28/3/13

Το Επαγγελματικό Λύκειο Φαρκαδόνας για κατάρτιση στην Λισαβόνα


Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας για 2 εβδομάδες επαγγελματικής κατάρτισης, βρέ-θηκαν 20 μαθητές του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας και οι  δύο συνοδοί τους.

Το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας επιλέχθηκε από το ΙΚΥ να υλοποιήσει το Ευρωπαϊκό Πρό-γραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και απόκτησης εμπειρίας σε χώρα της ΕΕ με τίτλο: «Το Ηλεκτρονικό εμπόριο ως μια απάντηση  στην οικονομική κρίση».
Παράλληλα, οι μαθητές πέρα από την πολύτιμη εμπειρία της διαμονής και της ε-παγγελματικής κατάρτισης στο εξωτερικό, της επαφής με σχολεία, επιχειρήσεις και οργανισμούς, είχαν την ευκαιρία στα πλαίσια και του πολιτιστικού προγράμματος να γνωρίσουν από κοντά έναν άλλο Ευρωπαϊκό λαό με την δική του φυσιογνωμία και κουλτούρα.
Τον συντονισμό του σχεδίου και την συνοδεία ανέλαβαν ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αργύρης Νίκας, και η Μαρία Αβδουλά καθηγήτρια Αγγλικών
Μέσα από τις τεχνικές επισκέψεις και τα σεμινάρια, οι μαθητές καταρτίστηκαν  σχετικά με τις νέες επιχειρηματικές δυνατότητες που διανοίγονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Οι επιμορφούμενοι μαθητές εμπλούτισαν και εμβάθυναν τις γνώσεις τους, παρέλαβαν 2 Certificates από τους Οργανισμούς Αποστολής και  Υποδοχής και θα πιστοποιηθούν με το Πιστοποιητικό Europass Mobility - εφόδιο άκρως ωφέλιμο για την παραπέρα επαγγελματική τους πορεία στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα της   Ε.Ε και όχι μόνο.
Πιο ειδικά τα παιδιά, εντρύφησαν σχετικά με τη δυνατότητα των νέων ψηφιακών  συστημάτων των Η/Υ στη διεκπεραίωση μιας πλήρους εμπορικής συναλλαγής όπως π.χ. στην παρουσίαση εμπορευμάτων, στην προσέλκυση των πελατών (mar-keting, διαφήμιση), στην αλληλεπίδραση με τον πελάτη, στην πραγματοποίηση παραγγελιών-πωλήσεων, στην υποστήριξη των πελατών, στην επικοινωνία με τους προμηθευτές κ.λπ.
Ο ελεύθερος χρόνος αξιοποιήθηκε με επισκέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα , με παρακολούθηση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, με επισκέψεις σε σύγ-χρονα εμπορικά κέντρα, σε χώρους αναψυχής των νέων καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου