26/3/13

Μεξικό: Σεισμική δόνηση άνω των 5R

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές του Μεξικού, προκαλώντας
ταλαντώσεις και σε πολλά κτήρια στην πρωτεύουσα πόλη του Μεξικού.

Το επίκεντρο του σεισμού, o οποίος σημειώθηκε στις 15:04 (ώρα Ελλάδας), εντοπίζεται σε 9,6 χλμ. δυτικά της Πινοτέπα Νασιονάλ στην Οαχάκα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο. 

Σημειώνεται ωστόσο, ότι σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, ενώ το Εθνικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Μεξικού τον δίνει στα 5,6 Ρίχτερ.



Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 33 χλμ. Ορισμένα κτήρια στην Πόλη του Μεξικού εκκενώθηκαν όμως τόσο ο Κυβερνήτης της πολιτείας όσο και ο δήμαρχος της πρωτεύουσας ανέφεραν μέσω του twitter πως δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Σημειώνεται ότι συνεχώς σημειώνονται και νέες σεισμικές δονήσεις μικρότερες της πρώτης, αλλά άνω των 4,5 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ακολούθησαν τρεις σεισμοί, μεγέθους 4,9R, 4,6R και 4,6R με χρονική απόσταση μεταξύ τους περί τα 10 λεπτά.
zougla

http://mousikokleidi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου