4/4/13

Απεβίωσε η σχεδιάστρια του Κέρμιτ και της Πίγκι


Η Τζέιν Χένσον, πρώην σύζυγος του Τζιμ Χένσον, του δημιουργού των «Muppets», απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών, στο σπίτι της στο Κονέκτικατ, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο... Η Χένσον γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 16 Ιουνίου 1934 και βοήθησε στο σχεδιασμό πολλών χαρακτήρων για το αγαπημένο τηλεοπτικό σόου, μεταξύ των οποίων του Κέρμιτ του βατράχου και της δεσποινίδος Πίγκι, ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως κουκλοπαίχτρια.
Η δήλωση από την εταιρεία «Jim Henson» - η οποία διευθύνεται από τα πέντε παιδιά του ζευγαριού - περιέγραψε την Τζέιν ως «αναπόσπαστο δημιουργικό και επιχειρηματικό συνέταιρο» στο «The Muppet Show», το οποίο εμφανίστηκε σε διάφορα αμερικάνικα κανάλια την περίοδο μεταξύ 1976 και 1981.

Κάθε επεισόδιο διαδραματιζόταν στο «θέατρο των Muppets» όπου υποθετικά δινόταν παράσταση από τις μαριονέτες και ο θεατής του επεισοδίου παρακολουθούσε τα δρώμενα της σκηνής καθώς και των παρασκηνίων. Επίσης, σε κάθε επεισόδιο εμφανιζόταν ένας άνθρωπος ως καλεσμένος, ο οποίος έπαιζε και τραγουδούσε μαζί με τις μαριονέτες σε σκετς. Το «The Muppet Show» έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, ενώ στα επεισόδιά του εμφανίστηκαν μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής σκηνής ως καλεσμένοι.
http://mousikokleidi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου