sintagespareas.gr
Τι χρειαζόμαστε:
- 40 φύλλα κρούστας
- 500 γρ. βούτυρο φρέσκο εγώ βάζω αυτό που είναι στο βάζο
- 300 γρ. φυστίκι Αιγίνης
- 650 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 80 γρ. γλυκόζη
Πως το κάνουμε:
- Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε.
- Αλέθουμε το φυστίκι στο μπλέντερ σε σκόνη (εάν είναι χονδροκομμένο θα ξεκολλάνε τα φύλλα του μπακλαβά).
- Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ45 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις διαστάσεις που διαθέτουμε αλλά να είναι σχετικά μεγάλο) και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
- Απλώνουμε το φυστίκι σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
- Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην ''σηκωθούν'' τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 130-140οC για 1½-2 ώρες, περίπου.
- Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.
- Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (3 λεπτά από το σημείο βρασμού).
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φυστίκι Αιγίνης με ψιλοκομμένο καρύδι ανακατεμένο με 1 κουτ. του γλυκού κανέλα.Μπορούμε να πασπαλίσουμε ένα-ένα τα φύλλα με ελάχιστο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι αντί να το βάλουμε όλο στη μέση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου