10/4/13

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ Αναβάλλουν τις θεραπείες τους επειδή είναι πανάκριβα τα φάρμακα!!!


!
Αναβάλλουν τις θεραπείες τους επειδή είναι πανάκριβα τα φάρμακα!
Αναβάλλουν ή ακόμη και εγκαταλείπουν την θεραπεία τους, ασθενείς με πολύ σοβαρές παθήσεις καθώς έχει αυξηθεί έως και ... 95% η συμμετοχή τους στο κόστος φαρμάκων. Μόνο οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 χρειάζονται περισσότερα από 60 ευρώ το μήνα για το σύνολο της θεραπείας τους.

Με τη θετική λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων, μάλιστα, η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στην Ε.Ε. η οποία ορίζει οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων για τη προμήθειας ινσουλίνης.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασαν χθες η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας Αθηνά Βαδαλούκα και η Σπυριδούλα Λάγιου, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Σύμφωνα με τις ομιλήτριες, ηλικιωμένοι, κυρίως ασφαλισμένοι του ΟΓΑ λαμβάνουν πλέον τη θεραπεία τους όχι καθημερινά και σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος γιατρού, αλλά μέρα παρά μέρα, ενώ οι ασθενείς με νευροπαθητικό πόνο υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την θεραπεία πρώτης εκλογής προκειμένου να επιστρέψουν σε παλαιότερες και πολύ λιγότερο αποτελεσματικές θεραπείες.
Σύμφωνα με τη θετική λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων -τόνισαν- που τέθηκε σε εφαρμογή την προηγούμενη εβδομάδα, οι ασφαλισμένοι καλούνται να καταβάλλουν σημαντικά αυξημένη συμμετοχή, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα φάρμακα για την αντιμετώπιση του χρόνιου νευροπαθητικού πόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου