13/6/13

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Λαϊκό Μέτωπο», το νέο κόμμα του Πούτιν


«Λαϊκό Μέτωπο», το νέο κόμμα του Πούτιν
Νέο κόμμα ιδρύει ο Βλαντιμίρ Πούτιν με την ονομασία Λαϊκό Μέτωπο. Το ιδρυτικό συνέδριο του
κινήματος μεταδίδονταν ζωντανά από τη δημόσια τηλεόραση, την ίδια ώρα που χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποιούσαν διαδήλωση στη Μόσχα ζητώντας την παραίτηση του Ρώσου προέδρου και την αποφυλάκιση κρατουμένων.
Ο Πούτιν ανακηρύχθηκε δια βοής πρόεδρος ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του, λέγοντας πως ελπίζει ότι το Λαϊκό Μέτωπο θα εξελιχθεί σε ένα «ευρύ, δημόσιο κίνημα» ανοιχτό στους ανθρώπους με ιδέες που θέλουν να τις δουν να εφαρμόζονται, αλλά θα είναι επίσης «άγρυπνος φύλακας» που θα ελέγχει όσους βρίσκονται στην εξουσία «από τον πρόεδρο μέχρι το δήμαρχο του χωριού»
Η ομιλία, που μεταδόθηκε ζωντανά, διακόπηκε πολλές φορές από χειροκροτήματα και τα πλήθη που φώναζαν «Ρωσία» και «Πούτιν».

Ανταποκριτές διεθνών μέσων στη Μόσχα επισημαίνουν ότι με το νέο κίνημα ο Πούτιν ελπίζει να ανακτήσει τη στήριξη που έχασε αφότου «χτυπήθηκε» από κατηγορίες διαφθοράς το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας.
Την ίδια στιγμή που ο Πούτιν αποθεωνόταν στο συνέδριο χιλιάδες Ρώσοι διαδηλώνουν στη Μόσχα ζητώντας την παραίτησή του και την αποφυλάκιση διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί στις συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί στις συγκεντρώσεις του 2012 και κρατούνται ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου