17/4/13

Το δίκτυο FOX απέσυρε το Comic

Το τηλεοπτικό δίκτυο FOX απέσυρε από το Διαδίκτυο το αμφιλεγόμενο επεισόδιο κινουμένων σχεδίων «Family Guy» που είχε έμμεσες πλην σαφείς αναφορές στην τραγωδία της Βοστώνης.

H εκπομπή του Ελληνικού Καναλιού - GR «Τα Κουνάβια» μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης αποσπάσματα
από το συγκεκριμένο επεισόδιο - τα οποία και αναπαράχθηκαν σε εκτενές ρεπορτάζ από το zougla.gr-,όπου ο πρωταγωνιστής κερδίζει τον Μαραθώνιο έχοντας σκοτώσει μαραθωνοδρόμους με το αυτοκίνητό του, ενώ σε δεύτερη φάση, σε συνέντευξή του, αναφέρεται σε έκρηξη δύο βομβών που πυροδοτήθηκαν μέσω κινητού τηλεφώνου. 

Ο εκπρόσωπος της FOX Gaude Paez δήλωσε πως η εταιρεία αποσύρει το επεισόδιο από τις ιστοσελίδες Fox.com και Hulu.com.

Στο πρώτο επίμαχο video η πρωταγωνιστική φιγούρα Peter Griffin ερωτάται από τον αθλητικό δημοσιογράφο Bob Costas πώς κέρδισε τον αγώνα, για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση: «Σου λέω, Bob, απλώς μπήκα στο αυτοκίνητο και οδήγησα. Όποιος βρισκόταν στον δρόμο μου τον σκότωνα». Εκείνη τη στιγμή στο video με ένα φλάσμπακ εμφανιζόταν το αυτοκίνητο να παρασέρνει τους μαραθωνοδρόμους.


(Το 1o video)

Σύμφωνα με την παραγωγή, το δεύτερο επίμαχο video με τις δύο εκρήξεις βομβών δεν αναφέρεται στον Μαραθώνιο της Βοστώνης (το επεισόδιο μεταδόθηκε την 17η Μαρτίου) αλλά σε μία γέφυρα. Συγκεκριμένα ερωτάται ο πρωταγωνιστής για έναν φίλο του τρομοκράτη και ο ίδιος δείχνει στον δημοσιογράφο πώς μέσω κινητού πυροδοτούνται οι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Ο θεατής ακούει τον ήχο της έκρηξης και οιμωγές.


(To 2o video)

Ανεξάρτητα από τις εξηγήσεις που έδωσε η εταιρεία FOX, η «ανάγνωση» των δύο video αφήνει την ξεκάθαρη εντύπωση πως ο σχεδιαστής και παραγωγός της σειράς «προέβλεψε» την τραγωδία της Βοστώνης και μάλιστα ανέφερε και ακριβή αριθμό εκρήξεων καθώς και τον τρόπο πυροδότησής τους. Είναι προφανές πως κατόπιν τούτου διατυπώθηκαν σοβαρά ερωτήματα για τις «προφητικές» δυνατότητες των παραγωγών της σειράς κινουμένων σχεδίων. Παραμένει η κυρίαρχη εντύπωση, βεβαίως, που αφορά την απίστευτη βιαιότητα των εικόνων και των διαλόγων.
 http://mousikokleidi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου