18/6/13

Όλα ανοιχτά για την κυβερνητική συνοχή

Η φράση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εξερχόμενου από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι “ελπίζω την Τετάρτη να υπάρξει σύγκλιση” καταδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο τη διάσταση απόψεων που εξακολουθεί να υπάρχει στην κυβέρνηση, μεταξύ Σαμαρά-Κουβέλη-Βενιζέλου, με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Στουρνάρας μίλησε για δικαστική απόφαση που “επικυρώνει την κατάργηση της ΕΡΤ” (προσθέτοντας ότι ο ίδιος πρέπει να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης), την ώρα που τόσο ο Φ. Κουβέλης όσο και ο Ευ. Βενιζέλος ζητούν το άμεσο άνοιγμα των συχνοτήτων.

Η διάσταση απόψεων φάνηκε και από τη σαφή αιχμή του κ. Βενιζέλου προς το στρατόπεδο Σαμαρά, όταν ζήτησε “να διαβάσουν (στο Μαξίμου) σωστά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”.

Το σίγουρο είναι ότι το ενδεχόμενο εκλογών απομακρύνθηκε μέχρι νεωτέρας και ότι οι όποιες εξελίξεις παραπέμπονται για τη συνάντηση των τριών αρχηγών την ερχόμενη Τετάρτη.
Εξάλλου, τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη στο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό που αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουλίου συζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι πολιτικοί αρχηγοί στην αποψινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, μετά από τρεις ώρες και 20 λεπτά. Άγνωστο παραμένει ακόμα το τι συζητήθηκε και αν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα αναλάβουν τελικά πόστα αντιπροέδρων ή υπουργών.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους κυβερνητικούς του εταίρους πρόταση εννέα σημείων για την ΕΡΤ.

Στις δηλώσεις του από την Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε πως είναι άμεση ανάγκη η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι επείγει ο ανασχηματισμός και η βελτίωση του συντονισμού του κυβερνητικού σχήματος.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε πως, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο πρωθυπουργός οφείλει να θέσει σε κίνηση συνολικά τη λειτουργία της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως "περιμένουμε χωρίς καθυστέρηση όλες οι συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να λειτουργήσουν πραγματικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου