29/4/13

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΦΟΡΟΥΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ -ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ: «Αποκαλύφθηκε στη Βουλή, η κρυφή της ατζέντα της κυβέρνησης»




Τη θέση του για ύπαρξη κρυφής ατζέντας της κυβέρνησης, η οποία αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αποκαλύφθηκε στη Βουλή, η κρυφή της ατζέντα της κυβέρνησης»
Όπως τονίζει, «σε μια νομοθετική διαδικασία πλήρους απαξίωσης και υποβάθμισης του Κοινοβουλίου, η κυβέρνηση επανέφερε τους ίδιους χιλιοειπωμένους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό και έστρωσε το έδαφος για ακόμα πιο βάρβαρα και αδιέξοδα μνημονιακά μέτρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για νέες απολύσεις, νέους φόρους, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αποκαλύφθηκε πλήρως στη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου».
Προσθέτει ότι «οι τροπολογίες Μανιτάκη για κατάργηση της προσωρινής προστασίας των εργαζομένων και Βρούτση για μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ, που αποσύρθηκαν μέχρι να επανέλθουν δριμύτερες, καθώς και η τροπολογία εμπνεύσεως Βενιζέλου για την απασχόληση των ανέργων συνιστούν το μνημονιακό καμβά όπου θα ξεδιπλωθεί το ταλέντο της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες, ισοπεδώνοντας πλήρως τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού».

Πόσο θα συνεχίσει ο πρωθυπουργός να κρύβεται από το ελληνικό Κοινοβούλιο, πανικοβλημένος και αδύναμος να δικαιολογήσει στο ελάχιστο τις καταστροφικές επιπτώσεις του μνημονίου, που ο ίδιος διακήρυττε την επαναδιαπραγμάτευσή του, αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:
«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνέχισης στον ίδιο καταστροφικό δρόμο των μνημονίων. Το μνημόνιο είναι ασύμβατο με κάθε έννοια ανάπτυξης, επενδύσεων, κοινωνικού κράτους. Και ως τέτοιο πρέπει να σταλεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τους υποστηρικτές του».http://popigreek.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου