13/4/13

Ερχεται κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα, λένε δύο δημοσκοπήσεις


Περίπου δύο στους τρεις Ελληνες βλέπουν στον ορίζοντα κάποιου είδους μέτρο που θα επηρεάσει τις αποταμιεύσεις τους, συμφωνούν τα αποτελέσματα των ερευνών Pulse και Metrisi που δημοσιεύονται το Σάββατο...Παραμένουν οι οριακές διαφορές στην πρόθεση ψήφου.

Δύο δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται στον σαββατιάτικο Τύπο με ενδιαφέροντα στοιχεία τόσο για την πρόθεση ψήφου στην Ελλάδα όσο και για το νέο μείζον θέμα της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων, στον απόηχο του κουρέματος στην Κύπρο.
Στην πρώτη δημοσκόπηση, της Pulse για τις 6 Μέρες, το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί βέβαιο ένα κούρεμα καταθέσεων στη χώρα, ενώ στην δεύτερη, της Metrisi για τα Παραπολιτικά, το ποσοστό αυτών που απαντά στο ερώτημα εάν θεωρείται πιθανό το κούρεμα «σίγουρα/μάλλον ναι» φτάνει το 71,3%.

Στην πρόθεση ψήφου επιβεβαιώνεται ότι στην μάχη για την πρώτη θέση οι διαφορές είναι οριακές, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.



Δημοσκόπηση της Pulse για τις 6 Μέρες
ΣΥΡΙΖΑ 20%
Νέα Δημοκρατία 19,5%
Χρυσή Αυγή 12%
ΠΑΣΟΚ 7%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 5%
ΚΚΕ 5%
ΔΗΜΑΡ 3,5%
Αλλο 5,5%
Λευκό/Ακυρο/Αποχή/Αδιευκρίνιστη 22,5%

Στην αναγωγή σε τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 23% έναντι 22,5%. Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι «καταλληλότερος για πρωθυπουργός» είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 30%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 22%.

Δημοσκόπηση της Metrisi για τα Παραπολιτικά
ΣΥΡΙΖΑ 21,5%
Νέα Δημοκρατία 21,1%
Χρυσή Αυγή 9,2%
ΠΑΣΟΚ 6,2%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,5%
ΚΚΕ 5,4%
ΔΗΜΑΡ 5,6%
Λευκό/Ακυρο/Αποχή/Αδιευκρίνιστη 25,5%

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 40,2%, αντί του Αλέξη Τσίπρα με 25%.

ΠΗΓΗ: Εθνος

http://mousikokleidi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου