17/4/13

Παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα τεράστια προβλήματα στον τομέα της Υγείας διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 08.30, το ΠΑΜΕ, έξω από το Νοσοκομείο Κέρκυρας. 

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:
«Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες, Η επίθεση στην υγεία του λαού όχι μόνο δεν έχει τέρμα, αλλά δυναμώνει συνεχώς, γίνεται πιο άγρια, με νέα χαράτσια, νέες περικοπές και πληρωμές για το λαό. Με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση υλοποιείται η στρατηγική της Ε.Ε που υπηρετεί τη διαρκή καταλήστευση του λαού και την ενίσχυση των μονοπωλίων. Με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ αφαιρούνται από τους ασφαλισμένους 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο για δαπάνες υγείας».

«Με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και των προϋπολογισμών των μονάδων υγείας, οι ήδη τραγικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα θα μεγαλώσουν. Τα μειωμένα κονδύλια για εφημερίες νυχτερινά και αργίες σημαίνουν ότι θα αυξηθεί η απλήρωτη εργασία. Θα αυξηθούν οι πληρωμές των ασθενών για εξετάσεις και φάρμακα καθώς και ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων και ανέργων. Με τους νέους οργανισμούς προωθούν την κατάργηση 774 κλινικών και τμημάτων και το κλείσιμο χιλιάδων νοσοκομειακών κρεβατιών. Θα ανοίξουν έτσι το δρόμο για μαζικές απολύσεις υγειονομικών», προστίθεται.

«Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας η κατάσταση χειροτερεύει από μέρα σε μέρα, η έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα την εξουθένωση των εργαζομένων και την ταλαιπωρία των ασθενών καθημερινά. Εξαιτίας αυτού κάποιες κλινικές δεν μπορούν να βγάλουν εφημερίες όλες τις ημέρες του μήνα και καλούν ιδιώτες ιατρούς να γνωματεύσουν ή να εξετάσουν τους ασθενείς. Τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αλλά και της εσκεμμένης αποδυνάμωσης τους. Επίσης πολλά είναι τα χρωστούμενα δεδουλευμένα που αναγκάζουν τους γιατρούς να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας. Η διοίκηση του Νοσοκομείου υλοποιεί βήμα βήμα όλες τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα του λαού», επισημαίνεται επίσης.

«Για να ξεκινήσει άμεσα η αντεπίθεση των εργαζομένων για να απαιτήσουμε

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε προσωπικό όλων των κλάδων στο ΓΝ Κέρκυρας και σε όλα τα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού. Μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών. Καμία διαθεσιμότητα - απόλυση,
  • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων όλου του προσωπικού, υπερωριών και εφημεριών.
  • Πλήρης κάλυψη των εργαστηρίων με αναλώσιμο υλικό προκειμένου να διενεργούνται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις.
  • Να σταματήσουν οι περικοπές στους μισθούς των γιατρών, στις εφημερίες και στις υπερωρίες.
  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κλινικής, τμήματος ή ολόκληρης δημόσιας μονάδας Υγείας - Πρόνοιας. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Να ανακληθούν οι περικοπές στους μισθούς. Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις.
  • Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, να επιστραφούν τα κουρεμένα αποθεματικά.
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς. Δωρεάν περίθαλψη όλων των ανέργων.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους».
Πηγή: corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου