22/7/13

ΙΛΙΡ ΚΟΥΠΑ Θέλουν ζωντανό τον υπαρχηγό του Μαριάν Κόλα


Θέλουν ζωντανό τον υπαρχηγό του Μαριάν Κόλα
Ζωντανό θέλει να συλλάβει η αστυνομία τον συνεργό και υπαρχηγό της συμμορία των Αλβανών Ιλίρ Κούπα. Τα ΕΚΑΜ παραμένουν στην περιοχή και με τις θερμικές κάμερες όλο το βράδυ «αναζητούσαν« τα ίχνη του δραπέτη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο Κούπα είναι τραυματισμένος και δύσκολα θα έχει αντέξει να μετακινηθεί το βράδυ, επομένως πιθανόν να βρίσκεται κρυμμένος σε κάποια κρυψώνα. Ωστόσο, όλα τα σενάρια παραμένουν «ανοιχτά». Σημαντικό κρίνεται για την ΕΛ.ΑΣ. να συλληφθεί ο Κούπα, ώστε κατά την ανάκριση να αποκαλύψει τη δράση των δραπετών τους τέσσερις αυτούς μήνες συνολικά από την ημέρα της απόδρασης.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν πάντως χτες στο ρέμα του Ζαλογγοπόταμου, σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο διαβόητος δραπέτης Μαριάν Κόλα ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα σακίδιο με τρόφιμα και εκτιμάται ότι τα ευρήματα ανήκουν στον καταζητούμενο αλβανό δραπέτη Ιλίρ Κούπα.
Η εντύπωση, δε, ότι ο Κόλα με τον Κούπα ήταν είτε «φιλοξενούμενοι», είτε είχαν βρει κρησφύγετο σε κάποιο σπίτι είναι έντονη εξαιτίας των ευρημάτων που βρέθηκαν πάνω στον νεκρό Κόλα.
Στο μεταξύ τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά τις 4, έπειτα από συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου, νεκρός έπεσε ο Μαριάν Κόλα ο διαβόητος δραπέτης των φυλακών Τρικαλών που αναζητείται εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία της 25χρονης στην Κόρινθο αλλά και στη δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο.
Η συμπλοκή έλαβε χώρα έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, όπου οι δραπέτες κινούνταν πεζή.
Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ είχαν στήσει ενέδρα στους δύο δραπέτες, τους οποίους και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν. Ωστόσο, ο Μαριάν Κόλα μόλις αντιλήφθηκε την αστυνομική παρουσία άρχισε αμέσως να πυροβολεί αδιακρίτως με τα καλάσνικοφ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 26χρονου άνδρα των ΕΚΑΜ. Τέσσερις κάλυκες, από το καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησε ο κακοποιός Μαριάν Κόλα εναντίον των ανδρών των ΕΚΑΜ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκαν κατά την αυτοψία στον χώρο της συμπλοκής τα ξημερώματα.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με ριπές και σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκη μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, προκάλεσε στον κακοποιό θανατηφόρο τραύμα στην πλάτη. Σήμερα θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο χώρο της συμπλοκής, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με διπλό γεμιστήρα
Ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες
Μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα.
Από την συμπλοκή τραυματίστηκε ένας άνδρας των ΕΚΑΜ, ο οποίος φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη. Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στην συμπλοκή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσπρωτία. Ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε να μάθει για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού τον ΕΚΑΜ που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών με τους δραπέτες.
Ο άνδρας των ΕΚΑΜ παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Το νοσοκομείο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής αστυνομίας και στηρίζει το έργο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου