16/4/13


Τριπλή βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη




Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν με 10 δευτερόλεπτα διαφορά ο ένας από τον άλλο κοντά στη γραμμή τερματισμού του ετήσιου μαραθωνίου της Βοστώνης. Ένας τρίτος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μακρύτερα μπροστά από την βιβλιοθήκη JFK.

Από τις εκρήξεις έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα και 23 τραυματίστηκαν, ορισμένα πολύ σοβαρά, ενώ μερικά από τα θύματα φέρουν σοβαρά εγκαύματα.



Ο κ. Φωτόπουλος
Ο κ. Φωτόπουλος

Το Γενικό Προξενείο της Βοστώνης τη Δευτέρα 15 Απριλίου λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας, όπως γίνεται κάθε χρόνο την ημέρα του Μαραθωνίου. Το τμήμα έκτακτων περιστατικών ανέφερε στη zougla.gr πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες νεκρούς ή τραυματίες. Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος Ηλίας Φωτόπουλος μίλησε στη zougla.gr και ανέφερε ότι συμμετείχαν 17 Έλληνες στον μαραθώνιο. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για νεκρό ή τραυματία.




Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μία ώρα αφότου είχε τερματίσει ο πρώτος αθλητής. Στο φετινό μαραθώνιο συμμετείχαν 27.000 αθλητές. Αμέσως αποκλείστηκε το κέντρο της πόλης και τα ειδικά συνεργεία της αστυνομίας προσπάθησαν να ανακαλύψουν μηχανισμούς που δεν είχαν εκραγεί. Κατά πληροφορίες ανακαλύφθηκαν δύο τέτοιοι μηχανισμοί.





Αμέσως απαγορεύθηκαν οι πτήσεις σε μία ακτίνα που καλύπτει το ευρύτερο κέντρο της Βοστώνης για όλα τα αεροσκάφη.

LIVE ΑΠΟ ΤΟ ΒΒC












(Γράφημα από τα σημεία των εκρήξεων)

Ειδοποιήθηκε ο Λευκός Οίκος για τις τρεις αυτές εκρήξεις και αμέσως ανέλαβαν την επιχείρηση συλλογής πληροφοριών και στοιχείων το FBI καταρχήν και στη συνέχεια όλες οι άλλες υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ. Ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στη Ν. Υόρκη και την Ουάσινγκτον.












Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο twitter αναφέρεται: «Δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά στον τερματισμό του σημερινού μαραθωνίου στην Βοστώνη. Προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη».





Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου