28/3/13

Φυσική μάσκα μαλλιών: Εγγυημένα αποτελέσματα χωρίς καμία ταλαιπωρία!


Γράφει η Νάνσυ Μαραγκάκη:
Αν και πλέον οι μάσκες μαλλιών του εμπορίου είναι εξειδικευμένες για κάθε τύπο μαλλιών, και μάλιστα
ολοένα και περισσότερες εταιρίες διατείνονται ότι η χρήση χημικών συντηρητικών αποτελεί πια παρελθόν, καμία τους δε συγκρίνεται με μια καθ΄όλα φυσική μάσκα. Τα ωφέλη είναι προφανή και αδιαπραγμάτευτα. Όχι μόνο είμαστε απόλυτα σίγουρες για τη σύστασή της, αλλά και το αποτέλεσμα παύει πια να είναι επιφανειακό. Δεδομένου μάλιστα ότι τα «περιττά» έξοδα έχουν περιοριστεί σημαντικά, και τα προϊόντα κομμωτηρίου για πολλές είναι απλησίαστα, έχετε άλλον έναν καλό λόγο να το τολμήσετε.
Γιατί όμως παρ’ όλα τα ωφέλη διστάζουμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας τη συνήθεια αυτή;  Οι περισσότερες γυναίκες, ελλείψει χρόνου, υποστηρίζουν πως είναι μπελάς. Δικαίως ίσως, αφού κατά καιρούς  ακούμε διάφορες εκδοχές, με βάση όχι τόσο ευχάριστα ως προς τη χρήση του συστατικά, όπως μέλι, μπύρα ή ακόμα κι αυγά. Κι ενώ όλα τα παραπάνω βοηθούν στην υγεία των μαλλιών για διαφορετικούς λόγους, η ανεπιθύμητη μυρωδιά και το χρονοβόρο λούσιμο ώστε να φύγουν όλα τα κατάλοιπα, είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Έχοντας λοιπόν δοκιμάσει τα πάντα, σας προτείνουμε την πλέον αποτελεσματική λύση, η ευκολία της οποίας θα σας βοηθήσει να την καθιερώσετε σε εβδομαδιαία βάση. Και το όνομα αυτού … δαφνέλαιο!
Το λάδι ως γνωστόν φημίζεται για τις εξαιρετικές του ιδιότητες στον οργανισμό, όπως επίσης στο δέρμα και τα μαλλιά. Κατα συνέπεια, το ελαιόλαδο  είναι ικανό από μόνο του να θρέψει το τριχωτό και να αναζοωγονήσει την τρίχα. Το μειονέκτημα ωστόσο στην περίπτωση αυτή, είναι η μυρωδιά, η υφή και ο χρόνος που χρειάζεται στο λούσιμο, καθώς ακόμα και δύο «χέρια» ίσως να μην είναι αρκετά. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας, το οποίο συνήθως πωλείται σε συμπαγή μορφή και παράλληλα έχει ένα πιο ευχάριστο άρωμα. Το μειονέκτημα που έχετε να αντιμετωπίσετε ωστόσο, ιδίως στην περίπτωση που εφαρμόζεται σε πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά (βλέπε ντεκαπάζ), είναι το σπάσιμο της τρίχας καθώς θα επιχειρήσετε να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας απλώνοντας το παράλληλα κατά μήκος της τρίχας. Για να αποφύγετε λοιπόν όλα τα παραπάνω, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε δαφνέλαιο. Το άρωμα του είναι σαφώς καλύτερο και πιο ανεκτό από αυτό του ελαιόλαδου, ενώ η υφή του είναι πιο παχύρρευστη, με αποτέλεσμα η επάλειψη να είναι απόλυτα ελεγχόμενη.
Όσον αφορά τον απαιτούμενο χρόνο, η συμβουλή είναι μία: όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Αν ωστόσο και μια ώρα σας φαίνεται βουνό, δεν έχετε παρά να κάνετε το εξής: To βράδυ πριν κοιμηθείτε, απλώστε κατά μήκος της τρίχας σε όλη την επιφάνεια του μαλλιού και τελειώστε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στις ρίζες. (Αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά, καλό θα ήταν να παραλείψετε το τελευταίο βήμα). Φορέστε ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου και κοιμηθείτε άφοβα. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύψτε το προσκέφαλο  σας με μία πετσέτα. Το πρωί λουστείτε κάνοντας δύο «χέρια». Στο πρώτο βρέξτε ελαφρά τα μαλλιά σας και κάνετε μασάζ στο τριχωτό χρησιμοποιώντας αρκετή ποσότητα σαμπουάν χωρίς όμως να τα βρέχετε παράλληλα. Ξεβγάλτε και στο δεύτερο «χέρι» λουστείτε ως συνήθως. Είστε έτοιμες.
Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν. Προσοχή όμως! Μην περιμένετε θαύματα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Επαναλάβετε μια φορά την εβδομάδα –ιδανικά το Σαββατοκύριακο που έχετε περισσότερο χρόνο και λιγότερες διακαιολογίες- και σε λίγο καιρό τα μαλλιά σας θα λάμπουν από υγεία.
Εxtra tip: Mην αμελείτε τη χρήση conditioner σε κάθε λούσιμο.  
Η Νάνσυ Μαραγκάκη είναι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακή απόφοιτος Μarketing από το Brunel University.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου