12/4/13

Καθυστέρηση πληρωμών εφημεριών και υποχρηματοδότηση Ε.Σ.Υ.


από το Γραφείο Τύπου
Το τμήμα υγείας της ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τις εφημερίες και την ομαλή λειτουργία του υποχρηματοδοτούμενου πλέον δημόσιου συστήματος υγείας προτείνει...

- Την κατάργηση του νόμου Ξενογιαννακοπούλου αναφορικά με τις εφημερίες και εφαρμογή προγράμματος εφημεριών με βάση την κατά νοσοκομείο απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου περί ασφαλούς εφημερίας με εξορθολογισμένα κριτήρια τις πραγματικές ανάγκες κάθε νοσοκομείου .

- Εναρμόνιση των υπό πληρωμή προγραμμάτων των εφημεριών σε σχέση με τα προγράμματα ασφαλούς εφημερίας των επιστημονικών συμβουλίων.

- Παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των εφημεριών ακόμη και από το προηγούμενο έτος λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και αδιευκρίνιστων συναρμοδιοτήτων μεταξύ των διοικήσεων του υπουργείου και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Απαιτούμε την απλοποίηση των διαδικασιών την εναρμόνιση τους με τη σημερινή πραγματικότητα και την έγκαιρη πληρωμή όλων των εφημεριών που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα με βάση τα εγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών των νοσοκομείων .

- Τέλος επισημαίνουμε ιδιαίτερα την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα νοσοκομεία της Αθήνας .Δυστυχώς ισχύει και εδώ ότι ισχύει και σε όλα τα δημόσια πράγματα σχετικά με την περιφέρεια και το κέντρο.

http://mousikokleidi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου