29/5/13

Παπακωνσταντίνου όπως... Τσοχατζόπουλο


Άρωμα Τσοχατζόπουλου φαίνεται πως έχει η υπόθεση Παπακωνσταντίνου καθώς η εξεταστική επιτροπή προσπαθεί τώρα να στοιχιοθετήσει και νέα κατηγορία, αυτή της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, η οποία είναι κακούργημα.
Ετσι αν και η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ παράγεια αρκετό υλικό και εμπλέκει αρκετούς ακόμα, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γ. Διώτης και ο πρέσβυς της χώρας στη Γαλλία, εν τούτοις οι έρευνες εστιάζουν σχεδόν κατ αποκλειστικότητα στον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη, ήδη με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας άρχισε η συλλογή των 30 υπογραφών που απαιτεί ο Κανονισμός της Βουλής, ώστε -διά της σχετικής συζήτησης και μυστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του Σώματος- στο υπάρχον κατηγορητήριο να προστεθεί η κατηγορία της απιστίας.

Οι νέες εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που έφθασαν στην προανακριτική επιτροπή και από τα οποία προκύπτει ότι η Γαλλία διαβίβασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών τη «λίστα Λαγκάρντ» για να αξιοποιηθεί για φορολογικούς -και μόνο- λόγους. Η κατάθεση του σχετικού αιτήματος στον πρόεδρο της Βουλής αναμένεται να γίνει ακόμα και σήμερα, ενώ αμέσως θα πρέπει το αίτημα να διαβιβαστεί προς συζήτηση και έγκριση στην Ολομέλεια.

Χθες το βράδυ εξάλλου, κατέθεσε ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής ο πρώην υπουργός επί ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης. Ο ίδιος, όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση με τη «λίστα Λαγκάρντ», είχε κάνει λόγο για περίεργες συμπεριφορές στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ερωτώμενος, πάντως, για το θέμα αυτό ο μάρτυρας φέρεται να αρνήθηκε να πει σε ποιες συμπεριφορές αναφερόταν.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε αργά χθες το βράδυ ο έντονος καβγάς μεταξύ του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ με τον εκπρόσωπο του κόμματος στην επιτροπή Π. Ρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου