28/3/13

Ποιος είναι ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος που έγινε στόχος βομβιστών - Φρούριο η περιοχή γύρω από το Ηρώδειο


Ο πανίσχυρος εφοπλιστής Νίκος Τσάκος γιος του θρυλικού καπετάν Παναγιώτη, ειναι παντρεμένος με τη διάσημη σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη. Ηταν μέλος του ΔΣ τηςτράπεζας Κύπρου. Η βόμβα που εξερράγη χθες έξω από το σπίτι του στο Ηρώδειο έχει προκαλέσει συναγερμό στην αστυνομία και την αντιτρομοκρατική

Σοκαρισμένος είναι ο εφοπλιστικός και επιχειρηματικός κόσμος από τη στοχοποίηση του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου.

Η βόμβα που εξερράγη χθες λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ έξω από το σπίτι του στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλι και Προπυλαίων κάτω από το Ηρώδειο σήμανε κόκκινο συναγερμό στην ΕΛΑΣ. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε σχολική τσάντα, μέσα σε παρτέρι, δίπλα στον μαντρότοιχο της κατοικίας του εφοπλιστή.
Σήμερα πάντως όλη η περιοχή θυμίζει φρούριο καθώς ειναι αποκλεισμένη από αστυνομικούς από το Μουσείο της Ακρόπολης μέχρι το σπίτι του εφοπλιστη ενώ αποκλεισμένα είναι και τα γύρω στενά.


Ακόμη δεν έχει γνωστό γιατί ο Νίκος Τσάκος έγινε στόχος βομβιστών ωστόσο η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Από τη συμμετοχή του στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου (από το 2008 εως τον Ιανουάριο του 2013), μέχρι τη συμμετοχή του στο ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ και τις φήμες που ενέπλεκαν το όνομα του εφοπλιστή στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΟΣ
Γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα και είναι το πρώτο παιδί του θρυλικού καπετάν Τσάκου απο τα Καρδάμυλα της Χίου. Είναι παντρεμένος με τη διάσημη σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη με την οποία έχουν αποκτήσει 3 παιδιά, τον 11χρονο Παναγιώτη και τις 7χρονες δίδυμες Ειρήνη και Ελισάβετ. 



Οσοι τον ξέρουν μιλουν για έναν δυναμικό και συγκροτημένο άνδρα ο οποίος κληρονόμησε το δαιμόνιο επιχειρηματικό πνευμα του πατέρα του. Δε συμπαθεί ιδιαίτερα την κοσμική ζωή και ειναι σεμνός.

Από το 1993 είναι ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation Ltd, μια από τις πρώτες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρίες στα χρηματιστήρια του Όσλο και της Νέας Υόρκης. Ο στόλος του ειναι τεράστιος και τον κατατάσσει στο λομπι των ισχυρών εφοπλιστών σε παγκόσμιο επίπεδο. 



Είναι ενεργό μέλος στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου (GSCC), του Ελληνικού συμβουλίου Det Norske Veritas, του American Bureau of Shipping, του Bureau Veritas, του UK P&I Club και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της INTERTANKO. 

Από το 2008 εως και τον Ιανουάριο του 2013 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ
Γεννήθηκε το 1936 στα Καρδάμυλα της Χίου και από πολύ μικρός είχε έναν μόνο στόχο, να γίνει και ο ίδιος καραβοκύρης. Οπως άλλωστε έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, η θάλασσα και η ναυτιλία ηταν το πεπρωμένο του. Από το 1965 εως το 1970 εργάστηκε σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία της εποχής σαν Αρχιπλοίαρχος και Operation Manager. 

Το 1970 απέκτησε το πρώτο του πλοίο και ίδρυσε την Eταιρεία “ΤSAKOS SHIPPING & TRADING S.A.” η οποία σήμερα αποτελεί τον κορμό του Ομίλου των Eταιρειών ΤΣΑΚΟΣ. 



Σήμερα η εταιρεία του με έδρα την Αθήνα και με περιφερειακά γραφεία σε Χίο, Λονδίνο, Μανίλα, Μοντεβιδέο, Σιγκαπούρη και Νέα Υόρκη, κατατάσσεται  μία από τις μεγαλύτερες της Ελλάδος και του διεθνούς ναυτιλιακού χώρου.
Μεταξύ των πολλών δραστηριοτήτων του Ομίλου, περιλαμβάνονται τα ναυπηγεία “Tsakos Industrial Navales” στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης που παρέχουν παντός είδους επισκευαστικές υπηρεσίες στον διεθνή στόλο. 

Το “Ίδρυμα Τσάκου” ή “FUNDATION TSAKOS” ιδρύθηκε το 1978 με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου επίσης στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, με στόχο την προαγωγή ισχυρών πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των λαών της Ελλάδος και Ουρουγουάης. Το Ίδρυμα Τσάκου παρέχει συνεχώς την δυνατότητα εκμαθήσεως της ελληνικής γλώσσας και μεταφοράς στοιχείων του Ελληνικού Πολιτισμού σε χιλιάδες Ουρουγουανούς σπουδαστές. Για την σημαντική αυτή προσφορά απενεμήθη το 1999 στον Καπετάν  Παναγιώτη Τσάκο από την Νομαρχία Αττικής ο τίτλος του “Πρεσβευτή Ελληνισμού”. 

Η πιο μαύρη σελίδα στη ζωή του καπετάν Παναγιώτη γράφτηκε το 2010 οταν έχασε αιφνιδιαστικά την πολυαγαπημένη του κόρη Μαρία. Αυτή τη φουρτούνα ο καπετάνιος δε τη ξεπέρασε ποτέ. 

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η Μαρία ήταν το δεύτερο παιδί του Παναγιώτη Τσάκου και της καρδιολόγου συζύγου του, Ειρήνης Σαρόγλου, και τρία χρόνια μικρότερη από τον αδελφό της, Νίκο. Λάτρευε τους γονείς της και θαύμαζε απεριόριστα τον πατέρα της. Ηταν πολύ αγαπημένη με τον αδελφό της και τη σύζυγό του Σήλια Κριθαριώτη και έτρεφε μεγάλη αδυναμία στα τρία ανίψια της. 



Η Μαρία Τσάκου ήταν καπετάνισσα και είχε κληρονομήσει και αυτή το επιχειρηματικό δαιμόνιο του πατέρα της. Πέθανε ξαφνικά στις 29 Οκτωβρίου από θρόμβωση που της προκάλεσε ανακοπή καρδιάς. Ο πρώτος άνθρωπος που τη βρήκε 
νεκρή στον καναπέ της πολυτελούς σουϊτας της σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, ήταν ο αδελφός της Νίκος. 

Η απώλειά της βύθισε στο πένθος όλη τη Χίο καθώς και τον εφοπλιστικό κόσμο της Ελλάδας. 


newsit.gr

http://mousikokleidi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου