7/3/13

Ο Καιρός Τσικνοπέμπτη με βροχές και καταιγίδες


Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας,
χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και τοπικά θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στα πελάγη, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Πέμπτη 07 Μαρτίου 2013.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 14 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 6 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 16 στα νησιά του Αιγαίου. Στις βόρειες περιοχές της Κρήτης η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν και στο Ιόνιο.


Αναλυτικά
Αττική

Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά το βράδυ από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία και στη Θράκη, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες (πιθανώς τοπικά ισχυρές). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη Πελοπόννησο, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο κα πιθανώς την ανατολική Στερεά-Εύβοια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες και πιθανώς και στην Κρήτη. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου