Λάρισα από ισχυρή έκρηξη σε πολυκατοικία


Τρόμος στη Λάρισα από ισχυρή έκρηξη σε πολυκατοικία
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μανδηλαρά στη Λάρισα, στον ισόγειο χώρο πολυκατοικίας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Συγκεκριμένα λίγα λεπτά μετά τις 4 μ έκρηξη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα, τζαμαρίες καταστημάτων και εισόδους πολυκατοικιών ενώ οι κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους.
ekrixi1
Οπως οι κάτοικοι σημείωναν χαρακτηριστικά στην onlarissa, μόνο από καθαρή σύμπτωση δεν υπήρξε τραυματισμός
ekrixi2
Μέχρι και αυτή την ώρα η περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη έχει αποκλειστεί, ενώ οι έρευνες διεξάγονται παρουσία Εισαγγελέα ekrixi3
ekrixi4
ekrixi5
foto onlarissa
ekrixi6
ekrixi8
Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας, ο οποίος αποτελούταν από περίπου 5 κιλά δυναμίτιδα.

Ζημιές σημειώθηκαν σε ακτίνα 80 μέτρων. Τοίχοι κατέρρευσαν, τζαμαρίες έσπασαν και αυτοκίνητα με υλικές ζημιές στις γύρω πολυκατοικίες, ενώ η πολυκατοικία στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη, κρίθηκε ακατάλληλη.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική, ενώ κλιμάκιο της αστυνομίας απέκλεισε την περιοχή.
Στην αποκλεισθείσα περιοχή έσπευσαν και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που βρίσκονται στο σημείο και συγκεντρώνουν υλικό.
Σύμφωνα με την eleftheria.gr στο κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε μια προσαγωγή προκειμένου να ερευνηθεί η παρουσία του στην περιοχή λίγο πριν την έκρηξη.
Στην πολυκατοικία, όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, κατοικεί εισαγγελέας που έχει ασχοληθεί με την απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου