25/4/13


ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Στα αζήτητα χιλιάδες τόνοι φράουλας Νέας Μανωλάδας

Στα αζήτητα χιλιάδες τόνοι φράουλας Νέας Μανωλάδας
Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι φραουλοπαραγωγοί της Νέας Μανωλάδας Ηλείας μετά τα γεγονότα με τους «πιστολάδες» που επιτέθηκαν στους μετανάστες.

Η δυσφήμηση ολόκληρης της περιοχής, ακόμη και παραγωγών που δεν απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους, οδηγεί σε κατάρρευση της φετινής παραγωγής καθώς ακυρώνονται οι παραγγελίες από το εξωτερικό ενώ και μεγάλες εγχώριες αλυσίδες βγάζουν από τα ράφια τους τις φράουλες. Την ίδια στιγμή και στις λαϊκές αγορές έχει πέσει κατακόρυφα η ζήτηση για φράουλες από τη Νέα Μανωλάδα.
«Πρέπει άμεσα να βρεθεί μία λύση γιατί το πλήγμα για το προϊόν θα είναι μεγάλο αν χάσουμε την αγορά του Πάσχα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Υρμίνη» Φώτης Κυριαζής και συνέχισε: «Τα ψυγεία μας είναι γεμάτα, το προϊόν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και πρέπει άμεσα να εξαχθεί. Ωστόσο, έχουμε πολλές παραγγελίες τις τελευταίες μέρες που έχουν ακυρωθεί και προσπαθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών».
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στη συγκομιδή του προϊόντος και των ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας ο κ. Κυριαζής είπε: «Το απόγευμα της Πέμπτης φεύγουμε για Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια σειρά συναντήσεων και επαφών σε διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες. Αυτό που ζητάμε, μέχρι να διευθετηθούν οριστικά τα ζητήματα των παράνομων εργατών, είναι μια προσωρινή λύση για να συνεχιστεί η φετινή καλλιέργεια που ολοκληρώνεται σε έναν μήνα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου