12/4/13

ΔΝΤ Ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης έχει εκτονωθεί



Ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης έχει εκτονωθεί
Δύο από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια οικονομία έχουν εκτονωθεί εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Outlook.
Το Ταμείο αναφέρεται στον κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης και σε ενδεχόμενη έντονη δημοσιονομική συρρίκνωση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο Bloomberg.
Tο Ταμείο διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του για τη συρρίκνωση της οικονομίας στην ευρωζώνη το 2013, στο - 0,2% , με την αβεβαιότητα να πηγάζει κυρίως από την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία, προστίθεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι, στη μάχη τους κατά της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χαρακτηρίζει ανώμαλο τον δρόμο προς την ανάκαμψη για τις ανεπτυγμένες οικονομίες, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά εμπόδια και το 2013.
Όσον αφορά τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του. Αναμένει ανάπτυξη με ρυθμό +1,7%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για αύξησή του κατά 2%.
Η παγκόσμια οικονομία αναμένει να ενισχυθεί με ρυθμό 3,4% φέτος, έναντι +3,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Για την οικονομία της Ιαπωνίας, το προσχέδιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 1,5% για το 2013, έναντι +1,2% για την οποία έκανε λόγο στις προβλέψεις του Ιανουαρίου.
Σχετικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το ΔΝΤ αναφέρει ότι ευρώ και δολάριο είναι μετρίως υπερτιμημένα, ενώ το κινεζικό γουάν, μετρίως υποτιμημένο.
Η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Conny Lotze, αρνήθηκε να σχολιάσει το προσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου