13/3/13

video Ξυλοδαρμός νοσηλευτή στο Αττικόν από συνοδό ασθενούς: "Ένιωσα να χάνω τον κόσμο"


Περιστατικό ξυλοδαρμού νοσηλευτή στο Αττικόν νοσοκομείο από συνοδό ασθενούς. Τι δηλώνουν στο NEWS 247 ο νοσηλευτής, ο διοικητής του νοσοκομείου και εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων (Vids)
Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια εφημερίας στο Αττικόν νοσοκομείο, όταν συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε νοσηλευτή.
"Απ' ό,τι μου είπαν έχασα την επαφή με τον κόσμο μετά την επίθεση. Καλέσαμε την αστυνομία, αλλά δεν δώσαμε συνέχεια και τελικά μας ζήτησαν συγγνώμη.
Δεν είναι όμως δυνατόν να μπαίνεις έτσι στα επείγοντα, να απειλείς και να χτυπάς κόσμο προκειμένου να γίνει η δουλειά", σημείωσε στο NEWS 247 ο νοσηλευτής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Χρόνης Κατσάνος που δέχτηκε την επίθεση.
Γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται αντιμέτωποι με εξαγριωμένους συγγενείς, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό δημιουργούν τεράστια προβλήματα ως προς την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών.
"Είναι μεγάλος ο φόρτος στα εξωτερικά ιατρεία όταν προσέρχονται οι ασθενείς και έχουμε 200 εισαγωγές στο νοσοκομείο. Ο κόσμος βέβαια δεν μπορεί να καταλάβει γιατί να περιμένει, γιατί να περιμένει στη σειρά του.
Αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο. Άλλο όμως να διαμαρτυρηθεί κανείς και άλλο να φτάσει στο σημείο να χειροδικήσει", επισήμανε από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Αττικόν Ηλίας Λαμπίρης .
Σε ό,τι αφορά την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, ο διοικητής του Αττικόν επισήμανε πως πρόκειται για νοσοκομείο που αναπτύσσεται αλλά έχει μεγάλες ελλείψεις παντού σε ό,τι αφορά το προσωπικό.
 
Αυτό που ο κόσμος απαιτεί, όπως επισήμανε στο NEWS 247 o πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Γιάννης Πλαγιαννάκος, είναι η άμεση λύση των προβλημάτων του Αττικόν.
"Θέλουμε να ανοίξουν όλα τα τμήματα που είναι κλειστά και να έρθει το απαιτούμενο προσωπικό ώστε να λειτουργεί και να εξυπηρετεί τον κόσμο", υπογράμμισε.
Τα επεισόδια, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζομένων Μιχάλης Ρίζος, είναι συνεχή και καθημερινά, με το τελευταίο να εξελίσσεται σε προπηλακισμό.
"Με μια φωνή λέμε ότι το Αττικόν δεν αντέχει άλλο τέτοιο φόρτο γενικής εφημερίας. Μόνο τη Δευτέρα εξετάστηκαν στο τμήμα επειγόντων 1.025 ασθενείς, εκ των οποίων εισήχθησαν γύρω στους 250. Είναι τεράστιος φόρτος εργασίας σε ένα νοσοκομείο που έχει πολύ μεγάλες ελλείψεις προσωπικού", υπογράμμισε.
Το σωματείο εργαζομένων, που καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον διοικητικό μηχανισμό, πρόκειται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του, με τον Μιχάλη Ρίζο να επισημαίνει ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν, αλλά συγκρούονται με την πολιτική του Μνημονίου που θέλει να κλείσει νοσοκομεία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου