30/5/13

Δεν είναι απαραίτητα τα πινέλα μακιγιάζ

Μπορεί όλοι οι make up artists να χρησιμοποιούν κατά κόρον τα πινέλα τους για να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό μακιγιάζ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα. Εξάλλου τα σωστά πινέλα είναι πολύ ακριβά και δεν έχουν όλες οι γυναίκες την δυνατότητα να τα διαθέτουν.

Τα καλά νέα όμως είναι πως μπορείτε μόνες σας, χωρίς κανένα πινέλο, να δημιουργήσετε ένα εξίσου εντυπωσιακό και ωραίο αποτέλεσμα.

Αφού λοιπόν απλώσετε την ενυδατική σας κρέμα και το primer (αν χρησιμοποιείτε), αφήστε τη να στεγνώσει και απλώστε το make up σας χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σας. Ξεκινήστε τοποθετώντας ελάχιστη ποσότητα και αν δείτε πως χρειάζεστε και άλλη, προσθέστε επιπλέον. Είναι προτιμότερο να χρειαστεί να βάλετε επιπλέον, παρά να πρέπει να αφαιρέσετε, κάτι το οποίο δεν γίνεται καθόλου εύκολα και το αποτέλεσμα δεν θα είναι το σωστό.

Όταν λοιπόν απλώσετε πολύ σωστά σε όλο σας το πρόσωπο το Foundation, χωρίς να ξεχωρίζει το τελείωμα του, σειρά έχει το concealer. Ως γνωστόν και αυτό το προϊόν έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο χρήσης. Αφού πλύνετε καλά τα χέρια σας και τα σκουπίσετε απομακρύνοντας κάθε ίχνος υγρασίας, πάρτε στην άκρη του δείκτη σας μια μικρή ποσότητα από το concealer και απλώστε το ταμποναριστά κάτω από τα μάτια σας. Με προσοχή όμως μην επαναλάβετε πολλές φορές το ταμπονάρισμα, γιατί θα δημιουργήσετε στίγματα.

Σειρά έχει τώρα η εφαρμογή της πούδρας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την εφαρμόσετε. Χρησιμοποιώντας είτε το σφουγγαράκι της, είτε ένα πινέλο, είτε και ένα κομμάτι βαμβάκι. Στην προκειμένη περίπτωση θα αποκλείσουμε μόνο το πινέλο, αφού μιλάμε για βάψιμο χωρίς αυτό.

Το μόνο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι πάρετε λίγη ποσότητα του προϊόντος με το σφουγγαράκι του ή με το βαμβάκι και με ταμποναριστές κινήσεις να το απλώσετε στο πρόσωπο σας. Την ίδια ακριβώς τεχνική θα χρησιμοποιήσετε και για το ρουζ, την σωστή εφαρμογή του οποίου θα δείτε εδώ.

Όσον αφορά την σκιά, πάρτε με το δάχτυλό σας (το οποίο θα πρέπει να είναι απόλυτα στεγνό), λίγη ποσότητα και απλώστε τη στο καπάκι του ματιού σας. Μπορείτε αν θέλετε πριν βάλετε τη σκιά να ταμπονάρετε με λίγη πούδρα το δάχτυλό σας, για να διώξετε κάθε ίχνος υγρασίας.

Τέλος, ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με μολύβι ματιών, eyeliner, μάσκαρα και κραγιόν ή lip gloss, το οποίο θα εφαρμόσετε με το δάχτυλο σας, μια μπατονέτα ή και απευθείας από τη συσκευασία.
beautetinkyriaki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου