14/3/13

Ριζότο με θαλασσινά



Λόγω της Καθαράς Δευτέρας,δανειζόμαστε την ωραιώτατη συνταγή από τις Συνταγές Της Καρδιάς
και σας τη χαρίζουμε.
Απλή και πεντανόστιμη.!!
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)8 μεγάλα μύδια με το μισό κέλυφος (στο s/m στα κατεψυγμένα)
500 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος (κατεψυγμένα)
10-12 γαρίδες (κατεψυγμένες, μετρίου μεγέθους)
4 ώριμες ντομάτες, αλεσμένες στο multi
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
μπόλικο χοντροκομμένο άνηθο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ούζο
1,5 κούπα ρύζι τύπου Αμερικής σπυρωτό, όχι γλασέ
αλάτι και πιπέρι (είτε φρεσκοτριμμένο είτε σε κόκκους)
μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά όλα τα μύδια και τις γαρίδες και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο. Ανάβουμε το μάτι και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφού πάρουν 2-3 βράσεις, προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε για λίγη ώρα χωρίς το καπάκι ώστε να εξατμιστεί το ούζο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες , το ρύζι, 2 κούπες νερό, το πιπέρι και αλατίζουμε κατά βούληση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και παρακολουθούμε το βράσιμο του ρυζιού και συμπληρώνουμε νερό ΑΝ χρειάζεται, μέχρι να ολοκληρωθεί το βράσιμο.
Πριν βράσει εντελώς το ρύζι σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι ώστε να ολοκληρωθεί το βράσιμο με σβηστή την φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το κουκουνάρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνταγές Της Καρδιάς,
και καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου