9/4/13

Κρούσματα εμφάνισης ψείρας σε σχολεία της Αττικής

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει σε γονείς και δασκάλους τα πολλά κρούσματα με εμφάνιση ψείρας στα κεφαλάκια των μικρών μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας.

Το πασίγνωστο παράσιτο της κεφαλής, κάνει...δυναμικά την επανεμφάνισή του στα σχολεία της Αττικής, παρά το γεγονός ότι για πολλά χρόνια δεν είχαν παρατηρηθεί κρούσματα.

Μάλιστα, το φαινόμενο παρουσιάζεται κατά καιρούς ακόμη και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, όπου δεν τίθεται θέμα ελλιπούς προσωπικής υγιεινής των παιδιών.

Οι δάσκαλοι με ανοιχτές ανακοινώσεις προς τους γονείς, στα δημοτικά σχολεία που παρουσιάζονται κρούσματα, ενημερώνουν και ζητούν τη λήψη προληπτικών μέτρων, όπως ο ψεκασμός του τριχωτού της κεφαλής με ειδικά φυτικά παράγωγα που προμηθεύουν τα φαρμακεία.

Η αντιμετώπιση της ψείρας στο κεφάλι ενός παιδιού, ιδιαίτερα στα κοριτσάκια που διατηρούν μακριά μαλλιά, μπορεί ν αποδειχθεί επίπονη και μακροχρόνια ακόμη και για τον πιο υπομονετικό γονέα, ενώ σίγουρα είναι βάσανο και βραχνάς για τα ίδια τα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα για ψεκασμό της κεφαλής και καταπολέμηση της ψείρας, έχουν κι ένα σημαντικό κόστος αγοράς, ιδιαίτερα για τους γονείς που τα οικονομικά τους δοκιμάζονται από την κρίση...

Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας
zougla.gr

http://mousikokleidi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου