19/6/13

ΔΗΜΑΡ «Τραβάει το σκοινί» το Μαξίμου


«Τραβάει το σκοινί» το Μαξίμου

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ στο θέμα του άμεσου ανοίγματος της ΕΡΤ με το σύνολο των εργαζομένων, καθώς και στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, πετώντας στο Μέγαρο Μαξίμου το μπαλάκι της ευθύνης σε περίπτωση που υπάρξει ρήξη στο κυβερνητικό στρατόπεδο με ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου υποστηρίζουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός περνά κρίσιμες ώρες λόγω της άτεγκτης στάσης του Α. Σαμαρά στο θέμα της ΕΡΤ.
Η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε βαρύ κλίμα, καθώς στη ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου «τραβάει το σκοινί» της σύγκρουσης με τους κυβερνητικούς εταίρους. «Είναι ξεκάθαρο ότι η ΔΗΜΑΡ δεν επιδιώκει τις εκλογές», αναφέρει στενός συνεργάτης του Φ. Κουβέλη στο «Εθνος».
«Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στη σημερινή σύσκεψη θα προσπαθήσει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου και θα ακούσει προσεκτικά τις προτάσεις του πρωθυπουργού. Δεν μπορεί όμως πλέον να δεχτεί μονομερείς αποφάσεις», σημειώνει το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.
Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη ΔΗΜΑΡ είναι η χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα με την οποία ζητάει την άμεση εκτέλεση της προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ. «Επρεπε ήδη από χθες να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μεταδίδονται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι της ΕΡΤ Α.Ε.», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.
Με σκληρή γλώσσα η Αγίου Κωνσταντίνου αφήνει αιχμές και κατά του υπουργείου Οικονομικών που είναι ο διαχειριστής των συχνοτήτων, τονίζοντας ότι «η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής αποτελεί παράνομη ενέργεια».
Στελέχη της ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που φέρουν τον πρωθυπουργό να προτείνει τη λειτουργία των συχνοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με ένα ολιγομελές σχήμα που θα αποτελείται από 300-400 εργαζομένους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, δήλωσαν στο «Εθνος»: «Δεν θα μπούμε στη λογική της «κολοκυθιάς».
Η απόφαση του ΣτΕ είναι σαφής: επαναλειτουργία όλων των συχνοτήτων της ΕΡΤ άμεσα με το προσωπικό του φορέα και στόχο να ξεκινήσει άμεσα η αναδιοργάνωση του οργανισμού. Οι δικαστικές αποφάσεις δεν μπορούν να λύσουν τα πολιτικά ζητήματα. Χρειάζονται γενναίες πολιτικές αποφάσεις που να συνυπολογίζουν και τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους».
Το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων πυροδοτήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, ύστερα από πληροφορίες που έφεραν τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να συζητούν με τον πρωθυπουργό για θέσεις αντιπροέδρων στην κυβέρνηση.
Τις διαρροές διέψευσαν κατηγορηματικά τόσο η Αγίου Κωνσταντίνου όσο και η Ιπποκράτους, που έκαναν λόγο για προσπάθεια παραπληροφόρησης από το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να εμφανίσει τους δύο αρχηγούς ότι υποχωρούν στο θέμα της ΕΡΤ με στόχο να κερδίσουν κυβερνητικούς θώκους.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου